המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:LIAV10 כתב:מה? רון??
אל תגיד לי שאי פעם יצאת לבר מבלי לשנן את זה: https://youtu.be/Eo0F6mX9JIw
עניין הקרייזי אייז זה אחת התובנות הכי חשובות שעלו מטלוויזיה אי פעם
LIAV10 כתב:אה היא בגיל של רון?
סתם זקנה
MTA2311 כתב:טווח הגילאים האופטימאלי (לאחר מחקר כמובן) הוא 18-22.
אבל אנחנו מחפשים דברים שונים אז לא יודע..
Holiday_Armadillo כתב:מכביסט31 כתב:Holiday_Armadillo כתב:מכביסט31 כתב:Holiday_Armadillo כתב:דווקא מוכר, אין לך יס?
את לא זוכרת איך קיללת אותי בגלל שיש לי הוט?
כנראה הדחקתי
אני מדחיקה את רוב מה שקשור לחברה הזאת (חוץ מהתמונה של השלד שמסתכל מחוץ לתריסים וכתוב ''עדיין מחכה לטכנאי של הוט'')
סתם לא באמת קיללת אותי..
אז רגע, למה הבאת את הדוגמא ההיא?
כי המחשבה שברני (יצור דוחה) היה עם מישהי לא איפשרה לו להיות איתה בעצמו
ואז כשכתבת את מה שכתבת עברה לי המחשבה בראש של מה יקרה אם תפגוש את טרכטנברג במציאות (השם הפרטי שמור במערכת) כי אתם בערך באותו הגיל
שיעשע אותי מה היית חושב אם היית צעד מ.. ואז היית מגלה שזאת אותה אחת
מכביסט31 כתב:אותי מעניין איך הגעת לזה ממה שאמרתי על הפורנו![]()
כנראה שאני סאחי בקטע אחר..
אה וליאב, לא הכרתי את הקטע שהבאת לפה קודם, אבל עכשיו ראיתי אותו איזה 10 פעמים ברצף. קטע אדיר
Holiday_Armadillo כתב:מכביסט31 כתב:אותי מעניין איך הגעת לזה ממה שאמרתי על הפורנו![]()
אה וליאב, לא הכרתי את הקטע שהבאת לפה קודם, אבל עכשיו ראיתי אותו איזה 10 פעמים ברצף. קטע אדיר
לא מהפורנו, מזה שאמרת שתחפש כלה ג'ינג'ית שלא רוצה ילדים
מכביסט31 כתב:Holiday_Armadillo כתב:מכביסט31 כתב:אותי מעניין איך הגעת לזה ממה שאמרתי על הפורנו![]()
לא מהפורנו, מזה שאמרת שתחפש כלה ג'ינג'ית שלא רוצה ילדים
ואיך הגעת מזה לטרכטנברג?
MTA2311 כתב:
לא מבין, איך יש הגדרה רלוונטית אחרת חוץ מההגדרה הביולוגית? יש הגדרה אחת, והיא ההגדרה הביולוגית, ממנה אפשר לגזור משמעויות פילוסופיות.
ברגע שאתה עושה מעשה שנחשב כלפי חוץ לאלטרואיסטי, אבל מקבל ממנו סיפוק, איך אפשר לדעת אם המניע היה עזרה לזולת או מניע אגואיסטי? או שאולי גם המניע פתאום לא מרכז ההגדרה כמו אי קבלת תמורה?
בעיני ההשקפה שלך היא מאוד פשטנית.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:
לא מבין, איך יש הגדרה רלוונטית אחרת חוץ מההגדרה הביולוגית? יש הגדרה אחת, והיא ההגדרה הביולוגית, ממנה אפשר לגזור משמעויות פילוסופיות.
ברגע שאתה עושה מעשה שנחשב כלפי חוץ לאלטרואיסטי, אבל מקבל ממנו סיפוק, איך אפשר לדעת אם המניע היה עזרה לזולת או מניע אגואיסטי? או שאולי גם המניע פתאום לא מרכז ההגדרה כמו אי קבלת תמורה?
אבל תשים לב שבהגדרות האחרות שהבאתי, זה בכלל לא מופיע.
ההגדרה הביולוגית מתייחסת בעיניי יותר לעולם החי. לטבע. לבעלי החיים.
אנשים הם יצורים מורכבים יותר, וברגע שהבינה נכנסת לעניין, אז אי אפשר כבר לצייר קו גבול
ברור בין המונחים.
כי לכל פעולה שעושה אדם כלשהו, אפשר למצוא את התועלת שהוא מפיק ממנה כביכול.
אני בדעה ששתי הדוגמאות (ויש מן הסתם עוד) שאני הבאתי, הן דוגמאות לאלטרואיזם טהור,
אבל בוודאי שזה לא מדעי ולא מוחלט.
אני מסתכל על עצמי ואומר - אני הייתי מוכן לתת את הכליה שלי לבת שלי, והייתי מוכן לקפוץ על רימון
בשביל להציל אותה. זהו. לא אף אדם אחר.
לכן, אדם שעושה את זה לטובת זרים מוחלטים, או חברים לנשק, זה בעיניי אלטרואיזם טהור.
תחושת גבורה או סיפוק אחר מהעניין הזה, זניחים לעומת הויתור של אותם האנשים, וההקרבה שלהם
למען מישהו אחר, ככה שזה הרבה הרבה יותר קרוב לאלטרואיזם מאשר לאגואיזם.
בטח ובטח שזה לא שחור או לבן כמו שאתה מתאר.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:
אבל תשים לב שבהגדרות האחרות שהבאתי, זה בכלל לא מופיע.
ההגדרה הביולוגית מתייחסת בעיניי יותר לעולם החי. לטבע. לבעלי החיים.
אנשים הם יצורים מורכבים יותר, וברגע שהבינה נכנסת לעניין, אז אי אפשר כבר לצייר קו גבול
ברור בין המונחים.
כי לכל פעולה שעושה אדם כלשהו, אפשר למצוא את התועלת שהוא מפיק ממנה כביכול.
אני בדעה ששתי הדוגמאות (ויש מן הסתם עוד) שאני הבאתי, הן דוגמאות לאלטרואיזם טהור,
אבל בוודאי שזה לא מדעי ולא מוחלט.
אני מסתכל על עצמי ואומר - אני הייתי מוכן לתת את הכליה שלי לבת שלי, והייתי מוכן לקפוץ על רימון
בשביל להציל אותה. זהו. לא אף אדם אחר.
לכן, אדם שעושה את זה לטובת זרים מוחלטים, או חברים לנשק, זה בעיניי אלטרואיזם טהור.
תחושת גבורה או סיפוק אחר מהעניין הזה, זניחים לעומת הויתור של אותם האנשים, וההקרבה שלהם
למען מישהו אחר, ככה שזה הרבה הרבה יותר קרוב לאלטרואיזם מאשר לאגואיזם.
בטח ובטח שזה לא שחור או לבן כמו שאתה מתאר.
שועל כתב:זה באמת מאוד דק. השאלה היא אם כאשר אדם מסייע לחברו מתוך רחמים לדוגמה, האם אנחנו מתבוננים על זה כאגואיזם כי בסופו של דבר הוא עשה את זה על מנת להשקיט את מצפונו ולהרגיע את עצבונו, או שאנחנו מסתכלים על המניע ההתחלתי, וזה הרחמים עצמם שהם אלטרואיסטיים.
זה נראה די ברור שאין אלטרואיזם טהור.
שועל כתב:זה באמת מאוד דק. השאלה היא אם כאשר אדם מסייע לחברו מתוך רחמים לדוגמה, האם אנחנו מתבוננים על זה כאגואיזם כי בסופו של דבר הוא עשה את זה על מנת להשקיט את מצפונו ולהרגיע את עצבונו, או שאנחנו מסתכלים על המניע ההתחלתי, וזה הרחמים עצמם שהם אלטרואיסטיים.
זה נראה די ברור שאין אלטרואיזם טהור.
MTA2311 כתב:ד"א, יצא לי לקרוא על הנושא קצת יותר לעומק בשעה האחרונה, וראיתי שרוב מוחלט מהמחקרים הביולוגים (שלקחו את זה יותר לכיוון של דרוויניזם) והפסיכולוגים (תורת ההתנהגות וכו') תומכים בגישה שלי. מה שעומד בבסיס המסקנות האמפיריות האלה, זה שבני אדם כישויות ביולוגיות הם אגואסיטיים, ושגם גילויים אלטרואיסטיים כביכול הם לצורך מנגנוני הישרדות שונים.
אני דווקא פחות מעוניין לקחת את הדיון למקום הזה של מחקרים, וכן להישאר יותר בגבולות הפילוסופיים, אני מציין את זה רק כדי להראות שאני דווקא מתאר את המציאות פחות כשחור או לבן ממה שהיא באמת מסתבר.
שמע, בשורה התחתונה הפערים בינינו ברורים. אני כאדם ציני הרבה יותר ממך, מתקשה לראות מעשה שיש בו מידה מסויימת של תועלת אישית כאלטרואיזם. בעיני זה נוגד את עצם משמעות המושג.
jol9 כתב:הנקודה המעניינת לדעתי היא כאמור, חוסר האיזון בין שני המונחים האלה.
זה משהו שבהחלט שווה דיון פילוסופי על כמה שאנחנו חארות במהות...
roy1000 כתב:jol9 כתב:הנקודה המעניינת לדעתי היא כאמור, חוסר האיזון בין שני המונחים האלה.
זה משהו שבהחלט שווה דיון פילוסופי על כמה שאנחנו חארות במהות...
התשובה היא שאנחנו לא כאלה חארות במהות. כמו שכתבתי למעלה, אלרואיזם הוא דבר נפוץ בטבע. לא פעם אתה רואה חיות שמסכנות את עצמן ורף מקריבות את עצמן בשביל לעזור לחיות אחרות (וקשה לטעון שהם מקבלות סיפוק מזה). בני אדם (וגם חלק גדול מהחיות) הם יצורים חברתיים. מעצם טבענו כיצורים חברתיים, יהיה אכפת לנו מאחרים ומכאן הדרך לאלטרואיזם היא קצרה. אלטרואיזם הוא כן משהו טבעי כפי שחיי קהילה הם משהו טבעי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־20 אורחים