פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
30 אפריל 2016, 12:00
שתי סדרות במזרח הולכות למשחק שביעי ומכריע- מיאמי נגד שארלוט וטורונטו נגד אינדיאנה.
אני הולך עם הביתיות, למרות שהסדרות הוכיחו שכל אחת יכולה לנצח ביום נתון.
30 אפריל 2016, 12:21
יהיה מעולה אם בלאט ילך לווריורס.
בנוגע לסדרות, אני גם הולך עם הביתיות, אבל באמת לא יפתיע אותי אם שתי הסדרות יגמרו בניצחון של הקבוצות האורחות.
30 אפריל 2016, 12:58
אני חושב שלבלאט יש אגו גדול מדי. לא רואה אותו הולך להיות עוזר כל כך מהר.
30 אפריל 2016, 17:17
כמו שהיה לו אגו גדול מידי כשחזר לתפקיד העוזר במכבי, עונה אחרי שתיפקד בה כמאמן ראשי?
לא אומר שהוא אוטומטית ילך על האופציה הזאת, אבל ב-NBA זה אפילו שכיח, בניגוד לאירופה (ששם כאמור כבר עשה זאת). מאמנים מנוסים ו-וותיקים ממנו ב-NBA עשו זאת ועושים זאת גם כעת. אם האופציות הן להישאר בבית, לאמן באירופה או להיות עוזר מאמן בקבוצה בכירה ב-NBA - זו האפשרות הטובה ביותר.
30 אפריל 2016, 17:20
LIAV10 כתב:מצחיק אותי כמה הדרך לגמר המערב של גולדן סטייט קלילה.
כי הדרך של קליבלנד לגמר ה-NBA קשה על הנייר? מה גם שעם הפציעה של קרי, אי אפשר להגיד שהם עוברים דרך כל כך קלה לגמר המערב. עוד חזון למועד.
30 אפריל 2016, 17:37
אחדשיודע כתב:כמו שהיה לו אגו גדול מידי כשחזר לתפקיד העוזר במכבי, עונה אחרי שתיפקד בה כמאמן ראשי?
לא אומר שהוא אוטומטית ילך על האופציה הזאת, אבל ב-NBA זה אפילו שכיח, בניגוד לאירופה (ששם כאמור כבר עשה זאת). מאמנים מנוסים ו-וותיקים ממנו ב-NBA עשו זאת ועושים זאת גם כעת. אם האופציות הן להישאר בבית, לאמן באירופה או להיות עוזר מאמן בקבוצה בכירה ב-NBA - זו האפשרות הטובה ביותר.
כן, בוא נלך על דוגמה מלפני 15 שנה כשהוא היה עוד בתחילת הקריירה שלו כמאמן ברמות הגבוהות.
30 אפריל 2016, 17:40
למה לא? אתה רואה גיא גודס למשל עושה צעד כזה היום?
לא זוכר עוד מישהו, בטח בשנים האחרונות, שעשה מהלך דומה.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 30 אפריל 2016, 17:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
30 אפריל 2016, 17:42
מה?
ובדיוק בגלל זה, לא סביר בעיני שהוא יעשה את זה היום.
אולי באמת כאופציה אחרונה.
30 אפריל 2016, 17:44
מה מה? אני מדבר איתך על מכבי. לא היה מישהו במכבי שעשה צעד כמו זה של בלאט בשנים האחרונות, ממאמן ראשי לעוזר מאמן, תוך שנה. ולדעתי זה מלמד הרבה על הבחור.
ב-NBA כמו שאמרתי, זה שכיח. אם כבר, הסיטואציה של בלאט כרגע ב-NBA היא כמו שהיתה לו בזמנו במכבי. יש לו וותק של שנה אחת בלבד ברמה הזאת.
30 אפריל 2016, 17:48
לא היה צעד כזה בכלל. לא רק במכבי.
מוזמן להציג פה תקדימים למאמן שהפך לעוזר אחרי שהגיע לגמר הנבא. אם קיימים כאלה, הם לא רבים.
לא פוסל על הסף, אבל זה בטח לא מהלך שכיח וטריוויאלי.
30 אפריל 2016, 17:53
גם אם קרי היה בריא, הדרך של הווריורס לגמר קשה משל קליבלנד. אולי הסיבוב הראשון היה טיול, והסיבוב השני(אם היה בריא) קשה אבל לא יותר מדי, בגמר כנראה תחכה להם סן אנטוניו. ואין שום קבוצה שקרובה לרמה שלה במזרח, אפילו לא קליבלנד עצמה.
30 אפריל 2016, 17:56
MTA2311 כתב:לא היה צעד כזה בכלל. לא רק במכבי.
מוזמן להציג פה תקדימים למאמן שהפך לעוזר אחרי שהגיע לגמר הנבא. אם קיימים כאלה, הם לא רבים.
לא פוסל על הסף, אבל זה בטח לא מהלך שכיח וטריוויאלי.
אז אין לך מושג.
אני אתן לך אפילו דוגמאות למאמנים שכיום מאמנים ראשיים, שיהיה לך יותר קל:
* אלווין ג'נטרי (מאמן ניו אורלינס) - אימן 12 שנים בליגה כמאמן ראשי לפני שחזר לתפקיד עוזר המאמן בקליפרס ובגולדן סטייט.
* מונטי וויליאמס - אימן 5 שנים את ניו אורלינס כמאמן ראשי, חזר בתחילת השנה לתפקיד העוזר באוקלהומה.
* טרי סטוס (מאמן פורטלנד) - אימן שנתיים באטלנטה כמאמן ראשי, חזר לתפקיד עוזר בגולדן סטייט לעונה, אימן שנתיים כשנתיים כמאמן ראשי מילווקי, חזר לתפקיד עוזר בדאללס (ל-4 שנים) ומאמן ראשי בפורטלנד מ-2012.
30 אפריל 2016, 17:58
אתה לא יודע לקרוא גבר.
תקדים למאמן שהגיע לגמר הנבא והפך לעוזר מאמן. משפט פשוט סך הכל.
30 אפריל 2016, 18:01
yanay21 כתב:גם אם קרי היה בריא, הדרך של הווריורס לגמר קשה משל קליבלנד. אולי הסיבוב הראשון היה טיול, והסיבוב השני(אם היה בריא) קשה אבל לא יותר מדי, בגמר כנראה תחכה להם סן אנטוניו. ואין שום קבוצה שקרובה לרמה שלה במזרח, אפילו לא קליבלנד עצמה.
הוא לא דיבר על הדרך של גולדן סטייט לגמר הכללי, אלא לגמר המערב.
אבל כן, אם מסתכלים על הדרך של קליבלנד לגמר לעומת הדרך גולדן סטייט, לא חושב שיש מה להשוות. של גולדן סטייט הרבה יותר קשה.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 30 אפריל 2016, 20:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
30 אפריל 2016, 18:04
MTA2311 כתב:אתה לא יודע לקרוא גבר.
תקדים למאמן שהגיע לגמר הנבא והפך לעוזר מאמן. משפט פשוט סך הכל.
יודע לקרוא טוב מאוד גבר, זה פשוט לא רלוונטי.
אתה אמרת שלא היה תקדים כזה לא רק במכבי, אלא בכלל - והנה, הבאתי לך דוגמאות עכשוויות מה-NBA - הליגה הטובה בעולם.
30 אפריל 2016, 18:09
לאורך כל הדיון הבהרתי מספר פעמים שמדובר על מאמן שהיה בגמר הנבא. אתה בחרת פעם אחת דוגמה טיפשית ולא רלוונטית ממכבי של לפני 70 שנה, ופעם שנייה בדוגמה לא רלוונטית על מאמנים בדרג הביניים במקרה הטוב שחזרו להיות עוזרים.
לקרוא אולי אתה יודע. בזה זה מסתכם בערך.
בכל אופן, כרגיל, דיונים איתך מאבדים את הפואנטה מהר מאוד אחרי כל מני גניבות דעת. לא אומר שהוא לא יעשה את זה, או שזהצעד לא נכון עבורו. זה פשוט חסר תקדים עובדתית. זה הכל.
30 אפריל 2016, 18:21
הדיונים איתי מאבדים פאונטה? לא אתה לקחת את הדיון הזה למקום חסר פואנטה?
חוץ מזה, הדוגמא של בלאט מ-2004 (לפני 12 שנה, לא 70) מאוד רלוונטית לשאלה לגבי האגו שלו. זה שלא בא לך לשמוע עליה, זה ברור.
עצם זה שהוא הגיע לגמר NBA לא רלוונטי לשאלה האם היו מקרים בעבר שמאמנים ראשיים ב-NBA הפכו לעוזרי מאמנים, וכמה זה שכיח.
אני גם יכול להגיד לך שעובדתית היו מקרים בהם מאמנים הגיעו לגמר NBA והפכו לעוזרי מאמנים בהמשך, גם אם לא מיד לאחר מכן.
בכל אופן, כל הסיטואציה של בלאט היא חסרת תקדים במונחים של מאמן ב-NBA, הרי לא היה מאמן שהגיע למאזן שלו ופוטר באמצע עונה. כך שלא צריך לקשור בין הדברים.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 30 אפריל 2016, 19:09, נערך 2 פעמים בסך הכל.
30 אפריל 2016, 18:30
אחדשיודע כתב:LIAV10 כתב:מצחיק אותי כמה הדרך לגמר המערב של גולדן סטייט קלילה.
כי הדרך של קליבלנד לגמר ה-NBA קשה על הנייר? מה גם שעם הפציעה של קרי, אי אפשר להגיד שהם עוברים דרך כל כך קלה לגמר המערב. עוד חזון למועד.
יותר קשה.
זה מצחיק שעם כמה שאומרים שהמערב קשה, הדרך של הווריורס להגיע לגמר המערב כל כך קלילה ואפילו הקבוצה מהמקום הרביעי איבדה את שני הסטארים שלה ועפה מול קבוצה עם 9 הפסדים יותר.
לצורך העניין, המאזן של הפיסטונס זהה למאזן של פורטלנד.
30 אפריל 2016, 18:38
חוץ מהסיבוב הראשון, שגם אותו קליבלנד עברה בקלילות (יאמר לזכותה), הדרך של גולדן סטייט קשה יותר.
לא רק בגלל היריבה העתידית/פוטנציאלית בגמר המערב, אלא גם בעקבות הפציעה של קרי (בהנחה שיחמיץ 2-3 המשחקים הראשונים של החצי גמר), שצריך לקחת בחשבון.
30 אפריל 2016, 18:45
סתם פרט מעניין וטיפה הזוי בנוגע למשחק של ההיט מול ההורנטס:
דוויין ווייד(חיים בלב, בלבלב ובכליות!) קלע 2 שלשות במשחק הזה. הפעם האחרונה שהוא קלע שלשה יחידה הייתה בדצמבר 2015(!). ואני זוכר שקראתי משהו לגבי זה שהפעם האחרונה שהוא קלע בפלייאוף יותר משתי שלשות הייתה בחצי גמר המזרח ב2014 או משהו, אבל יכול להיות שאני מתבלבל, כי אני כבר לא מוצא את הכתבה הזו.
בסה"כ, קולע 23 נקודות עם 10 מ20 מהשדה, 6 ריבאונדים, 4 אסיסטים, 2 חטיפות, והכי מעניין, 3 חסימות, ועכשיו הוא חולק את המקום הראשון לכמות חסימות של גארד בפלייאוף. יש מצב שיעבור אותו כבר במשחק השביעי.