my man כתב:my man כתב:לא ידעתי איפה להכניס את זה-
צריך המלצה איזו חברה סלולרית תהיה גם זולה וגם לא תעשה לי בעיות(קליטה, שירות לקוחות סביר, ורשת אינטרנטית טובה)?
תודה לכולם מראש!
טוב אז ככה מבדיקה מקיפה שלי ככה נראית מערכת הסלולר בישראל(בנוגע לאיש שמחפש מסלול זול וטוב):
כל חברה מחפשת את המקום בו היא תוכל לגבות את המחיר האקסטרא מהצרכן כי מחיר החבילות עצמן הוא ברצפה(סביב ה40-50 ש"ח לחבילה). אז יש מספר גורמים שיקחו לכם את הכסף.
כמעט כל חבילה(99%) מגיעה לשנה ומיד בתום השנה המחיר קופץ. בתחום הקפיצה מבחינת מחיר הוט מובייל מקפיצה בצורה הזולה ביותר מ49.9 ל59.9 בתום תקופת השנה של המסלול..
כל שאר החברות מקפיצות את המחיר הרבה יותר(בין 79.9 ל99.9 ש"ח) ופה יש קץ' נוסף ברגע שתרצה לעבור חבילה בתוך הרשת הרשת תיקח לך 'דמי מעבר בין חבילות' . פה רשת יו פון לוקחת את הכסף הכי קטן שזה 15 ש"ח דמי מעבר שאר החברות נעות סביב ה40 - 50 ש"ח.
לא בא לך לשלם את הדמי מעבר המעצבנים האלה(יש עכשיו דיונים בועדות בכנסת להפוך את זה למחיר אחיד בין החברות) והחלטת לעבור חברה גם כאן יש קץ' אתה צריך לשלם על הסים החדש. גם פה רשת יו פון הכי זולה עם סכום של29 ש"ח. שאר החברות נעות סביב ה49 ש"ח.
לגבי גלישת האינטרנט רוב המסלולים ללא ההגבלה על השיחות וההודעות הם של 3 ג'יגה אך עם זאת לא מעט חברות היום קלטו שאנשים גולשים הרבה יותר דרך הסמארטפון ולכן הגדילו את כמות הג'יגות במסלולים. גולן מציעים במסלול הזול שלהם(37 ש"ח) 6 ג'יגה. יו פון מציעה במסלול של 49.9 ש"ח 10 ג'יגה, וואלה מובייל-4 ג'יגה(מסלול "ללא הגבלה" שעולה 35 ש"ח) בנוסף לזה יש גם את המסלולים הקטנים יותר מבחינת גלישה של 1 ג'יגה(מה שאנשים לא יודעים זה שזה המון- ואם אתה לא אחד שגולש מלא באינטנרט ומשתמש לא מעט בוויפיי יכול להיות שעדיף להם את המסלולים של ה1 ג'יגה כי הם בד"כ מוזילים בהרבה את מחיר החבילה)
המסלול הזול ביותר הוא של רמי לוי(ללא הגבלה, 1 ג'יגה) עם 19.9 ש"ח. אחריו וואלה(ללא הגבלה, 4 ג'יגה) עם 35 ש"ח ואח"כ גולן(ללא הגבלה, 6 ג'יגה) ויו פון(מחיר לשנתיים ללא הגבלה, 3 ג'יגה לשנה ראשונה ו1 ג'יגה לשנה השנייה) עם 37 ו39 בהתאמה.
אבל לי לא איכפת רק המחיר אלא גם השירות לקוחות אז נתקלתי בכתבה הזו:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000937731שבה יש את הטבלה הזו:

ניתן לראות כמות התלונות ביחס לכמות הלקוחות.. על רמי לוי והוט מובייל הכי מתלוננים, סלקום מפתיעה מאד בפן הזה כי אני הכרתי אותה כאחת הגרועות בנושא שרות הלקוחות והטבלה הזו מעידה עליה שהיא מהטובות בפן הזה..
אני אישית עשיתי צעד והלכתי על יו פון. כי
נורא נורא הרגיז אותי הקטע של המעבר בין חבילות ומחיר הקנייה הראשוני של הסים והם היו הכי זולים. גם האינטרנט שהם מספקים הוא 10 ג'יגה שזה המון! בנוסף בדוח המועצה לצרכנות כמות התלונות עליהם די ממוצעת וגם חברים שלי המליצו לי בחום!
למי שיש מה לומר בנושא מוזמן להצטרף ולחלוק..