על ידי ankram » 24 מרץ 2016, 11:31
אנסה לתרום את האני מאמין שלי שוב לגבי איך אני רוצה לראות את הקבוצה שנה הבאה:
הנחת הבסיס שלי היא שמכבי פשוט לא נמצאת ברמת האתלטיות והפזיות הנדרשת לא רק ביורוליג אלא גם בליגה הישראלית , בטח שלא ברמת הבריאות , אז זה מה שאני מציע , תעזבו לרגע את השמות , העיקרון חשוב.
אז בהתחלה אני משאיר בקבוצה רק את שגב , מקל, אוחיון והנדריקס (שילוב של צורך חוק רוסי , שחקני בית והחתמות של אמצע העונה הנוכחית שכמובן יזלגו לעונה הבאה.
לא רוצ'סטי ולא דווין סמית', לא רנדל ולא פניני , לא אמבקווה ולא בנדר.
עמדה 1 : מקל ואוחיון – עמדה בינונית שיש לחזק , נגיע לזה בהמשך.
עמדה 2 : זר ושון דאוסן – שון בא במקום לאנסברג , אנחנו נאבד קליעה מ 3 וסטריקיות SHOOTING , בהגנה אין הרבה הבדל אם כי שון הוא חוסם טוב יותר ומוכיח התקדמות עם הקרייריה שלו בניגוד ללאנסברג , בהתקפה נקבל בונוס אתלטי ושחקן שיכול לשחק על הטבעת גם מעמדה 2.
הזר לעמדה הזאת – פה אני אפתיע אתכם , אני רואה את קלייבורן מחולון מתאים בול לתפקיד , הוא אתלט , גם ברמת יורוליג , מסוגל להוריד כדור מריבאונד ולהוביל אותו בטיסה לצד השני , משפר באופן עקבי את הטווח שלו , ושומר מצוין לעמדה הזאת.
עמדה 3: מתאבד על הנגה מקוצ'ה , אם ניתן , מדובר בסופר אתלט עם יד מצוינת מה3 , שומר מצוין וחוסם אדיר , בצוק העיתים אפשר גם להשתמש בהאניקט מחימקי , עוד סופר אתלט עם גרף התקדמות.
הישראלי לעמדה הזאת , שוב אפתיע אתכם , אני רואה בעמדה הזאת או את משעור מהרצליה , או את בלייזר בגלל הטווח , משעור יעניק לעמדה הזאת אתלטיות חריגה בנוף הישראלי ויד מפתיעה מה 3 , בלייזר הוא שחקן שמתקדם כל שנה.
עמדה מספר 4 - הנדריקס וקוזמינקאס ששגב הוא גיבוי , הנדריקס כבר חתום , אבל לשים אותו בעמדה 5 זה לוותר על היכולות שלו כ4 , והם בעיקר יכולת הריבאונד שלו , השכל והתנועה לקבל כדור מתחת לסל , קוזמינקס או דומיו , נותנים למכבי סטרץ' 4 , גבוה שיכול לתרום בהובלת כדור , ולקחת ריבאונד , אין לי שום ספק שמול עמדה כזאת , ליאור אליהו יפסיק עם החגיגות שלו.
עמדה 5 : פה אין לי שם ספציפי , אני רק יודע שהוא צריך להיות סנטר איכותי (זיברס ודומיו) , גבוה , חזק שיכול לתת גוף ומשחק פנים. הסנטר הזה צריך גיבוי ופה אפשר להמר על שחקן בסגנון של אנג'אי מהרצליה , קרי אתלט , חוסם , גבוה
מחליף ישראלי בעמדה הזאת – אפתיע אתכם ואומר צ'וברוביץ' , הוא גבוה , חזק ומשתפר והוא גם ישראלי.
אז מה יש לנו עד כה?
6 ישראלים (מקל,אוחיון,שון,משעור,צ'וברוביץ' , שגב)
6 זרים (קלייבורן,הנגה,הנדריקס,קוזמינקס,ציברס,אנג'אי)
אין בעיה של חוק ישראלי או צעירים (שון ושגב) , יש אתלטיות מצוינת (קלייבורן , הנגה,קוזמינקאס,שון,משעור,אנגאי)
יש ריבאונד (שון,האנגה,קלייבורן,ציברס,מקל\אוחיון)
יש יכולות פוסט אפ כולל עמדה 2 כולל עמדה 4 אפילו כולל עמדה 1 (מקל).
יש עמידה בתקציב (לא מדובר בסגל יקר)
חסרונות : הרבה בוסר – (קלייבורן,משעור,שון,אנגאי) , עמדה 1 בינונית וחשודה , עמדה 2 חשודה , הסנטר המוביל חייב להיות בול , חמשיה של מקל,שון,משעור,הנדריקס,צ'וברוביץ' – היא חמשיה איטית ללא קליעה מבחוץ שתזמין אזורית.
אפשרות לשינויים – במקום אנג'אי להביא שחקן היושב על עמדות 1-2 (סטייל היקמן) עם קליעה טובה מ 3 , בידיעה שהמחליף לסנטר הוא הנדריקס, כדי להוריד את הסיכון מעמדה 1.
דעתכם? תהיו עדינים.