ת׳רד המלפפונים - אייברסון סיכם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת׳רד המלפפונים - אייברסון סיכם

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 11:47

שועל כתב:
roy1000 כתב:
rc4991 כתב:ממש אנשים פה חשבו שווימס וגאודלוק יהיו פה
היו פה מספר פעמים שניבאו תסריטים רעים וקרה דווקא הפוך

תסתכל אחורה על ת'רדים בתחילת הקית ותראה מה רשמו שיהיה כאן

אני חושב שמעט מאוד אנשים הופתעו משני שחקנים ב 1.5 מליון דולר כל אחד.מכבי אכן הצליחה להביא בסכום הזה שחקנים ששווים (אולי) יותר, אבל אתה לא יכול להגיש שזה היה מפתיע.
היו פארמר-רוצ'סטי-אמבקווה ועכשיו יש גאודלוק-ווימס-ציברס שזה תוספת לא גדולה במיוחד בשכר.

גאודלוק מרוויח מיליון

אז בכלל אין כמעט שינוי לעומת שנה שעברה. השחקנים (על הנייר) אולי טובים יותר, אבל מבחינת שכר הפער הוא 150-250 שציברס מקבל יותר מאמבקווה.
השיטה של מכבי לקחת רשימה של שחקנים, להציע להם סכומים נמוכים ולהחתים את הראשון שמסכים היא שיטה שאכן יכולה להביא לפה שחקנים כמו ווימס וגאודלוק, אבל אני לא בטוח שזה מיתרגם להצלחה על המגרש.
roy1000

הודעהעל ידי שועל » 08 ספטמבר 2016, 11:50

roy1000 כתב:
שועל כתב:
roy1000 כתב:

אני חושב שמעט מאוד אנשים הופתעו משני שחקנים ב 1.5 מליון דולר כל אחד.מכבי אכן הצליחה להביא בסכום הזה שחקנים ששווים (אולי) יותר, אבל אתה לא יכול להגיש שזה היה מפתיע.
היו פארמר-רוצ'סטי-אמבקווה ועכשיו יש גאודלוק-ווימס-ציברס שזה תוספת לא גדולה במיוחד בשכר.

גאודלוק מרוויח מיליון

אז בכלל אין כמעט שינוי לעומת שנה שעברה. השחקנים (על הנייר) אולי טובים יותר, אבל מבחינת שכר הפער הוא 150-250 שציברס מקבל יותר מאמבקווה.

התקציב גדל ביותר מההבדל בין צירבס לאמבקווה, מפני שיש שינוי לעומק, יש יותר שחקנים, אבל חלקם מיותרים.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי my man » 08 ספטמבר 2016, 11:51

אחדשיודע כתב:
my man כתב:
אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:לא הייתי שופט את הקבוצה עוד לפני שראינו אותה משחקת, גם אם לא כל החלקים בפאזל נראים לנו מתאימים.
אבל אם מלכתחילה לא מסמנים גבוה, מבחינתי זה הכישלון האמיתי.

אף אחד לא שופט. אנחנו מנחשים בהתאם למה שאנחנו יודעים עד עכשיו. ברור שברגע שנראה את הקבוצה משחקת, כל אחד יוכל לעדכן את דעתו.
אם נחכה עוד חודש, יהיה לנו פה די משעמם.

התייחסתי למשפט האחרון של שועל - "מכבי חייבת להחזיר לעצמה את הכבוד, והיא לא עושה את זה".
אם להחזיר את הכבוד משמע להגיע להצלבה ולזכות באליפות, אז יכול להיות שהיא כן עושה את זה (או לפחות יש סיכוי). אבל מבחינתי כאמור, זו לא אמורה להיות המטרה.

למה זה מרגיש שרק אני ואתה(וברור שעוד כמה אבל בשביל הפואנטה) רוצים פיינל פור באופן קבוע?
זה מטריף אותי!

אני לא מצפה להגיע פיינל פור באופן קובע, אבל אני כן מצפה שידעו לסמן אותו כמטרה. תמיד צריך לכוון להכי גבוה.
וכן, מעדיף לקחת הימורים (מושכלים) בדרך בשביל להגיע למטרה הזאת, מאשר "ללכת על בטוח" ולהסתפק בהצלבה. לא מבין את הראש הזה.

כן נו..זה מה שהתכוונתי. שבבנייה זו תהיה המטרה.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 11:51

שועל כתב:
שמואל1 כתב:
אחדשיודע כתב:לפי גלדסטון - יש סיכום עם השחקן על חוזה של 450 אלף דולר נטו (600 ברוטו) לעונה, אבל אין סיכום עם הקבוצה.
קרשיאקה דורשת עליו בייאאוט מופרך של 250 אלף דולר.

אז עלות העסקה 700 אלף דולר נטו. מיליון דולר ברוטו לשחקן בינוני שלא מתאים לקבוצה. תאמינו לי כבר היה עדיף להשאיר את אמבקווה.

בוואלה ראיתי שמכבי צריכה לשלם רק 350 אלף ואת ה150 הנותרים קרשיאקה תשלם, בעוד גולדסטון טוען שלא רק שמכבי תשלם את כל השכר היא גם צריכה לשלם ביי אאוט של 250.
אני הולך עם וואלה. גולדסטון נוטה לכתוב דברים בלי כיסוי, וזה גם נראה לי מוזר שמכבי תשלם סכומים כאלה על אייברסון.

בוואלה כתבו שהוא צפוי להרוויח כחצי מיליון דולר, לא יותר מזה. אתה מדבר על הדיווח של אתמול.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 11:55

שועל כתב:
roy1000 כתב:

גאודלוק מרוויח מיליון

גאודלוק ירוויח 1.2 מיליון דולר נטו = 1.6 מיליון דולר ברוטו.
ווימס 1.5 מיליון דולר נטו = 2 מיליון ברוטו.

יש פה סכומים משמעותיים יותר ממה שנדמה לכם.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 11:55

שועל כתב:התקציב גדל ביותר מההבדל בין צירבס לאמבקווה, מפני שיש שינוי לעומק, יש יותר שחקנים, אבל חלקם מיותרים.

יכול להיות. אני מדבר על השלישיה המובילה - שם כמעט אין שינוי. לא חישבתי, אבל אני גם לא בטוח שהסך הכל גדל הרבה, כי הישראלים וסמית' נשארו וחוץ מהשלישיה הראשית אין לך שחקנים שמקבלים כסף גדול (אני לא סופר את מילר כרגע).
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 11:56

אחדשיודע כתב:גאודלוק ירוויח 1.2 מיליון דולר נטו = 1.6 מיליון דולר ברוטו.

שנה שעברה היה את פארמר עם 1.5 מליון נטו ואת רוצ'סטי עם מליון (או 900 אלף). לא כזה שינוי משמעותי.
roy1000

הודעהעל ידי שועל » 08 ספטמבר 2016, 11:58

אחדשיודע כתב:
שועל כתב:
roy1000 כתב:

גאודלוק מרוויח מיליון

אם אתה מחשיב את הפיצוי בסך 200 אלף בסוף העונה זה אכן מיליון מאתיים
השאלה היא לא כמה בדיוק מכבי מוציאה מהכיס, אלא ההשוואה לעונות קודמות, ולצורך כך די בהשוואה בין הסכומים נטו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 11:59

roy1000 כתב:

שנה שעברה היה את פארמר עם 1.5 מליון נטו ואת רוצ'סטי עם מליון (או 900 אלף). לא כזה שינוי משמעותי.

מהנתונים עולה כי השכר הגבוה ביותר (ברוטו) לשחקן בודד אותו ישלמו הצהובים בעונת 2015/16 יעמוד על 1.6 מיליון דולר. השכר הזה מובטח לשני שחקנים - כוכב הרכש החדש ג'ורדן פארמר, שהצטרף לקבוצה אחרי עונה בדרושאפקה הטורקית, וזאת תהיה קדנציה שנייה שלו במועדון (שיחק בהיכל בתחילת 2011/12 לתקופה קצרה, עקב השביתה ב-NBA, ולאחר מכן חזר לניו-ג'רזי נטס); גם דווין סמית שחוזהו שודרג בתום העונה שעברה, ויתחיל את העונה החמישית שלו במדי מכבי ת"א, ייהנה בעונה הקרובה משכר ברוטו של 1.6 מיליון דולר. סעיף נוסף בחוזה של סמית ופארמר כולל מענק של 70 אלף דולר לכל אחד עבור זכייה ביורוליג.

המשתכר השלישי בקבוצה העונה הוא טיילור רוצ'סטי, מלך הסלים של היורוליג בעונה שעבר שהגיע מניז'ני נובגורוד הרוסית, שירוויח שכר של 1.3 מיליון דולר ברוטו. לגארד האמריקאי מובטח מענק של 80 אלף דולר עבור זכייה ביורוליג.

פארמר - 1.6 מיליון ברוטו.
סמית' - 1.6 מיליון ברוטו.
רוצ'סטי - 1.3 מיליון ברוטו.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001069020
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 12:01

שועל כתב:
אחדשיודע כתב:
שועל כתב:
roy1000 כתב:

גאודלוק מרוויח מיליון

אם אתה מחשיב את הפיצוי בסך 200 אלף בסוף העונה זה אכן מיליון מאתיים
השאלה היא לא כמה בדיוק מכבי מוציאה מהכיס, אלא ההשוואה לעונות קודמות, ולצורך כך די בהשוואה בין הסכומים נטו.

אין שום היגיון להשוות בנטו כשעל זרים וישראלים (+דווין סמית'ים) יש מדרגת מס שונה. משווים בברוטו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי rc4991 » 08 ספטמבר 2016, 12:02

roy1000 כתב:

נו רוי, תעשה לי טובה
אמרת במהלך כל העונה שמכבי נדפקה עם החוזים הנוכחיים ושלא יבואו שחקנים איכותיים ושנלך לעונה פיננסית
פתאום זה לא מפתיע שמכבי החתימה שני שחקנים במיליון וחצי

ואל תעוות את הדברים, אמבקווה עולה 300-400 אלף דולר פחות מצירבס
יש גם את כל החוזים שמכבי עוד משלמת, שזה בפני עצמו עוד מלא כסף
אתה יכול לסובב את זה איך שאתה רוצה אבל התקציב עלה הקיץ ואפילו בצורה יפה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 12:03

אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:

מהנתונים עולה כי השכר הגבוה ביותר (ברוטו) לשחקן בודד אותו ישלמו הצהובים בעונת 2015/16 יעמוד על 1.6 מיליון דולר. השכר הזה מובטח לשני שחקנים - כוכב הרכש החדש ג'ורדן פארמר, שהצטרף לקבוצה אחרי עונה בדרושאפקה הטורקית, וזאת תהיה קדנציה שנייה שלו במועדון (שיחק בהיכל בתחילת 2011/12 לתקופה קצרה, עקב השביתה ב-NBA, ולאחר מכן חזר לניו-ג'רזי נטס); גם דווין סמית שחוזהו שודרג בתום העונה שעברה, ויתחיל את העונה החמישית שלו במדי מכבי ת"א, ייהנה בעונה הקרובה משכר ברוטו של 1.6 מיליון דולר. סעיף נוסף בחוזה של סמית ופארמר כולל מענק של 70 אלף דולר לכל אחד עבור זכייה ביורוליג.

המשתכר השלישי בקבוצה העונה הוא טיילור רוצ'סטי, מלך הסלים של היורוליג בעונה שעבר שהגיע מניז'ני נובגורוד הרוסית, שירוויח שכר של 1.3 מיליון דולר ברוטו. לגארד האמריקאי מובטח מענק של 80 אלף דולר עבור זכייה ביורוליג.

פארמר - 1.6 מיליון ברוטו.
סמית' - 1.6 מיליון ברוטו.
רוצ'סטי - 1.3 מיליון ברוטו.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001069020

סבבה. אני זוכר שהיו מקורות שדיברו על 1.5 מליון נטו לפארמר, אבל מקבל שגלובס אמין יותר.

אז השנה (לפי הפרסומים), יש את ווימס עם 2 מליון ברוטו וגאודלוק עם 1.3 מליון (או 1.6) לפי מי מכם שצודק. אז קפצת בעלות מ- 2.9 לשני השחקנים המובילים ל- 3.3 עד 3.6. לא בדיוק מהפכה. הרי רק מהעלת מחירי המנויים מכבי מקבלת עוד מליון עד שני מליון דולר. איפה הבשורה פה?
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2016, 12:06

אם מכבי תשלם 250 אלף דולר ביי אאוט על אייברסון..

החתמה רעה מאוד שנובעת מלחץ מיותר. היו צריכים לחכות לניפויים בסוף אוקטובר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 08 ספטמבר 2016, 12:08

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

נו רוי, תעשה לי טובה
אמרת במהלך כל העונה שמכבי נדפקה עם החוזים הנוכחיים ושלא יבואו שחקנים איכותיים ושנלך לעונה פיננסית

ופאברני מרוויח הרבה יותר מאייברסון.
יכול להיות שהתקציב עלה (גם ההכנסות, מבנדר ומהמנויים), אבל מה שמעניין זה השורה התחתונה, וזה איזה קבוצה בנו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 12:10

rc4991 כתב:נו רוי, תעשה לי טובה

נכון, אמרתי בהלך העונה שילכו לעונה פיננסית, אבל אז הגיע הפורמט החדש של היורוליג והגדיל את ההכנסות בכמה מליונים. אף אחד לא הופתע משני שחקנים במליון וחצי דולר. זה בערך מה שציפיתי.

לגבי ציברס/אמבקווה - עד כמה שאני זוכר, אמבקווה קיבל 750 (או 850) נטו לשנה. אני טועה? ציברס מקבל מליון נטו. משהו לא מסתדר לי במספרים, אבל אולי אחדשיודע יוכל לעשות סדר.

לגבי השחקנים שלא משחקים בקבוצה - זה קצת קשה כי בכל עונה יש כמה כאלה, אז צריך לעשות ממש מעקב על העונה הזו לעומת העונה שעברה, אני כבר לא זוכר. אולי אחרים זוכרים.

התקציב עלה, אבל נראה שעלה בפחות מהכסף העודף שיתקבל מהיורוליג ומהעליה במחירי המנויים. אז כן, על פניו זה נראה כמו עונה פיננסית (בלי להתחשב במילר ובשחקנים שלא משחקים בקבוצה).
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 12:11

MTA2311 כתב:אם מכבי תשלם 250 אלף דולר ביי אאוט על אייברסון..

זה באמת משנה אם משלמים עליו 500 אלף או 700 אלף? הרי במילא זה לא כסף שהיה הולך למקום אחר? אני חושב שמה שמשנה פה זה השחקן לא העלות.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 12:13

לגבי גאודלוק:
הגארד אנדרו גאודלוק (27, 1.91 מטרים), שהדיח את מכבי ת"א מסדרת היורוליג עם פנרבחצ'ה/אולקר, חתם בשורות הצהובים לשנתיים בנוסח שנה-פלוס-שנה תמורת מיליון דולרים נטו בעונה הראשונה לצד 200 אלף דולרים פיצויים אם הצהובים לא ימשיכו בהתקשרות. ההסכם מבטיח לגארד 1.2 מיליון נטו, כך אישרו גורמים למערכת ONE.

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,62 ... 75389.html
בעונה הקרובה ירוויח השחקן מיליון דולרים, צניחה קלילה מחוזהו הטורקי והסיני. בשל זאת, הוחלט כי ב-2017-2018 הוא יקבל שני מיליון דולרים, אך אם מכבי תחליט לממש את אופציית היציאה, היא תפצה אותו ב-200,000 דולרים. מה שבטוח - יהיה מעניין לראות מה יקרה עד אז.

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,62 ... ml?ref=rss
אנדרה גאודולוק, חתם בצהובים לעונה אחת עם אופציה להארכה בעונה נוספת, כאשר שכרו יעמוד על כ-1.2 מיליון דולר.

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... cID=221507
לפי דיווחים באירופה, מדובר בהסכם לעונה תמורת 1.1 מיליון דולר נטו, עם אופציה לעונה נוספת.

http://www.yediot.co.il/articles/0,7340 ... 45,00.html

צירבס ירוויח מיליון דולר נטו = 1.25 ברוטו.
אמבקווה הרוויח בסביבות 700 אלף דולר נטו על פי הדיווחים. כ-935 אלף דולר ברוטו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 08 ספטמבר 2016, 12:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2016, 12:18

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אם מכבי תשלם 250 אלף דולר ביי אאוט על אייברסון..

זה באמת משנה אם משלמים עליו 500 אלף או 700 אלף? הרי במילא זה לא כסף שהיה הולך למקום אחר? אני חושב שמה שמשנה פה זה השחקן לא העלות.

זה משנה האמת.
כי בעלות הזאת יכלו להחתים שחקן טוב יותר. ב400 אלף כנראה שלא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ספטמבר 2016, 12:21

MTA2311 כתב:זה משנה האמת.
כי בעלות הזאת יכלו להחתים שחקן טוב יותר. ב400 אלף כנראה שלא.

אבל בהינתן זה שמכבי ננעלה על שחקן מסויים, אני חושב שהעלות לא ממש משנה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 12:36

תלוי. אם מכבי הולכים עליו בגלל שהוא זול כביכול, אז בייאאוט יכול לשנות את התמונה.
אבל אני אהיה מופתע (שוב) אם מכבי תסכים לשלם בייאאוט של יותר מ-50 אלף דולר, שגם הוא יהיה הזוי בעיניי.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, עידן ו־11 אורחים