לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי jol9 » 11 מרץ 2016, 18:46

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:זה אופייני לכולם האמת.
הימים בהם היית נשאר במקצוע שבחרת בגיל 20 עד הפנסיה נגמרו מזמן. וזה אפילו יותר מהותי לגבי דור הy( שחני נמנית עליו) .

השאלה היא האם גיל 30 הוא הזמן לעשות את השינוי.

בוא ניקח את האדם הממוצע, שמסיים צבא ב20-21, עושה טיול, לומד ויוצא לשוק העבודה בערך בגיל 25-26.
האם אחרי 4-5 שנים זה זמן טוב לעשות שינוי קריירה? לא בטוח.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל בכל סיפור. למשל מישהו שכסף זה לא שיקול עבורו, יכול להעביר את הקריירה בשינויי קריירה.
ומהצד השני, מישהו שאין לו טווח ביטחון, לעולם יפחד לזוז מהמקום שהוא נמצא בו ולקחת סיכונים.

בכל מקרה, זה לא ממש נכון להגיד את מה שאמרת.
אני חושב שהיום יש הרבה יותר פתיחות והבנה לשינויי קריירה, וגם תוחלת החיים עלתה, מה שמשאיר יותר זמן לעסוק בזה, אבל
אני לא חושב שזה המצב הנפוץ. עדיין רוב האנשים נצמדים פחות או יותר לתחום שאותו הם למדו ושולטים בו טוב, ולא ממהרים
לעשות שינויים מרחיקי לכת.

טוב, אז עניין של טרמינולוגיה בעיקר.
קודם כל, היום שינוי קריירה מוחלט הרבה יותר נפוץ ממה שהיה לפני 20 שנה לדוגמה. זה גם מוכח סטטיסטית. מבחינתי אבל, גם מעבר מלהיות אופטומטריסט לטכנאי במעבדה זה שינוי מקצוע. אותו תחום אמנם, אבל עיסוק שונה, ועל זה דיברתי.

מסכים.

לגבי המשפט האחרון - שינוי עיסוק בהחלט כן, אבל לא נראה לי שזה שינוי הקריירה שחני מדברת עליו, ובדיוק בגלל זה ההתלבטויות שלה.
בוא נגיד שאם זאת היתה ההתלבטות שלה, היא לא היתה מדברת איתנו על זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 מרץ 2016, 18:53

jol9 כתב:
לא כ"כ הבנתי את המשפט הראשון.. את אומרת ש90% מהאופטומטריסטים לא רוצים לעסוק בזה? למה בעצם?

בפוסט הזה נשמע שבאמת הכיוון של שינוי קריירה זה משהו שיותר בוער בך. לא קלטתי את זה בפוסט המקורי.

מבחינה טכנית. לרוב האנשים הייתי תמיד ממליץ לעשות שינויים תוך כדי עבודה וממצב של כח, ולא ממצב של חולשה. לעבור לעבודה חדשה,
בידיעה שאת לא באמת רוצה את זה וגם הולכת לעבוד יותר שעות, לא נשמע לי כמו פתרון טוב, כי או שלא יהיה לך זמן להתעסק
בעצמך ובמה שאת רוצה, או שאת תקבלי החלטה ותעזבי מהר, מה שלא יוציא אותך טוב בעיניי המעסיק החדש (עד כמה שזה מפריע או לא
מפריע לך).

מה שהייתי עושה זה את הדברים הבאים:
- נשאר במקום הנוכחי ומבקש לשפר את השכר, בהתחשב שמה שאמרת, אין סיבה לא לעשות את זה.
- ברגע שיש לך סוג של שקט מבחינת מקום העבודה והשכר, הייתי עושה חשיבה עמוקה, עם עצמי, מה הייתי רוצה לעשות.
כולל התייעצות עם מעגל אנשים מצומצם קרוב ותומך. זה על מנת לבחון מה אפשר לעשות. זה צריך לבוא ממך, וממשהו שיש לך פאשן
אליו, ולא המלצות יבשות של חברות חיצוניות.
בגלל זה אמרתי גם מעגל אנשים מצומצם. חברה קרובה, אחות, אמא... כאלה שיבינו אותך, לא ישפטו אותך ויכולו לחשוב יחד איתך
מה כדאי לעשות.
- במידה ואת מצליחה לבחור תחום חדש, אז ללכת לכיוון הזה בזהירות, ותוך כדי שאת עדיין שומרת על העבודה שלך. יכול להיות שרק
ההתעסקות החדשה הזאת, תגרום לך לא לסבול בעבודה הנוכחית
- ברגע שאת מרגישה מוכנה (נפשית, כלכלית, ...) לעשות את הקפיצה למים ולנסות לעבור לתחום בכל הכח

זה נשמע לי כמו סדר דברים שגם ייתן לך ראש נקי לחשוב, להרהר ולבחון, וגם לא יסכן את הקריירה הנוכחית שלך.

לגבי השאלה הראשונה שלך, כי זה חרא של מקצוע וזה רחוק מלהיות מה שאתה חושב שזה בלימודים ורוב האנשים שלומדים את זה מגיעים לזה בטעות וכל מי ששואל אותי אם כדאי ללמוד אני מזהירה אותו שלא יחשוב על זה אפילו. כמעט כל מי שאני מכירה בתחום לא סובל את העבודה (אפילו הבוס שלי שהוא בעצמו בעל עסק )

העבודה החדשה היא לא בדיוק שיא השאיפות שלי אבל היא בסך הכל נשמעת כמו דרך יותר מהנה להעביר את הזמן הזה. ולגבי היותר שעות. זה נכון מצד אחד אבל מצד שני זה לא ברמה מטורפת. זה עדיין לא רוב האנשים שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה. מדובר בשעות סבירות מאוד וההבדל העיקרי הוא שהיום אני עובדת בעיקר במשמרות ערב מה שדווקא כן לוקח לי את רוב היום כי אני מרשה לעצמי לקום מאוחר, למרוח את הבוקר ולא לעשות הרבה עד שאני הולכת לעבודה ואז כשאני חוזרת כבר נגמר היום. דווקא העבודה החדשה היא רק במשמרות בוקר רגילות כך שבצהריים אני מסיימת ויש לי מספיק זמן לעשות עוד דברים (רק הקושי של להתרגל לקום מוקדם כל בוקר יקשה עליי בהתחלה )

הבעיה שלי עם הדרך שכתבת היא שזה הגיוני תיאורטית העניין הוא שאני מכירה את עצמי ובשביל שאני יעשה משהו ויזיז את עצמי ויעשה שינוי אני חייבת להיכנס למן משבר כזה כמו שאני חווה עכשיו שאני מרגישה שנמאס לי. כי אם אני אהיה במקום שנוח לי אני יישאר תקועה כמו שאני מרגישה היום ואז כלום לא ישתנה אצלי משום בחינה.
פעם שעברה שהיה לי כזה משבר עזבתי גם עבודה שסתם נוצלתי בה תמורת שכר עלוב, נסעתי לאיזה חודשיים לארצות הברית וכשחזרתי עברתי לתקופה לתל אביב. הבעיה היא שמאז חזרתי אחורה בהרבה בחינות ואני מרגישה באותו מקום שהייתי בו אז (למרות שהשכר יותר טוב כיום ).
אני חייבת לעשות משהו....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 11 מרץ 2016, 19:32

jol9 כתב:לא. הדברים שאמרת זה לא שינוי קריירה.
גם אלוף בצבא שפורש ונהיה מנכ"ל בחברת הייטק זה לא שינוי קריירה מבחינתי.

שינוי קריירה זה עורך דין, שמחליט שהוא רוצה להיות מורה, מתכנת שמחליט שהוא רוצה להיות צלם, רו"ח שמחליט שהוא רוצה
להיות טייס אולטרה לייט, מנהל בחברת ביטוח שמחליט לפתוח קונדיטוריה וכו'.
זה שינוי קריירה אמיתי מבחינתי.

במקרה הזה אני לא בטוח שמה שכתבת זה נכון. זה פחות עניין של כישורים, ויותר עניין של אומץ, חזון ויכולת כלכלית.

זה עניין של כישורים ואופי. ללמוד תחום חדש בגיל מבוגר זה משהו מאוד קשה ומעטים יכולים לעשות אותו בצורה טובה. יכולת כלכלית זה ממש לא הכרח (אלא אם כן אתה במצוקה כלכלית קשה).
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 11 מרץ 2016, 20:38

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא. הדברים שאמרת זה לא שינוי קריירה.
גם אלוף בצבא שפורש ונהיה מנכ"ל בחברת הייטק זה לא שינוי קריירה מבחינתי.

שינוי קריירה זה עורך דין, שמחליט שהוא רוצה להיות מורה, מתכנת שמחליט שהוא רוצה להיות צלם, רו"ח שמחליט שהוא רוצה
להיות טייס אולטרה לייט, מנהל בחברת ביטוח שמחליט לפתוח קונדיטוריה וכו'.
זה שינוי קריירה אמיתי מבחינתי.

במקרה הזה אני לא בטוח שמה שכתבת זה נכון. זה פחות עניין של כישורים, ויותר עניין של אומץ, חזון ויכולת כלכלית.

זה עניין של כישורים ואופי. ללמוד תחום חדש בגיל מבוגר זה משהו מאוד קשה ומעטים יכולים לעשות אותו בצורה טובה. יכולת כלכלית זה ממש לא הכרח (אלא אם כן אתה במצוקה כלכלית קשה).

ברור שצריך כישורים ואופי. זה נכון לכל עבודה, לא?
התכוונתי שלא צריך להיות איזה עילוי או משהו כזה. לצורך העניין אם אני מוכשר בצילום, ועושה את זה טוב +, אני לא חייב להיות אנזל אדמס
בשביל לעשות הסבת קריירה.
אני דווקא כן צריך להיות מבוסס כלכלית, גם בשביל לעשות קורסים רציניים ולקנות ציוד רציני, אבל חשוב מכך בשביל להתפרנס.

אם נניח החלום שלי זה להיות טייס, ואני מחליט בגיל 40 לרדוף אחרי החלום, אז אני צריך להכין 60 אלף ש"ח בשביל לעשות רשיון טיס.
אח"כ אני צריך עוד סכום כסף לא מבוטל בשביל לתחזק את הרשיון ולטוס פעם בשבוע, ואולי להיות שותף לרכישת מטוס.
בשביל להתפרנס מזה צריך לצבור הרבה שעות טיסה (מה שעולה הרבה כסף), ואני מניח שאי אפשר באמת לחיות רק מזה.

לכן, את כל הדברים האלה אפשר לעשות רק במקביל לעבודה הרגילה ולא במקום... או במילים אחרות - צריך כסף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מרץ 2016, 20:43

חנו'ש כתב:לגבי השאלה הראשונה שלך, כי זה חרא של מקצוע וזה רחוק מלהיות מה שאתה חושב שזה בלימודים ורוב האנשים שלומדים את זה מגיעים לזה בטעות וכל מי ששואל אותי אם כדאי ללמוד אני מזהירה אותו שלא יחשוב על זה אפילו. כמעט כל מי שאני מכירה בתחום לא סובל את העבודה (אפילו הבוס שלי שהוא בעצמו בעל עסק )

העבודה החדשה היא לא בדיוק שיא השאיפות שלי אבל היא בסך הכל נשמעת כמו דרך יותר מהנה להעביר את הזמן הזה. ולגבי היותר שעות. זה נכון מצד אחד אבל מצד שני זה לא ברמה מטורפת. זה עדיין לא רוב האנשים שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה. מדובר בשעות סבירות מאוד וההבדל העיקרי הוא שהיום אני עובדת בעיקר במשמרות ערב מה שדווקא כן לוקח לי את רוב היום כי אני מרשה לעצמי לקום מאוחר, למרוח את הבוקר ולא לעשות הרבה עד שאני הולכת לעבודה ואז כשאני חוזרת כבר נגמר היום. דווקא העבודה החדשה היא רק במשמרות בוקר רגילות כך שבצהריים אני מסיימת ויש לי מספיק זמן לעשות עוד דברים (רק הקושי של להתרגל לקום מוקדם כל בוקר יקשה עליי בהתחלה )

הבעיה שלי עם הדרך שכתבת היא שזה הגיוני תיאורטית העניין הוא שאני מכירה את עצמי ובשביל שאני יעשה משהו ויזיז את עצמי ויעשה שינוי אני חייבת להיכנס למן משבר כזה כמו שאני חווה עכשיו שאני מרגישה שנמאס לי. כי אם אני אהיה במקום שנוח לי אני יישאר תקועה כמו שאני מרגישה היום ואז כלום לא ישתנה אצלי משום בחינה.
פעם שעברה שהיה לי כזה משבר עזבתי גם עבודה שסתם נוצלתי בה תמורת שכר עלוב, נסעתי לאיזה חודשיים לארצות הברית וכשחזרתי עברתי לתקופה לתל אביב. הבעיה היא שמאז חזרתי אחורה בהרבה בחינות ואני מרגישה באותו מקום שהייתי בו אז (למרות שהשכר יותר טוב כיום ).
אני חייבת לעשות משהו....

וואלה, לא ידעתי שהמקצוע הזה כזה מבאס...

תראי, את מכירה את עצמך הכי טוב מן הסתם. אם את חושבת שלעבור מקום ייתן לך את השקט הנפשי ואת האנרגיה בשביל לעשות את השינוי,
אז מן הסתם זה מה שטוב בשבילך.

בסופו של דבר, לדעתי את צריכה לבנות לעצמך תכנית עם יעדים, ואז לחשוב איך יהיה לך הכי נכון להגיע ליעדים.

נניח יעד על - שינוי כיוון בקריירה בתוך 3 שנים. ממנו נגזרים יעדי משנה כמו - בחירת הכיוון, הדרך למימושו (קורס, לימודים,...) וכו'.
ואז לבחון איך יהיה לך הכי נכון להשיג כל יעד ויעד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 11:37

תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 12 מרץ 2016, 13:22

MTA2311 כתב:http://www.mako.co.il/video-blogs-weekend/millennials/Article-de27013bfdf5351006.htm?Partner=makoAppArticle

כתבה מעניינת.

הרבה קשקשת.
בשורה התחתונה, הרבה יותר קל למצוא עבודות היום בזכות הרשתות החברתיות וזה מביא לניידות עובדים הרבה יותר גדולה. אין בזה שום דבר רע.
מצחיק אותי שאנשים שמפטרים עובדים בהרף עין "כועסים" על עובד שעוזב לעבודה טובה יותר.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 13:35

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:http://www.mako.co.il/video-blogs-weekend/millennials/Article-de27013bfdf5351006.htm?Partner=makoAppArticle

כתבה מעניינת.

הרבה קשקשת.
בשורה התחתונה, הרבה יותר קל למצוא עבודות היום בזכות הרשתות החברתיות וזה מביא לניידות עובדים הרבה יותר גדולה. אין בזה שום דבר רע.
מצחיק אותי שאנשים שמפטרים עובדים בהרף עין "כועסים" על עובד שעוזב לעבודה טובה יותר.

זה בדיוק מה שאומרים שם בסופו של דבר.
מסכים שיכלו לתמצת את זה יותר טוב, אבל אני כן חושב שעולות שם נקודות חשובות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 12 מרץ 2016, 14:15

אור, נרשמת לאנשהו?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 14:21

החציל האצטקי כתב:אור, נרשמת לאנשהו?

עדיין מתלבט.
אתה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 12 מרץ 2016, 14:30

MTA2311 כתב:

עדיין מתלבט.
אתה?

אני הולך לבינתחומי, מדמ״ח
בסוף השיקול המקצועי-השכלתי פרופר הוא לא זה שהכריע אצלי
לא שמעתי על מישהו שהצטער שהלך לשם, גם כאלה שהיו בהתלבטות שלי
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 14:54

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:

עדיין מתלבט.
אתה?

אני הולך לבינתחומי, מדמ״ח
בסוף השיקול המקצועי-השכלתי פרופר הוא לא זה שהכריע אצלי
לא שמעתי על מישהו שהצטער שהלך לשם, גם כאלה שהיו בהתלבטות שלי

מגניב.
סיכוי טוב מאוד שניפגש.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2016, 19:49

קחו בחשבון שסכום הפסיכומטרי של שניכם, יהיה שווה כנראה לסכום הפסיכומטרי של כיתה ממוצעת שם...

just saying
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 19:52

jol9 כתב:קחו בחשבון שסכום הפסיכומטרי של שניכם, יהיה שווה כנראה לסכום הפסיכומטרי של כיתה ממוצעת שם...

just saying

זה כבר לא בהכרח נכון יוני.
שומע על לא מעט אנשים לא פראיירים בכלל שלומדים שם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2016, 20:01

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:קחו בחשבון שסכום הפסיכומטרי של שניכם, יהיה שווה כנראה לסכום הפסיכומטרי של כיתה ממוצעת שם...

just saying

אם תכיר שם בן אדם שמתקרב אליכם עד רמת 50-60 נקודות בפסיכומטרי, אני מחתים את קוזמינסקס למכבי על חשבוני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 מרץ 2016, 20:09

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

just saying

אם תכיר שם בן אדם שמתקרב אליכם עד רמת 50-60 נקודות בפסיכומטרי, אני מחתים את קוזמינסקס למכבי על חשבוני.

אתה בן אדם שיש לו מילה, אז אני מתחיל לעבוד על זה כבר מעכשיו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 12 מרץ 2016, 20:13

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

just saying

*נפצע בברך ואבי אבן מחתים אותו ומציל את יוני*
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2016, 20:15

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

just saying

אני רגוע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 12 מרץ 2016, 20:47

jol9 כתב:אם תכיר שם בן אדם שמתקרב אליכם עד רמת 50-60 נקודות בפסיכומטרי, אני מחתים את קוזמינסקס למכבי על חשבוני.

אני חושב שאחד השיקולים שלהם זה בחורות עם ציון פסיכמטרי שרחוק מהם ב- 200 נקודות ומעלה.

https://www.facebook.com/idc.aguda/vide ... 404664300/
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2016, 20:57

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אם תכיר שם בן אדם שמתקרב אליכם עד רמת 50-60 נקודות בפסיכומטרי, אני מחתים את קוזמינסקס למכבי על חשבוני.

אני חושב שאחד השיקולים שלהם זה בחורות עם ציון פסיכמטרי שרחוק מהם ב- 200 נקודות ומעלה.

https://www.facebook.com/idc.aguda/vide ... 404664300/

:clap2 :clap2

לא נראה לי שיהיה להם קשה למצוא
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים