הסגל שלכם לעונת 2016-2017

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הסגל שלכם לעונת 2016-2017

הודעהעל ידי jay » 22 אוגוסט 2016, 13:45

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:
אתה לא מצפה מהנהלת הקבוצה מהמעוטרות באירופה לבנות קבוצה שתוכל לדרוס באירופה?

הקבוצה מעוטרת מתקופות שונות ואף פעם לא היתה מעצמה כלכלית

לא נכון. בתקופת השושלת החזקנו 4 שחקנים שכל אחד מהם היה הטוב בעמדתו באירופה ולמשך שנים. אף אחד לא נתן למכבי הנחה.

אני לא יודע אם נולדת אז אבל גם ב- 87, אחרי שמכבי הפסידה בגמר היא לקחה למילאנו את קני בארלו. היא גם החזיקה את קווין מגי (שהיה טופ 5 באירופה) במשך שנים.

די אם הקשקושים האלה שמכבי תמיד הייתה קבוצה שלא עכלה להתחרות על השחקנים הכי טובים באירופה. זה קשקוש. זה משהו שקרה והתעצם בתקופת דני פדרמן.

בתקופת השושלת החזקנו אותם בסביבות המיליון דולר גיב אור טייק, אולי מיליון וחצי לפארקר. וגם זה אחרי שהוכיחו את עצמם ושידרגו חוזה. המשלימים כמו באסטון, בורשטיין, בלו, שארפ לא קיבלו הצעות עתק מקבוצות אחרות באירופה כי לא היו מוערכים מספיק ואחרים לא הלכו לכסף גדול יותר מכל מיני סיבות - תל אביב, קבוצה מנצחת, הבנק של מוני, פזילה לאנביאיי. כל השאר מלבד ה-4 היו על שכר נמוך.

ברוב השנים היו קבוצות עתירות תקציב שלא יכולנו לדגדג אותן, הרבה לפני שדני פדרמן reached puberty. מה 87 רלוונטית עכשיו? איזה כוכבים הנחתנו מאז? צ'יימברס ושאראס. טירוף. על כל בארלו היו לאחר מכן מאה ריגודו, בודירוגה, נאומוסקי, ווילקינס, אנדרסון, ראדג'ה וכו' שלא יכולנו לדבר איתם אפילו. שלא נדבר על כל המאמנים הבכירים באירופה שלא היה לנו בכלל דיבור איתם, ובגלל זה המאמנים שלנו היו ילובאץ, חרוש, גרשון ובלאט.

אני מעריך שבתקופת השושלת היינו בטופ 10 מבחינה תקציבית, שזה יותר טוב מעכשיו, אבל בעיקר בגלל שינויים חיצוניים ופחות בגלל שגובה שכר השחקנים אצלנו ירד משמעותית.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי LIAV10 » 22 אוגוסט 2016, 13:54

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:
rc4991 כתב:

לא נכון. בתקופת השושלת החזקנו 4 שחקנים שכל אחד מהם היה הטוב בעמדתו באירופה ולמשך שנים. אף אחד לא נתן למכבי הנחה.

אני לא יודע אם נולדת אז אבל גם ב- 87, אחרי שמכבי הפסידה בגמר היא לקחה למילאנו את קני בארלו. היא גם החזיקה את קווין מגי (שהיה טופ 5 באירופה) במשך שנים.

די אם הקשקושים האלה שמכבי תמיד הייתה קבוצה שלא עכלה להתחרות על השחקנים הכי טובים באירופה. זה קשקוש. זה משהו שקרה והתעצם בתקופת דני פדרמן.

תקופת השושלת היא היוצאת מהכלל
אני לא מכיר תקופות ישנות אבל כולם אומרים שלא היינו מהעשירות

ידעתי שזה עלול להתפתח לדיון כזה אבל אני מקווה שהוא יגמר מהר
לפני עשור בערך התפתח "עידן האולגרכים" שפתאום הרבה עשירים התחילו להשקיע בקבוצות (לא חושב שזה משהו חדש אבל מדובר בתהליך שכנראה הגיע לשיאו בשנים האלה עד היום) וקשה לי להאשים אותם שלא החליטו להוסיף עוד עשרה מיליון מהכיס שלהם
הבעיה שלי איתם נובעת יותר מקמצנות כללית ומניהול כושל

לא מסוגלים לעשות את הקפיצת מדרגה ביחד עם שאר המועדונים? לא חייבים להחזיק את המועדון, אפשר למכור, קבוצת כדורסל מצליחה לא אמור להיות עסק מרוויח, אלא תחביב.
מגיע לקהל הכי נאמן באירופה קבוצה שתתמודד על כל השחקנים הגדולים ותמיד תהיה פייבוריטית, לכל פאקינג פיינל פור אלפי אוהדים טסים ומראים נאמנות, שיחזירו בחזרה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שועל » 22 אוגוסט 2016, 13:58

jay כתב:
roy1000 כתב:
rc4991 כתב:

בתקופת השושלת החזקנו אותם בסביבות המיליון דולר גיב אור טייק, אולי מיליון וחצי לפארקר. וגם זה אחרי שהוכיחו את עצמם ושידרגו חוזה. המשלימים כמו באסטון, בורשטיין, בלו, שארפ לא קיבלו הצעות עתק מקבוצות אחרות באירופה כי לא היו מוערכים מספיק ואחרים לא הלכו לכסף גדול יותר מכל מיני סיבות - תל אביב, קבוצה מנצחת, הבנק של מוני, פזילה לאנביאיי. כל השאר מלבד ה-4 היו על שכר נמוך.

ברוב השנים היו קבוצות עתירות תקציב שלא יכולנו לדגדג אותן, הרבה לפני שדני פדרמן reached puberty. מה 87 רלוונטית עכשיו? איזה כוכבים הנחתנו מאז? צ'יימברס ושאראס. טירוף. על כל בארלו היו לאחר מכן מאה ריגודו, בודירוגה, נאומוסקי, ווילקינס, אנדרסון, ראדג'ה וכו' שלא יכולנו לדבר איתם אפילו. שלא נדבר על כל המאמנים הבכירים באירופה שלא היה לנו בכלל דיבור איתם, ובגלל זה המאמנים שלנו היו ילובאץ, חרוש, גרשון ובלאט.

אני מעריך שבתקופת השושלת היינו בטופ 10 מבחינה תקציבית, שזה יותר טוב מעכשיו, אבל בעיקר בגלל שינויים חיצוניים ופחות בגלל שגובה שכר השחקנים אצלנו ירד משמעותית.

שינויים חיצוניים? העולם משתנה השווקים משתנים ואם אתה לא מתקדם ביחד עם העולם זה בדיוק ללכת אחורה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוגוסט 2016, 14:17

jay כתב:בתקופת השושלת החזקנו אותם בסביבות המיליון דולר גיב אור טייק, אולי מיליון וחצי לפארקר. וגם זה אחרי שהוכיחו את עצמם ושידרגו חוזה. המשלימים כמו באסטון, בורשטיין, בלו, שארפ לא קיבלו הצעות עתק מקבוצות אחרות באירופה כי לא היו מוערכים מספיק ואחרים לא הלכו לכסף גדול יותר מכל מיני סיבות - תל אביב, קבוצה מנצחת, הבנק של מוני, פזילה לאנביאיי. כל השאר מלבד ה-4 היו על שכר נמוך.

בתקופת השושלת היינו טופ 3 בתקציב. בורשטיין ישב על חוזה עתק, פארקר וניקולה קיבלו חוזים מהגדולים באירופה (וגם באסטון).
למה 87 לא רלוונטי? כי לא היית בחיים אז? לא חסרים שחקנים משמעותיים שהגיעו - בין אם זה חוסיין בשוק שסנטר ברמתו לא יגיע בחיים, או אם זה ניקולה וויצ'יץ' על חוזה של 1.3 מליון עם מיסוי ישראלי.

זו לא גזירת גורל שמכבי תהיה קבוצה עם תקציב בין הנמוכים ביורוליג. זה סיפור שהתעצם מאז תקופת דני פדרמן.
roy1000

הודעהעל ידי jay » 22 אוגוסט 2016, 14:59

אני לא הייתי בחיים אז? בן כמה אתה שאתה משוכנע שכולם צעירים ממך, 30? :laugh3

תודה שהוכחת כל מה שאמרתי:

פארקר וניקולה קיבלו 1-1.5, אחרי שלקחו גביע אירופה. ווימס, סמית' וגאודלוק מקבלים כל אחד מעל מיליון, אחד מהם אפילו עם מיסוי כישראלי...

טל בורשטיין לא קיבל חוזה עותק, הוא קיבל את אותו חצי מיליון שמקבל מקל, אחרי שלקח גביע אירופה.

לסיכום, בשושלת היו לנו 4 שחקנים שקיבלו בממוצע מיליון, ועוד, נהיה לארג'ים איתך, 10 שקיבלו בממוצע 300 אלף דולר, לעשות חשבון אתה יודע או ששכחת כבר, זקנצ'יק?

אבל גם אם מכבי הייתה טופ 2 בשושלת, ואני אמשיך ואחמיר עם עצמי - גם אם יש סטייה של 10-15% לעומת היום (ועובדתית אין), זו עדיין הסביבה שהשתנתה הרבה יותר ממה שמכבי השתנתה.

שועל כתב:שינויים חיצוניים? העולם משתנה השווקים משתנים ואם אתה לא מתקדם ביחד עם העולם זה בדיוק ללכת אחורה

קודם כל, זה מילייה מאוד מסוים של מועדונים שהלך קדימה, מכבי "שמרה" על כוחה, בזמן שרוב המועדונים הלכו אחורה.
שנית, אף אחד לא אמר שאני מרוצה! אני רוצה שנהיה הבארסה של הכדורסל. אני פשוט יודע להפריד בין הרצונות שלי לשכתוב דמגוגי של ההיסטוריה.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוגוסט 2016, 15:08

jay כתב:אני לא הייתי בחיים אז? בן כמה אתה שאתה משוכנע שכולם צעירים ממך, 30? :laugh3

תודה שהוכחת כל מה שאמרתי:

פארקר וניקולה קיבלו 1-1.5, אחרי שלקחו גביע אירופה. ווימס, סמית' וגאודלוק מקבלים כל אחד מעל מיליון, אחד מהם אפילו עם מיסוי כישראלי...

טל בורשטיין לא קיבל חוזה עותק, הוא קיבל את אותו חצי מיליון שמקבל מקל, אחרי שלקח גביע אירופה.

לסיכום, בשושלת היו לנו 4 שחקנים שקיבלו בממוצע מיליון, ועוד, נהיה לארג'ים איתך, 10 שקיבלו בממוצע 300 אלף דולר, לעשות חשבון אתה יודע או ששכחת כבר, זקנצ'יק?

אבל גם אם מכבי הייתה טופ 2 בשושלת, ואני אמשיך ואחמיר עם עצמי - גם אם יש סטייה של 10-15% לעומת היום (ועובדתית אין), זו עדיין הסביבה שהשתנתה הרבה יותר ממה שמכבי השתנתה.

טוב, זה קצת בזבוז זמן. מליון דולר בשנת 2002 זה לא מליון דולר היום.
מכבי הייתה טופ 3 בתקציב בתקופות שונות בהסטוריה, כולל בתקופת השושלת.
לגבי כל שאר ההגיגים שלך - ביי ביי.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 22 אוגוסט 2016, 15:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי איתי-שגב » 22 אוגוסט 2016, 15:10

שחקן שהיה שווה מליון דולר לפני עשור+ עולה בין 2-3 מליון דולר לעונה ב2016.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 אוגוסט 2016, 15:16

דווין סמית' שמנבוץ על ההליכון שמכבי פירסמו או שסתם בגלל שזה קטן בפלאפון?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 22 אוגוסט 2016, 15:19

איתי-שגב כתב:שחקן שהיה שווה מליון דולר לפני עשור+ עולה בין 2-3 מליון דולר לעונה ב2016.

אבל לא בגלל ערך המטבע, בגלל עליית המשכורות שמובילים מועדונים שמגובים במועדוני כדורגל או באוליגרכים, וזאת אבחנה שחשובה לדיון.

roy1000 כתב:טוב, זה קצת בזבוז זמן. מליון דולר בשנת 2002 זה לא מליון דולר היום.
מכבי הייתה טופ 3 בתקציב בתקופות שונות בהסטוריה, כולל בתקופת השושלת.
לגבי כל שאר ההגיגים שלך - שלום ולא להתראות.

באסטון 800 אלף דולר 2006:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000117281

כן הא, כי מיליון דולר של לפני עשור זה בעצם 2.5 מיליון אירו היום לפי החישוב המהיר שלך.
צ'או חוזליטו.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי rc4991 » 22 אוגוסט 2016, 15:19

שועל כתב:
rc4991 כתב:
my man כתב:
rc4991 כתב:

א' אתה כל הזמן טוען שהגדילו תקציב אז כסף הוא לא הבעיה כל כך...
אני מדבר על במיטה נכונה עם שחקן לכל עמדה השקעה ב4 זרים מצויינים ועוד 2 משלימים.. מה שנקרא בנייה מאוזנת..

הגדילו את התקציב אבל זה אפילו לא מתקרב לאריות. באמת אורי, אתה גם יודע את זה
הקטע עם הבניה המאוזנת נכון ויש מקום לשיפור אבל אתה שוכח שכבר היה פה חצי סגל כולל שחקנים יקרים וקשה לבנות ככה מחדש, ובכל אופן גם מדובר פה בהיסחפות מסויימת

התקציב הנמוך זה חלק מהבעיה.
אבל אתה יודע טוב מאוד שגם עם התקציב הנוכחי היה ניתן לעשות הרבה יותר. אפילו כמה מאות אלפי דולר לכאן ולכאן (לדוגמא מעמדה 2 העמוסה בצורה מוגזמת, או מאלכסנדר ששחקן ברמתו אתה יכול להביא בשליש מחיר, שלא לדבר על השגיאות שנעשו עם סמית והנדריקס) יכלו לשנות את המצב בצורה משמעותית.

אלה בדיוק הדברים שבאמת מעצבנים אותי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 22 אוגוסט 2016, 15:22

Holiday_Armadillo כתב:דווין סמית' שמנבוץ על ההליכון שמכבי פירסמו או שסתם בגלל שזה קטן בפלאפון?

תמיד היה שמן.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי dod » 22 אוגוסט 2016, 15:36

החציל האצטקי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:דווין סמית' שמנבוץ על ההליכון שמכבי פירסמו או שסתם בגלל שזה קטן בפלאפון?

תמיד היה שמן.

יאווראדי איזה כרס.
dod

הודעהעל ידי toja27 » 22 אוגוסט 2016, 16:53

לא יודע, בראיון של פיני לאתר one עם יורם ארבל , פיני חזר על זה שלקבוצות כמו ויטוריה היה תקציב פי כמה מזה שיש למכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 22 אוגוסט 2016, 16:55

LIAV10 כתב:גריינג׳ר, תומאס ודאנסטון/אומיץ זה ספסל לא רע בכלל, אולי חסר עוד שחקן.

כן חשבתי על זה ואתה צודק. ספסל קשוח, פשוט חסרים להם עוד שחקנים. אני גם אוהב את המאמן שלהם פראסוביץ'. יש להם קבוצה טובה האמת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי rc4991 » 22 אוגוסט 2016, 17:11

toja27 כתב:לא יודע, בראיון של פיני לאתר one עם יורם ארבל , פיני חזר על זה שלקבוצות כמו ויטוריה היה תקציב פי כמה מזה שיש למכבי.

הוא גם אמר לי שבהרבה פעמים הוא היה מעדיף לעמוד על הקווים של היריבות שלו ביורוליג, שלדעתו היו מוכשרות יותר מהשושלת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוגוסט 2016, 17:11

rc4991 כתב:לפני עשור בערך התפתח "עידן האולגרכים" שפתאום הרבה עשירים התחילו להשקיע בקבוצות (לא חושב שזה משהו חדש אבל מדובר בתהליך שכנראה הגיע לשיאו בשנים האלה עד היום) וקשה לי להאשים אותם שלא החליטו להוסיף עוד עשרה מיליון מהכיס שלהם

למה קשה לך להאשים? למכבי גם היהי אוליגרך - קראו לו רענן כץ. העיפו אותו.
מאז תקופת השושלת בכמה עלו מחירי המנויים? בערך פי 2? למה התקציב לא עלה בהתאם?
למה אתה חושב שזה בסדר שהפדרמנים נאחזים בקבוצה למרות שאין להם אמצעים להחזיק אותה במצרת האירופאית?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוגוסט 2016, 17:12

toja27 כתב:לא יודע, בראיון של פיני לאתר one עם יורם ארבל , פיני חזר על זה שלקבוצות כמו ויטוריה היה תקציב פי כמה מזה שיש למכבי.

ויטוריה ואולי בולוניה וזהו. מכבי הייתה טופ 3 תקציב באירופה. היו מעט מאוד שחקנים שמכבי לא יכלה להביא.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 22 אוגוסט 2016, 17:13

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:לפני עשור בערך התפתח "עידן האולגרכים" שפתאום הרבה עשירים התחילו להשקיע בקבוצות (לא חושב שזה משהו חדש אבל מדובר בתהליך שכנראה הגיע לשיאו בשנים האלה עד היום) וקשה לי להאשים אותם שלא החליטו להוסיף עוד עשרה מיליון מהכיס שלהם

למה קשה לך להאשים? למכבי גם היהי אוליגרך - קראו לו רענן כץ. העיפו אותו.
מאז תקופת השושלת בכמה עלו מחירי המנויים? בערך פי 2? למה התקציב לא עלה בהתאם?
למה אתה חושב שזה בסדר שהפדרמנים נאחזים בקבוצה למרות שאין להם אמצעים להחזיק אותה במצרת האירופאית?

לא יודע בכמה עלו המנויים אבל אתה באמת צודק בקטע הזה
לא כיף לי שאלה הבעלים שלנו אבל ברור לכולנו שהם לא יעזבו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוגוסט 2016, 17:14

rc4991 כתב:הוא גם אמר לי שבהרבה פעמים הוא היה מעדיף לעמוד על הקווים של היריבות שלו ביורוליג, שלדעתו היו מוכשרות יותר מהשושלת

המשפט הזה חסר הגיון לחלוטין. היה באירופה סנטר יותר טוב מניקולה? רכז יותר טוב משאראס? סווינג יותר טוב מפארקר? גם שחקן "שולי" כמו בורשטיין היה מהטובים בעמדה שלו באירופה. לא הייתה קבוצה שהתקרבה ברמת הכשרון לשושלת של מכבי וזה לא שהשחקנים האלה הצליחו רק במכבי. הרי פארקר הפך לשחקן חמישייה ב- NBA.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 22 אוגוסט 2016, 17:17

הינה הציטוט מהראיון שלי, כולל התייחסות למשכורות:
"תמיד היו לקבוצות האחרות שחקנים יותר טובים ויותר יקרים. תמיד".

גם מול מכבי של אותה תקופה?

"אתה מסתכל היום אחרי ההישגיות שהשגנו אז אתה אומר שהשחקנים האלה היו ככה וככה. לך תראה את הקבוצות האחרות ותראה איזה שחקנים היו שם כולל שחקני NBA שהיו עם משכורות של פי שניים ושלושה משל שאראס, פארקר וניקולה. תראה אותם ותגיד לי אם הם היו שחקנים יותר טובים או לא. אנחנו היינו קבוצה יותר טובה ובשביל להיות קבוצה יותר טובה אתה צריך קודם כל שחקנים, בני אדם וצוות אימון".
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, felix_r, JarJarBinx, Tom1313 ו־15 אורחים