לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טיולים וחופשות

הודעהעל ידי shayD » 03 אוגוסט 2016, 11:14

roy1000 כתב:
shayD כתב:אולי באמת כדאי שהמרצים בארץ יתחילו לעבוד יותר ולהתלונן פחות כמו הקולגות שלהם בחו"ל.

גווארדיה לבנה שמתנהלת כמו קרטל.

(כן, אני יודע שאתה מרצה)

אין לי מושג על מה אתה מדבר. אני מלמד יותר לעומת מה שלימדתי בחו"ל ומרוויח בערך 20% מהשכר, ואני צריך לטוס חצי עולם כל כמה חודשים בשביל להגיע לכנסים.

אנשים סתם מקשקשים בלי שיש להם מושג מה הם מדברים.

קרטל? אם יש קרטל, הוא הקרטל הכי גרוע בתולדות האנושות.

אשמח שתאיר את עיניי ותרחיב.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוגוסט 2016, 14:21

shayD כתב:אשמח שתאיר את עיניי ותרחיב.

על איזה חלק אני אמור להרחיב? על זה שמדובר בטובי המוחות של המדינה שמשקיעים עשר שנים בהכשרה ורק מעטים מקבלים תקן בתמורה לשכר מצחיק (20% ממה שמשלמים בארה"ב)? על זה שאחרי 6 שנים אפשר לזרוק אותך לכלבים?

על זה שמלמדים יותר מארה"ב ואירופה ודרישות המחקר לא פחות גבוהות?

אין שום קרטל ולמען האמת לא הייתי ממליץ לאף אחד ללכת למסלול כזה בארץ אלא אם כן יש לו הורים עשירים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 אוגוסט 2016, 22:49

roy1000 כתב:

על איזה חלק אני אמור להרחיב? על זה שמדובר בטובי המוחות של המדינה שמשקיעים עשר שנים בהכשרה ורק מעטים מקבלים תקן בתמורה לשכר מצחיק (20% ממה שמשלמים בארה"ב)? על זה שאחרי 6 שנים אפשר לזרוק אותך לכלבים?

אין שום קרטל ולמען האמת לא הייתי ממליץ לאף אחד ללכת למסלול כזה בארץ אלא אם כן יש לו הורים עשירים.

אבל מי שמקבל חבר סגל, זה חבל על הזמן, לא?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוגוסט 2016, 12:35

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אבל מי שמקבל חבר סגל, זה חבל על הזמן, לא?

אני מדבר על חברי סגל. אין פה שום דבר חבל על הזמן. הרוב המוחלט של האנשים מתחילים לעבוד בגיל 25. באקדמיה אנשים מתחילים לעבוד בגיל 30-35 תמורת שכר מצחיק שרחוק מלשקף את ההשקעה העצומה במסלול והכישורים של האנשים. ובנוסף להכל "בזכות" ההסתה של ביבי ובנט וצבא הטוקבקיסטים עוד מציגים את אנשי האקדמיה כ"שמלאנים פרזיטים". אין שום הגיון כלכלי או פרקטי בלעשות את המסלול הזה בארץ.
roy1000

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי jol9 » 05 אוגוסט 2016, 12:46

עזוב רגע את ביבי ובנט...

אני שואל ברצינות.
מרצה שהוא חבר סגל (כלומר אחרי פוסט דוקטורט, נכון?), שחוקר, מנחה מאסטרים ודוקטורנטים, מגייס תרומות
למחקרים, מפרסם מאמרים וכמובן מרצה קורס או שניים, לא מתפרנס כמו שצריך?

הכוונה שלי לכמו שצריך עבור אדם כזה זה 30 צפונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוגוסט 2016, 12:55

yanay21 כתב:ובכלל, כל הטיעון של "מדד לאוניברסיטה" לא תופס, כי יש גם פסיכומטרי. לא שבדקתי, אבל הבנתי שאנחנו די חריגים בעולם בקטע שמבקשים גם פסיכומטרי וגם בגרויות. עדיף בחינות כניסה לפקולטה או משהו.

מאיפה אתם ממציאים את השטויות האלה? הפסיכומטרי עובד מצויין. אם לא הבנת נכון, זו בחינת כניסה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוגוסט 2016, 13:10

jol9 כתב:עזוב רגע את ביבי ובנט...

אני שואל ברצינות.
מרצה שהוא חבר סגל (כלומר אחרי פוסט דוקטורט, נכון?), שחוקר, מנחה מאסטרים ודוקטורנטים, מגייס תרומות
למחקרים, מפרסם מאמרים וכמובן מרצה קורס או שניים, לא מתפרנס כמו שצריך?

הכוונה שלי לכמו שצריך עבור אדם כזה זה 30 צפונה.

יש תחום שבהם עושים פוסט דוקטורט ויש כאלה שלא. מה זה מתפרנס כמו שצריך? המשכורת הבסיסית היא 13.5 אלף שקל לחודש. על זה יש תוספת של 2,250 שקל למי שלא עושה "חלטורות" ועוד תוספת של 2,250 למי שעומד באבני דרך מחקריות מסויימות. מעבר לזה, ניתן לקבל עוד שתי תוספות של עד 3,000 שקל כל אחת למי שמביא מענקים חיצוניים. כדי להגיע למקסימום, צריך שני מענקים של לפחות 100,000 שקל לשנה. יש מעט מאוד מענקים מחוץ לתחומי המדעים וההנדסה והרוב לא מקבלים את התוספות האלה. משהו כמו 10% מחברי הסגל מקבלים את התוספת המקסימלית ובערך שני שליש לא מקבלים בכלל (משתנה משנה לשנה). לי באופן אישי יש השנה משהו שקרוב לתוספת המקסימלית, אבל בכל שנה צריך להגיש מחדש ולפעמים גם לא זוכים.

בקיצור, חבר סגל חציוני ממוצע משתכר משהו כמו 18,000 שקל ברוטו. זה נחשב להתפרנס כמו שצריך אחרי מסלול לימודים של 10 שנים פלוס? לצורך ההשוואה בארה"ב השכר הוא יותר גבוה בדולרים (אמנם משתנה לפי תחום).
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 אוגוסט 2016, 14:20

אני חושב שצריך לבחון את זה מול האפשרויות האחרות שיש בשוק.

כלומר, אני לא חושב שנכון להשוות בין חבר סגל במחלקה לספרות נניח, למתכנת, אלא למה שהוא היה יכול
לעשות בתחומו מחוץ לאקדמיה (החלממורה לספרות ועד לעיתונאי או תסריטאי או סופר).

אם נניח השכר החציוני של מרצים בפקולטה להנדסה הוא 18K, אז זה באמת לא ראוי, כי זה פחות או יותר השכר
של מהנדס מתחיל, או כזה עם שנתיים-שלוש נסיון. אבל לפי מה שאתה אומר, חבר סגל בפקולטה להנדסה
עומד על שכר חציוני גבוה יותר.. נניח יותר לכיוון של ה22-23K, שזה כבר לא רע בכלל.

אסור גם לשכוח את זה שהמסלול באקדמיה הוא קצת בכל זאת חממתי. זה בכל זאת שונה מהתעשייה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוגוסט 2016, 16:08

jol9 כתב:אני חושב שצריך לבחון את זה מול האפשרויות האחרות שיש בשוק.

כלומר, אני לא חושב שנכון להשוות בין חבר סגל במחלקה לספרות נניח, למתכנת, אלא למה שהוא היה יכול
לעשות בתחומו מחוץ לאקדמיה (החלממורה לספרות ועד לעיתונאי או תסריטאי או סופר).

אם נניח השכר החציוני של מרצים בפקולטה להנדסה הוא 18K, אז זה באמת לא ראוי, כי זה פחות או יותר השכר
של מהנדס מתחיל, או כזה עם שנתיים-שלוש נסיון. אבל לפי מה שאתה אומר, חבר סגל בפקולטה להנדסה
עומד על שכר חציוני גבוה יותר.. נניח יותר לכיוון של ה22-23K, שזה כבר לא רע בכלל.

אסור גם לשכוח את זה שהמסלול באקדמיה הוא קצת בכל זאת חממתי. זה בכל זאת שונה מהתעשייה.

"חממתי" זה עניין של הגדרה. תחשוב מאות עשרות אנשים שעושים את המסלול בכל שנה רק בודדים מקבלים משרות. אנשים מוכשרים יכולים תמיד להצליח. לקבל תקן בחוג לספרות זה הרבה יותר קשה מלקבל תקן בחוג להנדסה (פשוט כי אין תקנים). ואתה צריך לשקלל את העובדה שהמסלול דורש הכשרה של 10 שנים שבהן אתה למעשה לא משתכר ולא מפריש לפנסיה.

כמה מרוויח איש הייטק טוב בן 35? כמה הוא צובר בחסכונות עד הגיל הזה? באמת שאין שום הגיון ללכת למסלול אקדמי בשביל להתחיל קריירה בגיל 35 (אם בכלל אתה מצליח לקבל משרה) בשכר ברוטו של 22,000. זה נכון שיש הבדל בין ספרות ומדע המדינה לבין הנדסה, משפטים ניהול וכלכלה, ואם תיקח בחשבון שכל מי שנמצא בתחומים האלה יכול להרוויח פי 4 בברוטו ופי 5 בנטו בארה"ב, אז לא, המשכורות לא ראויות בכלל ובטח שההסתה ראויה עוד פחות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 אוגוסט 2016, 18:22

בוא נתחיל מזה שההסתה לא ראויה בשום מקום ובשום צורה.
זה מזכיר לי קצת את מה שהלך כנגד עשרות אלפי האקדמאית שעלו מברה"מ לשעבר...

אני תמיד ראיתי את החבר'ה שהעדיפו ללכת לקריירה אקדמית אצלנו, ככאלה שלא רוצים להתמודד עם העולם
בחוץ (ואני לא אומר שאני בהכרח צודק, אלא שזה היה הרושם שלי).
בגלל זה אמרתי שיש כאן סוג של חממה. ברור לי שזה מסלול קשה, וכנראה איך שאתה אומר, לא ממש משתלם
כלכלית.

ד"א, אם כבר היית שם, ועבדת שם, אז למה לא נשארת?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוגוסט 2016, 00:43

jol9 כתב:אני תמיד ראיתי את החבר'ה שהעדיפו ללכת לקריירה אקדמית אצלנו, ככאלה שלא רוצים להתמודד עם העולם
בחוץ (ואני לא אומר שאני בהכרח צודק, אלא שזה היה הרושם שלי).
בגלל זה אמרתי שיש כאן סוג של חממה. ברור לי שזה מסלול קשה, וכנראה איך שאתה אומר, לא ממש משתלם
כלכלית.

ד"א, אם כבר היית שם, ועבדת שם, אז למה לא נשארת?

יש באמת הרבה אנשים שמחפשים את עצמם ועושים תארים סתם, אבל האנשים האלה כמעט אף פעם לא מוצאים עבודה אקדמית.

למה אני לא בניו יורק? מאותה סיבה שכולם חוזרים - האישה. זה לא שאני מתחרט על זה שחזרתי, פשוט מעצבן שגם על השכר המצחיק שמרוויחים פה אנשים עוד פותחים עיניים.
roy1000

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת׳רד v12

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 09:14

תגידו.. אני חושב על לעשות פסיכומטרי בקיץ בין יא-יב (המלצה מאמא שלי).
מישהו עשה את זה בעבר ?.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2016, 09:16

איתי-שגב כתב:תגידו.. אני חושב על לעשות פסיכומטרי בקיץ בין יא-יב (המלצה מאמא שלי).
מישהו עשה את זה בעבר ?.

אני חושב שאני עשיתי...

תראה בגדול זה לא מאוד משנה חוץ מזה שיחסית יש לך עכשיו זמן פנוי.
אתה יודע כמה אתה צריך?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 09:19

jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:תגידו.. אני חושב על לעשות פסיכומטרי בקיץ בין יא-יב (המלצה מאמא שלי).
מישהו עשה את זה בעבר ?.

אני חושב שאני עשיתי...

אתה יודע כמה אתה צריך?

ציון כאילו ? אמא שלי אמרה לי מעל 600..
בעקרון בגלל נתונים פיזיים אני כנראה לא אתגייס ככה שאני ארצה ישר ללכת לאוניברסיטה.
זה קשה ? אמא שלי אומרת לי שזה קל אבל אני מרגיש שהיא אומרת את זה רק כי היא רוצה שאני בטוח אלך (אומרת שיש שם מתטמקיה ואנגלית של כיתה ד' וכו').
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי my man » 25 אוגוסט 2016, 09:55

איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:
מישהו עשה את זה בעבר ?.

אני חושב שאני עשיתי...

אתה יודע כמה אתה צריך?

בעקרון בגלל נתונים פיזיים אני כנראה לא אתגייס ככה שאני ארצה ישר ללכת לאוניברסיטה.
זה קשה ? אמא שלי אומרת לי שזה קל אבל אני מרגיש שהיא אומרת את זה רק כי היא רוצה שאני בטוח אלך (אומרת שיש שם מתטמקיה ואנגלית של כיתה ד' וכו').

שקרים של אימהות

בכ"מ מה תרצה ללמוד?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 10:00

my man כתב:
איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:
מישהו עשה את זה בעבר ?.

אני חושב שאני עשיתי...

אתה יודע כמה אתה צריך?

שקרים של אימהות

בכ"מ מה תרצה ללמוד?

בעקרון אני לומד עכשיו מחשבים ומתכנן לעשות 10 יחידות וההורים דוחפים שאני אלמד את זה בשביל עבודה טובה אבל כל הזמן החלום שלי זה היה לעבוד במשהו בתקשורת.. תקשורת ספורט.
הגמגום שיש לי קצת הורס את זה אבל נראלי שלחלק מהעבודות בתקשורת זה לא אמור להשפיע.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי הצופה » 25 אוגוסט 2016, 15:06

מישהו עשה את זה בעבר ?.

אני עשיתי במהלך כיתה י"ב. במתכונת הישנה.
אני לא יודע כמה עומס יש עליך בלימודים בתיכון אבל לי זה הסתדר מצוין תוך כדי הלימודים, וכך זה לא גזל לי את החופש הגדול (ואי, אני מתגעגע לחופש....)

בכל אופן אני ממליץ לך לחשוב קודם מה אתה רוצה ללמוד ואיפה ובהתאם לדעת איזה ציון אתה צריך, ולא לעשות פסיכומטרי סתם. חבל על הכסף.
הצופה

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 15:07

זה במבצע הזה של לחמן? אם כן תתרחק.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2016, 16:37

איתי כמה דברים:

הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור מקצוע. בעיקרון יש לכך שני חלונות זמן.
הראשון הוא כבר עכשיו י"א - י"ב אם תרצה ללכת לעתודה והשני הוא אחרי צבא.
אם עתודה היא אופציה, אז רצוי להריץ את הפסיכומטרי בשלב מוקדם, כדי שתהיה לך הזדמנות לתקן במקרה הצורך.

אם עתודה היא לא אופציה, אז אין חובה ללחוץ, וצריך לבחור את המועד הפחות לחוץ במהלך השנתיים של י"א
וי"ב (החופש הגדול זאת בהחלט אפשרות טובה).

בקשר לבחירת המקצוע - מכיוון שרוב בני הנוער לא ממש יודעים מה הם רוצים, ומאוד מבולבלים מרוב המידע
שיש בחוץ, כדאי מאוד להתייעץ וכמה שיותר.
כאן בפורום למשל יש המון סטודנטים, ואנשים שיכולים לייעץ לך ולא מעט, וכאן גם העצות הן אובייקטיביות ככל
שניתן, כי אין ביננו היכרות אישית.

כשבוחרים מקצוע חשוב לחשוב על כמה דברים:
א' - מה אתה אוהב לעשות
ב' - במה אתה טוב
ג' - מהו המסלול הסטנדרטי של הלימודים
ד' - מהו פוטנציאל ההעסקה וההשתכרות

א' ו-ב' הם ברורים, ועליהם אתה יכול לתת את התשובה הטובה ביותר.
לגבי ג' אתה חייב להתייעץ, כי רוב האנשים לא מכירים את זה לעומק. למשל, אם תבחר ללכת ללמוד פסיכולוגיה,
אתה צריך לדעת שהמסלול הסטנדרטי של הלימודים, הוא תואר ראשון ותואר שני.
פוטנציאל ההעסקה וההשתכרות אחרי תואר ראשון הוא לא משהו בכלל, ואחרי התואר השני הוא משתפר מאוד.

לגבי תוכנה.
ג' - המסלול הסטנדרטי הוא לימודים של 3 או 4 שנים
ד' - פוטנציאל ההעסקה הוא רחב, אבל למצוא עבודה ללא נסיון זה לא קל. פוטנציאל השכר לבוגרי
תואר ראשון הוא לרוב יהיה גבוה יותר כמעט מכל דיסציפלינה אחרת.

ההורים והמשפחה לרוב מסתכלים על ד', ומתעלמים מא', ב' ו-ג'. חברה צעירים לרוב מסתכלים על א'
ומתעלמים מכל השאר.
בדיוק בגלל זה צריך להתייעץ ולאסוף כמה שיותר מידע, ואז לקבל את ההחלטה.

כשתדע מה אתה רוצה, אז תדע גם כמה אתה צריך להוציא בפסיכומטרי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 16:42

jol9 כתב:איתי כמה דברים:

הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור מקצוע. בעיקרון יש לכך שני חלונות זמן.
הראשון הוא כבר עכשיו י"א - י"ב אם תרצה ללכת לעתודה והשני הוא אחרי צבא.
אם עתודה היא אופציה, אז רצוי להריץ את הפסיכומטרי בשלב מוקדם, כדי שתהיה לך הזדמנות לתקן במקרה הצורך.

אם עתודה היא לא אופציה, אז אין חובה ללחוץ, וצריך לבחור את המועד הפחות לחוץ במהלך השנתיים של י"א
וי"ב (החופש הגדול זאת בהחלט אפשרות טובה).

בקשר לבחירת המקצוע - מכיוון שרוב בני הנוער לא ממש יודעים מה הם רוצים, ומאוד מבולבלים מרוב המידע
שיש בחוץ, כדאי מאוד להתייעץ וכמה שיותר.
כאן בפורום למשל יש המון סטודנטים, ואנשים שיכולים לייעץ לך ולא מעט, וכאן גם העצות הן אובייקטיביות ככל
שניתן, כי אין ביננו היכרות אישית.

כשבוחרים מקצוע חשוב לחשוב על כמה דברים:
א' - מה אתה אוהב לעשות
ב' - במה אתה טוב
ג' - מהו המסלול הסטנדרטי של הלימודים
ד' - מהו פוטנציאל ההעסקה וההשתכרות

א' ו-ב' הם ברורים, ועליהם אתה יכול לתת את התשובה הטובה ביותר.
לגבי ג' אתה חייב להתייעץ, כי רוב האנשים לא מכירים את זה לעומק. למשל, אם תבחר ללכת ללמוד פסיכולוגיה,
אתה צריך לדעת שהמסלול הסטנדרטי של הלימודים, הוא תואר ראשון ותואר שני.
פוטנציאל ההעסקה וההשתכרות אחרי תואר ראשון הוא לא משהו בכלל, ואחרי התואר השני הוא משתפר מאוד.

לגבי תוכנה.
ג' - המסלול הסטנדרטי הוא לימודים של 3 או 4 שנים
ד' - פוטנציאל ההעסקה הוא רחב, אבל למצוא עבודה ללא נסיון זה לא קל. פוטנציאל השכר לבוגרי
תואר ראשון הוא לרוב יהיה גבוה יותר כמעט מכל דיסציפלינה אחרת.

ההורים והמשפחה לרוב מסתכלים על ד', ומתעלמים מא', ב' ו-ג'. חברה צעירים לרוב מסתכלים על א'
ומתעלמים מכל השאר.
בדיוק בגלל זה צריך להתייעץ ולאסוף כמה שיותר מידע, ואז לקבל את ההחלטה.

כשתדע מה אתה רוצה, אז תדע גם כמה אתה צריך להוציא בפסיכומטרי.

דבר ראשון תודה רבה על ההשקעה.. דבר שני, כדי ללמוד תואר ראשון במחשבים (אני מאמין שאין הבדל בין ראשון לשני), כמה צריך להוציא בפסיכומטרי ?.
אני חושב על אולי לתכנת.. אם כבר מחשבים אז משהו כזה. אני לא יודע איפה ממש אפשר להעסיק מתכנתים אבל אם יש מקומות אז אני אשמח להתחיל.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים