yellowaura כתב:roy1000 כתב:אני מאוד מודאג מהשילוב של ווימס גאודלוק ואדלשטיין. אדלשטיין הוא ממש לא מהאמן הנכון בשביל הסגל הזה. בכל מקום שהוא הצליח בו, החל מרמת גן דרך הפועל היו לו שחקנים "שלו" שביצעו את תוכנית המשחק שלו. לא ברור לי איך אדלשטיין מתמודד עם שני סוסי פרא כמו ווימס ובעיקר גאודלוק. זה עשוי להיגמר בפיצוץ גדול.
בדיוק מה שאמרתי אתמול למישהו בעבודה רק בהקשר חוסר ניסיון יורוליג וחוסר בקבלות... אני לא רואה איך אדלשטיין משתלט על ווימס. גאודלוק שחקן שרק דמוי אוברדוביץ' יכול לגרום לו לשחק הגנה.
מקווה ששניהם יתנו לו כבוד.
אישית איבדתי עניין במשחק של מכבי מתחילת עונה ועוד במוקדמות אחרי שראיתי את שיטת המשחק.
אדלשטיין לא הביא תשוקה, לא הגנה ולא שיטת משחק נורמאלית. הגיע לו ללכת מבחינתי (למרות שהיו חייבים למצוא לו מחליף תוך כדי). עם חומר השחקנים שיש במכבי היה צריך לעשות יותר גם עם הפציעות. העניין כאן לא בתוצאות אלא בדרך ובמחוייבות.
היה דיון מעניין בהקשר הזה שארז התקבל. אני חושב שכל הסיפור עם ארז היה ידוע מראש...וחלק גדול מהאנשים צפה אפילו את סיבת הכישלון מראש.
לצערי מכבי בחרה את אדלשטיין בגלל הדרך שהוא מדבר בטלוויזיה בעיקר ולא על סמך הניסיון שלו ברמות הגבוהות.
יש רמות ביניים שמאמן צריך לעבור כדי להתקבל לקבוצה בכירה כמו שמנכ"ל גוגל או חברה בכירה אחרת לא יגיע מחברה קטנה...
אני חושב שההנהלה הלכה עם ווימס וגאודלוק מפני שהסיבות שלהם היו מקצועיות ולא חוסר במוטיבציה (ומשפת הגוף גם וטרן כמו סמית נראה לא מרוצה מאדלשטיין והוא ממש לא טרבל מייקר). ארז לא עמד בלחץ ולא ידע לנהל את השחקנים. לא ראו הקרבה של שחקנים, אפילו לא רוב הישראלים.
ארז אדלשטיין מדבר הרבה יותר יפה מפיני ולפעמים גם התנשא עליו בתקופה שלהם בחמישיות וכפרשן אבל יש לפיני כריזמה וביצים שלארז אדלשטיין אין גם מול השחקנים וגם מול ההנהלה. ניהול זה לא רק ידע!
בכל מקרה ברור שמכבי חייבת לשים לעצמה קריטריונים לפעמים הבאות למינוי מאמנים כמו שעושים בכל חברה נורמאלית: ניסיון של שנתיים לפחות כמאמן ראשי בקבוצת יורוליג מצליחה זה נראה לי סף תחתון כתנאי קבלה.
אני חושב שכרגע הבעיה הגדולה של מכבי היא תחושת שובע וירידת מתח מצטברת מהשנתיים האחרונות של חלק מהשחקנים שנשארו וחוסר מחוייבות שדרושה בקבוצות גדולות. יוגב אוחיון שחקן טוב אבל לדעתי איבד רבות מהתכונה החשובה ביותר שלו מלפני מספר עונות שזה רעב, כנ"ל סמית' והאחרים. היחידי שמרגיש לי מקצועי ומחוייב הוא גאודלוק שעוד רגיל לעבוד ברמת קבוצת צמרת עם מתח וציפיות להצלחה.
הסיבה שהזכרתי את אוחיון היא בגלל שהוא מבחינתי משקף את שחקני הרעב שאמורים לתת את האופי והארגיות החיוביות לקבוצה.
אני חושב(ואני מניח שחלק מהאנשים יזדהו מהחיים האישים שלהם) שברגע שאתה מוריד את הרגל מהגז ומוריד הילוך וכבר לא בהיי לבל שאתה היית רגיל להיות קשה לחזור לרמת אינטנסיביות ודקדקנות שהיית לך.
שחקן כמו אליהו, למשל מעדיף להיות ראש לשועלים בקבוצה שהוא יכול לשלב הרבה יותר חיים אישים וחיים קלים יותר מאשר להיות במשטר מדוקדק. גם הנטייה הזאת לחוסר הקרבה ומחוייבות הרבה יותר מדבקת מאשר מסירות והקרבה.
יהיה קשה מאוד לחזור לרמת המחוייבות והדקדקנות הזאת שדרושה בקבוצת צמרת.
מכבי לדעתי צריכה מאמן בסגנון דושאן איבאנוביץ' ולתת לו גיבוי מוחלט. לעשות טירונות לשחקנים ולהחזיר את השחקנים לתלם ולאניטנסיביות שהם איבדו בשנתיים האחרונות.
כמו כן מכבי צריכה סגנון משחק שייתן לה אנרגיות מהסגנון עצמו. כמו באמברג לפני שנתיים או מכבי של פרקינס.
מהשחקנים שיש למכבי הייתי כרגע שם במוקד את ווימס, גאודלוק, אוחיון, סמית' וצירבס. מכבי חייבת את השחקנים עם האופי - סמית' ואחיון מחוייבים כמה שיותר. צריכים לנסות להחזיר להם את הרעב והיכולת. סמית' צריך להיות המנהיג יש לו את הכבוד מצד הזרים ויש לו אופי של ווינר.
מכבי גם חייבת את קובלסקי או מאמן כושר ברמה גבוהה מאוד.