MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:MTA2311 כתב:מבחינת ערבים?
שווק לי אותה
האמת רציתי באחת החופשות הבאות קצת שינוי אווירה, לא שרע לי אבל קצת טבע ומוטיבים של רוד-טריפ נשמע מגניב (ממה שקראתי בתגובות אחרות)
אבל מה עושים שם בערבים? עד כמה רכב זה מעיק? כמה זמן שווה להשקיע במדינה? עד כמה זה נורא לטוס לשם בסתיו/חורף? (אם יש לך מושג)
אז קודם כל, יש שם את אדינבורו וגלזגו (הפחות מוצלחת) שהן הערים הגדולות. אדינבורו עיר יפהפייה. יש שם כל מני אתרים תיירותיים גנריים (טירה על גבעה באמצע העיר, כנסיות, כיכרות וכאלה) , אבל מעבר לזה האווירה בה פשוט נדירה. המקומיים מאוד נחמדים, המחירים סבירים ולא חסר מה לעשות גם בלילה. הפאבים המקומיים שם זאת חוויה בפני עצמה. אני לא מת על וויסקי, אבל חובה לעשות שם איזה ערב טעימות. אנחנו קיבלנו הדרכה של איזה שעה על סוגי וויסקי מאיזה ברמן אח שזרם איתנו.
העיר עצמה שווה את ה3-4 ימים בערך. חבל לפספס, זאת אחת הערים שהכי נהניתי בהן באירופה.
מעבר לזה, יש את איזור הwest islends, פורט וויליאם ואיי סקיי שבצפון. מדובר באיזורים עם הנופים מהיפים באירופה. יערות, אגמים, טירות ועיירות פסטורליות. בגדול לקחנו רכב לחלק הזה של הטיול. (בגדול אפשרי גם בתחבצ, אבל הרבה פחות מומלץ) בגדול כל האיזור מפוצץ באכסניות וb&b כפריים כאלה ככה שזה ממש התאים לסגנון של רואד טריפ. סקיי נחשב לאתר הכי תיירותי במדינה ובתכלס אפשר להבין. יש שם נופים נדירים ( שעוצבו כתוצאה מכל מני התפרצויות של הרי געש קדומים) שווה לנסוע לשם עם רכב, לחפש מקום לישון באחת העיירות (פורטברי נניח) ולטייל באיזור. ד"א באיזור הצפוני של האי אפשר לראות את הזוהר הצפוני, שזה שווה ממש. באופן כללי אני פחות בן אדם של טיולי נופים, אבל ממש נהניתי מהחלק הזה. ד"א בכל עיירה שם יש פאבים מקומיים ומסעדות שאפשר לשבת בהם בערבים.
אנחנו עשינו גם באיד הימים סוג של סיור מאולתר סביב הלוקיישנים שצילמו בהם את הארי פוטר אם אתה בקטע
אם יש לך אפשרות לקחת איזה 10 ימים לפחות סקוטלנד ממש שווה את זה.
העיקר לא הקשבת לי עם האולפנים ליד לונדון.