ת'רד ההכנה לעונת 16/17- ‎maccabi1617‬#

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד ההכנה לעונת 16/17- ‎maccabi1617‬#

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 16:01

roy1000 כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:
toja27 כתב:האם הסטטיסטיקה הזאת בפלקינס הייתה זהה לזו שבדלאס? אני בספק

לא. בדאלאס הוא החליט שגם לנוביצקי מגיעות כמה זריקות למרות שהוא כבר זקן.
בדאלאס הוא היה "רק" על זריקה אחת כל 3.3 דקות. דירק, לשם ההשוואה זרק זריקה כל 2.2 דקות. זה מעודד אותך?

בכל אופן אתה לא לגמרי טועה, לדעתי רק מגזים. מקל הוא שחקן שנוטה לקחת על עצמו הרבה. אין ספק שהשנה הוא צריך להוריד במינון הזריקות שלו.

במה אני "מגזים". אני מביא מספרים. המציאות "מגזימה"?

בציור התמונה הכללית עליו. לדעתי יש לך גם תפיסה מוטעית ששחקנים לא יכולים להשתנות אף פעם ולא יגיבו לסיטואציות. אני גם די בטוח שאם ארז ורמי יראו שמקל לוקח על עצמו יותר מדי הם יבהירו לו איפה הם רוצים אותו. אני אפילו די בטוח שארז ינהל שיחה עם השחקנים לפני העונה כדי להסביר לכל אחד מה הוא רוצה מהשחקן ומה הציפיות שלו ממנו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי SlavaCa » 26 אוגוסט 2016, 16:04

מקל- שחקן הגנה טוב, הארד וורקר, יודע למסור ••• שחקן אגואיסט, חושב על עצמו יותר מדי, נכשל ביורוליג
אוחיון- הרבה נסיון, האסל והגנה, מתאים להיות רכז מחליף ••• שחקן גרוע, גוויה, תוקע התקפות
ראד: אפסייד, הרבה כשרון,שחקן ורסטילי ••• הד קייס, סקורר לקבוצות קטנות, נמוך ושמן
זיברס: סנטר לא כוכב אבל בהחלט ראוי ••• הצליח רק בגלל השיטה, פלופ
סילי: תוספת נחמדה מהספסל,קצת מהכל ••• למה בכלל הביאו אותו?????
סמיט׳: יהיה מצויין מהספסל, יתרום רבות בדקות מעותות ••• גוויה, אין ברכיים, יפצע בתוח
אלכסנדר: צבר נסיון, אתלט מצויין עם קליעה נחמדה ••• שחקן טיפש בלי הגנה

הבאנקרים היחידים מבחינת האוהדים שאין ספק לגבהם גאדולוק, ווימס ולנסברג(יהיה גרוע)
כל המידע מפורום צהבת :D
SlavaCa

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 16:08

SlavaCa כתב:מקל- שחקן הגנה טוב, הארד וורקר, יודע למסור ••• שחקן אגואיסט, חושב על עצמו יותר מדי, נכשל ביורוליג
אוחיון- הרבה נסיון, האסל והגנה, מתאים להיות רכז מחליף ••• שחקן גרוע, גוויה, תוקע התקפות
ראד: אפסייד, הרבה כשרון,שחקן ורסטילי ••• הד קייס, סקורר לקבוצות קטנות, נמוך ושמן
זיברס: סנטר לא כוכב אבל בהחלט ראוי ••• הצליח רק בגלל השיטה, פלופ
סילי: תוספת נחמדה מהספסל,קצת מהכל ••• למה בכלל הביאו אותו?????
סמיט׳: יהיה מצויין מהספסל, יתרום רבות בדקות מעותות ••• גוויה, אין ברכיים, יפצע בתוח
אלכסנדר: צבר נסיון, אתלט מצויין עם קליעה נחמדה ••• שחקן טיפש בלי הגנה

הבאנקרים היחידים מבחינת האוהדים שאין ספק לגבהם גאדולוק, ווימס ולנסברג(יהיה גרוע)
כל המידע מפורום צהבת :D

סיכמת יפה סלאבה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 16:12

אני דווקא חושש שגאדולוק הוא זה שיקח על עצמו קצת יותר מדי ולו יהיה קשה יותר להבהיר את העניינים מאשר למקל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 16:12

החציל האצטקי כתב:אני זורם איתך. הוא חי בסרט, נקודה.
עכשיו בוא נחשוב האם מבחינת סט הכישורים שלו ככדורסלן הוא מסוגל להיות הרכז המוביל במכבי? לדעתי כן.

מה נדרש לעשות בשביל זה? לאמן אותו.
אני לא חושב שיש מאמן יותר מתאים מארז אדלשטיין כדי להפיק את המקסימום מגל מקל (בטח אחרי הכאפה שמקל חטף בעונה האחרונה, בה בא "להציל את המולדת" ונפל מכל המדרגות)

אני לא בטוח שאדלשטיין, להבדיל, היה מסוגל להפיק את המקסימום מאיזה אמריקאי צ'וקומוקו כמו וונאמייקר, למשל.
כך שבסטינג הקיים, זה הכי טוב שיש.

אני מקווה שאתה צודק.

זה גם כמובן לא הכל מקל, זה פשוט עוד נקודה שאני בטוח שאף אחד במכבי לא חשב עליה כשהרכיבו את הסגל. לאורך הקריירה של מקל רק ריק קרלייל הצליח להוריד אותו מתחת ל- 3 זריקות לדקה. אני מקווה שאדלשטיין יוכל לעשות את אותו הדבר. זה לחלוטין לא טריוויאלי.

האתגר של אדלשטיין הוא עצום. יש לו שחקנים כשרוניים, אבל אלו לא פארקר, ניקולה ובורשטיין. אדלשטיין יצטרך לשכנע אותם לשנות את המשחק שלהם.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 16:15

toja27 כתב:בציור התמונה הכללית עליו. לדעתי יש לך גם תפיסה מוטעית ששחקנים לא יכולים להשתנות אף פעם ולא יגיבו לסיטואציות. אני גם די בטוח שאם ארז ורמי יראו שמקל לוקח על עצמו יותר מדי הם יבהירו לו איפה הם רוצים אותו. אני אפילו די בטוח שארז ינהל שיחה עם השחקנים לפני העונה כדי להסביר לכל אחד מה הוא רוצה מהשחקן ומה הציפיות שלו ממנו.

אני חושב שמקל שחקן טוב. אני לא רוצה לקחת ממנו את מה שיש לו.
אני לא יודע אם הוא יהיה מוכן להתאים את המשחק שלו. כמו שאמרתי - יש לארז פה אתגר מאוד גדול עם מקל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 16:17

toja27 כתב:אני דווקא חושש שגאדולוק הוא זה שיקח על עצמו קצת יותר מדי ולו יהיה קשה יותר להבהיר את העניינים מאשר למקל.

אני חושב שבשביל לקחת על עצמו המון, גאודלוק יצטרך להוציא את הכדור ממקל. אם זה יקרה, זה כבר סימן טוב...
אבל ברצינות, גאודלוק הוא ביי פאר הסקורר הכי טוב בסגל של מכבי. הקבוצה תחיה ותמות עליו. השאלה היא איזה זריקות הוא ייקח, יותר מכמה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 16:21

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אני דווקא חושש שגאדולוק הוא זה שיקח על עצמו קצת יותר מדי ולו יהיה קשה יותר להבהיר את העניינים מאשר למקל.

אני חושב שבשביל לקחת על עצמו המון, גאודלוק יצטרך להוציא את הכדור ממקל. אם זה יקרה, זה כבר סימן טוב...
אבל ברצינות, גאודלוק הוא ביי פאר הסקורר הכי טוב בסגל של מכבי. הקבוצה תחיה ותמות עליו. השאלה היא איזה זריקות הוא ייקח, יותר מכמה.

זה שהוא הסקורר הכי טוב שלנו זה אין ספק, אני רק דואג שלפעמים הוא יכפה את עצמו יותר מדי על המשחק.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוגוסט 2016, 16:29

אם נלך אחורה לקבוצה הכי מוכשרת שארז אימן, ב2005/06, הפועל ירושלים (קבוצת "פיינל פור" ביורוקאפ) גם שם היו לו הוראס ג'נקינס, מאיר טפירו ורוג'ר מייסון וכולם פרחו. גם בהפועל ת"א היו לו לימונד וקרלון בראון ושניהם נתנו עונות שיא.
כל החבר'ה האלה אוהבים את הכדור מאוד מאוד מאוד, וארז עדיין הצליח למקסם את היכולות שלהם ולייצר הצלחה קבוצתית יחסית.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוגוסט 2016, 16:44

סימן השאלה הכי גדול שקיים כרגע זה עניין ההגנה.
יש לנו כלים התקפיים טובים. יש לנו מוסרים. יש לנו ריבאונדרים. יש לנו אתלטים וקלעים. יש לנו יוצרים.

אין לנו חוטפים/חוסמים שיגרמו למכבי להפוך לקבוצת הריצה הרצחנית שהיא מסוגלת להיות ויהפכו את החיים לקלים עבור כולם.
מקל, סוני ו-גאודלוק הם שחקנים של חטיפה ואפילו קצת פחות מזה למשחק. ראד וצירבס הם שחקנים שביחד אולי יחסמו ויחטפו 1.5 לערב.

גם ארז הרבה לדבר על העניין הזה ב"חמישיות", כמשהו שהיה חסר למכבי בשנה האחרונה.
"למכבי תמיד היה השחקן הזה שפירק אותך בהגנה. פחדת להכנס לצבע כשהיו שם ג'יימס/באסטון/מוריס/טיוס. תמיד היה את הגארד שלחץ וגרם לך להתחיל התקפות עם חצי מהשעון."

יש פה המון עבודה ביצירת שיטת ההגנה המתאימה ביותר לחומר השחקנים הזה ואסור להקל ראש בהחתמה האחרונה בסגל.
בסופו של דבר השחקן הזה יכול להיות ההבדל בין הדחה ואי העפלה להצלבה ביורוליג והתבטלות מול אמארה וחבריו בארץ, להליכה על כל הקופה ובגדול.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2016, 17:12

השנה סוף סוף נראה עוד שיטות לטיפול בפיק אנד רול חוץ מחילופים.

ארז אוהב לעשות טראפים על היי פיק אנד רול (לפעמים אפילו טראפים אגרסיביים על המכדרר לפני שהחוסם מתארגן) יש לנו כלים בשביל לעשות דברים יפים עם זה.

כשאני מסתכל על הסגל, אפשר להתאים פה יופי של מאצ' אפ זון. חמישייה של מקל, ווימס, סמית', ראד והסנטר ההגנתי שיגיע זה לייו אפ הגנתי מאוד מיוחד. מראים 1-3-1 או 1-2-2, סוויצים על כל סקרין, טראפים על היי פיק אנד רול..

מסוג הדברים שאני מצפה ממאמן במכבי לעשות. נמאס מהבנאליות של השנים האחרונות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 17:37

MTA2311 כתב:השנה סוף סוף נראה עוד שיטות לטיפול בפיק אנד רול חוץ מחילופים.

ארז אוהב לעשות טראפים על היי פיק אנד רול (לפעמים אפילו טראפים אגרסיביים על המכדרר לפני שהחוסם מתארגן) יש לנו כלים בשביל לעשות דברים יפים עם זה.

כשאני מסתכל על הסגל, אפשר להתאים פה יופי של מאצ' אפ זון. חמישייה של מקל, ווימס, סמית', ראד והסנטר ההגנתי שיגיע זה לייו אפ הגנתי מאוד מיוחד. מראים 1-3-1 או 1-2-2, סוויצים על כל סקרין, טראפים על היי פיק אנד רול..

אז בסופו של יום אתה סומך על ארז ? כי לפני כן אמרת שהוא לא לטעמך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 17:38

toja27 כתב:

נראה לי הביטוי 'מצפה מארז' יהיה יותר קרוב לכוונתו...
אור תטעה אותי אם אני צודק...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2016, 17:48

toja27 כתב:

כתבתי דברים שאני רואה שאפשר וצריך לעשות עם הסגל הזה מבחינה הגנתית. חלק מהדברים יותר מתאימים לארז על הנייר (הטיפול האגרסיבי בפיק אנד רול לדוגמה), וחלק פחות (המאצ' אפ זון המתוחכם יחסית) .

אני חושב שהבעיה של ארז תהיה בעיקר מבחינה התקפית. הוא מאמן שדוגל בשיטה התקפית מיושנת יחסית, עם כלים מאוד ספציפיים וברורים. לא יודע אם הסגל הזה יתאים לשיטה שלו (על הנייר פחות), ולא יודע אם יש לו יכולת להתאים את השיטה שלו לסגל.

לארז יש כדורסל. אני פחות אוהב את ההחתמה שלו מסיבות שכבר ציינתי לא פעם בעבר, אבל אני מקווה מאוד שיצליח.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 17:53

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

כתבתי דברים שאני רואה שאפשר וצריך לעשות עם הסגל הזה מבחינה הגנתית. חלק מהדברים יותר מתאימים לארז על הנייר (הטיפול האגרסיבי בפיק אנד רול לדוגמה), וחלק פחות (המאצ' אפ זון המתוחכם יחסית) .

אני חושב שהבעיה של ארז תהיה בעיקר מבחינה התקפית. הוא מאמן שדוגל בשיטה התקפית מיושנת יחסית, עם כלים מאוד ספציפיים וברורים. לא יודע אם הסגל הזה יתאים לשיטה שלו (על הנייר פחות), ולא יודע אם יש לו יכולת להתאים את השיטה שלו לסגל.

לארז יש כדורסל. אני פחות אוהב את ההחתמה שלו מסיבות שכבר ציינתי לא פעם בעבר, אבל אני מקווה מאוד שיצליח.

יזרוק נעליים על שמעון :D ?
הבנתי תודה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2016, 17:56

יותר מפחיד אותי שיזרוק נעל על ראד ויקבל דקירה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 17:58

אני צוחק בלי הפסקה ברגע שאני מדמיין את ארז זורק נעליים על שמעון :D
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 26 אוגוסט 2016, 18:05

roy1000 כתב:
החציל האצטקי כתב:רוי אתה הזוי, בנאדם.
אתה אשכרה מנתח מקצועית את מה שהבן אדם עשה בפליקנס בחוזה ל10 ימים על המשך החיים שלו בליגה?
זה קצת מגוחך...

(אולי עדיף שאזהר במילים עם כל הויכוחים המצחיקים שיש לך פה לאחרונה? אני עדיין אוהב אותך)
:miller_erez:

אני ממש לא חושב שזה מגוחך. אני גם חושב שזה חסר תקדים מה שמקל עשה בפליקנס ולא נראה לי שתמצא עוד הרבה שחקנים במעמדו שלקחו כמות כזו של זריקות (לדעתי אפילו לא שחקן אחד). אני מבין שזה לא מתאים לתיאוריות שלך עליו, אבל זו המציאות.

אין לי בעיה ללכת גם ל- 6 משחקים בניז'ני ששם הוא לקח זריקה אחת כל 2.2 דקות או בכוככב ששם הוא לקח זריקה אחת כל 2.8 דקות אחוזים מרשימים של 23% מהשדה.

גם אני אוהב אותך, אבל זה לא רק בפליקנס. הבאתי את הפליקנס רק בשביל להראות את הקיצוניות שבעניין.

האמת שבהתחלה קצת זלזלתי במספרים האלה שכתבת, אבל אני חייב להגיד שעשיתי בדיקה
והשוואה לשני הרכזים הכי גדולים ששיחקו את המשחק הזה מאז מג'יק - סטוקטון ונאש.

סטוקטון זרק מהשדה פעם ב3.5 דקות, מסר אסיסט כל 3 דקות ואיבד כדור פעם ב11.5 דקות
נאש זרק פעם ב3 דקות, מסר אסיסט כל 3.5 דקות ואיבד פעם ב10.33 דקות

מקל זרק פעם ב3 דקות, מסר אסיסט כל 4 דקות ואיבד פעם ב9 דקות.

מה המספרים האלה מוכיחים? שגם ביחס לשני רכזים כ"כ דומיננטיים, ששלטו בקצב, החזיקו בכדור
וקיבלו 90% מההחלטות על המגרש, גם ביחס אליהם, הוא לקח על עצמו יותר מדי.

מקל עשה את אותו הדבר גם בליגה שלנו (זריקה כל 3 דקות, אם כי באחוזים גבוהים) וגם ביורוקאפ עם
מכבי, שם הפליא עם זריקה בכל 2.33 דקות.

ככה שכנראה שרוי צודק, ומקל עשה את זה לאורך כל הקריירה.
אם יצליח לקלוע ב50% אז אין בעיה שיזרוק 8-9 זריקות למשחק, אבל לטובת הקבוצה הוא חייב לחשוב
קודם איך הוא מפעיל את ציבראס בצבע ואת ווימס וגאודלוק בכנפיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 26 אוגוסט 2016, 18:18

השוואה קצת מגוכחת .
במיוחד ממכם לא הייתי מצפה להתבסס על סטטיסטיקה שבנויה מכלכך מעט משחקים...
להשוות סטטיסטיקה מקריירה שלמה של שחקני NBA (מהגדולים שבהם) לזה של שחקן שבקושי חימם ספסל שם ואפילו האפסנאי של הקבוצה לא זוכר אותו , זה פשוט מגוחך....
מקל הוא הימור בדיוק כמו סילי , ראד והאחרים . פשוט צריך להמתין בסבלנות לראות אם הם ידעו לעשות את הקפיצה כפי שעשו שחקנים אחרים בעבר במכבי (ויש כלכך כלכך הרבה...)
מה שכן שחקן כמו ציברס הוא לא טעון הוכחה לגבי הרמה שלו ביורוליג , הוא סנטר טוב אבל ברור לכולם וגם לו שהוא לא כוכב בקנה מידה של ניקולה ואחרים . אבל משום מה נראה לי שארז לא מצפה ממנו גם להיות סוג כזה של שחקן אלא יותר פועל שחור פיזי מתחת לסל ומשלושת העונות האחרונות שראיתי אותו (כשרק בעונה האחרונה הפך לשחקן חמישיה) הוא יודע לעשות את זה .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 18:24

אני די בטוח שאם ניקח את כל שחקני מכבי ונסכם את הנתון הסטטיסטי הזה לכולם ביחד יצא שהקבוצה לוקחת יותר זריקות במשחק מאשר המשחק מאפשר זאת. רק להסתכל על החמישיה הזאת -מקל, גאדולוק, וימס, ראד וציברס. ברור לכולם שהקבוצה צריכה להתחבר , להכיר וליצור זרם חיובי, ולא רק גל מקל אגב. אלה דברים שרק יבואו עם הזמן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים