השחקן הכי גדול אי פעם באירופה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: השחקן הכי גדול אי פעם באירופה

הודעהעל ידי jay » 05 ספטמבר 2016, 02:20

שלא נדרדר חזרה ליעקוסי. סתם, אבל פחות מעוטר - בלי אליפות אירופה ופחות תארים מקומיים.

מה שכן, בכל מה שנוגע לסקורינג, ג'מצ'י היה מכונה ובטופ האירופאי של כל הזמנים - באליפות אירופה בשנות ה-80 הוא עקף את פטרוביץ' בדרך לתואר מלך הסלים.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי SlavaCa » 05 ספטמבר 2016, 02:34

jay כתב:שלא נדרדר חזרה ליעקוסי. סתם, אבל פחות מעוטר - בלי אליפות אירופה ופחות תארים מקומיים.

מה שכן, בכל מה שנוגע לסקורינג, ג'מצ'י היה מכונה ובטופ האירופאי של כל הזמנים - באליפות אירופה בשנות ה-80 הוא עקף את פטרוביץ' בדרך לתואר מלך הסלים.

כן יש געגועים לישראלים ברמה גבוהה, למרות שכספי בנבא הוא לא ברמת כשרון של ג׳מצ׳י,קטש, שפר
SlavaCa

הודעהעל ידי felix_r » 05 ספטמבר 2016, 03:22

SlavaCa כתב:
jay כתב:ורק אנחנו לא נעז להזכיר את ברקוביץ'...

דורון ג׳מצ׳י על הדרך :)

ג'מצ'י באמת נחשב ליותר מסוכן על ידי היריבים, למרות שברקוביץ' היה ווינר גדול
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי SlavaCa » 05 ספטמבר 2016, 03:36

בקליבלנד יצא לי לדבר עם מיקי ועם דורון, מיקי בן אדם מאוד נחמד והקדיש איזה 10 דקות לשיחה וג׳מצ׳י היה די מגעיל ומתנשא
SlavaCa

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ספטמבר 2016, 04:59

עם כל הכבוד לפארקר שבאמת שלט באירופה בתקופתו, זו הייתה תקופה של אירופה הרבה יותר מדוללת כשרוב השחקנים הטובים הולכים ל- NBA כבר בגיל מוקדם.

אני לא חושב שאפשר להזכיר את פארקר (טוב ככל שיהיה) עם שחקנים כמו סאבוניס, פטרוביץ', קוקוץ', ראדג'ה, דנילוביץ', או ג'ינובלי (ובטוח שכחתי הרבה אחרים). כבודו של פארקר מונח במקומו, אבל הוא לא היה בליגה שחקנים כמו סאבוניס איך שלא יהיה אפשר לסובב את זה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 05 ספטמבר 2016, 09:58

לא יודע אם פארקר הטוב בכל הזמנים אבל הוא מהטובים ביותר ובתקופתו היה הג'ורדן של אירופה
השליטה שלו בכל האספקטים של המשחק (המשחק שלו היה מושלם) היתה מטורפת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 05 ספטמבר 2016, 09:59

אחדשיודע כתב:יש מקום להזכיר גם שחקנים עתיקים יותר כמו דינו מנגין וסרגיי בלוב.

ומצטרף למה שנאמר לפני ע"י כרמל. קשה מאוד להשוות בין שחקנים מתקופות שונות (שלא נדבר על זמנים שלא חווינו על בשרנו), בוודאי בין שחקנים שלא התחרו אחד מול השני. מה גם שהכדורסל עבר לא מעט שינויים לאורך השנים, ואפשר לשער שלא כל השחקנים שהצליחו לפני 30-40 שנה היו מצליחים באותה מידה היום לדוגמא. לכל תקופה יש את השחקנים הגדולים שלה.

ובראייה סובייקטיבית, לכל אחד יהיה כמובן את הפייבוריט שלו. הקרואטים יגידו פטרוביץ', הסרבים - בודירוגה, המכביסטים - פארקר, האיטלקים - מנגין, הליטאים - סאבוניס, היוונים - חלק יגידו בודירוגה, חלק דיאמנטידיס, חלק ספאנוליס וחלק גאליס (למרות שלא זכה ביורוליג). וכל התשובות נכונות.

מה עם ארלאוקס?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 05 ספטמבר 2016, 10:53

rc4991 כתב:
אחדשיודע כתב:יש מקום להזכיר גם שחקנים עתיקים יותר כמו דינו מנגין וסרגיי בלוב.

ומצטרף למה שנאמר לפני ע"י כרמל. קשה מאוד להשוות בין שחקנים מתקופות שונות (שלא נדבר על זמנים שלא חווינו על בשרנו), בוודאי בין שחקנים שלא התחרו אחד מול השני. מה גם שהכדורסל עבר לא מעט שינויים לאורך השנים, ואפשר לשער שלא כל השחקנים שהצליחו לפני 30-40 שנה היו מצליחים באותה מידה היום לדוגמא. לכל תקופה יש את השחקנים הגדולים שלה.

ובראייה סובייקטיבית, לכל אחד יהיה כמובן את הפייבוריט שלו. הקרואטים יגידו פטרוביץ', הסרבים - בודירוגה, המכביסטים - פארקר, האיטלקים - מנגין, הליטאים - סאבוניס, היוונים - חלק יגידו בודירוגה, חלק דיאמנטידיס, חלק ספאנוליס וחלק גאליס (למרות שלא זכה ביורוליג). וכל התשובות נכונות.

מה עם ארלאוקס?

לא ברמה הזאת כלל וכלל.

קשה מאד בכלל להגדיר "הגדול ביותר" , פטרוביץ' וסאבוניס לטעמי האירופאים הגדולים ביותר בפער רציני ,קוקוץ' אחריהם , דיבאץ' וראג'ה באים מעט אחריו, שאראס הוא קבלן התארים המרשים ביותר ועם יותר קבוצות, בל נשכח את מנגין ,קורבלאן , בלוב , ברקוביץ'
לגבי זרים ששיחקו באירופה , פארקר כמובן שם , בטח מקאדו , ג'ינובילי שם ,ויש עוד טונה של שמות (ווילקינס,מגי,בראבנדר).
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי argof » 05 ספטמבר 2016, 15:41

היורוליג כבר הכתירו את 35 הגדולים של המשחק: https://en.wikipedia.org/wiki/50_Greate ... ntributors

כמעט בלתי אפשרי לבחור מתוכם אפילו את 10 הגדולים, זה המון פונקציה של גיל ושל חווייה סובייקטיבית של המשחק.

החמישיה שלי (תחת אילוצי הסובייקטיביות הנ"ל): שאראס, פטרוביץ', פארקר, קוקוץ' ומק'אדו.

אבל: דנילוביץ', בודירוגה, סאבוניס, ראדג'ה, מנגין, קורבלאן, פאפאלוקאס, ספנוליס, דיאמנטידיס - יש שפע ראויים.
argof

הודעהעל ידי jol9 » 05 ספטמבר 2016, 15:46

אני חושב ששחקנים כמו ג'ינובילי לא ממש רלוונטיים לדיון. הוא לא שיחק מספיק שנים באירופה.
מה שכן, שחקנים כאלה כמעט ואין היום, ומי שיש משחק בNBA.
עצם זה שדה קולו הוא כנראה השחקן הכי טוב באירופה היום, אומרת הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 05 ספטמבר 2016, 16:33

גם אני לא מבין איך ג'ינובילי קשור. היה ענק גם באירופה, אבל זאת הייתה ריצה קצרה (יחסית לקריירה שלו, ויחסית לאחרים) עם אליפות אירופה אחת.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 ספטמבר 2016, 17:26

roy1000 כתב:עם כל הכבוד לפארקר שבאמת שלט באירופה בתקופתו, זו הייתה תקופה של אירופה הרבה יותר מדוללת כשרוב השחקנים הטובים הולכים ל- NBA כבר בגיל מוקדם.

אני לא חושב שאפשר להזכיר את פארקר (טוב ככל שיהיה) עם שחקנים כמו סאבוניס, פטרוביץ', קוקוץ', ראדג'ה, דנילוביץ', או ג'ינובלי (ובטוח שכחתי הרבה אחרים). כבודו של פארקר מונח במקומו, אבל הוא לא היה בליגה שחקנים כמו סאבוניס איך שלא יהיה אפשר לסובב את זה.

מבלי להשוות לאף אחד, גם בתקופה של פארקר היו שחקנים בכירים שהשאירו חותם כלשהו באירופה לפני שעזבו ל-NBA. קח לדוגמא את השחקנים ששיחקו בויטוריה - סקולה, ספליטר, קלדרון, נוצ'יוני, פריג'יוני, מצייאוסקאס. כמו גם מרכוס בראון, צ'ארלס סמית', לנגדון, אלפונסו פורד, נבארו, שאראס וגרבאחוסה שהגיעו פחות או יותר לשיאם באותם שנים. ובנוסף, חבר'ה שלא שיחקו מעולם ב-NBA אבל היו שווים NBA באותם שנים כמו בודירוגה, וויצ'יץ' ופאפאלוקאס.

השמות שהזכרת אומנם סקסיים וגדולים יותר מרוב השמות שאני הזכרתי, אבל צריך לבחון את התקופה ששיחקו לעומק.
החבר'ה האלה כיכבו ביורוליג (או גביע אירופה לאלופות) מסוף שנות ה-80 עד אמצע שנות ה-90 - אבל כל אחד זהר בתקופה אחרת. קוקוץ' וראדג'ה זכו יחדיו בשתי אליפויות אירופה הראשונות של ספליט הגדולה ב-89-90 (קוקוץ' המשיך לזכייה נוספת ב-91), דנילוביץ' וג'ורג'ביץ' שיתפו פעולה באליפות היחידה של פרטיזן ב-92 אחרי שספליט פירקו את החבילה, וסאבוניס זכה באליפות אירופה היחידה שלו ב-95 במדי ריאל מדריד (אחרי שקוקוץ' וראדג'ה כבר עזבו ל-NBA בשנת 93). דנילוביץ' הוסיף גביע אירופה שני לארון הפרטי שלו לאחר שנתיים רוויות פציעות ב-NBA, כשזכה ביחד עם בנטון בשנת 98 - בזמן שקוקוץ' וסאבוניס כיכבו ב-NBA.

התקופה היחידה בה ארבעת החבר'ה האלה (קוקוץ', ראדג'ה, דנילוביץ' וסאבוניס) "כיכבו" במקביל בגביע אירופה לאלופות היתה בעונת 92/93 (וכמה אירוני שבעונה הזו אף אחד מהשמות האלה לא זכה בגביע אירופה, אלא דווקא לימוז' - עם שחקנים שהיום מוכרים לחלקנו בעיקר כמאמנים, כמו יורי זדובץ' ודושקו איבנוביץ') - בין השנים 88-91 ספליט הגדולה כאמור שלטה באירופה בבלעדיות, בעזרת חבורת צעירים כישרוניים ששיתפו פעולה (ולא הרחק מאחוריה אגב היתה מכבי, פיינליסטית ב-89 ומקום שלישי ב-91), כאשר סאבוניס שיחק בשנים האלו בויאדוליד (שלא שיחקה בגביע אירופה לאלופות). ורק לאחר שהפרידו כוחות, התפנה המקום לדנילוביץ' וג'ורג'ביץ', ששיתפו פעולה בפרטיזן ביחד עם המאמן הזוטר ז'ליקו אוברדוביץ'.

השאלה בסופו של דבר היא לא מי היה שחקן גדול יותר, אלא מי היה גדול יותר במסגרת האירופית (או ספציפית במסגרת של גביע אירופה לאלופות). ואני לא רואה שום סיבה שלא להזכיר את פארקר ביחד עם השמות האלה, הוא ועוד איך ראוי להיזכר כאחד הגדולים ביותר לטעמי.
ג'ינובילי אגב (שיחק בתקופה דומה לזאת של פארקר, כך שההשוואה ביניהם קלה יותר), עשה קריירה אירופית פחות מרשימה מפארקר. גם מבחינה סטט', וגם מבחינת הישגים (אישיים וקבוצתיים - כתוצאה ישירה כמובן של אורך הקריירה האירופית שלו).
אחדשיודע

הודעהעל ידי ankram » 05 ספטמבר 2016, 17:49

jay כתב:גם אני לא מבין איך ג'ינובילי קשור. היה ענק גם באירופה, אבל זאת הייתה ריצה קצרה (יחסית לקריירה שלו, ויחסית לאחרים) עם אליפות אירופה אחת.

אם אני לא טועה הוא שיחק איזה 3 שנים באירופה. פארקר רק 2 יותר......
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 ספטמבר 2016, 17:52

אחדשיודע כתב:התקופה היחידה בה ארבעת החבר'ה האלה (קוקוץ', ראדג'ה, דנילוביץ' וסאבוניס) "כיכבו" במקביל בגביע אירופה לאלופות היתה בעונת 92/93 (וכמה אירוני שבעונה הזו אף אחד מהשמות האלה לא זכה בגביע אירופה, אלא דווקא לימוז' - עם שחקנים שהיום מוכרים לחלקנו בעיקר כמאמנים, כמו יורי זדובץ' ודושקו איבנוביץ') - בין השנים 88-91 ספליט הגדולה כאמור שלטה באירופה בבלעדיות, בעזרת חבורת צעירים כישרוניים ששיתפו פעולה (ולא הרחק מאחוריה אגב היתה מכבי, פיינליסטית ב-89 ומקום שלישי ב-91), כאשר סאבוניס שיחק בשנים האלו בויאדוליד (שלא שיחקה בגביע אירופה לאלופות). ורק לאחר שהפרידו כוחות, התפנה המקום לדנילוביץ' וג'ורג'ביץ', ששיתפו פעולה בפרטיזן ביחד עם המאמן הזוטר ז'ליקו אוברדוביץ'.

סליחה, גם ב-92/93 לא יצא לכל החבר'ה האלה לשחק ביחד (אבל 3 מ-4, יותר משאר העונות: סאבוניס בריאל, דנילוביץ' בבולוניה וקוקוץ' בבנטון). רומא של ראדג'ה לא השתתפה בגביע אירופה לאלופות.

ankram כתב:
jay כתב:גם אני לא מבין איך ג'ינובילי קשור. היה ענק גם באירופה, אבל זאת הייתה ריצה קצרה (יחסית לקריירה שלו, ויחסית לאחרים) עם אליפות אירופה אחת.

שיחק שנתיים, ופארקר אגב השיג סטט' מעט מרשימה יותר ממנו בעונה החופפת של שניהם ביורוליג (2001/2002). אם כי מאוד דומה, חייב לציין.
פארקר: http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2001
ג'ינובילי: http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2001
וכפי שכולנו יודעים ומכירים, פארקר הגיע לשיאו האירופי רק ב-2003-2006.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ספטמבר 2016, 21:00

ankram כתב:

הוצאת לי את המילים מהפה... אין לי כוח לבדוק, אבל הוא שיחק שנתיים או שלוש ובזמן הזה הוא שלט ביורוליג ללא עוררין, לא פחות מפארקר.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ספטמבר 2016, 21:03

אחדשיודע כתב:שיחק שנתיים, ופארקר אגב השיג סטט' מעט מרשימה יותר ממנו בעונה החופפת של שניהם ביורוליג (2001/2002). אם כי מאוד דומה, חייב לציין.

זו לא הייתה עונת הפיצול?
roy1000

הודעהעל ידי jay » 05 ספטמבר 2016, 21:39

הקונטקסט הוא השחקן הכי גדול באירופה.
ג'ינובילי שיחק שנתיים ביורוליג ולקח גביע אחד.
פארקר שיחק 5 שנים ביורוליג, ולקח 3 גביעים (ועוד גמר ופיינל פור), פעמיים MVP.
מנו זה אהבה בלב, אבל עם כל האהבה, זה לא קרוב אפילו מבחינת העובדות...
נערך לאחרונה על ידי jay בתאריך 07 ספטמבר 2016, 00:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי SlavaCa » 05 ספטמבר 2016, 22:11

בקרוב לצערינו לא ניראה שחקנים גדולים באירופה, כל דבר שיש לו קצת כשרון מהממוצע נכתף לנבא בגיל צעיר, פה ושם יהיו חוזרים אבל יותר ויותר נראה אמריקאים ביננונים משתלתים על אירופה
SlavaCa

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 ספטמבר 2016, 23:48

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:שיחק שנתיים, ופארקר אגב השיג סטט' מעט מרשימה יותר ממנו בעונה החופפת של שניהם ביורוליג (2001/2002). אם כי מאוד דומה, חייב לציין.

זו לא הייתה עונת הפיצול?

לא. בפיצול (2000/2001) ג'ינובילי ובולוניה שיחקו (וזכו) כזכור ביורוליג, בעוד פארקר ומכבי שיחקו (וזכו) בסופרליג. הם שיחקו באותה מסגרת רק שנה לאחר מכן, ולזה התייחסתי.
ג'ינובילי אגב שיחק שנתיים נוספות באיטליה לפני שעבר לבולוניה (אחת מהן בליגה השנייה באיטליה), אבל לא נטל חלק בתחרות אירופית.
אחדשיודע

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, עידן ו־13 אורחים