דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד V5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד V5

הודעהעל ידי my man » 18 פברואר 2016, 01:48

Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:
yanay21 כתב:הוא כתב שהוא לא דפוק. כלומר, מישהו, או אפילו הרבה אנשים, אמר לו שהוא כן דפוק. אחרת זה לא היה כזה חשוב לציין את זה. איזה רוע יש באנשים לפעמים, כואב הלב על הילד.

זה בדיוק מה שעלה לי בשניה הראשונה שקראתי את זה
ילדים דוחים, לא יודעים מה זה יכול לעשות לילד בגילו

זה הורס ילדים לכל החיים. והבעיה היום היא שלא חוזרים הביתה וזה נפסק, כי יש פייסבוק, ואת כל האפליקציות האנונימיות האלו. היו ילדים, גם בארץ וגם בעולם, שהתאבדו בגלל זה. ואני בטוח שההורים שלהם לא חינכו אותם אחרי זה, אין לי ספק בכלל.

אם אתם חזקים מספיק נפשית, ממליצה בחום על הסרט bully
סרט דוקומנטרי חשוב מאוד

אני ממש לא יודע אם אני חזק מספיק אבל- תודה!!!...איך לעזאזל לא שמעתי על הסרט הזה?!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 18 פברואר 2016, 01:49

yanay21 כתב:
rc4991 כתב:
yanay21 כתב:הוא כתב שהוא לא דפוק. כלומר, מישהו, או אפילו הרבה אנשים, אמר לו שהוא כן דפוק. אחרת זה לא היה כזה חשוב לציין את זה. איזה רוע יש באנשים לפעמים, כואב הלב על הילד.

זה הורס ילדים לכל החיים. והבעיה היום היא שלא חוזרים הביתה וזה נפסק, כי יש פייסבוק, ואת כל האפליקציות האנונימיות האלו. היו ילדים, גם בארץ וגם בעולם, שהתאבדו בגלל זה. ואני בטוח שההורים שלהם לא חינכו אותם אחרי זה, אין לי ספק בכלל.

כל הרשתות החברתיות בגיל הזה זו ממש מכה ואין דרך לעצור אותה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 18 פברואר 2016, 01:49

MTA2311 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:אורן חזן נגד הקזינו באילת.
אני חושב שאירוניה זה הדבר האהוב עליי בעולם הזה.

(אני בעד הקזינו ד"א)

הוא פשוט חושש מתחרות.

וגם אני. הטיעונים של מוסר ופגיעה במהמרים כפייתיים מטופשים בעיניי. מוסר זה עניין אישי, ואם בן אדם הורס את חייו בהימורים בקזינו, הוא יהרוס אותם גם בדרכים אחרות.

השאלה היא מה אתה רוצה לשדר כחברה/מדינה...יש דברים שהם פסולים חברתית והמדינה ממש לא צריכה לתת להם יד..

למה קזינו זה פסול ולוטו\טוטו\ווינר\פיס\בינגו בבית אבות לא?

אם כבר, אז להכניס את הנושא תחת חקיקה ופיקוח, יעשה רק טוב.

מי אמר שזה לא פסול?
אבל לפתוח באילת- ממש לא אומר שכל אלו שהם לא חוקיים ילכו לאנשהו...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 פברואר 2016, 01:51

rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

כמובן שיש, אבל בשביל זה צריך שהורים ירצו להיות הורים
אין להורה דרך לפקח על האם הילד שלו נרשם לרשתות חברתיות? בולשיט
יש דברים שאין כל כך שליטה כמו מה שקורה בתחומי בית הספר (וגם פה ברגע שמגלים אפשר לעשות משהו), אבל כל מה שקורה בבית ועם מכשירים אלקטרונים הוא על אחריות ההורים
ילד בן 8 לא צריך סמארטפון או פרופיל בפייסבוק
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 18 פברואר 2016, 01:51

Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

יש דברים שאין כל כך שליטה כמו מה שקורה בתחומי בית הספר (וגם פה ברגע שמגלים אפשר לעשות משהו), אבל כל מה שקורה בבית ועם מכשירים אלקטרונים הוא על אחריות ההורים

וואו! בחיים לא חשבתי שאני כל כך אסכים איתך!
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yanay21 » 18 פברואר 2016, 01:53

rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

לגמרי. זה יוצר מצב שאין לילד לאן לברוח. אני תמיד תוהה איך לילדים יש כזה רוע להוציא, לא קונה את עניין הגיל והכול, לדעתי זה פשוט אופי.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי LIAV10 » 18 פברואר 2016, 01:53

הייתי בלאס ווגאס בגיל 6.
בזבוז של החיים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yanay21 » 18 פברואר 2016, 01:54

מבחינתי הבעיה היא בעיקר בהורים שלא מחנכים את הילדים שלהם, לא אלו שלא מרחיקים את הילד מהרשת החברתית.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 פברואר 2016, 01:55

my man כתב:
MTA2311 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:אורן חזן נגד הקזינו באילת.
אני חושב שאירוניה זה הדבר האהוב עליי בעולם הזה.

(אני בעד הקזינו ד"א)

הוא פשוט חושש מתחרות.

וגם אני. הטיעונים של מוסר ופגיעה במהמרים כפייתיים מטופשים בעיניי. מוסר זה עניין אישי, ואם בן אדם הורס את חייו בהימורים בקזינו, הוא יהרוס אותם גם בדרכים אחרות.

השאלה היא מה אתה רוצה לשדר כחברה/מדינה...יש דברים שהם פסולים חברתית והמדינה ממש לא צריכה לתת להם יד..

למה קזינו זה פסול ולוטו\טוטו\ווינר\פיס\בינגו בבית אבות לא?

אם כבר, אז להכניס את הנושא תחת חקיקה ופיקוח, יעשה רק טוב.

מי אמר שזה לא פסול?
אבל לפתוח באילת- ממש לא אומר שכל אלו שהם לא חוקיים ילכו לאנשהו...

החוק במדינה.

הדוגמה של ינאי על לגליזציה של הסמים היא טובה מאוד. לפי רוב מוחלט מהמחקרים שנעשו בעניין, במדינות שיש בהן לגליזציה לא רק שהשימוש בסמים לא חוקיים ירד, אלא גם שמדדי הפשע ירדו משמעותית.

(אני גם בעד לגליזציה של מריחואנה ד"א ;) )
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 פברואר 2016, 01:56

ולפני הרשתות החברתיות היה שיימינג בצורה אחרת, שהביא לאותן תוצאות.
זה הסימפטום, לא הבעיה עצמה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 18 פברואר 2016, 01:58

MTA2311 כתב:החוק במדינה.

הדוגמה של ינאי על לגליזציה של הסמים היא טובה מאוד. לפי רוב מוחלט מהמחקרים שנעשו בעניין, במדינות שיש בהן לגליזציה לא רק שהשימוש בסמים לא חוקיים ירד, אלא גם שמדדי הפשע ירדו משמעותית.

אבל אנחנו לא מדברים על החוק...טוב עזוב בסוף יגידו לי שאני מתחסד ומתנשא אין לי כוח להכנס לשם..
לדעתי הימורים זה לא דבר בריא שהמדינה צריכה לתת לו יד...זהו.
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 18 פברואר 2016, 01:58

Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

אני לגמרי מסכים איתך אבל את רואה סיכוי אפילו הכי קטן שזה קורה
ראיתי היום מישהי שהיא אולי בגיל תיכון לבושה כמו לא יודע מה (ולק בקטע דתי) ליד ההורים שלה (אני מניח) והם מתנהגים כאילו כלום וצוחקים איתה
זה פשוט עצוב כמה הדור שלנו מתדרדר, וזה לא שאני בן 40
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 18 פברואר 2016, 01:59

MTA2311 כתב:ולפני הרשתות החברתיות היה שיימינג בצורה אחרת, שהביא לאותן תוצאות.
זה הסימפטום, לא הבעיה עצמה.

ברור, אבל הרשתות החברתיות מחריפות את זה עד לרמה בלתי נסבלת.

אבל אתה צודק, המחלה היא בעצם הרוע האנושי שהולך ומקצין.
זה אמנם לא שיימינג, אבל זה הזכיר לי מקרה שהיה לפני שנתיים בערך, לדעתי בחולון, שילדים תמימים וחביבים עקרו ספסל בפארק, וקשיש(שבדיעבד גם התברר שהוא ניצול שואה) העיר להם על זה. אחד הילדים קרא לאבא שלו, שפוצץ את הזקן הזה במכות, וגרם לו להגיע לבית חולים.

כמובן שהוא מיעוט שבמיעוט, אבל הוא כן מייצג חלק גדול, אולי אפילו את רוב ההורים, שמצדיקים אוטומטית את המעשים של הילדים שלהם, שסולחים, שלא מוכנים לחנך בצורה רצינית. כלומר, הכול סובייקטיבי, הם מחנכים את הילד שלהם להאמין בצדקת דרכו ויהי מה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 פברואר 2016, 01:59

yanay21 כתב:מבחינתי הבעיה היא בעיקר בהורים שלא מחנכים את הילדים שלהם, לא אלו שלא מרחיקים את הילד מהרשת החברתית.

אני קורבן של התעללות מאסיבית מהילדות, אני לא אומרת שאין בעיה בחינוך, ברור שיש, אבל יש פה עוד בעיה
הבעיה היא שהורים לא לוקחים ברצינות את כל העניין של הבריונות ואומרים ''נו, ילדים''
נכון שלא מעט ילדים רואים התנהגות כזאת בבית אבל לחץ חברתי ומעמד חברתי משפיעים המון על התנהגות של ילדים ובמה שהם חושבים שמותר או אסור להם לעשות לילדים אחרים
פעם ילד היה צריך להגיד למישהו ''אמא שלך ז*נה'' ולראות כמה זה פוגע בו אז הוא היה מפתח אמפתיה, היום כל מה שצריך זה להקליד כמה מילים וללחוץ אנטר, אין לך שום אינדיקציה של רגשות או פגיעה ''והיי, זה היה דיי מצחיק ושנון מצידי''

לא צריך רק לחנך להגיד ''תודה'' או ''בבקשה'' אלא לשים דגש מהותי בגיל הרך על אמפתיה ועזרה לזולת עם דגש על לתת יחס לילדים שיושבים בצד ולקרוא את הפנים שלהם כשהם עצובים כי אף אחד לא משחק איתם
לילדים בגיל הזה כבר יש אינטיליגנציה רגשית שיכול להכיל את הדברים האלה

וכמובן שהורים צריכים לקבוע גבולות ברורים מאוד של מה מותר או אסור לילד שלהם
אם הם חושבים שפייסבוק זה לא ראוי (ולצערי אין מספיק שחושבים ככה) אז לא לתת לו לפתוח פרופיל, גם אם לכולם יש והם לא רוצים שהוא ירגיש שונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 18 פברואר 2016, 02:00

אגב בנושא הפייסבוק- ראיתי שסיוון רהב מאיר אמרה משו שלא מדברים עליו מספיק-
צריך גם לחנך לזה ששום שיימינג לא שווה את החיים שלך והתאבדות.. שום אדם אפס שכותב עליך דברים רשעים ונבזיים לא שווה שתתאבד בשבילו.
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 18 פברואר 2016, 02:01

yanay21 כתב:מבחינתי הבעיה היא בעיקר בהורים שלא מחנכים את הילדים שלהם, לא אלו שלא מרחיקים את הילד מהרשת החברתית.

אני לא יודע כי לא חייתי באותה תקופה אבל אני מניח שלפני ארבעים שנה התחיל הדור של האנשים המגעילים האלה ועכשיו הם נהפכו להיות הורים שממש לא אכפת להם מההתנהגות של הילדים שלהם ובעצמם משמשים להם דוגמא בהתנהגות הדוחה שלהם. לצערי זה נראה שהמצב רק הולך ומדרדר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 18 פברואר 2016, 02:01

my man כתב:
MTA2311 כתב:החוק במדינה.

אבל אנחנו לא מדברים על החוק...טוב עזוב בסוף יגידו לי שאני מתחסד ומתנשא אין לי כוח להכנס לשם..
לדעתי הימורים זה לא דבר בריא שהמדינה צריכה לתת לו יד...זהו.

תביע את דעתך, אל תתבייש בזה. אין בושה בלהשתמש במוסר כטיעון, זה סופר לגיטימי. בסופו של דבר, גם אני חושב שהימורים זה מוסרי, ההבדל בינינו הוא ההשקפה של תפקיד המדינה בקביעת מוסר. וכאן זה עניין לגמרי אישי, אף אחד לא צודק. הרי גם חברי הכנסת מתווכחים על זה עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 פברואר 2016, 02:02

rc4991 כתב:אני לגמרי מסכים איתך אבל את רואה סיכוי אפילו הכי קטן שזה קורה
ראיתי היום מישהי שהיא אולי בגיל תיכון לבושה כמו לא יודע מה (ולק בקטע דתי) ליד ההורים שלה (אני מניח) והם מתנהגים כאילו כלום וצוחקים איתה
זה פשוט עצוב כמה הדור שלנו מתדרדר, וזה לא שאני בן 40

שהצרות שלנו יהיו איך שאנשים מתלבשים
אין לי בעיה אם מישהו רוצה ללבוש רק שחור או שבחורים לובשים מכנסיים שהחגורה מגיעה מקסימום לברכיים (ואני שונאת את זה) או בחורה שהולכת עם בגדים חושפים
ממה שכבר למדתי, סגנון לבוש זה לא שום אינדיקציה לטוב הלב של הבן אדם או למעשים שלו בשעות הפנאי והאם הם חוקיים או לא, זה סתם משהו שאנחנו משליכים עליו (כמו אנשים עם קעקועים למשל)
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 פברואר 2016, 02:03

שוקל אם להתחיל דיון פילוסופי על מוסר.
כרמל, מה את אומרת?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 18 פברואר 2016, 02:04

Holiday_Armadillo כתב:

אני קורבן של התעללות מאסיבית מהילדות, אני לא אומרת שאין בעיה בחינוך, ברור שיש, אבל יש פה עוד בעיה
הבעיה היא שהורים לא לוקחים ברצינות את כל העניין של הבריונות ואומרים ''נו, ילדים''
נכון שלא מעט ילדים רואים התנהגות כזאת בבית אבל לחץ חברתי ומעמד חברתי משפיעים המון על התנהגות של ילדים ובמה שהם חושבים שמותר או אסור להם לעשות לילדים אחרים
פעם ילד היה צריך להגיד למישהו ''אמא שלך ז*נה'' ולראות כמה זה פוגע בו אז הוא היה מפתח אמפתיה, היום כל מה שצריך זה להקליד כמה מילים וללחוץ אנטר, אין לך שום אינדיקציה של רגשות או פגיעה ''והיי, זה היה דיי מצחיק ושנון מצידי''

לא צריך רק לחנך להגיד ''תודה'' או ''בבקשה'' אלא לשים דגש מהותי בגיל הרך על אמפתיה ועזרה לזולת עם דגש על לתת יחס לילדים שיושבים בצד ולקרוא את הפנים שלהם כשהם עצובים כי אף אחד לא משחק איתם
לילדים בגיל הזה כבר יש אינטיליגנציה רגשית שיכול להכיל את הדברים האלה

וכמובן שהורים צריכים לקבוע גבולות ברורים מאוד של מה מותר או אסור לילד שלהם
אם הם חושבים שפייסבוק זה לא ראוי (ולצערי אין מספיק שחושבים ככה) אז לא לתת לו לפתוח פרופיל, גם אם לכולם יש והם לא רוצים שהוא ירגיש שונה

מסכים. בכלל, ההורים היום מאוד מסירים אחריות מהפן הרגשי של הילדים שלהם. שמים דגש בעיקר על הישגים והתקדמות. בעיניי כל הורה צריך להגיד לילד שלו כל בוקר להיות בן אדם טוב לאחרים, עם כמה שזה קלישאתי והכול. אבל זה כנראה לא ישתנה, אלא רק ילך ויחמיר.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־9 אורחים