ת'רד ההכנה לעונת 16/17- ‎maccabi1617‬#

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד ההכנה לעונת 16/17- ‎maccabi1617‬#

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 18:27

אני כל כך רואה את ההודעות האלה מגיעות בכמויות: "מקל הוא הבעיה האחרונה שלנו" כשדברים יתחילו להתפקשש..
אני אומר כבר מעכשיו אם דברים לא ילכו כמו שצריך מקל אמור להיות מהבעיות הראשונות שלנו..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 18:31

my man כתב:אני כל כך רואה את ההודעות האלה מגיעות בכמויות: "מקל הוא הבעיה האחרונה שלנו" כשדברים יתחילו להתפקשש..
אני אומר כבר מעכשיו אם דברים לא ילכו כמו שצריך מקל אמור להיות מהבעיות הראשונות שלנו..

אבל אורי אתה לא יכול להגיד דבר כזה כבר עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 18:36

toja27 כתב:
my man כתב:אני כל כך רואה את ההודעות האלה מגיעות בכמויות: "מקל הוא הבעיה האחרונה שלנו" כשדברים יתחילו להתפקשש..

אני יודע ובכל זאת עשיתי זאת. דיל וויז איט

שב"ש
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 26 אוגוסט 2016, 18:37

my man כתב:
toja27 כתב:

שב"ש

שמור על ראש פתוח.
שבת שלום.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 19:33

החציל האצטקי כתב:אם נלך אחורה לקבוצה הכי מוכשרת שארז אימן, ב2005/06, הפועל ירושלים (קבוצת "פיינל פור" ביורוקאפ) גם שם היו לו הוראס ג'נקינס, מאיר טפירו ורוג'ר מייסון וכולם פרחו. גם בהפועל ת"א היו לו לימונד וקרלון בראון ושניהם נתנו עונות שיא.
כל החבר'ה האלה אוהבים את הכדור מאוד מאוד מאוד, וארז עדיין הצליח למקסם את היכולות שלהם ולייצר הצלחה קבוצתית יחסית.

עם המשפט הראשון אני לא מסכים. רוג'ר מייסון היה שחקן הרבה יותר טוב ממה שהרבה בירושלים. רק כשהגיע ל- NBA היה אפשר לראות את זה. אני חושב שארז לא באמת מימש את הפוטנציאל שהיה לו באותה קבוצה בירושלים, למרות שעל הנייר הוא הגיע להישגים טובים.

לגבי לימונד וקרלון בראון - נכון ששניהם נתנו עונות טובות, אבל הם שיחקו בהרכב שרק הם שלטו בכדור. כל שאר השחקנים שיחקו ללא הכדור.

אני לא ראיתי את ארז מצליח לשנות שחקנים. הוא נתן ללימונד את המפתחות וקיבלנו לימונד על סטרואידים. אני בספק גדול לגבי היכולת שלו לגרום למקל לשנות את המשחק שלו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 19:47

jol9 כתב:האמת שבהתחלה קצת זלזלתי במספרים האלה שכתבת, אבל אני חייב להגיד שעשיתי בדיקה
והשוואה לשני הרכזים הכי גדולים ששיחקו את המשחק הזה מאז מג'יק - סטוקטון ונאש.

סטוקטון זרק מהשדה פעם ב3.5 דקות, מסר אסיסט כל 3 דקות ואיבד כדור פעם ב11.5 דקות
נאש זרק פעם ב3 דקות, מסר אסיסט כל 3.5 דקות ואיבד פעם ב10.33 דקות

מקל זרק פעם ב3 דקות, מסר אסיסט כל 4 דקות ואיבד פעם ב9 דקות.

מה המספרים האלה מוכיחים? שגם ביחס לשני רכזים כ"כ דומיננטיים, ששלטו בקצב, החזיקו בכדור
וקיבלו 90% מההחלטות על המגרש, גם ביחס אליהם, הוא לקח על עצמו יותר מדי.

מקל עשה את אותו הדבר גם בליגה שלנו (זריקה כל 3 דקות, אם כי באחוזים גבוהים) וגם ביורוקאפ עם
מכבי, שם הפליא עם זריקה בכל 2.33 דקות.

ככה שכנראה שרוי צודק, ומקל עשה את זה לאורך כל הקריירה.
אם יצליח לקלוע ב50% אז אין בעיה שיזרוק 8-9 זריקות למשחק, אבל לטובת הקבוצה הוא חייב לחשוב
קודם איך הוא מפעיל את ציבראס בצבע ואת ווימס וגאודלוק בכנפיים.

זה די מבאס אותי שגם בנאדם שמסוגל להבין טיעון מבוסס ישר נוטה לדחות אותו. אני שמח שלפחות אתה מוכן לקבל את זה אחרי שחפרת במספרים בעצמך.

איך שלו תהפוך את זה, מקל הוא שחקן שלוקח הרבה יותר זריקות ממה שהכישרון של כסקורר מחייב. זה כמובן היה הכי קיצוני בקדנציה שלו בפליקנס ששם הוא לקח כמות אבסורדית של זריקות למרות שהאחוזים שלו מהשדה היו 15% ולמרות שהיה בברור השחקן הכי פחות מוכשר על המגרש. זה לחלוטין חוסר מודעות קיצוני מצידו. אבל זה כמובן לא רק שם. אפשר לראות את זה בכל מקום שהוא שיחק. מקל לוקח על עצמו הרבה יותר ממה שהיכולת שלו שווה. זה האופי שלו.

אין מצב שמקל מסוגל לקלוע ב- 50% ביורוליג. הוא לא שחקן ברמה כזו. הבעיה היא שגם אם יקלע ב- 30% - 40% (וזה מה שהוא שווה ביורוליג), הוא עדיין ייקח לך זריקה כל 2.5 דקות במקרה הטוב.

אבל הזריקות זה רק חלק מהבעיה איתו. הבעיה היותר גדולה זה האחזקה שלו בכדור והנסיונות שלו ליצור. ווימס הוא היוצר הכי טוב בסגל של מכבי, אבל מקל יהיה זה שיעשה את רוב הפליימייקינג, וכמו שאפשר לראות, מקל הוא שחקן שמאבד המון, והכל נובע מאותה בעיה - היכולת האמיתית שלו פחותה מהרבה מהאגו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 19:51

MTA2311 כתב:השנה סוף סוף נראה עוד שיטות לטיפול בפיק אנד רול חוץ מחילופים.

ארז אוהב לעשות טראפים על היי פיק אנד רול (לפעמים אפילו טראפים אגרסיביים על המכדרר לפני שהחוסם מתארגן) יש לנו כלים בשביל לעשות דברים יפים עם זה.

כשאני מסתכל על הסגל, אפשר להתאים פה יופי של מאצ' אפ זון. חמישייה של מקל, ווימס, סמית', ראד והסנטר ההגנתי שיגיע זה לייו אפ הגנתי מאוד מיוחד. מראים 1-3-1 או 1-2-2, סוויצים על כל סקרין, טראפים על היי פיק אנד רול..

מסוג הדברים שאני מצפה ממאמן במכבי לעשות. נמאס מהבנאליות של השנים האחרונות.

אני לא הייתי בונה על ראד במסגרת של הגנות מתוכחמות ועדיין לא ברור אם יגיע לך איזה סנטר זריז שיוכל לתת מטריה.

בהרכב הבסיסי עם ציברס וגאודלוק ארז יתקשה לעשות טראפים.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2016, 20:00

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:השנה סוף סוף נראה עוד שיטות לטיפול בפיק אנד רול חוץ מחילופים.

ארז אוהב לעשות טראפים על היי פיק אנד רול (לפעמים אפילו טראפים אגרסיביים על המכדרר לפני שהחוסם מתארגן) יש לנו כלים בשביל לעשות דברים יפים עם זה.

כשאני מסתכל על הסגל, אפשר להתאים פה יופי של מאצ' אפ זון. חמישייה של מקל, ווימס, סמית', ראד והסנטר ההגנתי שיגיע זה לייו אפ הגנתי מאוד מיוחד. מראים 1-3-1 או 1-2-2, סוויצים על כל סקרין, טראפים על היי פיק אנד רול..

מסוג הדברים שאני מצפה ממאמן במכבי לעשות. נמאס מהבנאליות של השנים האחרונות.

אני לא הייתי בונה על ראד במסגרת של הגנות מתוכחמות ועדיין לא ברור אם יגיע לך איזה סנטר זריז שיוכל לתת מטריה.

בהרכב הבסיסי עם ציברס וגאודלוק ארז יתקשה לעשות טראפים.

כל הרכב עם ראד ב4 יצטרך לשמור הגנה לא סטנדרטית. הוא לא 4 והוא יתקשה מאוד בשמירה על שחקנים בעמדה הזאת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוגוסט 2016, 20:05

MTA2311 כתב:כל הרכב עם ראד ב4 יצטרך לשמור הגנה לא סטנדרטית. הוא לא 4 והוא יתקשה מאוד בשמירה על שחקנים בעמדה הזאת.

נראה לי עדין שעדיף לשחק איתו הגנה אישית ואולי להביא עזרה מאשר לנסות לאתגר אותו עם הגנות אזוריות או מצ'אפים זונים למיניהם.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 27 אוגוסט 2016, 02:18

my man כתב:
toja27 כתב:

שב"ש

״וויז״, זה בכוונה?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jay » 27 אוגוסט 2016, 05:09

סליחה על הקטנוניות, אבל בדאלאס מקל זרק רק פעם ב-3.4 דק'. במספרים כאלה קטנים לכל 0.4 יש חשיבות...

כל מי שמסיק מסקנות חותכות מ-43 דק' סה"כ בפליקאנס, הפרושים על פני 4 משחקים, שהם כ-10 דק' למשחק, הוא או לא אינטליגנטי / מנוסה במיוחד, או לא אובייקטיבי ואין לו כלים טובים יותר לנגח את מקל (בעיניי, לדעתי, וכו').

ובאותה נשימה, אנשים אומרים ש-6 משחקים בשלב הטופ 16, של 12 נק' ב-50% ו-5 אס' (ב-20 דק' למשחק!) הם חסרי חשיבות + הוא הרס את הקבוצה שבגללו לא עלתה שלב.

מה יותר רלוונטי?

אם אני אביא
3 משחקים מהיורוקאפ בהם עשה 16 נק' ב-50%, 6 אס' ו-1 איב' ב-31 דק'
או
17 משחקים מהליגה בהם עשה 13 נק' ב-50%, 7 אס', 3 איב' ו-1 חט' ב-28 דק'
אף אחד לא יחשוב שזה רלוונטי.
אז גם מיליון זריקות ב-5% ב-5 דק' בפליקאנס לא רלוונטי.

בטופ 16 מול פנרבחצ'ה נותן 12 נק' ב-60% ו-6 אס', ב-24 דק':
https://www.youtube.com/watch?v=nrr10-jDz6M

בטופ 16 מול קוצ'ה נותן 20 נק' ב-60% ו-7 אס', ב-23 דק':
https://www.youtube.com/watch?v=pOmaausx5nc

זה מה שרלוונטי לנו, וזאת היכולת שאנחנו צריכים לקוות שהוא ישחזר.

מקל לא צריך את הפטרונות של רוי שיסביר לנו שהוא שחקן של 30%-40% מהשדה - הוא כבר עשה 50%, הוא לא צריך להשתפר בשביל זה - הוא צריך לשחזר.

roy1000 כתב:
jol9 כתב:האמת שבהתחלה קצת זלזלתי במספרים האלה שכתבת

זה די מבאס אותי שגם בנאדם שמסוגל להבין טיעון מבוסס ישר נוטה לדחות אותו. אני שמח שלפחות אתה מוכן לקבל את זה אחרי שחפרת במספרים בעצמך.

...

אין מצב שמקל מסוגל לקלוע ב- 50% ביורוליג. הוא לא שחקן ברמה כזו. הבעיה היא שגם אם יקלע ב- 30% - 40% (וזה מה שהוא שווה ביורוליג)...

https://www.youtube.com/watch?v=O0Mr4ST9EtY
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי toja27 » 27 אוגוסט 2016, 09:31

כל הכבוד על המאמץ חברים כדי ללכת לבדוק את הסטטיסטיקות שלו לאורך הקריירה ואז עוד לעשות כל מיני חילוקים כדי להגיע לכמות זריקות לדקה :) אבל אני קצת מתעצל לעשות את כל זה ואגיד בחוצפה שמקל לא רק שלא יהווה בעיה אלא יתן עונה טובה. כאילו בואו נסתכל, כמעט כל מקום שהוא שיחק בו הוא נתן הצגה עוד כשהיה צעיר ושיחק בגליל ואז מכבי החזירו אותו, הוא הראה אופי בכך שלא רצה להיות נער פוסטר וביקש לעזוב. משם נתן עונה נהדרת בגליל, עונה נהדרת בחיפה, הבחור הצליח להגיע לNBA למען השם. הוא אובראצ'יבר, הוא מצליחן, הוא עובד קשה (הבן אדם היה מכווץ את שרירי הישבן בהליכה בקיץ כדיל לחזק את הג'אמפ) והוא השחקן שלנו. תגידו תודה , כי יש כאן גם שחקן ברמה גבוהה וגם אישיות ברמה גבוהה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי djxii » 27 אוגוסט 2016, 11:30

משהו שמצאתי ברשת על הסיכוים של סילי להצליח ביורוליג

http://thedovebasketball.wixsite.com/thedovebasketball/single-post/2016/08/25/Euroleague-Rookies
djxii

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2016, 12:21

ג'יי וטוז'ה...
בסופו של דבר זה ניחוש נגד ניחוש. מאוד יכול להיות שהקבוצה תצליח להתחבר, ותיראה מעולה.
מצד שני, יכול להיות גם שלא.

מקל לא סתם מעורר אנטגוניזם מסויים. הרי זה לא קשור לזה שהוא צולם ביציע של אוסישקין,
אלא לסגנון המשחק שלו.
סגנון שהוא יותר מדי ריכוזי, שהכל סובב סביבו וממוקד סביבו, בערך כמו רכזי העל שהכרנו בעבר.
אם יצליח להוציא קצת את הכדור מהיד, ולתת לאחרים לנהל התקפות ולקבל החלטות, אז אני מאמין
שיהיה בסדר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 אוגוסט 2016, 12:22

jol9 כתב:ג'יי וטוז'ה...
בסופו של דבר זה ניחוש נגד ניחוש. מאוד יכול להיות שהקבוצה תצליח להתחבר, ותיראה מעולה.

מקל לא סתם מעורר אנטגוניזם מסויים. הרי זה לא קשור לזה שהוא צולם ביציע של אוסישקין,
אלא לסגנון המשחק שלו.
סגנון שהוא יותר מדי ריכוזי, שהכל סובב סביבו וממוקד סביבו, בערך כמו רכזי העל שהכרנו בעבר.
אם יצליח להוציא קצת את הכדור מהיד, ולתת לאחרים לנהל התקפות ולקבל החלטות, אז אני מאמין
שיהיה בסדר.

זה קשור אך ורק לצילום באוסישקין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2016, 12:23

שמואל1 כתב:

אלא לסגנון המשחק שלו.
שיהיה בסדר.

זה קשור אך ורק לצילום באוסישקין.

אולי אצל חלק מהגולשים.
אצלי בכל אופן, זה לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 27 אוגוסט 2016, 12:33

תמונה
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי toja27 » 27 אוגוסט 2016, 13:07

אלא לסגנון המשחק שלו.
שיהיה בסדר.

יוני היקר, אצלי אין דבר כזה ניחושים. אני אומר-הדבר קורה :D
ומקל מעורר אנטגוניזם לרוב מסיבות מאוד לא משכנעות נגיד כך.
אז מקל הוא רכז ריכוזי (אפשר להגיד דבר כזה ? :) ) מה רע בכך? יש לנו רכז אמיתי בקבוצה.לטעמי הוא טוב מספיק כדי להיות רכז פותח ביורוליג. יש כאלו שלא מסכימים אבל זו הדעה שלהם.
גם אין לי בעיה שהוא לא מנמיך את עצמו לשחקנים זרים כי חס וחלילה הוא ישראלי.
כולם בקבוצה צריכים לעשות קצת ויתורים, כולל גאדולוק וכולל וימס. ואני לא רואה בזה עניין גדול כמו שחלק מהחבר'ה חושבים שזה. אם יש כאן מספיק שחקנים רעבים הם יצתרכו להרגיש אחד את השני כדי שיהיה זרם חיובי. עם ארז ורמי על הקווים אני משוכנע גם שזה יקרה.
זו דעתי ואני בטוח בה האמת ולא מתבייש להגיד את זה. דעתכם יכולה שונה ואין בעיה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוגוסט 2016, 13:12

toja27 כתב:כל הכבוד על המאמץ חברים כדי ללכת לבדוק את הסטטיסטיקות שלו לאורך הקריירה ואז עוד לעשות כל מיני חילוקים כדי להגיע לכמות זריקות לדקה :) אבל אני קצת מתעצל לעשות את כל זה ואגיד בחוצפה שמקל לא רק שלא יהווה בעיה אלא יתן עונה טובה. כאילו בואו נסתכל, כמעט כל מקום שהוא שיחק בו הוא נתן הצגה עוד כשהיה צעיר ושיחק בגליל ואז מכבי החזירו אותו, הוא הראה אופי בכך שלא רצה להיות נער פוסטר וביקש לעזוב. משם נתן עונה נהדרת בגליל, עונה נהדרת בחיפה, הבחור הצליח להגיע לNBA למען השם. הוא אובראצ'יבר, הוא מצליחן, הוא עובד קשה (הבן אדם היה מכווץ את שרירי הישבן בהליכה בקיץ כדיל לחזק את הג'אמפ) והוא השחקן שלנו. תגידו תודה , כי יש כאן גם שחקן ברמה גבוהה וגם אישיות ברמה גבוהה.

אף אחד לא חולק על העובדה שמקל הוא אובראצ'יבר שעובד קשה. אבל התכונות האלה ממש לא מבטיחות הצלחה אישית שלו ביורוליג ועוד הרבה פחות, הצלחה של הקבוצה. אין ספק שבליגה הישראלית הוא הצליח עם גליל ובחצי עונה עם חיפה. הוא נכשל בנסיון שלו בליגה האיטלקית (נדמה לי מילאנו) ונכשל כישלון חרוץ בכוכב האדום. גם ניז'ני וגם הכוכב נכשלו איתו ביורוליג. מכבי נכשלה איתו בשנה שעברה גם ביורוקאפ וגם בליגה הישראלית.

היכולות של מקל ידועות. אם הייתי מנהל קבוצת ליגה או קבוצת יורוקאפ, אין ספק שגל מקל היה אחד השחקנים הראשונים שהייתי בוחר. התפקיד האידיאלי בשבילו זה התפקיד של לימונד בהפועל. שחקן שנותנים לו את המפתחות לעשות מה שהוא רוצה. אני לא בטוח שמקל יהיה מוכן לשחק במכבי בתנאים שבהם הוא לא הפליימייקר והמוציא לפועל הראשי.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 27 אוגוסט 2016, 13:20

roy1000 כתב:
toja27 כתב:כל הכבוד על המאמץ חברים כדי ללכת לבדוק את הסטטיסטיקות שלו לאורך הקריירה ואז עוד לעשות כל מיני חילוקים כדי להגיע לכמות זריקות לדקה :) אבל אני קצת מתעצל לעשות את כל זה ואגיד בחוצפה שמקל לא רק שלא יהווה בעיה אלא יתן עונה טובה. כאילו בואו נסתכל, כמעט כל מקום שהוא שיחק בו הוא נתן הצגה עוד כשהיה צעיר ושיחק בגליל ואז מכבי החזירו אותו, הוא הראה אופי בכך שלא רצה להיות נער פוסטר וביקש לעזוב. משם נתן עונה נהדרת בגליל, עונה נהדרת בחיפה, הבחור הצליח להגיע לNBA למען השם. הוא אובראצ'יבר, הוא מצליחן, הוא עובד קשה (הבן אדם היה מכווץ את שרירי הישבן בהליכה בקיץ כדיל לחזק את הג'אמפ) והוא השחקן שלנו. תגידו תודה , כי יש כאן גם שחקן ברמה גבוהה וגם אישיות ברמה גבוהה.

אף אחד לא חולק על העובדה שמקל הוא אובראצ'יבר שעובד קשה. אבל התכונות האלה ממש לא מבטיחות הצלחה אישית שלו ביורוליג ועוד הרבה פחות, הצלחה של הקבוצה. אין ספק שבליגה הישראלית הוא הצליח עם גליל ובחצי עונה עם חיפה. הוא נכשל בנסיון שלו בליגה האיטלקית (נדמה לי מילאנו) ונכשל כישלון חרוץ בכוכב האדום. גם ניז'ני וגם הכוכב נכשלו איתו ביורוליג. מכבי נכשלה איתו בשנה שעברה גם ביורוקאפ וגם בליגה הישראלית.

היכולות של מקל ידועות. אם הייתי מנהל קבוצת ליגה או קבוצת יורוקאפ, אין ספק שגל מקל היה אחד השחקנים הראשונים שהייתי בוחר. התפקיד האידיאלי בשבילו זה התפקיד של לימונד בהפועל. שחקן שנותנים לו את המפתחות לעשות מה שהוא רוצה. אני לא בטוח שמקל יהיה מוכן לשחק במכבי בתנאים שבהם הוא לא הפליימייקר והמוציא לפועל הראשי.

אני רק אתקן, הכישלון היחידי שהיה אצלו זה היה בכוכב האדום, שם הוא קיבל את הקבוצה מתחילת העונה ובאמת לא היה טוב, שמועות מספרות אגב שהיו לו כמה מכשולים מהצד אבל מי יודע. בניז'ני היה בסדר גמור, לא הצטיין ולא כיכב ומכבי של שנה שעברה לטעמי זה לא מדד לכלום סלח לי, זאת הייתה קבוצה מפורקת שהוא הגיע אליה. אז אני לא הייתי מסיק ממקרה יוצא מין הכלל על הכלל. הדבר הנכון לטעמי לעשות זה להסתכל על התמונה הגדולה ולהסתכל על הכלל. מההיסטוריה שלו אני מסיק שמדובר בשחקן שיש לו אחוז גבוה להצליח גם העונה. אנחנו לא מסכימים כאן אבל זה בסדר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־16 אורחים