אז ככה, לגבי פתיחת עסק - בשום פנים ואופן לא.
אין לי שום יכולת ו/או רצון לעשות את זה.
אני רואה את בעלי העסק שעבדתי בשבילם וזה כאב ראש ענק. מה גם שצריך כישרון וחוש עסקי מאוד מפותח כדי להרוויח (מה שאין לי) וזה מאוד קשה לכל עסק חדש, בעיקר בתחום האופטיקה שהולך רק למטה, לצוף מעל המים.
חוץ מזה, אני הכי לא באופי של מנהלת או מסוגלת להיות בוסית. דווקא אין לי שום בעיה לעבוד תחת בוסים, אני בן אדם מאוד נוח (עם נטייה לפראייריות...)
לגבי התמקצעות והמשך לימודים בתחום, אז יש תואר שני באופטומטריה, אבל שוב מבחינתי, אין סיכוי.
התחום פשוט לא מעניין אותי מספיק כדי שארצה להמשיך ללמוד אותו. לא מעניין אותי ללכת להשתלמויות, לא רוצה ימי עיון, אז בטח שלא מעניין אותי תואר שני.
יוני, לגבי האהבה שלי לבדיקות, אז בעיקרון היה שלב שזה היה דווקא בסדר, בעיקר יש את תחושת הסיפוק הזו כשבנאדם יוצא ממש מרוצה ונותן פידבק טוב, אבל מהצד השני יש את כל הקרציות שחוזרים עם תלונות ושטויות אחרות (היה לי פעם בוס שברגע של ייאוש אמר שהוא היה צריך למכור תפו"א במקום משקפיים הרבה פחות כאב ראש), שאתה הופך כבר לסוג של פסיכולוג ותכלס אין לי כוח לזה כבר.
מה גם שזה שוחק ורוב הבדיקות חוזרות על עצמן (כמה כבר אפשר להגיד "איך יותר טוב א' או ב'??"), אז לא, אני לא נהנית כבר מהבדיקות וגם לא ממש רוצה אתגרים יותר מסובכים ואנשים עם מיליון ואחת בעיות בעיניים - סתם עוד כאב ראש.
אז כן, בעיקרון אין לי כבר כוח לראות אנשים. מבחינתי אני מעדיפה שיתנו לי לעשות רק מטלות "משרדיות" יותר (טיפול בניירת וכ'ו) רק לא להתעסק עם לקוחות (וזה למרות שעקרונית אני אדם מאוד אדיב וסבלני ואף פעם לא היו לי מקרים של ריבים עם לקוחות או משהו כזה).
והעבודה במעבדה היא חיתוך עדשות בעיקרון (ואולי גם תיקונים למיניהם), וכן, יש מצב שזה יימאס עליי מתישהו, למרות שתמיד אני יכולה לחזור לעסוק באופטומטריה אם זה לא יהיה לי טוב.
אף אחד לא לוקח לי את הרישיון.
במקום העבודה הקודם - קודם, עשיתי בחנות הכל וזה כלל גם חיתוך עדשות, אז עושים את זה כשאין לקוחות ובין לבין. מה גם שתמיד יש עוד מישהו בחנות, אז מבחינתי היה עדיף לי שהעובד השני היה מטפל בלקוח שנכנס ואני אמשיך לחתוך עדשות (כמובן שזה כמה עבודות ספורות ביום, בניגוד לאופציה הנוכחית ששם זה גם יכול להגיע ל30-40 עבודות ביום).
אז כן, לא מדובר מבחינתי בקריירה חדשה ולא במשהו לכל החיים, אבל אולי איזה שינוי מסוים שיזיז אותי לכיוון שינויים אחרים יותר משמעותיים.
בקיצור, הראש שלי כבר מתפוצץ מהתלבטויות ודילמות.
ואגב, לא יודעת מי הציע, אבל לגבי המכונים האלה שעוזרים במציאת קריירה, אז הייתי בכזה לפני שנים והם אלה שהציעו לי על הכיוון של אופטומטריה מלכתחילה, ככה הגעתי לכאן.....