בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי my man » 30 נובמבר 2015, 13:01

נורא מעניין אותי מה אתם חושבים על כל פרשיית ינון מגל ורחלי רוטנר?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 נובמבר 2015, 13:31

שזאת לא הטרדה מינית.
בכלל, נמאס כבר מסקנדל ההטרדות המיניות במדינה הזאת. זה מביך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 30 נובמבר 2015, 15:17

חיסול פוליטי שהצליח ...
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי toja27 » 30 נובמבר 2015, 15:49

לא קראתי, כי אין מה לקרוא שוב על איך א' צייץ ל ב' משהו עם אופי מיני, אבל מסתבר שכל גבר שני שאתה רואה ברחוב יכול להיות מואשם בהטרדה מינית. מנצלים את החוק הזה לרעה במערכת הפוליטית.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 נובמבר 2015, 17:04

יותר מהכל, זה חוק שמבזה נשים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2015, 22:31

toja27 כתב:לא קראתי, כי אין מה לקרוא שוב על איך א' צייץ ל ב' משהו עם אופי מיני, אבל מסתבר שכל גבר שני שאתה רואה ברחוב יכול להיות מואשם בהטרדה מינית. מנצלים את החוק הזה לרעה במערכת הפוליטית.

מעניין. אני לא מכיר אף אחד שהואשם בהטרדה מינית ואני עובד במקום שכביכול מאוד מועד לזה. אתה מכיר מישהו כזה?
יש 4 תלונות נגד יינון מגל. זה לא חיסול ולא נעליים. זה בנאדם שרץ במפלגה דתית ומדבר ומתנהג בצורה שלא ממש מתאימה לבוחרים של המפלגה שלו.
בכל מקרה, ממש לא מדובר בהפסד גדול לפוליטיקה או לעם ישראל.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 נובמבר 2015, 22:33

roy1000 כתב:
toja27 כתב:לא קראתי, כי אין מה לקרוא שוב על איך א' צייץ ל ב' משהו עם אופי מיני, אבל מסתבר שכל גבר שני שאתה רואה ברחוב יכול להיות מואשם בהטרדה מינית. מנצלים את החוק הזה לרעה במערכת הפוליטית.

מעניין. אני לא מכיר אף אחד שהואשם בהטרדה מינית ואני עובד במקום שכביכול מאוד מועד לזה. אתה מכיר מישהו כזה?
יש 4 תלונות נגד יינון מגל. זה לא חיסול ולא נעליים. זה בנאדם שרץ במפלגה דתית ומדבר ומתנהג בצורה שלא ממש מתאימה לבוחרים של המפלגה שלו.

זה מבזה ולא ראוי, על זה אין ויכוח. השאלה היא האם מדובר בהטרדה מינית או לא. לא מכיר את שאר התלונות, אבל לגבי המקרה הראשון, אין פה שום הטרדה מינית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 30 נובמבר 2015, 22:43

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

זה מבזה ולא ראוי, על זה אין ויכוח. השאלה היא האם מדובר בהטרדה מינית או לא. לא מכיר את שאר התלונות, אבל לגבי המקרה הראשון, אין פה שום הטרדה מינית.

גם היא אמרה שהיא לא הוטרדה. במקרים האחרים היו כביכול נגיעות (3 מתלוננות). בכל מקרה, כנראה לא מדובר במקרים מאוד חמורים של הטרדה (עד כמה שנגיעה בתחת היא לא חמורה). הבעיה שלו היא כנראה עם המפלגה שלו והבוחרים שלו (ואשתו) ופחות עם המשטרה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 01 דצמבר 2015, 00:02

roy1000 כתב:

תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 00:07

toja27 כתב:
roy1000 כתב:

תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.

בתור אחת שעברה דבר כזה לא פעם ולא פעמיים ולא סיפרה בגלל מליון ואחת סיבות לא רציונליות, אני יכולה להגיד לך שלא כל גבר מטריד מינית אבל כל בחורה תוטרד מינית לפחות פעם אחת בחיים שלה
זאת הרגשה מגעילה שאלא אם כן מישהו חווה את זה קשה מאוד להסביר את הגועל במילים
זה הופך אפילו הרבה יותר קשה כשמשתפים ואז מישהו אומר משהו כמו ''נו אז מה? מזה את עושה ביג דיל?''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2015, 00:18

Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:

בתור אחת שעברה דבר כזה לא פעם ולא פעמיים ולא סיפרה בגלל מליון ואחת סיבות לא רציונליות, אני יכולה להגיד לך שלא כל גבר מטריד מינית אבל כל בחורה תוטרד מינית לפחות פעם אחת בחיים שלה
זה הופך אפילו הרבה יותר קשה כשמשתפים ואז מישהו אומר משהו כמו ''נו אז מה? מזה את עושה ביג דיל?''

איך את מגדירה הטרדה מינית?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 00:21

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:

איך את מגדירה הטרדה מינית?

כשמישהו עובר לידך, תופס לך את התחת וממשיך ללכת
או יושב לידך ואומר לך שאין לך מושג איזה זיון טוב הוא וכמה שבא לו שתגלה למרות שהוא בערך 20-30 שנה מעליך ואתה לא מכיר אותו
או שאתה עובר לידו ברחוב והוא מעיר איזה הערה שבא לך להקיא והוא קורא לך ''כלבה'' כי העזת להתעלם או לא להגיד תודה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2015, 01:50

toja27 כתב:
roy1000 כתב:

במקרה כזה האנושות הייתה נעלמת, כי אנשים לא היו עושים סקס
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 06:12

toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.

בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.

יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2015, 16:17

roy1000 כתב:
toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.

בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.

יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.

זה תלוי. לדוגמא באיטליה (עד העשור האחרון) היה מותר לצבוט בתחת של אישה (גם אם אתה לא מכיר אותה והיא סתם עברה לידך ברחוב והרשימה אותך בעינטוזים שלה). זה היה נחשב בסדר, כמו לתת מחמאה.

הבעיה העיקרית עם התרדה מינית היא בכך שקשה מאוד להגדיר אותה במדויק. ההבדל בין פלירט לבין התרדה מינית הוא די מעורפל בהרבה מן המקרים. אתה גם אף פעם לא יודע למה האישה מתכוונת. האם החיזורים שלך באמת לא נעימים לה, או שהיא סתם משחקת אותה קשה להשגה, או אפילו מקרה אחר, שהחיזורים דווקא נעימים לה, אבל רק כל עוד הם נשארים בגדר חיזורים ולא לא עוברים לשלב הבא...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 16:30

felix_r כתב:זה תלוי. לדוגמא באיטליה (עד העשור האחרון) היה מותר לצבוט בתחת של אישה (גם אם אתה לא מכיר אותה והיא סתם עברה לידך ברחוב והרשימה אותך בעינטוזים שלה). זה היה נחשב בסדר, כמו לתת מחמאה.

הבעיה העיקרית עם התרדה מינית היא בכך שקשה מאוד להגדיר אותה במדויק. ההבדל בין פלירט לבין התרדה מינית הוא די מעורפל בהרבה מן המקרים. אתה גם אף פעם לא יודע למה האישה מתכוונת. האם החיזורים שלך באמת לא נעימים לה, או שהיא סתם משחקת אותה קשה להשגה, או אפילו מקרה אחר, שהחיזורים דווקא נעימים לה, אבל רק כל עוד הם נשארים בגדר חיזורים ולא לא עוברים לשלב הבא...

איטליה זה סוג של מדינת עולם שלישי. אני חושב שבנאדם שנוגע בתחת של נשים ברחוב (או במקום העבודה) צריך להיות בכלא. לא מכיר אף אחד שעושה דברים כאלה ואני חושב שזה גבול די ברור והגיוני.

אני חושב שהטענה שקשה להגדיר הטרדה מינית הוא תיאורטית בלבד. בפרקטיקה, נראה לי שהגבול הוא כל כך רחוק מפלירט או חיזור רגיל שאין ממש בעיה מעשית בנושא הזה. אני מכיר אנשים שהם מאוד אגרסיביים בלהתחיל עם בחורות, אבל אף אחד מהם מעולם לא הואשם בהטרדה מינית וגם לעולם לא יואשם. אתה מכיר מישהו שהאשימו אותו פעם בהטרדה מינית? אני לא.

בכל המקרים שכן שמעתי עליהם מהעיתונות או ממקורות אחרים, זה תמיד היו מקרים של נגיעות או דיבורים מאוד מאוד בוטים ועקביים שחורגים קילומטרים מהנורמה. אני לא זוכר אף פעם ששמעתי על מקרה גבולי או קרוב לזה.

בתיאוריה, אפשר באמת לחשוב שיש בעיה, אבל בפועל, אני לא מכיר מקרה שבו האשימו בהטרדה על משהו גבולי.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2015, 16:38

על מי אתה שומע בתקשורת שכביכול הטריד מינית? אנשים שיש להם המון מה להפסיד, או שלאנשים אחרים יש אינטרס שהם יפגעו. אישום בהטרדה מינית זאת דרך מאוד קלה לעשות את זה. כל מה שאשה צריכה לעשות היום, בשביל לגמור לאדם בפוליטיקה, בתקשורת או בעמדת כוח ציבורית את הקריירה, זה לטעון שהיא הוטרדה מינית. גם אם בחקירה לא יכלה כלום, עצם התלונה תחסל לו את הקריירה. זה מצב אבסורדי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2015, 16:50

MTA2311 כתב:על מי אתה שומע בתקשורת שכביכול הטריד מינית? אנשים שיש להם המון מה להפסיד, או שלאנשים אחרים יש אינטרס שהם יפגעו. אישום בהטרדה מינית זאת דרך מאוד קלה לעשות את זה. כל מה שאשה צריכה לעשות היום, בשביל לגמור לאדם בפוליטיקה, בתקשורת או בעמדת כוח ציבורית את הקריירה, זה לטעון שהיא הוטרדה מינית. גם אם בחקירה לא יכלה כלום, עצם התלונה תחסל לו את הקריירה. זה מצב אבסורדי.

זה באמת מצב חמור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 16:56

MTA2311 כתב:על מי אתה שומע בתקשורת שכביכול הטריד מינית? אנשים שיש להם המון מה להפסיד, או שלאנשים אחרים יש אינטרס שהם יפגעו. אישום בהטרדה מינית זאת דרך מאוד קלה לעשות את זה. כל מה שאשה צריכה לעשות היום, בשביל לגמור לאדם בפוליטיקה, בתקשורת או בעמדת כוח ציבורית את הקריירה, זה לטעון שהיא הוטרדה מינית. גם אם בחקירה לא יכלה כלום, עצם התלונה תחסל לו את הקריירה. זה מצב אבסורדי.

תיאורטית זה אולי נשמע סביר, אבל אם מסתכלים על התלונות והמקרים עצמם, אז פתאום אתה רואה שמדובר במשהו סדרתי, שזו לא בחורה אחת ושאלו דברים שקשה מאוד סתם להמציא. תן לי מקרה אחד שהיה איזשהו ספק לגביו - בפועל כל המקרים הם די ברורים.

המקרה הכי קרוב לגבולי שאני שמעתי עליו זה חיים רמון, ועם כל הכבוד, איש ציבור בן 45 שדוחף את הלשון שלו לפה של חיילת בת 20 שהוא רואה בפעם הראשונה במשרד שלו יכול להאשים רק את עצמו. בתקלכס, הפחד מתלונות שווא וחיסולים הוא לא באמת מבוסס.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 דצמבר 2015, 17:02

roy1000 כתב:
felix_r כתב:זה תלוי. לדוגמא באיטליה (עד העשור האחרון) היה מותר לצבוט בתחת של אישה (גם אם אתה לא מכיר אותה והיא סתם עברה לידך ברחוב והרשימה אותך בעינטוזים שלה). זה היה נחשב בסדר, כמו לתת מחמאה.

איטליה זה סוג של מדינת עולם שלישי. אני חושב שבנאדם שנוגע בתחת של נשים ברחוב (או במקום העבודה) צריך להיות בכלא. לא מכיר אף אחד שעושה דברים כאלה ואני חושב שזה גבול די ברור והגיוני.

אני חושב שהטענה שקשה להגדיר הטרדה מינית הוא תיאורטית בלבד. בפרקטיקה, נראה לי שהגבול הוא כל כך רחוק מפלירט או חיזור רגיל שאין ממש בעיה מעשית בנושא הזה. אני מכיר אנשים שהם מאוד אגרסיביים בלהתחיל עם בחורות, אבל אף אחד מהם מעולם לא הואשם בהטרדה מינית וגם לעולם לא יואשם. אתה מכיר מישהו שהאשימו אותו פעם בהטרדה מינית? אני לא.

בכל המקרים שכן שמעתי עליהם מהעיתונות או ממקורות אחרים, זה תמיד היו מקרים של נגיעות או דיבורים מאוד מאוד בוטים ועקביים שחורגים קילומטרים מהנורמה. אני לא זוכר אף פעם ששמעתי על מקרה גבולי או קרוב לזה.

בתיאוריה, אפשר באמת לחשוב שיש בעיה, אבל בפועל, אני לא מכיר מקרה שבו האשימו בהטרדה על משהו גבולי.

אתה ממש טועה, כי משום מה אתה חושב שהתרדה מינית מסתכמת רק בשליחת ידיים. שליחת ידיים (אם זה לתפוס בתחת או במקומות מוצנעים אחרים) זאת לא רק התרדה מינית זאת כבר תקיפה מינית. התרדה מינית זה משהו אחר לגמרי, משהו שבהרבה מקרים מסתכם רק בצורת דיבור, ברמיזות, במילים שנאמרות באינטונציה מסויימת, ולכן מאוד קשה להגדיר את זה באופן חדמשמעי, מה גם שאנשים שונים מגיעים מרקעים שונים, מחינוך שונה, ונורמות התנהגותיות שונות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים