ת׳רד המלפפונים - מי ישלימו את הסגל?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת׳רד המלפפונים - מי ישלימו את הסגל?

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 אוגוסט 2016, 22:50

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ד"א, אני רואה פה הרבה תגובות שמדברות על להחתים 4 הגנתי ושעניין הקליעה זניח. אז קודם כל, אין כזה דבר היום 4 בלי קליעה טובה מבחוץ. זה לא משהו שיכול לעבוד. מעבר לזה, צירבאס הוא סנטר רחבה קלאסי. הוא חייב לידו שחקן שמשחק בחוץ. מבחינתי התכונה העיקרי ב4 שנביא צריכה להיות קליעה מבחוץ. וה25% בלחץ של ג'ו אלכסנדר לא יספיקו.

השאלה היא האם ליאור אליהו עם קליעה ואפס הגנה עדיף מבחינתך על רנדל (בריא).

אני לא לגמרי בטוח

מתי פעם אחרונה רנדל היה בריא?

מתי פעם אחרונה אליהו קלע שלשה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 אוגוסט 2016, 22:59

חנו'ש כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ד"א, אני רואה פה הרבה תגובות שמדברות על להחתים 4 הגנתי ושעניין הקליעה זניח. אז קודם כל, אין כזה דבר היום 4 בלי קליעה טובה מבחוץ. זה לא משהו שיכול לעבוד. מעבר לזה, צירבאס הוא סנטר רחבה קלאסי. הוא חייב לידו שחקן שמשחק בחוץ. מבחינתי התכונה העיקרי ב4 שנביא צריכה להיות קליעה מבחוץ. וה25% בלחץ של ג'ו אלכסנדר לא יספיקו.

השאלה היא האם ליאור אליהו עם קליעה ואפס הגנה עדיף מבחינתך על רנדל (בריא).

אני לא לגמרי בטוח

מתי פעם אחרונה רנדל היה בריא?

מתי פעם אחרונה אליהו קלע שלשה?

נקודה לא פחות חשובה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 06 אוגוסט 2016, 01:52

ההגנה של ה-4 הרבה יותר חשובה מהקליעה שלו. נמאס כבר לשמוע על הסטרץ' 4 הזה. לבאסטון היה 40% לשלוש ושכחתי? שני שחקנים יכולים לשחק בפנים, הם פשוט צריכים להיות ט-ו-ב-י-ם.

אם צירבאס רע בהגנה כמו שחלק מאיימים פה, ונביא עוד 4 שחושב שהוא ג'ורדן ורע בהגנה, זאת הולכת להיות עונת סבל.

יש לנו כל כך הרבה קלעים אבל עדיין רק כדור אחד. מספיק!
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 אוגוסט 2016, 01:55

לא, אבל לוויצ׳יץ׳ היה מעל 40%
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אוגוסט 2016, 01:57

באסטון. עדכני.
אין כזה דבר היום 4 בלי קליעה. לא קיים. יש לך דוגמאות עדכניות שתומכות באמירה שלך ששני שחקנים יכולים לשחק בפנים?

אין שום קשר בין "חושב שהוא ג'ורדן", לבין קלעי טוב. צריך 4 שמסוגל לקבל את הכדור בחוץ ולשחרר זריקה באחוזים גבוהים. זה הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי shayD » 06 אוגוסט 2016, 02:01

מלינואק שאח ברדיו השבוע את ליאור כמה זריקות עונשין הוא זרק הקיץ..
התשובה -0 .
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי jay » 06 אוגוסט 2016, 02:18

MTA2311 כתב:באסטון. עדכני.
אין כזה דבר היום 4 בלי קליעה. לא קיים. יש לך דוגמאות עדכניות שתומכות באמירה שלך ששני שחקנים יכולים לשחק בפנים?

אין שום קשר בין "חושב שהוא ג'ורדן", לבין קלעי טוב. צריך 4 שמסוגל לקבל את הכדור בחוץ ולשחרר זריקה באחוזים גבוהים. זה הכל.

אה, אין כזה דבר היום? אז על מה הדיון בכלל? כל 4 שיבוא לפה תהיה לו קליעה. קל.

אין ויכוח שזה הטרנד היום, אבל זה שיש טרנד לא מחייב אותך ללכת לפיו, קודם כל צריך לדאוג לאיזון בקבוצה. אין מספיק כדורים לכל ה-ball hogs שלנו. סמית' יכול לתת דקות ב-4 עם קליעה סבירה וריווח ברחבה. לכן הדבר החכם זה קודם כל להביא מגן. אין לנו שחקן אחד גבוה שמתמחה בהגנה, אני לא זוכר עונה אחת מוצלחת של מכבי בלי שחקן כזה.

אידיאלית היה טוב אם היה עושה גם וגם, הדיון מבחינתי הוא על אם צריך לבחור בין הגנה לקליעה מבחוץ כתוספת לסגל הספציפי הקיים...
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אוגוסט 2016, 02:28

גבר, כשמנהלים דיון נהוג לבסס את הדברים שאתה אומר. להציג תימוכין כלשהו לעמדה שלך.
זה לא "טרנד". זה הכדורסל היום. ככה הוא בנוי. אתה חושב אחרת? יופי, בוא תבסס את עצמך על סמך דוגמאות רלוונטיות. האם זכורה לך הצלחה (עדכנית) של קבוצה ששחקה עם שני שחקנים בקו הקדמי שהיו חסרי יכולת קליעה? אפשר גם לקחת את זה צעד קדימה, ולהזכיר שעמדה 1 שלך מורכבת משני שחקנים חסרי יכולת קליעה לחלוטין, ומסתמכים לחלוטין על חדירה לצבע. עכשיו, זכורה לך הצלחה של קבוצה ששחקה עם שני שחקנים שסתמו את הצבע+ רכז\ים חסר יכולת קליעה?

אתה שוב מתעקש על העניין שיש יותר מדי שחקנים שצריכים את הכדור ביד, אז שוב אגיד שהשחקן צריך להיות קלעי, לא כזה עם יכולת אישית, או אפילו כזה שמייצר לעצמו מצבי קליעה. שחקן שיכול לקבל את הכדור (אחרי חדירה של אחד מהנגרים בעמדה 1 לדוגמה, או אחרי שהכדור מגיע לצירבאס בצבע למשל) ומסוגל להוות איום אמיתי מבחוץ. זה הכל. לא סופרסטאר, לא בול הוג. קלעי.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 06 אוגוסט 2016, 02:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 06 אוגוסט 2016, 02:39

4 שיודע לקלוע מבחוץ זה טוב אבל לא הייתי רוצה שיביאו לכאן שההתמחות שלו זו הקליעה מבחוץ והוא יהיה רך, מה שקורה לעיתים קרובות עם שחקנים מהסוג הזה. סטייל קנגור או תומפקינס למשל. אני רוצה שה- 4 יהיה פיסי ואתלטי מספיק שלא יחגגו עלינו ברחבה גם מבחינת הריבאונדים וגם בחדירות. בגלל זה חשבתי שמלי הוא פיט טוב. הוא סוג של איזון בכל האספקטים. גם ברוקס שחתם במלאגה והזכרתי אותו היה מועמד טוב ולא יקר. חבל הוא פספוס רציני לדעתי אם כי באותה תקופה מילר היה עדיין כשיר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jay » 06 אוגוסט 2016, 03:27

MTA2311 כתב:גבר, כשמנהלים דיון נהוג לבסס את הדברים שאתה אומר. להציג תימוכין כלשהו לעמדה שלך.
זה לא "טרנד". זה הכדורסל היום. ככה הוא בנוי. אתה חושב אחרת? יופי, בוא תבסס את עצמך על סמך דוגמאות רלוונטיות. האם זכורה לך הצלחה (עדכנית) של קבוצה ששחקה עם שני שחקנים בקו הקדמי שהיו חסרי יכולת קליעה? אפשר גם לקחת את זה צעד קדימה, ולהזכיר שעמדה 1 שלך מורכבת משני שחקנים חסרי יכולת קליעה לחלוטין, ומסתמכים לחלוטין על חדירה לצבע. עכשיו, זכורה לך הצלחה של קבוצה ששחקה עם שני שחקנים שסתמו את הצבע+ רכז\ים חסר יכולת קליעה?

אתה שוב מתעקש על העניין שיש יותר מדי שחקנים שצריכים את הכדור ביד, אז שוב אגיד שהשחקן צריך להיות קלעי, לא כזה עם יכולת אישית, או אפילו כזה שמייצר לעצמו מצבי קליעה. שחקן שיכול לקבל את הכדור (אחרי חדירה של אחד מהנגרים בעמדה 1 לדוגמה, או אחרי שהכדור מגיע לצירבאס בצבע למשל) ומסוגל להוות איום אמיתי מבחוץ. זה הכל. לא סופרסטאר, לא בול הוג. קלעי.

שמח שאתה מוצא לנכון לחנך אותי איך מתדיינים, אבל לא ראיתי אותך מביא שום תימוכין למכבי בעונה מוצלחת בלי נוכחות הגנתית בצבע, אז חלאס עם הסטנדרט הכפול.

שים לב שאני לא חושב אחרת, למעשה אני דיי בטוח שכתבתי שאין ספק שזה הטרנד היום. להגיד "ככה הכדורסל בנוי" זה פשוט לא נכון ומראה על חוסר פרספקטיבה של זמן. הכדורסל לא בנוי בשום צורה, הוא משתנה כל הזמן. הטיעון שלי הוא עקרוני - זה שהכדורסל משוחק בצורה מסוימת לא אומר שאם תשחק אותו בוריאציה אחרת מאיך שכולם משחקים תיכשל. ע"ע גולדן סטייט (מרגיש כמו צ'יפ שוט להוציא אותם מהשרוול, האהא).

אתה מתעלם לחלוטין מזה שאני אומר לך שסמית' לדעתי ייתן לנו את מה שאנחנו צריכים במובן הזה ב-4. לא יוצר לעצמו - יעמוד ויקלע. בניית סגל כמו כל דבר בחיים זה פשרות ואיזונים, כשמשווים אחד מול השני, חסרה לנו הגנה בצבע יותר מאשר גבוה שקולע. לא רואה מה יש לי לבסס מעבר למה שאני כותב לך.

תן לי לנחש, עדיין תקוע על הדוגמאות וזה כל מה שמעניין אותך? אז וואלה אין לי כח להתחיל לפשפש, אבל זה ברור שיש. אלג'ואן וסמסון בשנות ה-80, דאנקן ורובינסון בשנות ה-90, וויצ'יץ' ובאסטון בשנות ה-2000 ;p, ובשנים האחרונות..? לא יודע, דורסי והיינס באולימפיאקוס? פרוביץ', נ'דונג, ואסקז בבארסה? בטוח שהיו לקבוצות האלה גם גבוהים שיכלו לתקוע שלשה, אבלל שוב, זה לא רלוונטי, יש לנו את סמית', פניני ואלכסנדר (*מתחלחל*) שייתנו דקות ב-4 עם קליעה מ-3. והיי, אולי בעשור הזה זה יהיה צירבאס ו-4 ב-40 אלף דולר מהדיליג!!!
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אוגוסט 2016, 03:39

הכדורסל אכן משתנה כל הזמן, ולכן כשהולכים 15 שנה אחורה היה אפשר למצוא קבוצות ששיחקו בלי גבוה שקולע מבחוץ. מאז המשחק השתנה וזה הפך להיות נדיר הרבה יותר.

אני מסכים איתך לגבי הצורך בגבוה הגנתי, וכבר ציינתי את זה אין ספור פעמים פה. קבוצה לא יכולה להצליח היום בלי גבוה הגנתי,על זה אין ויכוח. אני כן חושב אבל שבהנחה ולא יהיה ניתן להביא 4 שגם קולע מבחוץ וגם שומר (יפתיע אותי מאוד אם כן), עדיף לחפש 4 שקולע ו5 הגנתי. גם מבחינה כלכלית הרבה יותר קל למצוא 5 הגנתי בזול.

אני לא אוהב את ההסבה של סמית ל4. זה אפשרי בהרכבים מאוד מסויימים ולמספר דקות מאוד מוגבל לדעתי.

וד"א, לא שזה משנה, אבל ניקולה היה שחקן שמשחק המון מחוץ לצבע. גם אם הוא לא היה קלעי אדיר, הוא ניהל את המשחק מהטופ אוף דה קי, ובאסטון שיחק בעיקר בפנים,ככה שזה לא נכון להגיד שמכבי אז שיחקה עם שני שחקנים שלא זזו בצבע (שזה מה שצירבאס עושה) .

זה עניין של סדר עדיפויות ויש פה חילוקי דעות לגיטימיים (מתנצל אם הגבתי בנחרצות מדי) . בעיני מכבי תתקשה מאוד אם לא תביא עוד גבוה שקולע מבחוץ. זה ישבש משמעותית את משחק ההתקפה שלנו. למקל/יוגב יהיה הרבה יותר קשה לחדור לסל ולגאודלוק ווימס יהיה הרבה יותר קשה להיות אפקטיביים. מסכים שיש גם בעיה בהגנה, אבל היא פחות אקוטית בעיני אם נביא 5 סטייל לאוול שישלים את צירבאס.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jay » 06 אוגוסט 2016, 04:19

יואו איך שכחתי את הצמד הסופר רלוונטי וובר ודיבאץ.. אני מזדקן.

בתכלס אנחנו דיי מסכימים על הכל, אנחנו סתם קורבנות של האינטרנט שכמו נערה פתיינית לוקחת אותנו לחדר החשוך שלה להתזדיין על כלום ושום דבר.

ואם כבר כבר להתדיין על כלום ושום דבר, אז זה לא שכשדאנקן ורובינסון עשו את זה זה היה סופר גזעי, שזאת הייתה חלק מהנקודה שלי. זה היה משהו שונה, עוד וריאציה, מעין הברקה כזאת, אף על פי שזה היה משהו מיושן מהאייטיז (מגדלי התאומים של יוסטון) שבכלל לא היה ברור שיעבוד כ"כ טוב. כמובן שזו לא חוכמה גדולה כשיש לך שני אול אוף פיימרס (בדיעבד), אבל אני פשוט מעדיף לחשוב רציונלי ולהביא פתרונות מתאימים לסגל, לתקציב ולהיצע מאשר ללכת עם הזרם ולשחק כמו כולם, כביכול.

כן, גם אני לא אוהב את סמית' ב-4, אבל וואלה, זה קורה כבר שנים. גם אז חשבתי שזה טרנד, אבל מסתבר שככה הכדורסל בנוי! :crybaby

עד כמה שזכור לי (אל תקווצ'ץ' את תחתונייך!) ניקולה היה משחק יותר מהטופ אוף דה קי בימים שאחרי השושלת, אבל ברור שבשום הרכב ובשום קבוצה שני שחקנים לא עומדים בדיוק על אותה בלטה. כשאמרתי 4 הגנתי, לא בהכרח התכוונתי שהוא ישב על הכתפיים של צירבאס ויחסום כל זריקה. הממ.. לא יודע אם זו השעה, אבל אני חושבת שעליתי פה על משהו...

עוד סרט שאני נמצא בו, זה הנושא של ה-600 אלף דולר, ושלמעשה נשארנו עם רכישה אחת ואנחנו פשוט חייבים לבחור. ברגע שאמרת לי 5 הגנתי לצד ה-4 עם קליעה... אפשר לסגור את הפורום, הכל פתור.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוגוסט 2016, 06:00

יאן וסלי ואקפה אודו משחקים דקות ארוכות ביחד. כנל וסלי עם ארדן/סאבאש/זוריץ׳ בשנה שעברה.

יש יתרונות גם בלשחק עם שני ביגמנים אמיתיים שחוסמים ומתגלגלים והולכים לריבאונד התקפה, במיוחד אם הם גם שומרים טוב.

העניין הוא שנדיר למצוא בתוך רוטציה של 3 גבוהים בכירים קבוצה שאין לה בכלל אופציה של קליעה משלוש. זה נשק חשוב וכמעט הכרחי בכדורסל המודרני- וסמית׳ בתור ספק גופה לא יכול להיות זה שבונים עליו בתפקיד הזה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jay » 06 אוגוסט 2016, 06:51

וסלי ואודו דוגמה אדירה, אין עדכני יותר מהגמר של העונה שעברה.

אני מקווה שסמית' יפתיע. הוא לא צריך להיות כוכב לשם שינוי, הוא צריך לתת את שלו כמו בעונת הזכייה, אולי אפילו פחות.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוגוסט 2016, 08:10

החציל האצטקי כתב:יאן וסלי ואקפה אודו משחקים דקות ארוכות ביחד. כנל וסלי עם ארדן/סאבאש/זוריץ׳ בשנה שעברה.

יש יתרונות גם בלשחק עם שני ביגמנים אמיתיים שחוסמים ומתגלגלים והולכים לריבאונד התקפה, במיוחד אם הם גם שומרים טוב.

אתה מדבר איתי על שני חברה זריזים ואתלטיים שיוצרים ספייסינג עם תנועה ללא כדור (כמו ליאור אליהו הידוע לשמצה). על ווסלי אתה צריך לשים גוף גם אם הוא יוצא לכיוון קשת ה-3 כי אם לא תשים עליו גוף הוא יאכל אותך בריבאונד התקפה. אני חושב שכשיש לך בחור כמו ציברס, אתה לא יכול לשים לידו עוד שחקן שחי בצבע. זו תהיה התאבדות כי קבוצות פשוט ישימו לך 3 שחקנים בצבע ויחסמו לך אותו לחלוטין.
roy1000

הודעהעל ידי נמרצהוב » 06 אוגוסט 2016, 09:57

קופלנד (32, 2.03) בוגר מכללת קולורדו שחיברה קבוצה מוכשרת של שחקנים שהעפילו עד לגמר טורניר ה-TBT היוקרתי בארה"ב, שוחח עם כותב שורות אלה בלוס אנג'לס וסיפר כי קברניטי קבוצתו של ארז אדלשטיין הגישו לו הצעה. ממכבי נמסר כי מדובר בסכומים באזור 800 אלף דולרים נטו.

מישהו אמר 600 ל 2 שחקנים?
נמרצהוב

הודעהעל ידי Chen » 06 אוגוסט 2016, 12:17

מה יש בקופלנד חוץ מרזומה טוב וידית טובה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוגוסט 2016, 12:17

הדוגמא של פנר היא ממש לא מדויקת. בעונה שעברה היו לפנראת אנטיץ' ודאטומה עם קליעה טובה לשלוש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אוגוסט 2016, 16:17

נמרצהוב כתב:קופלנד (32, 2.03) בוגר מכללת קולורדו שחיברה קבוצה מוכשרת של שחקנים שהעפילו עד לגמר טורניר ה-TBT היוקרתי בארה"ב, שוחח עם כותב שורות אלה בלוס אנג'לס וסיפר כי קברניטי קבוצתו של ארז אדלשטיין הגישו לו הצעה. ממכבי נמסר כי מדובר בסכומים באזור 800 אלף דולרים נטו.

כן, גלדסטון
שהוא אחרי הכל, גלדסטון
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוגוסט 2016, 16:59

נמרצהוב כתב:קופלנד (32, 2.03) בוגר מכללת קולורדו שחיברה קבוצה מוכשרת של שחקנים שהעפילו עד לגמר טורניר ה-TBT היוקרתי בארה"ב, שוחח עם כותב שורות אלה בלוס אנג'לס וסיפר כי קברניטי קבוצתו של ארז אדלשטיין הגישו לו הצעה. ממכבי נמסר כי מדובר בסכומים באזור 800 אלף דולרים נטו.

השחקן השני ישלם למכבי 200 אלף, כמו גוראן ירטין :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים