rc4991 כתב:שועל כתב:אפשר להדליק את הטלוויזיה מערב שבת ועל מיוט
רציני?
לגמרי
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
רציני?
BIG sofo כתב:אסור לראות בשבת
רציני?
שועל כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:אפשר להדליק את הטלוויזיה מערב שבת ועל מיוט
רציני?
לגמרי
LIAV10 כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:אפשר להדליק את הטלוויזיה מערב שבת ועל מיוט
רציני?
כן, לא קראת את הכתבה על זה?
לינק אצלי בפרטי
Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:אפשר להדליק את הטלוויזיה מערב שבת ועל מיוט
רציני?
כן, לא קראת את הכתבה על זה?
לינק אצלי בפרטי
אבל צריך להירשם
my man כתב:הצפייה בשבת מורכבת מאד(מאד!)! בסיס האיסור הוא הנאה מחילול שבת של יהודי. השידור מועבר לארץ ויש איזה יהודי שמפעיל את השידור ומעביר אותו לצופים בבית ומכבה אותו כשהוא מסתיים. כל זה קורה בשבת ולכן אסור לראות את זה ולהינות מזה.
מעבר לכך יש חשיבות מאד גדולה בהלכה לצביונה של השבת. פעולה שהיא נראית של חול אסורה בשבת. יש הטוענים אפילו שזה נגזרת של איסור דאורייתא שהוא "שבות" . פעולת הצפייה בטלוויזיה בשבת הינה מעשה שהוא לכל הדעות מעשה של חול והרגל של חול. וזה פוגע בקדושתה וצביונה של השבת.
מעבר לזה יש את איסור מראית עין שזה יראה בציבור כדבר המותר ולא כולם יודעים שהדלקת את הטלויזיה מערב שבת ובזה זה שונה מאור ומזגן שהתקבלה בכלל הציבור הידיעה על "שעון שבת".
זה מורכב הרבה יותר וצריך לשבת וללמוד את השתלשלות ההלכה על מנת להבין את משמעותו המלאה של הדין הזה..
MTA2311 כתב:my man כתב:הצפייה בשבת מורכבת מאד(מאד!)! בסיס האיסור הוא הנאה מחילול שבת של יהודי. השידור מועבר לארץ ויש איזה יהודי שמפעיל את השידור ומעביר אותו לצופים בבית ומכבה אותו כשהוא מסתיים. כל זה קורה בשבת ולכן אסור לראות את זה ולהינות מזה.
מעבר לכך יש חשיבות מאד גדולה בהלכה לצביונה של השבת. פעולה שהיא נראית של חול אסורה בשבת. יש הטוענים אפילו שזה נגזרת של איסור דאורייתא שהוא "שבות" . פעולת הצפייה בטלוויזיה בשבת הינה מעשה שהוא לכל הדעות מעשה של חול והרגל של חול. וזה פוגע בקדושתה וצביונה של השבת.
מעבר לזה יש את איסור מראית עין שזה יראה בציבור כדבר המותר ולא כולם יודעים שהדלקת את הטלויזיה מערב שבת ובזה זה שונה מאור ומזגן שהתקבלה בכלל הציבור הידיעה על "שעון שבת".
זה מורכב הרבה יותר וצריך לשבת וללמוד את השתלשלות ההלכה על מנת להבין את משמעותו המלאה של הדין הזה..
תשבע לי שאתה מאמין בבולשיט הזה
שועל כתב:אני מכיר דתיים שצופים בשבת
my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:הצפייה בשבת מורכבת מאד(מאד!)! בסיס האיסור הוא הנאה מחילול שבת של יהודי. השידור מועבר לארץ ויש איזה יהודי שמפעיל את השידור ומעביר אותו לצופים בבית ומכבה אותו כשהוא מסתיים. כל זה קורה בשבת ולכן אסור לראות את זה ולהינות מזה.
מה יש להאמין? אתה באמת לא רואה הבדל בין אור שדולק לצפייה בטלויזיה? תהיה אמיתי! הרי אם זה היה אותו דבר כולם היו עושים את זה...למה אנשים דתיים לא צופים בטלויזיה בשבת?(לפחות לא שאני יודע על זה ואני מקווה שזה באמת מה שקורה)
MTA2311 כתב:my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:הצפייה בשבת מורכבת מאד(מאד!)! בסיס האיסור הוא הנאה מחילול שבת של יהודי. השידור מועבר לארץ ויש איזה יהודי שמפעיל את השידור ומעביר אותו לצופים בבית ומכבה אותו כשהוא מסתיים. כל זה קורה בשבת ולכן אסור לראות את זה ולהינות מזה.
מה יש להאמין? אתה באמת לא רואה הבדל בין אור שדולק לצפייה בטלויזיה? תהיה אמיתי! הרי אם זה היה אותו דבר כולם היו עושים את זה...למה אנשים דתיים לא צופים בטלויזיה בשבת?(לפחות לא שאני יודע על זה ואני מקווה שזה באמת מה שקורה)
לא רואה שום הבדל. גם אין שום הבדל האמת. או שעושים כמו שצריך או שלא עושים בכלל.
כל ההצדקות ההלכתיות האלה שמוצאים בדיעבד.. אם מצאו איזו פרצה בשביל להדליק אור, מזגן ודוד היא תופסת גם לטלוויזיה.
בוא נעביר את הדיון לדברים שלא מצדיקים או משהו
מקובי כתב:ידוע באיזה שעה המשחק בשבת?
מקובי כתב:ידוע באיזה שעה המשחק בשבת?
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], Shay_uzan ו־14 אורחים