חנו'ש כתב:מקובי כתב:חניייי!
נשברו לי המשקפיים.
בספטמבר אני עושה ניתוח לייזר ב"ה.
יהיו השלכות משמעותיות אם אשתמש במשקפיים עם מספר לא נכון בשלושה וחצי חודשים הקרובים?
(יש לי מספר נמוך...)
עדיף לקנות משקפיים או עדשות (תמיד היה לי חשש מלהכניס עדשות לעין...אז אף פעם לא היה לי..)?
תגיד תודה שכרמל הסבה את תשומת ליבי....
כמה דברים,
אם יש לך מספר נמוך למה אתה רץ לעשות לייזר??
כשאתה אומר מספר לא נכון, למה הכוונה? יותר ממה שצריך? או פחות? ובכמה הפרש מהמספר שלך?
ולגבי עדשות מגע. אין סיבה לא לעשות, כל עוד משתמשים בזה נכון.
אם לא היה לך, אז קודם כל תלך לאופטומטריסט מקצועי שיתאים לך עדשות נכונות עבורך ובנוסף ייתן לך הדרכה ויסביר לך כל מה שצריך לגבי השימוש וההיגיינה.
בכל מקרה, עדשות מגע לא באים במקום משקפיים אלא בנוסף. אסור להרכיב אותם מצאת החמה עד צאת הנשמה (בעיקרון הממוצע הוא בין 10 ל-12 שעות ביום)
אבל אם משתמשים נכון בעדשות מגע ושומרים על הכללים ועל הניקיון, אז אין עם זה שום בעיה.
קודם כל- תודה

(גם לכרמל!)
התחיל להיות לי משקפיים בגיל מאוחר (גיל 17 בערך) ככה שזה הציק לי המון זמן, ואף פעם לא התחברתי לזה.
המון אומרים לי שהרבה יותר יפה לי בלי משקפיים.
ת'אמת? אין לי מושג מה המספר שלי.
אתמול הלכתי לאופטיקה הלפרין והבנתי שהמספר שלי במשקפיים הישנות הן 2-2.5. באחרונות שהיו לי- אין לי מושג.
השאלה היא איך אני עושה בדיקת ראייה? תמיד עשיתי שקניתי משקפיים... אף פעם לא הלכתי בלי קשר. אפשר להיכנס לחנות אופטיקה ולבקש רק בדיקת ראייה? עולה כסף במקרה כזה?
לגבי עדשות- תמיד הסתייגת מלהכניס אצבעות ודברים לעין... זאת הסיבה העיקרית לרתיעה שלי.