Holiday_Armadillo כתב:rc4991 כתב:גם זה דוחה, גם מגעיל שאנשים הולכים למועדון וישר כל אחד משחק אותה (גם אם לא יודו בזה)
אני אומר את בלי שום קשר לדת, לדעתי זה מעיד על בן אדם (וזה ממש לא מצדיק אונס וכדומה)
אני לא מסכימה ואני אתן לך דוגמא טרייה שלא קשורה לבגדים
לפני שלושה שבועות בערך הלכתי לעבודה עם חולצה ארוכה (סווטשרט) ומתחת לזה חולצה קצרה כי כשאתה בפנים והמזגן עובד בשלב מסויים נעשה חם
מישהי בשנות ה-50 לחייה הגיעה, מישהי שכבר עברתי איתה את כל התהליך ובסוף שהלכתי להביא כמה טפסים השארתי את הסווטשרט שלי בחדר (במקום נגיד שהוא יהיה תלוי לי על הכסא) וחזרתי עם החולצה הקצרה
היא ראתה את הקעקוע שיש לי על הזרוע הפנימית וראיתי איך בשנייה משהו בעיניים השתנה כשהיא הסתכלה עליי
אני הרגשתי
שהיא מרגישה שאני 10 שניות מלדקור אותה, ולמה? כי יש לי דיו על היד
אתה חושב שאין אנשים מבוגרים שרואים את אור שהרבה יותר מקועקע ממני וחושבים שהוא עוסק בפשע? הם בחיים לא יינחשו מה הוא עשה בצבא או איפה הוא עובד עכשיו
זה נקרא סטיגמות, אתה לא יודע לדעת מה בד או דיו על הגוף אומר על בן אדם, זה פשוט לא נכון
אתה יכול לדעת מה מתחולל בנפש של בן אדם כי הוא לובש ציצית? ואם הוא פדופיל או מכה את אשתו? למה הבגדים שלו לא העידו על זה?
אני לעומת זאת, מעולם לא נגעתי באופן מיני בילד או הרבצתי לחסר ישע ויש לי קעקוע ואני לובשת גופיות
לא בטוח שבמקרה שלך, אין בסיס לחששות האלה.
האמת שאני חושב שכולנו קצת חוטאים בסטיגמות וקיטלוגים. קשה שלא, כי המוח האנושי עובד בצורה כזאת, או שאולי
זה לא המוח האנושי, אלא האבולוציה שהביאה אותנו לכאן.
סתם דוגמא - שמעתי לפני כמה ימים, בחורה הריונית שחיה בלונדון, מספרת ברדיו לראסקה, איך זה שאף אחד לא קם בשביל
לפנות לה מקום לשבת. אבל הרי הבריטים כ"כ מנומסים...קיטלוג, לא?
ועדיין, למרות הסיפור הזה, אם אני אפגוש בריטי וישראלי, אני לרוב אצא מנקודת הנחה ראשונית שהבריטי יהיה מנומס יותר, ואף יותר מזה...
אני גם אניח שהוא מנומס יותר ממני (למרות שאצלי זה צרוב בדיסק לקום בפני קשיש/אשה בהריון/אשה עם ילד קטן או כל אחד שנראה
לי שזקוק למושב יותר ממני).
החוכמה הגדולה לדעתי היא לדעת לשנות את הדעה הראשונית שגיבשת על אדם, לפני שהכרת אותו.
לצורך כך, תמיד צריכים לשאוף להיכרות אינטימית וקרובה יותר עם הסביבה, ולא היכרות שיטחית ורדודה כמו שמקובל היום ברוב המקומות.