לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי roy1000 » 14 דצמבר 2015, 18:42

jol9 כתב:אני לא ממש academy material
אבל בגדול אני לא חושב שזה כזה בעייתי למי שרוצה, לא?

בעיקרון זה די בעייתי. מי שהולך על תואר שני אמריקאי (או יותר מזה), בדרך כלל עושה את זה בשנות העשרים המאוחרות או שנות ה- 30 המוקדמות. בגיל 35 זו השקעה גדולה מדי שאין לה ממש הצדקה. זה לא כמו לעשות תואר בארץ שהוא למעשה בחינם. גם הרבה יותר קשה להתקבל למוסד טוב. אתה לא באמת יכול להתחרות עם בני 20 ב- GMAT/GRE.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2015, 23:29

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא ממש academy material
אבל בגדול אני לא חושב שזה כזה בעייתי למי שרוצה, לא?

בעיקרון זה די בעייתי. מי שהולך על תואר שני אמריקאי (או יותר מזה), בדרך כלל עושה את זה בשנות העשרים המאוחרות או שנות ה- 30 המוקדמות. בגיל 35 זו השקעה גדולה מדי שאין לה ממש הצדקה. זה לא כמו לעשות תואר בארץ שהוא למעשה בחינם. גם הרבה יותר קשה להתקבל למוסד טוב. אתה לא באמת יכול להתחרות עם בני 20 ב- GMAT/GRE.

האמת שלי לא ממה היה חלום ללמוד בחו"ל. עדיין יש לי חלום, לעבוד בחו"ל, זה בהחלט כן.

אני דווקא כן מקווה שאשתי מתישהו כן תעשה את זה. זה יהיה אחלה שילוב בשביל שנינו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MaccabiTA » 27 דצמבר 2015, 11:40

מה אומרים על האוניברסיטה הפתוחה?
התחלתי לשקול את האופציה ברצינות (אני שוהה בחו"ל תקופה מסויימת וקשה לדעת מתי היא תיגמר..)
כל פיסת מידע ממישהו עם היכרות כזו או אחרת תהיה מבורכת
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 דצמבר 2015, 12:25

MaccabiTA כתב:מה אומרים על האוניברסיטה הפתוחה?
התחלתי לשקול את האופציה ברצינות (אני שוהה בחו"ל תקופה מסויימת וקשה לדעת מתי היא תיגמר..)

מדמח?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 27 דצמבר 2015, 12:41

MTA2311 כתב:
MaccabiTA כתב:מה אומרים על האוניברסיטה הפתוחה?

מדמח?

האמת ששקלתי אבל אין סיכוי שאני אסיים תואר כזה לבד.. אני אשתעמם מזה בשלב מוקדם מדי ומהר מאוד השעמום יהפוך לשנאה
חשבתי על כיוון יותר הומני, יש לי כמה כיוונים בראש אבל אני עוד לא נעול על משהו ספציפי, אני בעיקר מנסה להבין אם יש לי מה לחפש בפתוחה בשלב הזה.
הרעיון עלה לי בעיקרון אחרי שהבנתי שאני יכול בכיף למצוא את עצמי בחו"ל עוד 3-4 שנים (בדיוק כמו שאני יכול לחתוך עוד חצי שנה לצורך העניין) אבל אם כבר אני נסגר על כיוון של טווח קצת יותר ארוך אולי עדיף לי לסיים אותו עם תואר, לא?
ברור שלרצון ללמוד תואר פרקטי יש משקל בשיקול אבל אני רוצה גם ללמוד משהו שיעניין אותי. גם ללמוד קצת "בשביל הנפש" וגם לא להרגיש, אם אני חוזר בגיל 25 נניח, שחזרתי עם אחלה כסף אבל אני בנקודה שכולם היו בה בגיל 21, אני אוכל ללמוד תואר בתחום אחר אבל לפחות אני לא אגיע עם ידיים ריקות וכיסים קצת מלאים.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 דצמבר 2015, 12:53

יש לי כמה חברים שהתחילו שם מדמח תוך כדי הצבא. אומרים שזה קשה, אבל לא מתחרטים. טוענים גם שמעסיקים לא נרתעים מלקחת בוגרי פתוחה. לא מכיר אנשים שלמדו שם דברים אחרים.

מה שטוב שם, זה שאתה יכול לקחת איזה קורס או שניים בשביל להתרשם. אין לך מה להפסיד בתכלס. איזה תחום הומני מעניין אותך?

(חייב לדעת מה אתה עושה באפריקה)
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 27 דצמבר 2015, 13:23

MTA2311 כתב:יש לי כמה חברים שהתחילו שם מדמח תוך כדי הצבא. אומרים שזה קשה, אבל לא מתחרטים. טוענים גם שמעסיקים לא נרתעים מלקחת בוגרי פתוחה. לא מכיר אנשים שלמדו שם דברים אחרים.

מה שטוב שם, זה שאתה יכול לקחת איזה קורס או שניים בשביל להתרשם. אין לך מה להפסיד בתכלס. איזה תחום הומני מעניין אותך?

(חייב לדעת מה אתה עושה באפריקה)

מה הכוונה שאפשר לקחת קורס או שניים בשביל להתרשם?
בנוגע לתחומים אני שוקל מדע המדינה ויחסים בינלאומיים, לימודי מזרח תיכון גם מעניין אותי, אפילו היסטוריה בא בחשבון (למרות שאני מבין שזה תחום לא פרקטי בעליל..)

בנוגע לאפריקה, סיפור קצת ארוך אבל בקצרה-החברה מתעסקת בתחומים די מגוונים, אני לא איש מקצוע באף אחד מהם, אני בעיקר לומד קצת את התחום ואת הפעילות של המחלקה, מנתח את הנתונים שלה, מפקח על פעילות שוטפת ומגיש דוחות או המלצות. ומידי פעם זורקים עלי איזו משימה לנהל איזה פרוייקט קטן או משהו בסגנון.
שום קשר לסחר בבני אדם אגב :)
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 דצמבר 2015, 15:18

זה אומר שאתה לא חייב להירשם לתואר. אתה יכול לקחת קורס אחד( או יותר) במשהו שמעניין אותך, ולהמשיך משם. זה גם יחשב לך כנקודות זכות בכל מוסד אקדמאי אחר אחרי זה.

אלה גם הדברים שמעניינים אותי האמת. דווקא אותם פחות הייתי ממהר ללמוד בפתוחה, כי לדעתי יש שם חשיבות להרצאות, ולדיונים שמתפתחים בהן, אבל זה אני.

חברה בטחונית/מודיעינית?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 27 דצמבר 2015, 15:41

MTA2311 כתב:זה אומר שאתה לא חייב להירשם לתואר. אתה יכול לקחת קורס אחד( או יותר) במשהו שמעניין אותך, ולהמשיך משם. זה גם יחשב לך כנקודות זכות בכל מוסד אקדמאי אחר אחרי זה.

אלה גם הדברים שמעניינים אותי האמת. דווקא אותם פחות הייתי ממהר ללמוד בפתוחה, כי לדעתי יש שם חשיבות להרצאות, ולדיונים שמתפתחים בהן, אבל זה אני.

חברה בטחונית/מודיעינית?

האמת שדווקא לא, אין קשר לשירות הצבאי

מסכים איתך שעל פניו נראה שאתה מאבד לא מעט מהערך המוסף בתארים מהסוג הזה אם אתה לומד אותם מרחוק ולא לוקח חלק בשיעורים. למרות שתכלס אין לי מושג אמיתי אם זה עד כדי כך מהותי. אולי מישהו מהותיקים יוכל לשפוך קצת אור על הנושא?
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי roy1000 » 03 ינואר 2016, 20:29

MaccabiTA כתב:האמת ששקלתי אבל אין סיכוי שאני אסיים תואר כזה לבד.. אני אשתעמם מזה בשלב מוקדם מדי ומהר מאוד השעמום יהפוך לשנאה
חשבתי על כיוון יותר הומני, יש לי כמה כיוונים בראש אבל אני עוד לא נעול על משהו ספציפי, אני בעיקר מנסה להבין אם יש לי מה לחפש בפתוחה בשלב הזה.
הרעיון עלה לי בעיקרון אחרי שהבנתי שאני יכול בכיף למצוא את עצמי בחו"ל עוד 3-4 שנים (בדיוק כמו שאני יכול לחתוך עוד חצי שנה לצורך העניין) אבל אם כבר אני נסגר על כיוון של טווח קצת יותר ארוך אולי עדיף לי לסיים אותו עם תואר, לא?
ברור שלרצון ללמוד תואר פרקטי יש משקל בשיקול אבל אני רוצה גם ללמוד משהו שיעניין אותי. גם ללמוד קצת "בשביל הנפש" וגם לא להרגיש, אם אני חוזר בגיל 25 נניח, שחזרתי עם אחלה כסף אבל אני בנקודה שכולם היו בה בגיל 21, אני אוכל ללמוד תואר בתחום אחר אבל לפחות אני לא אגיע עם ידיים ריקות וכיסים קצת מלאים.

הפתוחה חלשה מאוד בתחומים של מדעי הרוח. דווקא בתחום הזה, הפערים מול האוניברסיטאות האחרות הם גדולים עוד יותר.
בכלל, אני לא חושב שהפורמט של האו"פ מתאים למדעי הרוח (לעמות מקצועות "מובנים" יותר). מדעי הרוח זה משהו שצריך אינטרקציה עם מרצה כי לא הכל כתוב.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 09 ינואר 2016, 14:43

אור, הלכת ליום הפתוח בבינתחומי?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ינואר 2016, 15:21

החציל האצטקי כתב:אור, הלכת ליום הפתוח בבינתחומי?

התעצלתי.
היית?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 09 ינואר 2016, 15:42

הייתי. אין מה להגיד, המקום מרשים.
היצע התוכניות שלהם לא כזה גדול האמת. אם אני אלך לשם זה כדי ללמוד מדמ״ח, ואי אפשר לשלב כלום בעצם (אם כי מדמ״ח במכללה יכולה להיות דווקא החלטה לא רעה, תקנו אותי אם אני טועה).
שמעת על התוכנית ליזמות שלהם- Zell? זו כנראה ספינת הדגל של המקום.

ד״א, אם יש לך ממוצע בגרות מעל 100 ופסיכומטרי מעל 700 אתה מקבל 50% מלגה, לפחות לשנה א׳ (השאר מותנה בממוצע 88).
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ינואר 2016, 15:56

לא אמרת שאפשר לשלב שם מדמח ופסיכולוגיה? היה יכול להיות די קלאסי בשבילך.
שמעתי על זל. תכנית מגניבה. הבנתי שגם יצאו משם לא מעט הצלחות עסקיות.

הפתעת אותי עם המלגה. לא שמעתי על זה. זה לכל התכניות?
איך הקמפוס? השמועות מדברות על כוסית על כל שלושה סטודנטים בערך. אמנם יום שישי וזה, אבל בטח הביאו כמה דוגמאות בשביל למשוך קהל, לא?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 09 ינואר 2016, 16:10

MTA2311 כתב:לא אמרת שאפשר לשלב שם מדמח ופסיכולוגיה? היה יכול להיות די קלאסי בשבילך.
שמעתי על זל. תכנית מגניבה. הבנתי שגם יצאו משם לא מעט הצלחות עסקיות.

הפתעת אותי עם המלגה. לא שמעתי על זה. זה לכל התכניות?
איך הקמפוס? השמועות מדברות על כוסית על כל שלושה סטודנטים בערך. אמנם יום שישי וזה, אבל בטח הביאו כמה דוגמאות בשביל למשוך קהל, לא?

לא שם, בת״א.

אתה יכול לקרוא כאן על מלגות ההצטיינות (יש גם אחת של 75% אם אתה באמת פסיכופת)
http://portal.idc.ac.il/he/main/admissi ... nding.aspx

המקום עצמו והתשתיות נראו מדהים, והשמועות גם בשישי הוכיחו את עצמן.
אני מאוד סולד אבל מהוייב הזה של השופוני. כאילו, גם חלק ניכר מהגברים שהגיעו לשם השקיעו הרבה יותר מדי בהופעה, כל 2 מטר מיני-קופר בחניון...
אני האמ-אמא של הבן עשירים, כן? אבל זה די דוחה אותי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 09 ינואר 2016, 18:36

החציל האצטקי כתב:הייתי. אין מה להגיד, המקום מרשים.
היצע התוכניות שלהם לא כזה גדול האמת. אם אני אלך לשם זה כדי ללמוד מדמ״ח, ואי אפשר לשלב כלום בעצם (אם כי מדמ״ח במכללה יכולה להיות דווקא החלטה לא רעה, תקנו אותי אם אני טועה).
שמעת על התוכנית ליזמות שלהם- Zell? זו כנראה ספינת הדגל של המקום.

ד״א, אם יש לך ממוצע בגרות מעל 100 ופסיכומטרי מעל 700 אתה מקבל 50% מלגה, לפחות לשנה א׳ (השאר מותנה בממוצע 88).

לבוגרי מדעי המחשב מאוניברסיטה יש יתרון משמעותי בראיונות עבודה על בוגרי מדמח ממכללה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 09 ינואר 2016, 18:38

נראה לי שאתה טוחן איזה מנטרה כי באמת שבכל מקום שיצא לי לקרוא, הבינתחומי (וגם האקדמית יפו) יוצאת מן הכלל.
חברים מהטכניון ות״א מספרים לי אותו דבר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 09 ינואר 2016, 18:48

החציל האצטקי כתב:נראה לי שאתה טוחן איזה מנטרה כי באמת שבכל מקום שיצא לי לקרוא, הבינתחומי (וגם האקדמית יפו) יוצאת מן הכלל.
חברים מהטכניון ות״א מספרים לי אותו דבר.

אני לא טוחן שום מנטרה.
זה ידוע שבוגרי אוניברסיטה נחשבים יותר בשוק העבודה. בבינתחומי (או במכללות אחרות) הממוצעים גבוהים הרבה יותר וזה לא בגלל שהסטודנטים גאונים. יש סיבה לכך והמעסיקים מודעים לזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 ינואר 2016, 21:19

ההיצע היום בשוק ההייטק בפרט ובתכנה בכלל מאפשר למעסיקים לברור את המועמדים ולהעמיד אותם במבחנים ככל שירצו.

הבוס שלי לדוגמא, מחפש כבר כמה שבועות סטודנט, ולוקח את הזמן, כי הוא יכול. בסוף אחרי שמגיעים 15 מועמדים, אחד מתאים.

כל אחד צריך לתת לעצמו head start אופטימלי.
לדוגמא, אם למישהו יש קשרים חזקים מאוד, אז יכול להיות שאין לו טעם ללכת ולקרוע את עצמו בתואר באוניברסיטה.
אבל מי שאין לו את הקשרים האלה, אז הדרך הנכונה עבורו הוא לעבור את המסלול הקשה, וזה אומר בהכרח לימודים
באוניברסיטה טובה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 ינואר 2016, 21:34

כבר 16 עמודים אתם מלחיצים אותי.
כל הצעירים פה די החלטיים (גם אם לא ב100%) ולי אין אפילו קמצוץ של שמץ של מושג מה אני עושה אחרי הטיול.
לא יודע מה ללמוד (אין לי כוח אפילו לחשוב על ללמוד), לא יודע במה לעסוק.
קיצור, צריך לחתור לגרין קארד.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים