פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי - שלבי ההכרעה

06 יוני 2016, 23:18

שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:הם לא ווינרים בשום קטע. מכבי לוזרים, זה נכון. אבל הפועל ירושלים היא פשוט הקבוצה השנייה בתקציב, בפער ניכר מהאחרות, ואלו ההפרשים שרואים על המסך.
אני לא זוכר אם זה השנה, או בשנה שעברה, אבל באחת מההדחות שלהם ביורוקאפ, ירושלים הייתה העשירה ביותר בבית, לפיכך, לוזרית. בישראל פשוט אין קבוצות שינצלו את זה.

אני מדבר ספציפית על הליגה הישראלית, לא אירופה (ששם הם באמת היו מתחת לכל ביקורות).
הפועל ירושלים כבר שנים רבות מחזיקה בתקציב השני בגודלו, ועדיין היא הייתה מפסידה משחקים כמו היום.
משהו שם השתנה, אי אפשר להתעלם. זה שילוב של כמה דברים שהתחברו להם.

היא לא הייתה קבוצה כל כך עשירה בעבר. אולי היה לה את התקציב השני בגודלו, אבל לא בקטע חריג. לא במקרה הם נהיו "ווינרים" מאז שאורי אלון הגיע ושפך כספים.

וגם בליגה הישראלית הם אפסים. הם כמעט והפסידו סדרה של חמישה משחקים עם ביתיות למדורגת שמינית. כמעט והפסידו חצי גמר פיינל פור בבית. לא הגיעו לשום גמר אחר השנה(!). זו לא ווינריות. זה פשוט שירד מהם הצל של מכבי, זה הכול.

בימי גאידמק וגומא אגיאר היה להם גם תקציב מכובד והרבה יותר גדול משאר הקבוצות. נכון שעכשיו עם אורי אלון התקציב קפץ למחוזות חדשים שמתקרבים למכבי, אבל עדיין היה להם פער אדיר.
לדעתי יש שינוי ב- DNA של הקבוצה. לא רק מגדלת התקציב, אלא גם מהמעבר למתקן החדש. אלו דברים שיכולים לשנות מועדון (דומה לסיפור של הפועל ב"ש בכדורגל העונה).

בזמנים ההם הייתה קבוצה כלשהי שלובשת צהוב, וזה משפיע על בטחון של קבוצה מההתחלה.
זה לא DNA, זה נקודתי. אם מכבי הייתה מעמידה סגל נורמלי, הם לא היו מפנטזים על אליפות. הרי אפשר לראות שכל הבלוף שנקרא הפועל ירושלים מתרחש דווקא כשמכבי בשפל, כלומר, זה עניין של בטחון ולא של DNA.

06 יוני 2016, 23:21

yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:
שמואל1 כתב:
yanay21 כתב:הם לא ווינרים בשום קטע. מכבי לוזרים, זה נכון. אבל הפועל ירושלים היא פשוט הקבוצה השנייה בתקציב, בפער ניכר מהאחרות, ואלו ההפרשים שרואים על המסך.
אני לא זוכר אם זה השנה, או בשנה שעברה, אבל באחת מההדחות שלהם ביורוקאפ, ירושלים הייתה העשירה ביותר בבית, לפיכך, לוזרית. בישראל פשוט אין קבוצות שינצלו את זה.

אני מדבר ספציפית על הליגה הישראלית, לא אירופה (ששם הם באמת היו מתחת לכל ביקורות).
הפועל ירושלים כבר שנים רבות מחזיקה בתקציב השני בגודלו, ועדיין היא הייתה מפסידה משחקים כמו היום.
משהו שם השתנה, אי אפשר להתעלם. זה שילוב של כמה דברים שהתחברו להם.

היא לא הייתה קבוצה כל כך עשירה בעבר. אולי היה לה את התקציב השני בגודלו, אבל לא בקטע חריג. לא במקרה הם נהיו "ווינרים" מאז שאורי אלון הגיע ושפך כספים.

וגם בליגה הישראלית הם אפסים. הם כמעט והפסידו סדרה של חמישה משחקים עם ביתיות למדורגת שמינית. כמעט והפסידו חצי גמר פיינל פור בבית. לא הגיעו לשום גמר אחר השנה(!). זו לא ווינריות. זה פשוט שירד מהם הצל של מכבי, זה הכול.

בימי גאידמק וגומא אגיאר היה להם גם תקציב מכובד והרבה יותר גדול משאר הקבוצות. נכון שעכשיו עם אורי אלון התקציב קפץ למחוזות חדשים שמתקרבים למכבי, אבל עדיין היה להם פער אדיר.
לדעתי יש שינוי ב- DNA של הקבוצה. לא רק מגדלת התקציב, אלא גם מהמעבר למתקן החדש. אלו דברים שיכולים לשנות מועדון (דומה לסיפור של הפועל ב"ש בכדורגל העונה).

בזמנים ההם הייתה קבוצה כלשהי שלובשת צהוב, וזה משפיע על בטחון של קבוצה מההתחלה.
זה לא DNA, זה נקודתי. אם מכבי הייתה מעמידה סגל נורמלי, הם לא היו מפנטזים על אליפות. הרי אפשר לראות שכל הבלוף שנקרא הפועל ירושלים מתרחש דווקא כשמכבי בשפל, כלומר, זה עניין של בטחון ולא של DNA.

ברור שלמכבי יש חלק בזה. מכבי של השושלת הייתה מפרקת את ירושלים ללא קושי.
אבל ימי השושלת הסתיימו ומשום שהבעלים לא שמים כסף, תקציב השחקנים של מכבי נותר מוגבל בעוד ירושלים נוגסת בפערים.
אם המצב לא ישתנה, תוך כמה שנים גם היתרון היחסי הזה של מכבי לא יהיה רלוונטי.
בכל מקרה, החולשה של מכבי תורמת לשיפור בביטחון ועיצוב ה- DNA החדש של ירושלים. גם אם מכבי תשתפר מאוד בשנים הבאות (ואני בספק), תחכה לה יריבה לא פשוטה.

06 יוני 2016, 23:21

yanay21 כתב:
שאלה של בור: לא הגיוני שחולצה כזו תהיה ירוקה?
וציפיתי שכל הארון שלך יהיה חולצות כתומות(אני עדיין מחכה לתמונה מהעיתון, אגב!@)

ילד. חולצה של מדריך!(אתה לא מבין איזו יתרונות החולצה הזו נותנת לך...לא כמו החולצה של ה"סדרן" אבל עדיין)..

06 יוני 2016, 23:23

my man כתב:
yanay21 כתב:

ילד. חולצה של מדריך!(אתה לא מבין איזו יתרונות החולצה הזו נותנת לך...לא כמו החולצה של ה"סדרן" אבל עדיין)..

chick magnet אה?

my man כתב:
yanay21 כתב:

צעיר ממך כולה ב4 שנים [-x

יתרונות? כמו מה?
ומה זה חולצה של סדרן, פור גאד סייק? אומר לשיחים איפה לעמוד?

MTA2311 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:

chick magnet אה?

שטחים magnet

06 יוני 2016, 23:26

חולצה של מדריך בחברה להגנת הטבע פותרת בעיות בטיולים מול הרשויות...לדוג' הדלקת מנגל במקום אסור? אין בעיה זה באחריותי- הם איתי אני מוודא שהכל תחת השגחה...

חולצה של סדרן זה יותר להופעות ואירועים...רוצה להיכנס מאחורי הקלעים? זה בסדר הוא איתי...
וכן הלאה וכן הלאה..
נערך לאחרונה על ידי my man בתאריך 06 יוני 2016, 23:27, נערך פעם אחת בסך הכל.

06 יוני 2016, 23:27

my man כתב:חולצה של מדריך בחברה להגנת הטבע פותרת בעיות בטיולים מול הרשויות...לדוג' הדלקת מנגל במקום אסור? אין בעיה זה באחרויתי- הם איתי אני מוודא שהכל תחת השגחה...

חולצה של סדרן זה יותר להופעות ואירועים...רוצה להיכנס מאחורי הקלעים? זה בסדר הוא איתי...
וכן הלאה וכן הלאה..

קודם כל: *בדיחה גנרית על הדלקת פלסטינים*
דבר שני, כשנחגוג את האליפות של מכבי, בעוד 15 שנים בערך, כולנו עושים מנגל במקום הכי אסור בעולם, ואתה בא.

06 יוני 2016, 23:28

yanay21 כתב:
my man כתב:חולצה של מדריך בחברה להגנת הטבע פותרת בעיות בטיולים מול הרשויות...לדוג' הדלקת מנגל במקום אסור? אין בעיה זה באחרויתי- הם איתי אני מוודא שהכל תחת השגחה...

וכן הלאה וכן הלאה..

דבר שני, כשנחגוג את האליפות של מכבי, בעוד 15 שנים בערך, כולנו עושים מנגל במקום הכי אסור בעולם, ואתה בא.

מנגל ביד ושם it is

06 יוני 2016, 23:28

Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:

וכן הלאה וכן הלאה..

מנגל ביד ושם it is

אחד ה-מקומות. וזה גם נורא סימבולי לעשות שם על האש

06 יוני 2016, 23:30

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:

וכן הלאה וכן הלאה..

מנגל ביד ושם it is

אחד ה-מקומות. וזה גם נורא סימבולי לעשות שם על האש

יש גם הרבה חומרים דליקים שם

(תגידו לי מתי לעצור)

06 יוני 2016, 23:32

נו למה הפסקת?

06 יוני 2016, 23:33

אל תעצרי בחיים, זה הכי מתאים למצברוח

06 יוני 2016, 23:33

my man כתב:חולצה של מדריך בחברה להגנת הטבע פותרת בעיות בטיולים מול הרשויות...לדוג' הדלקת מנגל במקום אסור? אין בעיה זה באחריותי- הם איתי אני מוודא שהכל תחת השגחה...

וכן הלאה וכן הלאה..

אתה ממש חי על הקצה

06 יוני 2016, 23:34

מכביסט31 כתב:נו למה הפסקת?

נתתי לה באן

06 יוני 2016, 23:34

rc4991 כתב:
my man כתב:חולצה של מדריך בחברה להגנת הטבע פותרת בעיות בטיולים מול הרשויות...לדוג' הדלקת מנגל במקום אסור? אין בעיה זה באחריותי- הם איתי אני מוודא שהכל תחת השגחה...

וכן הלאה וכן הלאה..

אתה ממש חי על הקצה

הוא חי ליד כמות לא קטנה של ערבים, את הסיכונים שלו בחיים הוא לוקח כמו גדול. למרות שהוא פעם כתב לי איפה הוא גר, וזה מקום די בורגני, התאכזבתי

06 יוני 2016, 23:35

yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

וכן הלאה וכן הלאה..

אתה ממש חי על הקצה

הוא חי ליד כמות לא קטנה של ערבים, את הסיכונים שלו בחיים הוא לוקח כמו גדול. למרות שהוא פעם כתב לי איפה הוא גר, וזה מקום די בורגני, התאכזבתי

הבן אדם פאקינג עושה על האש איפה שאסור
עוד שניה תגיד לי שהוא גם דורך על הדשא למרות שמבקשים שלא

06 יוני 2016, 23:36

yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

וכן הלאה וכן הלאה..

אתה ממש חי על הקצה

כולם יודעים איפה אני גר...באלעזר!

06 יוני 2016, 23:37

רוני אתה סתם ילד זבל! לא יודע להעריך!
לפחות אני הולך עם האמת שלי!

06 יוני 2016, 23:37

rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:

וכן הלאה וכן הלאה..

אתה ממש חי על הקצה

הבן אדם פאקינג עושה על האש איפה שאסור
עוד שניה תגיד לי שהוא גם דורך על הדשא למרות שמבקשים שלא

הלו, כל הדשא הזה שייך לנו! שתי גדות למדשאה!@#
נושא נעול