ת'רד המלפפונים החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים החדש

הודעהעל ידי er79 » 10 יוני 2016, 12:36

שועל כתב:
er79 כתב:מסכים, הרעיון כשלעצמו הוא טוב, אבל לא יחד עם צירבס ואמבקווה, זה לקות מוחלטת במשחק הפוסט בתוך הצבע.

צירבס הוא שחקן פוסט. אם אתה לא בונה עליו ככזה אז אין לו מה לעשות על הפרקט.

מסכים, בגלל זה אני לא רוצה אותו. והוא לא שחקן פוסט מלוטש דיה לטעמי. אני מעדיף שילוב של מונרו עם שחקן מטרה יותר מלוטש
er79

הודעהעל ידי jol9 » 10 יוני 2016, 12:37

felix_r כתב:לא מבין איך ההצלחה של מוריס, טיוס, פארגו ופרקינס מראות משהו על מונרו ?

מוריס היה 207 עם קליעה מעולה לשלוש! מוריס היה אמור להיות בחירת לוטרי בדראפט אבל נפצע קשה בשנה האחרונה בקולג'.

הנתונים הפיזיים של פרקינס היו הרבה מעל הממוצע לעמדה שלו, אז איך הוא דוגמא למונרו, שהנתונים הפיזיים שלו נמוכים בהרבה מן הממוצע??

נכון, גם טיוס לא גבוה, אבל הוא אתלט ברמה של NBA. מונרו - לא. טיוס גם לא הגיע ישר מהליגה. הוא עשה עונת יורוליג בקאנטו האיטלקית. הוא גם היה ישראלי. איך הוא דוגמא למונרו?

ואני לא מבין איך הכשלון של אופייבו, סימונס וג'ייסון וויליאמס מצביע במשהו על סיכוייו של מונרו.

העובדה הפשוטה היא שדעתך טובה בדיוק כמו הדעה ההפוכה, כי פשוט אין דרך לדעת.
מה שכן אפשר להגיד זה שלרוב, השחקנים הכי טובים ששיחקו בליגה המקומית שלנו, כן עשו מעבר
מוצלח לבמה הגדולה יותר. לא כולם הפכו לכוכבי על ביורוליג, אבל רובם בהחלט עשו עבודה טובה.

אפשר לציין שחקנים שכבר צויינו כאן (פרקינס, טיוס, מוריס, פארגו ורנדל). אפשר גם לציין שחקנים אחרים
כמו פי ג'יי טאקר, שון ג'יימס, קאוקינאס, האניקאט, דאנסטון, ואחרים.

אני חושב שאם ניקח את השחקנים הכי טובים ששיחקו בישראל, אז הסיכוי שהם יהפכו לשחקנים טובים גם
ביורוליג, הוא גבוה יותר מאשר שהם יהיו באסטים, ולראייה יש הרבה יותר דוגמאות למעבר חיובי מאשר
למעבר שלילי שכזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 יוני 2016, 12:38

שועל כתב:
felix_r כתב:לא מבין איך ההצלחה של מוריס, טיוס, פארגו ופרקינס מראות משהו על מונרו ?

מוריס היה 207 עם קליעה מעולה לשלוש! מוריס היה אמור להיות בחירת לוטרי בדראפט אבל נפצע קשה בשנה האחרונה בקולג'.

הנתונים הפיזיים של פרקינס היו הרבה מעל הממוצע לעמדה שלו, אז איך הוא דוגמא למונרו, שהנתונים הפיזיים שלו נמוכים בהרבה מן הממוצע??

נכון, גם טיוס לא גבוה, אבל הוא אתלט ברמה של NBA. מונרו - לא. טיוס גם לא הגיע ישר מהליגה. הוא עשה עונת יורוליג בקאנטו האיטלקית. הוא גם היה ישראלי. איך הוא דוגמא למונרו?

ולמונרו יש כשרון והבנת משחק ברמה הכי גבוהה. לא הכל נמדד בנתונים פיזיים.

לדעתי הוא צריך להגיע, אבל במקום אמבקווה ושיחתימו עוד סנטר ראוי.

החסרונות של מונרו הם לא רק בנתונים הפיזיים שלו! זה לא רק שהוא נמוך ויתקשה מול הגבוהים ביורוליג. הוא גם לא קולע לשלוש ולכן יתקשה לשחק בעמדה 4. והוא גם בן 30!

אסור לשכוח, שבעונה הקרובה מספר הקבוצות ביורוליג יהיה נמוך יותר. לא יהיה את כל הזבל שתמיד הינו מקבלים בשלב הבתים הראשון. כמעט כל משחק יהיה מול יריבה חזקה עם סגל רציני. מי ששכח, אני מציע להזכר איך נראה רנדל בהצלבה מול פנר בעונה שעברה. לא עזרו לו חוכמת משחק והזריזות. בלי קליעה מבחוץ וסלי וחבריו אכלו את רנדל לארוחת בוקר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 10 יוני 2016, 12:46

felix_r כתב:
שועל כתב:

החסרונות של מונרו הם לא רק בנתונים הפיזיים שלו! זה לא רק שהוא נמוך ויתקשה מול הגבוהים ביורוליג. הוא גם לא קולע לשלוש ולכן יתקשה לשחק בעמדה 4. והוא גם בן 30!

אסור לשכוח, שבעונה הקרובה מספר הקבוצות ביורוליג יהיה נמוך יותר. לא יהיה את כל הזבל שתמיד הינו מקבלים בשלב הבתים הראשון. כמעט כל משחק יהיה מול יריבה חזקה עם סגל רציני. מי ששכח, אני מציע להזכר איך נראה רנדל בהצלבה מול פנר בעונה שעברה. לא עזרו לו חוכמת משחק והזריזות. בלי קליעה מבחוץ וסלי וחבריו אכלו את רנדל לארוחת בוקר

עם כל הכבוד לרנדל, ויש כבוד, מונרו רמה מעליו בכל מה שקשור לחכמת משחק ויכולת בהתקפה. 4 שקולע ל3 זה מצרך חשוב שמקשה על ההגנות, אבל לא צריכים להיות מקובעים, צריך להסתכל על המכלול -ולמונורו יש מספיק יכולות שמחפות על החיסרון הזה. בנוסף, יש לו קליעה פנטסטית מחצי מרחק, מה שלא יאפשר להגנות לעזוב אותו לשניה.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Adam » 10 יוני 2016, 12:47

felix_r כתב:
שועל כתב:

אני באמת חושב שאתה מגזים.
אם מונרו יגיע לכאן כמחליף לצירבס בעמדה 5 ולא לעמדה 4, זאת תהיה החתמה נכונה.
ידוע כבר שבשנים האחרונות סגנון הכדורסל משתנה ל-LOW BALL וכמעט בכל קבוצה רצינית יש סנטר נמוך.
דווקא הסנטרים המאסיביים והגבוהים פחות מתפקדים (שימו לב למשחקים של ראדוליצה. כששיחק נגד סנטרים נמוכים הוא תפקד גרוע).
בסופו של דבר צריך לשאול לאיזה עמדה מכבי רוצים את מונרו במידה ואכן יגיע לכאן. אם הוא יגיע כ-4 זאת תהיה החתמה מאוד לא טובה לטעמי.

אגב,
אני מצרף כאן סרטון של מונרו:
https://www.youtube.com/watch?v=qbfuB93g1DI
פשוט כיף לראות את השחקן הזה משחק. שחקן סופר חכם.
נערך לאחרונה על ידי Adam בתאריך 10 יוני 2016, 12:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי felix_r » 10 יוני 2016, 12:57

לא מסכים איתך, שועל. הקליעה מבחוץ כן חשובה ביותר בכדורסל המודרני.

המשחק מול האפסיות בהגנה של אליהו והולמן בילבלה אותך. הקליעה מחצי מרחק של מונרו היא לא כזאת גדולה ולא כזאת אוטומאטית כמו שראית אתמול. יש לו 53.4% לשתי נקודות עונתי מול ההגנות החלשות של הליגה המקומית ומול גבוהים לא גבוהים. 53.4% זה ממש לא איזה מספר מדהים עבור שחקן פנים (הוא במקום 20 בליגה!)

בסך הכל רשימת החסרונות שלו היא ארוכה: נמוך, לא אתלטי, לא קולע מבחוץ, מבוגר.
ורשימת היתרונות שלו קצרה: שחקן חכם...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 10 יוני 2016, 13:07

felix_r כתב:לא מסכים איתך, שועל. הקליעה מבחוץ כן חשובה ביותר בכדורסל המודרני.

המשחק מול האפסיות בהגנה של אליהו והולמן בילבלה אותך. הקליעה מחצי מרחק של מונרו היא לא כזאת גדולה ולא כזאת אוטומאטית כמו שראית אתמול. יש לו 53.4% לשתי נקודות עונתי מול ההגנות החלשות של הליגה המקומית ומול גבוהים לא גבוהים. 53.4% זה ממש לא איזה מספר מדהים עבור שחקן פנים (הוא במקום 20 בליגה!)

הסטטיסטיקה לעיתים משקרת. במקרה הזה בוודאי. מונרו לא שיחק בקבוצה עם היררכיה רגילה. הוא ניהל את המשחק מעמדת הסנטר, כל כדור אחרון הגיע אליו והוא היה צריך לקחת על הגב הרבה מאוד משחקים. בנוסף, ההגנות התמקדו בעיקר בו.

אם יש משהו מקביל למונורו זה בורוסיס. גם אצלו האחוזים מ2 מאוד דומים ובאותם נסיבות.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Number8 » 10 יוני 2016, 13:08

felix_r כתב:לא מסכים איתך, שועל. הקליעה מבחוץ כן חשובה ביותר בכדורסל המודרני.

אני לא חושב שמישהו כאן מתכוון שמונרו יהיה ה4-5 הפותח שלנו. סך הכל אם הדיווחים נכונים יש לנו כבר 4 ו5 פותחים.
אבל מונרו כגיבוי מהספסל, וכאמצעי ליצירת סגל רחב ואיכותי, זו אחלה של החתמה. אנחנו לא יכולים עונה הבאה להסתמך על 5 שחקנים בלבד. צריך ספסל טוב. תראה את גולדן סטייט למשל. בלי שחקני הספסל שלהם הם עכשיו בפיגור 3-0 מול קליבלנד.
Number8

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 יוני 2016, 13:09

מונרו לא מספיק טוב בעיניי.
אנחנו לא צריכים שחקני ליגה, לא סנטרים גמדים, טובים כשיהיו.
מונרו מוכשר כמו שד ומוציא מ1.98 שלו מעל ומעבר. זה עדיין לא מה שמכבי צריכה כדי להתמודד בפסגת היורוליג.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 10 יוני 2016, 13:11

החציל האצטקי כתב:מונרו לא מספיק טוב בעיניי.
מונרו מוכשר כמו שד ומוציא מ1.98 שלו מעל ומעבר. זה עדיין לא מה שמכבי צריכה כדי להתמודד בפסגת היורוליג.

הוא בכמה סנטימטר יותר גבוה מהגובה שהזכרת
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 יוני 2016, 13:12

זה לא באמת משנה. 1.98, 2.02.
הפיזיות שלו לא ברמת יורוליג. הוא שחקן פינס בלי קליעה מספיק טובה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 10 יוני 2016, 13:15

אם מונורו לא יחתום במכבי הוא יחתום בירושלים. מי יעצור אותו, צירבס? אל תבנו על זה.

רק בגלל זה צריך להחתים...
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי my man » 10 יוני 2016, 13:17

שועל כתב:אם מונורו לא יחתום במכבי הוא יחתום בירושלים. מי יעצור אותו, צירבס? אל תבנו על זה.

הכי לא!
מגדל מעניית לי את ה...

היורוליג זו האינדיקציה היחידה שמעניינת...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 10 יוני 2016, 13:18

מונרו עושה רושם טוב. אותי רק מדאיג קצת הגיל לגביו, אבל מבחינת כישורים הוא בהחלט יכול לתרום למכבי לדעתי. אני בכל אופן סומך על ארז בבחירת השחקנים הרבה יותר מאשר על גודס בזמנו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 10 יוני 2016, 13:18

מונרו הוא 2.02
והוא 4-5... הוא יכול לשחק 4 ויכול לשחק 5. תלוי בציוות.
הוא כשיר, בריא, ומגיע אחרי עונה אישית מצויינת.

יכולת הפוסט שלו טובה יותר מכל סנטר ששיחק במכבי מאז ימי השושלת למעט סופו כמובן (ופייזר עד שנפצע).
האמת שהוא די מזכיר את פייזר, רק שהוא קצת פחות סוס ממנו.

לדעתי שווה לגמרי את ההימור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 10 יוני 2016, 13:21

my man כתב:
שועל כתב:אם מונורו לא יחתום במכבי הוא יחתום בירושלים. מי יעצור אותו, צירבס? אל תבנו על זה.

הכי לא!
מגדל מעניית לי את ה...

צודק, אנשים עוד לא הבינו שאם מכבי תיבנה חזקה ליורוליג היא תדרוס על הדרך את הליגה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 יוני 2016, 13:22

אין לי בעיה עם מונרו כשחקן כמו שיש לי בעיה עם הסטנדרט הנמוך ועם ההתאמות לכדורסל המודרני.
אין היום 4 בלי קליעה מחוץ לקשת. לא קיים מבחינתי. אין עמדה 5 ביורוליג רק עם צירבס. צריך סייז, כוח, אתלטיות.
החוכמה של מונרו והכישורים הגבוהים שלו לא ייתרגמו טוב לתפקיד של רול פלייר בעמדה 4.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 10 יוני 2016, 13:23

rc4991 כתב:
my man כתב:

הכי לא!
מגדל מעניית לי את ה...

צודק, אנשים עוד לא הבינו שאם מכבי תיבנה חזקה ליורוליג היא תדרוס על הדרך את הליגה

זה נכון. מגדל זה לא מה שמעניין (מה גם שאם היא ממש רוצה, היא יכולה להתמודד מול מכבי
על שחקנים).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 יוני 2016, 13:24

אין לנו מקום ל 10 זרים, ולכן כל זר, גם אם הוא מחליף או פותח, צריך להיות שחקן ברמה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 10 יוני 2016, 13:25

החציל האצטקי כתב:אין לי בעיה עם מונרו כשחקן כמו שיש לי בעיה עם הסטנדרט הנמוך ועם ההתאמות לכדורסל המודרני.
אין היום 4 בלי קליעה מחוץ לקשת. לא קיים מבחינתי. אין עמדה 5 ביורוליג רק עם צירבס. צריך סייז, כוח, אתלטיות.
החוכמה של מונרו והכישורים הגבוהים שלו לא ייתרגמו טוב לתפקיד של רול פלייר בעמדה 4.

לדעתי זה קיבעון מחשבתי. צריך לדון לגופו של שחקן ושל נושא. משפטי מחץ חד משמעיים ולא מנומקים זה לא לעניין.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־11 אורחים