טניס

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דיקטטורת הטניס

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 ינואר 2016, 15:30

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:יעבור כמו גדול.
יש לו עוד 3 שנים לפחות של שלושה תארים מינימום בשנה?

מאוד יכול להיות.
העניין הוא שכמו שעם פדרר, לא היית יכול לדמיין שאחרי שלקח את הרולאן ואת ווימבי ב2009 ואת מלבורן ב2010 והפסיד רק בפוקס את ניו יורק,
שזה יהיה התואר האחד לפני אחרון שלו, ושבשש שנים שיעברו מאז הוא ייקח תואר GS אחד בלבד.
אותו הדבר עם נדאל, שאחרי ששלט בסבב ב2013, ועשה גמר באוסטרליה 2014 וזכה ברולאן באופן מרשים, שזה יהיה למעשה התואר האחרון שלו (לפחות
בינתיים).

הדברים נגמרים אצלם באופן חד ומהיר, וקשה מאוד לצפות את זה מראש.

אני לא יודע אם לנובאק יש עוד 3 שנים של 3 סלאמים. יכול להיות שיהיה לו יותר. אי אפשר לדעת פשוט.

אין ספק אבל שנובאק (כמו פדרר) הוא הרבה יותר בר מזל מרפא בכל מה שקשור בלהיות במקום הנכון בזמן הנכון.
הוא הגיע לפיק שלו בזמן הכי נכון שאפשר, מבחינת היריבות בסבב, בדיוק כמו פדרר בזמנו.

נדאל הפסיק לקחת תארים בגלל שנפצע והפך לאפס, סביר שלא יקרה לנובאק בקרוב.
פדרר הפסיק לקחת תארים כי נדאל הגיע, עכשיו אתה רואה טניסאי צעיר עם פוטנציאל להפוך תוך שנה להכי טוב בסבב? אל תגיד לי שכן.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2016, 17:44

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:
LIAV10 כתב:יעבור כמו גדול.
יש לו עוד 3 שנים לפחות של שלושה תארים מינימום בשנה?

מאוד יכול להיות.
העניין הוא שכמו שעם פדרר, לא היית יכול לדמיין שאחרי שלקח את הרולאן ואת ווימבי ב2009 ואת מלבורן ב2010 והפסיד רק בפוקס את ניו יורק,
שזה יהיה התואר האחד לפני אחרון שלו, ושבשש שנים שיעברו מאז הוא ייקח תואר GS אחד בלבד.
אותו הדבר עם נדאל, שאחרי ששלט בסבב ב2013, ועשה גמר באוסטרליה 2014 וזכה ברולאן באופן מרשים, שזה יהיה למעשה התואר האחרון שלו (לפחות
בינתיים).

הדברים נגמרים אצלם באופן חד ומהיר, וקשה מאוד לצפות את זה מראש.

אני לא יודע אם לנובאק יש עוד 3 שנים של 3 סלאמים. יכול להיות שיהיה לו יותר. אי אפשר לדעת פשוט.

אין ספק אבל שנובאק (כמו פדרר) הוא הרבה יותר בר מזל מרפא בכל מה שקשור בלהיות במקום הנכון בזמן הנכון.
הוא הגיע לפיק שלו בזמן הכי נכון שאפשר, מבחינת היריבות בסבב, בדיוק כמו פדרר בזמנו.

נדאל הפסיק לקחת תארים בגלל שנפצע והפך לאפס, סביר שלא יקרה לנובאק בקרוב.
פדרר הפסיק לקחת תארים כי נדאל הגיע, עכשיו אתה רואה טניסאי צעיר עם פוטנציאל להפוך תוך שנה להכי טוב בסבב? אל תגיד לי שכן.

דבר ראשון, אתה לא יכול לדעת מה יהיה. אני חלילה לא מאחל לו את זה, אבל נובאק בהחלט יכול להפצע, או אולי נכון יותר
לומר לחוות ירידה בכושר הפיזי שלו.
זאת יכולה להיות מתיחה קלה, או איזה משהו בשרירים, או כל דבר אחר שיחייב אותו לקחת פסק זמן כזה או אחר.

דבר שני, אי אפשר לייחס את זה שפדרר לקח GS אחד בשש שנים לנדאל. כלומר, זה מגוון של סיבות.
אותו הדבר בהחלט גם יכול לקרות כאן, כי אלה דברים שקשה לחזות.
הרי נובאק נכנס לגוד מוד שלו מ2011, ללא התרעה מוקדמת. עד אז רפא היה די מתעלל בו, במיוחד במשחקים הגדולים,
וגם פדרר, ופתאום הוא הפך לחומה בצורה ובלתי מנוצחת.
לך תדע אם פתאום לא יבוא איזה נישיקורי ויהפוך לאלוהים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 ינואר 2016, 17:51

היו שנים שנובאק היה מאצ' אפ קל לרוג'ר.
בגלל זה, אני אומר שוב, טניס זה ענף דינאמי. יש הרבה מאוד משתנים שאני יכול לחשוב עליהם שישנו את התמונה לחלוטין.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 ינואר 2016, 17:54

לא יודע, נובאק היה השחקן השלישי בטיבו בסבב לפני שהפך לאלוהים, היום מישהו יכול לדרג לי בוודאות מי השלישי?
עזבו, מי השני? רביעי? חמישי?
זה נובאק והשאר.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2016, 18:21

LIAV10 כתב:לא יודע, נובאק היה השחקן השלישי בטיבו בסבב לפני שהפך לאלוהים, היום מישהו יכול לדרג לי בוודאות מי השלישי?
עזבו, מי השני? רביעי? חמישי?
זה נובאק והשאר.

אני אחזיר אותך רגע ל2010... התחושה אז היתה שאם רפא רוצה, הוא לוקח. כל תואר, כל טורניר, ובעיקר טורניר על חימר או טורניר
גראנד סלאם.
האופן שבו הוא לקח את הUO, נתן את התחושה הזאת.
כשבאנו לAO 2011, כולם דיברו על הרפא סלאם, והיה ברור שהוא הפייבוריט הברור בטורניר.

ואז פתאום קרה דבר והדברים השתנו. מאוד מהר, ד"א.

כרגע נראה שאף אחד לא יכול לדגדג את נובאק, אבל זה באמת יכול להשתנות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 01 פברואר 2016, 00:56

יוני, אני חושב שנובאק מעולם לא נפצע בכמויות שרפא נפצע. לא ברמה של להיות חצי שנה מחוץ למגרשים ודברים כאלה. אני חושב שרפא גם לא שיפר את המשחק שלו כמו שנובאק שיפר אותו במהלך השנים ולדעתי השחיקה אצלו זה גם תוצאה של זה שהוא גדל על מגרשי חימר, כלומר בערך מגיל 14 הוא צריך היה לעבוד קשה מאוד על כל נקודה
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 פברואר 2016, 01:10

כולם באירופה גדלים על מגרשי חימר. אצל רפא זה האופי פשוט.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2016, 01:51

אתם קצת מערבבים כאן.
השחיקה של רפא לא באה רק מסגנון הטניס שלו, ובטח לא בגלל המשטח עליו גדל ושיחק.
משטח החימר הוא דווקא משטח סלחני בהרבה לברכיים ולגוף מהבטון ומהדשא (עם כל ההחלקות שם).

לרפא יש בעיות גופניות מבניות, שאיתן הוא הצליח להתמודד באופן מעורר פליאה של ממש. לא מאמין שמישהו מהטניסאים המוכרים לנו,
היה מגיע אפילו לרבע מההישגים של רפא עם הבעיות הגופניות שיש לו.

אני דווקא חושב שרפא עשה התקדמות מדהימה עם השנים, ושיפר המון אספקטים במשחק שלו.

אני כאחד שבאמת מבין ועוקב אחרי העניינים, לא מצליח לפענח את הצניחה החדה ביכולת של רפא בשנה ורבע האחרונות.
אני בהחלט מודע לעניין הגיל, ולעניין השחיקה, אבל קשה לראות בטניס שלו את ההשפעות של הדברים האלה.
זה משהו אחר, ואני לא יודע מה.

דבר אחד כן מרגיז אותי מאוד אצל רפא, וזאת המקובעות שלו בעניין צוות האימון. מה איכפת לו להוסיף עוד איזה מישהו, מבלי להחליף
את הצוות הקיים? הרי בסוף יש דבר אחד שהוא משנה - ההישגים. האם טוני לא רואה שרפא בירידה? הברכה למהלך צריכה לבוא ממנו,
כי לרפא אין שליטה אבסולוטית בקבוצה שלו כמו שיש לנובאק, לרוג'ר, למארי או לכל טניסאי בקליבר הזה.

למה שרפא לא ינסה לצרף לקבוצה שלו נניח את אגאסי? או את קורייר? או אם רוצים מישהו ספרדי אז אולי פררו (אני בכוונה לא מזכיר
את מויה, כי הוא כמו משפחה שם, ואני לא מאמין שיעשה שינוי).
אפשר למצוא לא מעט אלופי עבר שישמחו להצטרף לטניסאי כמו רפא ולעזור לו לטפס חזרה.
חבל שהם אפילו לא בכיוון של מהלך כזה (והוא בעצם די היחידי בצמרת שאין לו סידור עם שחקן/כוכב עבר).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 פברואר 2016, 01:36

http://sports.walla.co.il/item/2931561

פדרר סובל מקרע במיניסקוס וייעדר כחודש. באופן כללי זה הזמן הכי טוב לקחת הפסקה, ובמילא הוא צריך לבוא בשיא הריכוז והכושר לווימבי
וגם קצת לרולאן, אז כל הזמן עכשיו מיועד להחלמה ולחזרה לכושר.

שירגיש טוב
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 פברואר 2016, 01:40

jol9 כתב:http://sports.walla.co.il/item/2931561

פדרר סובל מקרע במיניסקוס וייעדר כחודש. באופן כללי זה הזמן הכי טוב לקחת הפסקה, ובמילא הוא צריך לבוא בשיא הריכוז והכושר לווימבי
וגם קצת לרולאן, אז כל הזמן עכשיו מיועד להחלמה ולחזרה לכושר.

שירגיש טוב

כן...
פעם ראשונה בקריירה שמשהו כזה קורה לו. תופעת טבע מהבחינה הזאת
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 04 פברואר 2016, 01:41

גם נדאל מעולם לא נפצע לדעתי
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 פברואר 2016, 02:00

רפא באמת לא היה פצוע יום בחייו. הכל זה קונספירציה של טוני בשביל להשתלט על העולם.

יש לי פה כמה פערים לוגיים, מודע לעניין, אבל זאת רוח הדברים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 04 פברואר 2016, 02:01

נובאק הוא תופעת טבע גם. הבן אדם עושה שפגאטים על ימין ועל שמאל... פעם הוא היה פורש מלא ממשחקים.
אבל בשנים האחרונות, הוא באנקר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 פברואר 2016, 02:03

תכלס... זוכר אותו מתבכיין כמו כוסית באוסטרליה לדוגמה.
הפך למפלצת גם מהבחינה הזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 04 פברואר 2016, 02:07

MTA2311 כתב:תכלס... זוכר אותו מתבכיין כמו כוסית באוסטרליה לדוגמה.

מכל בחינה. אני באמת מחכה לראות איזשהי בשורה שתאתגר לפחות קצת את איש הגומי.

סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Asf » 04 פברואר 2016, 12:08

jol9 כתב:

[]

לקחתי קורס "טניס למתחילים" (חצי נק"ז), תן לי שנה/שנתיים ואני מדיח אותו מפסגת הדירוג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי jol9 » 04 פברואר 2016, 13:34

Asf כתב:
jol9 כתב:

[]

לקחתי קורס "טניס למתחילים" (חצי נק"ז), תן לי שנה/שנתיים ואני מדיח אותו מפסגת הדירוג.

עצרתי את נשימתי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 07 פברואר 2016, 00:07

יש פה כתבה שמסבירה קצת על הנושא הזה, ובאופן כללי על השינויים שנובאק עשה בשנים האחרונות:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 09,00.html

האמת שאיפושהו מאכזב אותי שרפא לא ניסה לשנות שום דבר. יכול להיות שהוא גם עושה חל מהדברים האלה, אבל די ברור שהוא לא לקח שום איש מקצוע שיתמוך בו כמו התזונאי הסרבי הזה. את הדבר הכי אלמנטרי בעיני ובעיני אנשים אחרים שזה להחליף את טוני הוא לא עשה. פררו אגב זה לא תוספת מועילה במיוחד לצוות האימון. שחקן שבילה שלושה חודשים בקושי במקום הראשון, לא ממש יכול לייעץ למישהו שהיה שם כמעט שנתיים ולקח פי כמה וכמה סלאמים יותר ממנו. כנ''ל מויה

יוני, לגבי חימר- זה אולי משטח סלחני כלפי הברכיים אבל כמו שרשום שם זה המשטח הכי תובעני מבחינת סיבולת. כדור שעל משטח קשה הוא ווינר חוזר הרבה פעמים. סרב מדוייק מאוד שעל הדשא הוא אייס או כדור שלא חוזר, על החימר לפעמים אפילו לא יוצר יתרון בנקודה. שחקן צריך לעבוד מאוד קשה על המשטח הזה, גם מנטלית. העובדה שרפא ניצח עליו המון משחקים בוודאי ובוודאי הגדילה עליו את העומס. אני מוכן לשים כסף שזמן משחק ממוצע שלו גבוה מזמן המשחק הממוצע של פדרר ושל נובאק. אגב- אני חושב שגם אם יעשה שינוי עכשיו- זה כנראה די מאוחר. הגוף שלו שחק את עצמו בצורה מטורפת.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 07 פברואר 2016, 00:18

שחף, אני לא חושב שרפא צריך להחליף את טוני. הוא לא יכול להחליף את טוני, ואני די בטוח, שגם אם יבוא לו מישהו מהעתיד ויגיד לו
שאם הוא מחליף את טוני, אז הוא זוכה ב-4 סלאמים נוספים, גם אז הוא לא היה עושה את זה.

זה ההבדל בין רפא לבין מרבית הטניסאים בסבב, שרפא הוא לא מעל הקבוצה, והערכים שחשובים לו הם אחרים.
הוא לעולם לא יוותר על חברים, נאמנות ובטח ובטח שלא משפחה, בשביל תארים ותהילה. פשוט לא.
זה הבן אדם, ואין לנו מה לעשות, אלא לכבד את זה.
הסיכוי היחיד זה שמישהו יצטרף לצוות באישורו ובברכתו של טוני.
זה יכול להיות מישהו כמו קארלוס מויה, אלא שאני לא חושב שזה ישנה יותר מדי, כי מויה הוא כבר סוג של משפחה.
בשביל שזה יעשה שינוי, זה צריך להיות מישהו אחר, מישהו שיוכל לערער ולשנות קצת, ושיהיה בעל רזומה מספיק עשיר,
כדי שיתקבל ויוערך בתוך הצוות.
ושוב, גם כאן יש בעיה - כל הצוות של רפא הוא דובר ספרדית. להכניס מישהו כמו אגאסי נניח, ייצור משהו לא טבעי, וקשה להאמין שיצליח.

בקיצור - אין לי הרבה ציפיות בהקשר הזה.

לגבי החימר, ברור שמה שאתה כותב זה נכון. הנקודה שלי היתה שריבוי הפציעות של רפא, הוא בעיקר תודות לבעיות רפואיות מבניות שיש לו.
כמובן שסגנון המשחק, שעות המשחק המרובות (בגלל החימר), האימונים הקשים וכו', רק הגדילו את העומסים, אבל כל המרכיבים האלה נתנו
לו גם 14 תארי GS, שזה ממש לא הולך ברגל.
בלי אחד מהמרכיבים האלה, סביר להניח שרפא לא היה מוזכר היום כאחד מגדולי הטניסאים בהיסטוריה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 07 פברואר 2016, 00:33

באופן כללי לאנשים קשה לשנות דפוסים ודברים בחיים שלהם, ובמקרה של הצלחה זה אפילו עוד יותר קשה. אני חושב שצריך להפריד בין חברים ומשפחה לקריירה, אבל לרפא זה הצליח מאוד מאוד עד שלב מסויים ככה. מוזר לי ששחקן כמו פדרר שהוא הרבה יותר שלם מרפא(גם כאוהד של רפא אין לי בעיה להודות בזה) וגם נשחק הרבה פחות בגלל סגנון משחק אחר היה מוכן לעשות את השינויים האלה בשביל להישאר רלוונטי ורפא לא.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים