19 נובמבר 2011, 20:23
jol9 כתב:שמואל1 כתב:יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.
אבל הוא כבר שחקן יורוליג, אז איך זה מסתדר?
צריך להפריד בין כוכבים (סטייל נבארו, דיא וקירי), שחקנים מצויינים/מובילים (כמו סופו, אידסון, ליאור) ושחקני רוטציה/שחקנים משלימים (כמו סמית', פניני ואוחיון).
שלושת הסוגים האלה הם שחקני יורוליג לגיטימיים לחלוטין.
שחקנים מהסוג השלישי נמצאים בכל הקבוצות שיש ביורוליג, ולשחקנים כמו אוחיון יש מקום בהרבה מאוד קבוצות ביורוליג, ובוודאי במכבי.
19 נובמבר 2011, 21:23
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.
צריך להפריד בין כוכבים (סטייל נבארו, דיא וקירי), שחקנים מצויינים/מובילים (כמו סופו, אידסון, ליאור) ושחקני רוטציה/שחקנים משלימים (כמו סמית', פניני ואוחיון).
שחקנים מהסוג השלישי נמצאים בכל הקבוצות שיש ביורוליג, ולשחקנים כמו אוחיון יש מקום בהרבה מאוד קבוצות ביורוליג, ובוודאי במכבי.
זה ששחקן משחק ביורוליג, לא אומר שהוא מתאים לרמה הזאת. חסרים שחקנים גרועים שמשחקים ביורוליג?
יוגב לדעתי גם לא מספיק טוב למעמד של שחקן רוטציה/משלים. אין לו את היכולות בהתקפה. כשהוא משחק זה כאילו יש 4 שחקנים בהתקפה וזה מאוד מתסכל. הקליעה שלו חלשה מאוד מכל המטווחים והוא גם לא מסיים טוב מתחת לסל ברמות היורוליג.
19 נובמבר 2011, 21:40
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.
זה ששחקן משחק ביורוליג, לא אומר שהוא מתאים לרמה הזאת. חסרים שחקנים גרועים שמשחקים ביורוליג?
יוגב לדעתי גם לא מספיק טוב למעמד של שחקן רוטציה/משלים. אין לו את היכולות בהתקפה. כשהוא משחק זה כאילו יש 4 שחקנים בהתקפה וזה מאוד מתסכל. הקליעה שלו חלשה מאוד מכל המטווחים והוא גם לא מסיים טוב מתחת לסל ברמות היורוליג.
20 נובמבר 2011, 07:29
20 נובמבר 2011, 11:33
20 נובמבר 2011, 12:01
20 נובמבר 2011, 13:22
yarinsaky כתב:
אוחיון באמת יכול להיות רול פלייר לא רע בכלל גם במכבי, אבל אל תשכחו שזו עונת וואקום בגארדים. בורשטיין ושאייר כמעט לא קיימים, בטח השני,
פאפלוקאס כנראה יפרוש בקיץ, פארמר יעזוב לנ.ב.א. מה יקרה עם לאנגפורד אף אחד לא יודע ( אני מעריך שמכבי לא תמשיך איתו, אבל עוד נראה).
סמית' לא ממש מספיק מוכשר כדי לקבל עונה נוספת.
מכבי תבנה קו אחורי חדש בשנה הבאה ואז נראה איזה מקום ישמרו לאוחיון בכל העסק.
20 נובמבר 2011, 13:34
חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:
אוחיון באמת יכול להיות רול פלייר לא רע בכלל גם במכבי, אבל אל תשכחו שזו עונת וואקום בגארדים. בורשטיין ושאייר כמעט לא קיימים, בטח השני,
פאפלוקאס כנראה יפרוש בקיץ, פארמר יעזוב לנ.ב.א. מה יקרה עם לאנגפורד אף אחד לא יודע ( אני מעריך שמכבי לא תמשיך איתו, אבל עוד נראה).
סמית' לא ממש מספיק מוכשר כדי לקבל עונה נוספת.
מכבי תבנה קו אחורי חדש בשנה הבאה ואז נראה איזה מקום ישמרו לאוחיון בכל העסק.
הדברים האילו אמנם לא כ"כ קשורים לאוחיון, אבל הם נכונים ומצביעים בדיוק על הבעיה של מכבי העונה.
קצת מוזר שאחרי עונה בה מכבי היתה חלשה מבחינת קליעה (במיוחד מעמדות הגארד), לא נעשה העונה שידרוג משמעותי בתחום הזה.
פארמר ולאנגפורד אינם מבריקים במיוחד עם קליעות מחוץ לקשת (למרות שאני צופה שיפור בנושא), אוחיון ופאפאס די מגובלים בנושא וגם ככה אינם אמורים לספק תפוקה משמעותית בכל הקשור לקליעה, שאייר בכלל לא פקטור והקפטן מעמיד מאזן מרשים של 0 מ 6 מחוץ לקשת עד כה ביורוליג.
נכון לעכשיו, למכבי יש ששה גארדים שאף אחד מהם אינו מצטיין בקליעה ויחד עם העובדה שאת רוב השלשות מכבי מביאה מהעמדות 3-4, מתקבל מצב קצת אבסורדי.
20 נובמבר 2011, 13:41
20 נובמבר 2011, 13:45
20 נובמבר 2011, 13:47
yarinsaky כתב:בלי פארמר מכבי תתקשה מאוד להגיע ל 70 או 75 נקודות במשחקי יוורליג קשים בטופ 16, זה די ברור. זה לא רק קליעה פרופר, זה גם יכולת ליצור מצבים לעצמו ולאחרים, גם דרך חיתוך הגנות וכניסות לסל.
אבל זה גם קטע הגנתי שנחלש בקו האחורי ובלאט הודה בזה בראיון ב 103 . לגארדים של היום קשה יותר לכסות שטחים מאשר הגארדים של שנה שעברה, הם פחות אתלטיים.
20 נובמבר 2011, 13:51
20 נובמבר 2011, 13:58
קודי כתב:yarinsaky כתב:בלי פארמר מכבי תתקשה מאוד להגיע ל 70 או 75 נקודות במשחקי יוורליג קשים בטופ 16, זה די ברור. זה לא רק קליעה פרופר, זה גם יכולת ליצור מצבים לעצמו ולאחרים, גם דרך חיתוך הגנות וכניסות לסל.
אבל זה גם קטע הגנתי שנחלש בקו האחורי ובלאט הודה בזה בראיון ב 103 . לגארדים של היום קשה יותר לכסות שטחים מאשר הגארדים של שנה שעברה, הם פחות אתלטיים.
ההגנה של הקו האחורי לא נחלשה אלא התרסקה. באמת שאין מה להשוות את ההגנה של הקו האחורי הנוכחי לטריו של פרקינס-פארגו-אידסון. ואגב - גם במשחקי יורוליג לא מאוד קשים הקבוצה מתקשה להגיע ל-70-75 נקודות עם פרמאר...
20 נובמבר 2011, 14:02
roy1000 כתב:קודי כתב:yarinsaky כתב:בלי פארמר מכבי תתקשה מאוד להגיע ל 70 או 75 נקודות במשחקי יוורליג קשים בטופ 16, זה די ברור. זה לא רק קליעה פרופר, זה גם יכולת ליצור מצבים לעצמו ולאחרים, גם דרך חיתוך הגנות וכניסות לסל.
ההגנה של הקו האחורי לא נחלשה אלא התרסקה. באמת שאין מה להשוות את ההגנה של הקו האחורי הנוכחי לטריו של פרקינס-פארגו-אידסון. ואגב - גם במשחקי יורוליג לא מאוד קשים הקבוצה מתקשה להגיע ל-70-75 נקודות עם פרמאר...
בינתיים ההגנה מחזיקה את מכבי.
20 נובמבר 2011, 14:03
20 נובמבר 2011, 15:05
קודי כתב:יוני, פרמאר הוא לא קלע טוב יותר מפארגו וסמית בוודאי שלא קולע טוב יותר מאידסון. תוסיף לזה את אוחיון ופאפאס, שעם כל האהבה לשניהם הם קלעים פחות טובים מפרקינס (שבעצמו הוא לא קלע גדול) ולסיום תוריד גם את מצ'באן שהוא בטח קלע טוב מג'יימס ותקבל קבוצה שנחלשה, אול אפילו משמעותית, ביכולת הקליעה שלה (למרות הטענה של בלאט בתחילת העונה שהקבוצה התחזקה בנקודה הזו). בכלל, אני חושב שנכון להיום, עוד לפני שפרמאר עזב, מכבי היא ללא ספק קבוצה פחות טובה מהקבוצה של השנה שעברה ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהוא יעזוב.
20 נובמבר 2011, 15:09
jol9 כתב:קודי כתב:יוני, פרמאר הוא לא קלע טוב יותר מפארגו וסמית בוודאי שלא קולע טוב יותר מאידסון. תוסיף לזה את אוחיון ופאפאס, שעם כל האהבה לשניהם הם קלעים פחות טובים מפרקינס (שבעצמו הוא לא קלע גדול) ולסיום תוריד גם את מצ'באן שהוא בטח קלע טוב מג'יימס ותקבל קבוצה שנחלשה, אול אפילו משמעותית, ביכולת הקליעה שלה (למרות הטענה של בלאט בתחילת העונה שהקבוצה התחזקה בנקודה הזו). בכלל, אני חושב שנכון להיום, עוד לפני שפרמאר עזב, מכבי היא ללא ספק קבוצה פחות טובה מהקבוצה של השנה שעברה ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהוא יעזוב.
זה נכון בדיעבד, כי מצ'באן היה אמור להיות חלק מהקבוצה, וביכולת משודרגת.
סמית' פתח את העונה במשחקי ההכנה, עם יד הרבה הרבה יותר טובה ממה שצ'אק הראה במכבי.
אבל במצב הנוכחי אתה צודק - יש המון קלעים בינוניים מינוס בקבוצה, וגם הקלעים הטובים נמצאים בכושר רע מאוד (פרט לבלו).
לגבי היחלשות הקבוצה - אולי. בוודאי אחרי שפארמר יעזוב. אבל נכון להיום ויחד עם כספי, יש למכבי קבוצה שיכולה להפתיע את כולנו באיכות שלה (וראינו כמה ניצוצות במשחק
מול ריאל).
20 נובמבר 2011, 15:11
קודי כתב:jol9 כתב:קודי כתב:יוני, פרמאר הוא לא קלע טוב יותר מפארגו וסמית בוודאי שלא קולע טוב יותר מאידסון. תוסיף לזה את אוחיון ופאפאס, שעם כל האהבה לשניהם הם קלעים פחות טובים מפרקינס (שבעצמו הוא לא קלע גדול) ולסיום תוריד גם את מצ'באן שהוא בטח קלע טוב מג'יימס ותקבל קבוצה שנחלשה, אול אפילו משמעותית, ביכולת הקליעה שלה (למרות הטענה של בלאט בתחילת העונה שהקבוצה התחזקה בנקודה הזו). בכלל, אני חושב שנכון להיום, עוד לפני שפרמאר עזב, מכבי היא ללא ספק קבוצה פחות טובה מהקבוצה של השנה שעברה ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהוא יעזוב.
סמית' פתח את העונה במשחקי ההכנה, עם יד הרבה הרבה יותר טובה ממה שצ'אק הראה במכבי.
אבל במצב הנוכחי אתה צודק - יש המון קלעים בינוניים מינוס בקבוצה, וגם הקלעים הטובים נמצאים בכושר רע מאוד (פרט לבלו).
לגבי היחלשות הקבוצה - אולי. בוודאי אחרי שפארמר יעזוב. אבל נכון להיום ויחד עם כספי, יש למכבי קבוצה שיכולה להפתיע את כולנו באיכות שלה (וראינו כמה ניצוצות במשחק
מול ריאל).
קודם כל, תבדוק את אחוזי השלשות של סמית לאורך השנים ותראה שהם לא עולים על זה של אידסון. לגבי ההיחלשות - יחד עם כספי זו באמת לא חוכמה, כי אם לא תהיה עונה ב-NBA אז אולי נתחזק אבל ברור שביחס לקבוצות הגדולות (שבמקום פרמאר וכספי יחתימו שחקנים כמו הווארד, וויד, דוראנט ונוביצקי) לא יהיה לנו ממש סיכוי.
20 נובמבר 2011, 15:20
jol9 כתב:קודי כתב:jol9 כתב:קודי כתב:יוני, פרמאר הוא לא קלע טוב יותר מפארגו וסמית בוודאי שלא קולע טוב יותר מאידסון. תוסיף לזה את אוחיון ופאפאס, שעם כל האהבה לשניהם הם קלעים פחות טובים מפרקינס (שבעצמו הוא לא קלע גדול) ולסיום תוריד גם את מצ'באן שהוא בטח קלע טוב מג'יימס ותקבל קבוצה שנחלשה, אול אפילו משמעותית, ביכולת הקליעה שלה (למרות הטענה של בלאט בתחילת העונה שהקבוצה התחזקה בנקודה הזו). בכלל, אני חושב שנכון להיום, עוד לפני שפרמאר עזב, מכבי היא ללא ספק קבוצה פחות טובה מהקבוצה של השנה שעברה ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהוא יעזוב.
מול ריאל).
קודם כל, תבדוק את אחוזי השלשות של סמית לאורך השנים ותראה שהם לא עולים על זה של אידסון. לגבי ההיחלשות - יחד עם כספי זו באמת לא חוכמה, כי אם לא תהיה עונה ב-NBA אז אולי נתחזק אבל ברור שביחס לקבוצות הגדולות (שבמקום פרמאר וכספי יחתימו שחקנים כמו הווארד, וויד, דוראנט ונוביצקי) לא יהיה לנו ממש סיכוי.
נו מה נעשה???![]()
אנחנו יכולים להסתכל רק על עצמינו. כספי ולאנגפורד בכושר, יכולים להפוך את מכבי לקבוצה מאוד יציבה ואיכותית.
אני עדיין הייתי מנסה לבדוק את לאנגפורד כשחקן מוביל בהרכבים ל מחליפים, ולא לשים אותו ליד סופו וליאור שצריכים את הכדור אצלם, ואז זה מבטל את התרומה
של לאנגפורד.
20 נובמבר 2011, 15:45
קודי כתב:jol9 כתב:קודי כתב:jol9 כתב:קודי כתב:יוני, פרמאר הוא לא קלע טוב יותר מפארגו וסמית בוודאי שלא קולע טוב יותר מאידסון. תוסיף לזה את אוחיון ופאפאס, שעם כל האהבה לשניהם הם קלעים פחות טובים מפרקינס (שבעצמו הוא לא קלע גדול) ולסיום תוריד גם את מצ'באן שהוא בטח קלע טוב מג'יימס ותקבל קבוצה שנחלשה, אול אפילו משמעותית, ביכולת הקליעה שלה (למרות הטענה של בלאט בתחילת העונה שהקבוצה התחזקה בנקודה הזו). בכלל, אני חושב שנכון להיום, עוד לפני שפרמאר עזב, מכבי היא ללא ספק קבוצה פחות טובה מהקבוצה של השנה שעברה ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהוא יעזוב.
מול ריאל).
נו מה נעשה???![]()
אנחנו יכולים להסתכל רק על עצמינו. כספי ולאנגפורד בכושר, יכולים להפוך את מכבי לקבוצה מאוד יציבה ואיכותית.
אני עדיין הייתי מנסה לבדוק את לאנגפורד כשחקן מוביל בהרכבים ל מחליפים, ולא לשים אותו ליד סופו וליאור שצריכים את הכדור אצלם, ואז זה מבטל את התרומה
של לאנגפורד.
לא נעשה כלום. אין סיבה להשתגע כמו כל אירופה ולפגוע ב-3-4 השנים הבאות בגלל זה. צריך להישאר שפויים ויחד עם כספי, פרמאר, לנגפורד וסופו לצאת למלחמה ומה שיקרה יקרה.
לגבי לנגפורד - אני לא בטוח. ברגע שיהיה לו עוד קצת בטחון והוא יחדור יותר לסל הוא יתן יתרון גדול בהתקפה העומדת שנראית היום די תקועה. אולי ליד סופו הוא פחות מתאים, במיוחד כל עוד הקליעה שלו מבחוץ לא יציבה, אבל ליד ליאור הוא מתאים מאוד.