yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:יפה אורי...![]()
באופן כללי אני חושב ששיטת הלמידה בארץ בגילאים הקטנים היא לא נכונה.
זה הרבה יותר חשוב להחדיר בהם ערכים וללמד אותם שיעורים לחיים בגיל הזה, שהוא הגיל המעצב.
ד"א גם שיעורי ספורט מבחינתי הם חשובים כי הם מעצבים את האופי במובן כזה או אחר.
אין שום בעיה לבטל את המבחנים בכלל (לפחות בבית הספר היסודי), ולהתמקד יותר בעבודות בית, עבודות כיתה וערכיות.
אחרת, כמו שכבר אמרתי, מגדלים כאן דור של סוציומטים (שלא נאמר סוציופאטים בקטנה), שמרכיבים מאוחר יותר חברה אגואיסטית,
חומרנית, אינטרסנטית וצבועה.
מגדלים כאן ילדים שיתאימו לחברה שאתם יצרתם.
פרט נמק... לא הבנתי למה אתה מתכוון.
החברה היום היא חברה שהערכים בה משניים להישגיות. זאת חברה שהפרטים בה עובדים עשרות שעות בשבוע, נלחמים על כל שקל וחיי הפנאי שלהם מסתכמים בשעה וחצי של האח הגדול בשבוע. המרדף הזה כל הזמן אחרי עוד כסף, ועוד קידום מביא לשחיקה שבאה על חשבון חינוך הילדים.
אם אני אבא בחברה של היום (שלא נדע מצרות), אני מגדל ילד שידע להתאים את עצמו לחברה הזאת, ולא מספר לעצמי כל מני סיפורים על מוסר וערכיות, כי אחרת שאר הפרטים בחברה יטרפו אותו. הכי דארווין.
jol9 כתב:סתם דוגמא - שמעתי לפני כמה ימים, בחורה הריונית שחיה בלונדון, מספרת ברדיו לראסקה, איך זה שאף אחד לא קם בשביל
לפנות לה מקום לשבת. אבל הרי הבריטים כ"כ מנומסים...קיטלוג, לא?
ועדיין, למרות הסיפור הזה, אם אני אפגוש בריטי וישראלי, אני לרוב אצא מנקודת הנחה ראשונית שהבריטי יהיה מנומס יותר, ואף יותר מזה...
אני גם אניח שהוא מנומס יותר ממני (למרות שאצלי זה צרוב בדיסק לקום בפני קשיש/אשה בהריון/אשה עם ילד קטן או כל אחד שנראה
לי שזקוק למושב יותר ממני).
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
כמו שנאמר פה-זה פשוט אשכנזי. painfully אשכנזי.
ואני אשכנזי(חצי)
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
אתה יודע כמה חלאות יוצאים מהבית כשהם חולים? הספיק לי 48 שעות של חולי בשביל לרצות לעשות אמבטיה של חומר מחטא (ציאניד וחומצה) אחרי כל יום עבודה
rc4991 כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
אתה יודע שהיא משתמשת בזה לאחר מגע עם מזרחים?
rc4991 כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
אתה יודע כמה חלאות יוצאים מהבית כשהם חולים? הספיק לי 48 שעות של חולי בשביל לרצות לעשות אמבטיה של חומר מחטא (ציאניד וחומצה) אחרי כל יום עבודה
תמיד הזוי לי איך אנשים נדבקים בקלות מאחריםXD נשבע לך, לא הייתה לי שפעת כבר איזה 9 שנים. זה הכול מהסחוג!
yanay21 כתב:מישהו צריך להוסיף "בריטים בעיניי הישראלים" ולשים אישה עם בורקה
פעם אחת אכלתי טיפה של סחוג שהמוכר פלאפל שם לי בפיתה
נס שאני נמצאת פה היום
פעם אחת אכלתי טיפה של סחוג שהמוכר פלאפל שם לי בפיתה
נס שאני נמצאת פה היום
yanay21 כתב:rc4991 כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אם באמת יש לך ג'ל אנטי בקטריאלי בתיק, זה ממש יצחיק אותי
ואני אשכנזי(חצי)
למה לגעת במזרחים בכלל, זו השאלה
rc4991 כתב:זאת לא היא שנוגעת, אלה הם שמתנפלים עליה עם הטלפיים שלהם
rc4991 כתב:חחח תמיד מצחיק לראות אותי אשכנזים אוכלים חריף
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:יפה אורי...![]()
באופן כללי אני חושב ששיטת הלמידה בארץ בגילאים הקטנים היא לא נכונה.
זה הרבה יותר חשוב להחדיר בהם ערכים וללמד אותם שיעורים לחיים בגיל הזה, שהוא הגיל המעצב.
ד"א גם שיעורי ספורט מבחינתי הם חשובים כי הם מעצבים את האופי במובן כזה או אחר.
אין שום בעיה לבטל את המבחנים בכלל (לפחות בבית הספר היסודי), ולהתמקד יותר בעבודות בית, עבודות כיתה וערכיות.
אחרת, כמו שכבר אמרתי, מגדלים כאן דור של סוציומטים (שלא נאמר סוציופאטים בקטנה), שמרכיבים מאוחר יותר חברה אגואיסטית,
חומרנית, אינטרסנטית וצבועה.
מגדלים כאן ילדים שיתאימו לחברה שאתם יצרתם.
פרט נמק... לא הבנתי למה אתה מתכוון.
החברה היום היא חברה שהערכים בה משניים להישגיות. זאת חברה שהפרטים בה עובדים עשרות שעות בשבוע, נלחמים על כל שקל וחיי הפנאי שלהם מסתכמים בשעה וחצי של האח הגדול בשבוע. המרדף הזה כל הזמן אחרי עוד כסף, ועוד קידום מביא לשחיקה שבאה על חשבון חינוך הילדים.
אם אני אבא בחברה של היום (שלא נדע מצרות), אני מגדל ילד שידע להתאים את עצמו לחברה הזאת, ולא מספר לעצמי כל מני סיפורים על מוסר וערכיות, כי אחרת שאר הפרטים בחברה יטרפו אותו. הכי דארווין.
אוקיי. הבנתי עכשיו.
לא בטוח שאני יצרתי את החברה הזאת, אבל אני מקבל את זה בכל זאת, כחלק מעולם הזה.
אבל אני לא לגמרי מסכים עם המסקנות שלך.
אני לא חושב שזה צריך להיות אחד על חשבון השני. ילד יכול להיות הישגי וגם ערכי. ילד יכול ללכת לחמישה חוגים בשבוע, ועדיין
גם להנות ממשחק עם חברים בחצר.
זה לא סותר לדעתי.
עובדה היא שיש לנו ילדים ובני נוער טובים וערכיים, ואני מניח שאם תבחן את זה, תראה שכאלה הם גם אנשים יותר חברותיים, ולא פחות
(אם לא יותר) אינטלגנטיים.
זאת לא חוכמה להיות תלמיד של מאיות בכתה ז'. זה הרבה יותר קשה להיות בעל מודעות לאחר, התנדבויות וכו'.
ד"א, עם כל האוטופיה הזאת שאני מתאר, אני לא בדיוק דוגמא טובה לזה (לפחות בכל מה שקשור בהתנדבות), אבל אני כן הייתי רוצה שהבת שלי תהיה.
yanay21 כתב:rc4991 כתב:חחח תמיד מצחיק לראות אותי אשכנזים אוכלים חריף
זה כמו תינוק שאוכל לימון
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־27 אורחים