המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:איך?!?!?!?!?!
jol9 כתב:שמעתי שבירושלים שכחו תינוק באוטובוס...
אולי אלה שהילדים שלהם כן שורדים, ייקבעו בראש. חלאס עם זה כבר
jol9 כתב:שנתיים לכלא על הזנחה... לדעתי יעשה את העבודה
MTA2311 כתב:jol9 כתב:שנתיים לכלא על הזנחה... לדעתי יעשה את העבודה
כמו שרוי אמר, אלה בעיקר חרדים ובדואים.
קח אמא לעשרה ילדים ששכחה ילד באוטו, תכניס לכלא לשנתיים, ומה יקרה עם שאר הילדים? מי יגדל?
שמואל1 כתב:נתניהו נכנע לחרדים: יבטל נסיעות רכבת בסופי שבוע
בתום ישיבה סוערת הסכימה לשכת ראש הממשלה לבטל 17 פרויקטים שהיו מתוכננים לסופ"ש הקרוב. המשמעות: ביטול רכבות הנוסעים החל בימי שישי ובמוצאי שבת הבאים תוך פגיעה ב-35 אלף נוסעים, רובם חיילים. הח"כים החרדים העבירו את הסיכום לאישור הרבנים
http://www.themarker.com/dynamo/1.3056453
מרגיז מאוד
שועל כתב:אנשים לא קולטים עד כמה הסכנה מהחרדים גדולה, הם גם מתרבים בקצב מסחרר.
זה האיום הקיומי האמיתי על מדינת ישראל.
הכוח הפוליטי שלהם חזק כמו שהוא לא היה אף פעם, כל הפוליטיקאים, אפילו לפיד, מבינים שפוליטית קשה לשרוד בלי המפלגות החרדיות.
אם הציבור הכללי לא יעביר מסר לפוליטיקאים שנושאי דת ומדינה, תעסוקת חרדים, גיוסם וכו' נמצאים בראש מעייני הבוחרים, המצב רק יתדרדר.
shayD כתב:שועל כתב:אנשים לא קולטים עד כמה הסכנה מהחרדים גדולה, הם גם מתרבים בקצב מסחרר.
הכוח הפוליטי שלהם חזק כמו שהוא לא היה אף פעם, כל הפוליטיקאים, אפילו לפיד, מבינים שפוליטית קשה לשרוד בלי המפלגות החרדיות.
אם הציבור הכללי לא יעביר מסר לפוליטיקאים שנושאי דת ומדינה, תעסוקת חרדים, גיוסם וכו' נמצאים בראש מעייני הבוחרים, המצב רק יתדרדר.
אתה מגזים.
ואני לא מחובבי החרדים.
אין להם אספירציות שלטוניות, הם רוצים להשיג את התקציבים של המגזר שלהם ובזה זה נגמר.
אין להם אידאולוגיה מדינית או חברתית כל-שהיא.
בכל אופן, במידה והעבודה הליכוד כחלון ולפיד יחברו להם יחדיו באיזה תסריט קואליציוני הזוי כל שהוא , רק אז אולי נשתחרר קצת מעול הסטטוס-קוו.
שועל כתב:shayD כתב:שועל כתב:אנשים לא קולטים עד כמה הסכנה מהחרדים גדולה, הם גם מתרבים בקצב מסחרר.
אתה מגזים.
ואני לא מחובבי החרדים.
אין להם אספירציות שלטוניות, הם רוצים להשיג את התקציבים של המגזר שלהם ובזה זה נגמר.
בכל אופן, במידה והעבודה הליכוד כחלון ולפיד יחברו להם יחדיו באיזה תסריט קואליציוני הזוי כל שהוא , רק אז אולי נשתחרר קצת מעול הסטטוס-קוו.
אני מגיע מהציבור הזה חבוב, ואני ממש לא מגזים. ככל שזה יתאפשר להם המדינה כאן תהיה פחות ופחות דמוקרטית/יוצרת/ליברלית
ויותר ויותר נשלטת על ידי רבנים/מובטלת/מתנהלת על פי ההלכה.
יש להם אידאולוגיות מאוד ברורות שהם גם יישמו אותם ברגע שזה יתאפשר להם, כמעט בכל נושא חברתי, אם זה מעמד האישה, חופש הבחירה וחירות הפרט וכו'. ומה זה הסיפור הנוכחי לגבי העבודות בשבת אם לא אידאולוגיה חברתית?
כרגע זה מתבטא בעיקר בתוככי הציבור החרדי, אבל שיהיה לך ברור שזה יצא החוצה תוך כמה עשרות שנים, ברגע שדמוגרפית זה יתאפשר.
shayD כתב:שועל כתב:shayD כתב:שועל כתב:אנשים לא קולטים עד כמה הסכנה מהחרדים גדולה, הם גם מתרבים בקצב מסחרר.
אתה מגזים.
ואני לא מחובבי החרדים.
אני מגיע מהציבור הזה חבוב, ואני ממש לא מגזים. ככל שזה יתאפשר להם המדינה כאן תהיה פחות ופחות דמוקרטית/יוצרת/ליברלית
ויותר ויותר נשלטת על ידי רבנים/מובטלת/מתנהלת על פי ההלכה.
יש להם אידאולוגיות מאוד ברורות שהם גם יישמו אותם ברגע שזה יתאפשר להם, כמעט בכל נושא חברתי, אם זה מעמד האישה, חופש הבחירה וחירות הפרט וכו'. ומה זה הסיפור הנוכחי לגבי העבודות בשבת אם לא אידאולוגיה חברתית?
כרגע זה מתבטא בעיקר בתוככי הציבור החרדי, אבל שיהיה לך ברור שזה יצא החוצה תוך כמה עשרות שנים, ברגע שדמוגרפית זה יתאפשר.
רד מזה, לא תהיה מפלגת שלטון חרדית .
הם מיעוט שרוצה להיות מיעוט בכל מאודו.
מעבר לזה שהם מפולגים (תרתי משמע) לזרמים שונים ושום דבר לא יחבר אותם יחד.
ברגע שנעבור את דור הבבונים שגדל פה ע״י ההורים העכשוויים אנחנו נהיה בסדר.
shayD כתב:שועל כתב:אנשים לא קולטים עד כמה הסכנה מהחרדים גדולה, הם גם מתרבים בקצב מסחרר.
אתה מגזים.
ואני לא מחובבי החרדים.
roy1000 כתב:אני בכלל לא בטוח שהחלק היחסי של החרדים באוכלוסיה ממשיך לגדול. יש עשרות אלפים של יוצאים בשאלה בכל שנה והפריון במגזר החילוני רק עולה. יש לי המון חברים חילונים עם 4 ילדים.
בקבוצות אחרות באוכלוסייה היהודית שיעורי הפריון הם: אצל דתיים שאינם חרדים סביב 4.3, אצל נשים מסורתיות-דתיות 2.6, אצל מסורתיות שאינן דתיות 2.2-2.3 ואצל נשים חילוניות הוא הנמוך ביותר - 2.1. באוכלוסייה הערבית השיעור אצל נשים שאינן דתיות וכן הממוצע של כלל האוכלוסייה הוא 3.5, ובאופן מפתיע השיעור אצל "נשים דתיות מאוד" נמוך מעט מהשיעור אצל "נשים דתיות". הסבר אפשרי לתוצאה סטטיסטית זו, הוא הקושי להגדיר "דתיות" בקרב מוסלמים בישראל, בשונה מבמגזר היהודי בו ההגדרה ברורה יותר לפי קיום מצוות מסוימות, השתייכות מגזרית-מפלגתית, מוסדות החינוך לילדים וכדומה[5][6] שיעור הפריון הכולל בקרב הבדואים במחוז הדרום, הוא 5.7.
43% לא דתיים, חילוניים
23% מסורתיים לא כל כך דתיים
15% מסורתיים דתיים
10% דתיים
9% חרדים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים