פארגו הפסיד בבוררות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פארגו הפסיד בבוררות

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 05:25

yehooda כתב:שתי שאלות:

א. האם עכשיו פארגו יוכל לחתום בכל קבוצה ואפילו באירופה או שמא עדיין יש תוקף לסעיף בחוזה שמאפשר לו לחתום רק ב-NBA.

ב. בהנחה ויש תוקף לחוזה והקנס הוא רק על הנזקים שהוא הסב לקבוצה. האם יתכן ובמידה ולא יצליח להשיג חוזה ב-NBA לשנה הבאה האם אז (באוגוסט 2012) מכבי תוכל להחזיר אותו אליה אם תחפוץ בכך ?

או , סוף סוף מישהו מעלה פה את השאלה הכי חשובה !!!!

האבסורד הכי גדול זה שפארגו שחקן חופשי עכשיו ואם יחתום בקבוצה אירופאית זה כאילו מכבי קיבלה עליו בייאווט של 270K שזה פשוט בדיחה !!!!!!!!!
אם על שחקן כמו מאצ'באן מכבי שילמה 500K יורו ביי אווט אז על פארגו הייתה צריכה לקבל לא פחות....
270 תמורת השחרור של השחקן הזה הם בדיחה ועוד אחת משרשרת הטעויות של ההנהלה השנה .....

לגבי שנה הבאה , ל]ארגו היה חוזה להשנה בלבד כך שבכל מקרה בקיץ הוא חופשי...

אני חייב מילה טובה על פארגו , הרצון שלו להתקדם מקצועית הרבה יותר גדול מאשר העניין של הכסף . הרי ברור לו שהוא לא יקבל את הסכום שהיה אמור לקבל במכבי ב NBA , ואם היה צובר עוד קצת ניסיון במכבי היה מקבל בעתיד חוזה הרבה יותר שמן...הכל בערבון מוגבל כמובן כי אם הוא ילך ויחתום בקבוצה אירופאית אחרת תמורת סכום גבוהה ממה שהיה אמור להרוויח פה אז הוא גרידי לחלוטין
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 07 דצמבר 2011, 06:30

מה שכן, הבחור כבר 3 ימים לא מוציא מילה בטוויטר שלו, די נדיר לבחור. נראה לי הוא לקח את זה קשה.
er79

הודעהעל ידי יוסי22 » 07 דצמבר 2011, 07:10

מילה טובה ? מדובר באגואיסט מהזן הנחות ביותר שלא מהסס לשבור חוזה ולפגוע בקבוצה שבנתה עליו בצורה נבזית במיוחד , הדבר היחיד שמגיע לו זה להפסיק לשחק כדורסל מקצועני לכמה שנים , אולי הוא ילמד קצת הלכות התנהגות.
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 07 דצמבר 2011, 07:37

yzafrir כתב:
yehooda כתב:שתי שאלות:

א. האם עכשיו פארגו יוכל לחתום בכל קבוצה ואפילו באירופה או שמא עדיין יש תוקף לסעיף בחוזה שמאפשר לו לחתום רק ב-NBA.

ב. בהנחה ויש תוקף לחוזה והקנס הוא רק על הנזקים שהוא הסב לקבוצה. האם יתכן ובמידה ולא יצליח להשיג חוזה ב-NBA לשנה הבאה האם אז (באוגוסט 2012) מכבי תוכל להחזיר אותו אליה אם תחפוץ בכך ?

או , סוף סוף מישהו מעלה פה את השאלה הכי חשובה !!!!

האבסורד הכי גדול זה שפארגו שחקן חופשי עכשיו ואם יחתום בקבוצה אירופאית זה כאילו מכבי קיבלה עליו בייאווט של 270K שזה פשוט בדיחה !!!!!!!!!
אם על שחקן כמו מאצ'באן מכבי שילמה 500K יורו ביי אווט אז על פארגו הייתה צריכה לקבל לא פחות....
270 תמורת השחרור של השחקן הזה הם בדיחה ועוד אחת משרשרת הטעויות של ההנהלה השנה .....

לגבי שנה הבאה , ל]ארגו היה חוזה להשנה בלבד כך שבכל מקרה בקיץ הוא חופשי...

אני חייב מילה טובה על פארגו , הרצון שלו להתקדם מקצועית הרבה יותר גדול מאשר העניין של הכסף . הרי ברור לו שהוא לא יקבל את הסכום שהיה אמור לקבל במכבי ב NBA , ואם היה צובר עוד קצת ניסיון במכבי היה מקבל בעתיד חוזה הרבה יותר שמן...הכל בערבון מוגבל כמובן כי אם הוא ילך ויחתום בקבוצה אירופאית אחרת תמורת סכום גבוהה ממה שהיה אמור להרוויח פה אז הוא גרידי לחלוטין

מה אתה רוצה מההנהלה? זה לא מצב סטנדרטי של ביי אאוט. זה שחקן שגם ככה לא היה משחק במכבי, ולכן מה שמכבי מקבלת עליו זה יפה.
מכבי גם לא שילמה לו את השכר הגבוה עליו חתם השנה.

אין מה לעשות, זה לא עסקי עבדים. אם שחקן חתם ושינה את דעתו, מאוד קשה להשאיר אותו בכח ולהסתכל על זה בעיניים של ביי אאוט זה פשוט לא נכון.

מילה טובה על פארגו? התקדמות מקצועית? תסלח לי אבל אני ממש לא רואה את זה ככה. כמו שבזמנו חשבתי שהמהלך של יותם במעבר לאול' היה מוטעה מקצועית
כך גם המעבר של פארגו, להיות איזו שוליה של איזה רכז NBA ותיק הוא מהלך לא נכון מקצועית.
לפארגו עוד היה לאן להתקדם באירופה, והרמות בהן שיחק באירופה, לא רחוקות כ"כ מלהיות איזה רכז שני או שלישי בקבוצת NBA בינונית חסרת יומרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 08:15

בסופו של דבר פארגו היה תחת חוזה לעונה הזאת ולא שחקן חופשי . אם עכשיו הוא הפך להיות שחקן חופשי תמורת 270K זה בדיוק כמו שקבוצה הייתה משלמת לנו 270K בייאווט ואת השכר של פארגו .
שורה תחתונה , תחשוב שסופו עכשיו רוצה להשתחרר ממכבי ואומר שהוא קיבל הצעה מקבוצת NBA (בלי להציג מסמך כל שהוא ) והולך עם מכבי לבוררות ומשתחרר תמורת סכום כזה , בסוף חותם בקבוצה אחרת באירופה תמורת סכום כפול...הנזק הוא לא הרבה יותר מיזה ?? החלטת הבוררות הזאת פתחה פה פתח הימלטות לשחקנים תחת חוזה שפיתו אותם בשכר גבוהה יותר פלוס תשלום של הפיציי בוררות (שזה בעצם סוג של בייאווט לחוזה...) .
באותה מידה מכבי יכלה להגיד שהיא לא מוותרת על החוזה שלו ושישב מחוץ לסגל , ואם יש קבוצה שרוצה אותו שתשלם בייאווט....תאמין לי שהיינו מוצאים קבוצה שתשלם עליו יותר מ-500K ותשלם את כל החוזה שלו למכבי (אם על באטיסטה שילמו יותר ...)...

לגבי התקדמות מקצועית , פארגו רואה בחתימה בקבוצת NBA והצתרפות לסגל קבוצת NBA (הרי אנחנו עוד לא יודעים מה יעשה שם..) התקדמות מקצועית וזה זכותו . אבל באותה מידה הוא יודע שיקבל שם חוזה נמוך בהרבה ממה שיכל לקבל במכבי או באירופה בכלל...
יוסי אם לא הבנת אז המילה הטובה נאמרה רק על הנושא הספציפי הזה ולא על שום דבר אחר בהתנהגות שלו . אני מסכים שחוסר ההתחשבות בקבוצה שלך והנטישה היא לא דבר מקובל אבל אני מעריך יותר (יותר נכון להגיד פחות כועס על..) מי שעשה את זה לא בגלל הכסף (יותם ) אלא בגלל רדיפה אחר חלום והגשמה מקצועית (כמו שהוא רואה את זה...)
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי ankram » 07 דצמבר 2011, 08:26

yzafrir כתב:בסופו של דבר פארגו היה תחת חוזה לעונה הזאת ולא שחקן חופשי . אם עכשיו הוא הפך להיות שחקן חופשי תמורת 270K זה בדיוק כמו שקבוצה הייתה משלמת לנו 270K בייאווט ואת השכר של פארגו .
שורה תחתונה , תחשוב שסופו עכשיו רוצה להשתחרר ממכבי ואומר שהוא קיבל הצעה מקבוצת NBA (בלי להציג מסמך כל שהוא ) והולך עם מכבי לבוררות ומשתחרר תמורת סכום כזה , בסוף חותם בקבוצה אחרת באירופה תמורת סכום כפול...הנזק הוא לא הרבה יותר מיזה ?? החלטת הבוררות הזאת פתחה פה פתח הימלטות לשחקנים תחת חוזה שפיתו אותם בשכר גבוהה יותר פלוס תשלום של הפיציי בוררות (שזה בעצם סוג של בייאווט לחוזה...) .
באותה מידה מכבי יכלה להגיד שהיא לא מוותרת על החוזה שלו ושישב מחוץ לסגל , ואם יש קבוצה שרוצה אותו שתשלם בייאווט....תאמין לי שהיינו מוצאים קבוצה שתשלם עליו יותר מ-500K ותשלם את כל החוזה שלו למכבי (אם על באטיסטה שילמו יותר ...)...

לגבי התקדמות מקצועית , פארגו רואה בחתימה בקבוצת NBA והצתרפות לסגל קבוצת NBA (הרי אנחנו עוד לא יודעים מה יעשה שם..) התקדמות מקצועית וזה זכותו . אבל באותה מידה הוא יודע שיקבל שם חוזה נמוך בהרבה ממה שיכל לקבל במכבי או באירופה בכלל...
יוסי אם לא הבנת אז המילה הטובה נאמרה רק על הנושא הספציפי הזה ולא על שום דבר אחר בהתנהגות שלו . אני מסכים שחוסר ההתחשבות בקבוצה שלך והנטישה היא לא דבר מקובל אבל אני מעריך יותר (יותר נכון להגיד פחות כועס על..) מי שעשה את זה לא בגלל הכסף (יותם ) אלא בגלל רדיפה אחר חלום והגשמה מקצועית (כמו שהוא רואה את זה...)

אבל אני לא מבין למי הטענות שלך? למכבי ?
שחקן לא רוצה לבוא לשחק בקבוצה , לא משנה מה הסיבה שלו , הפר חוזה , הלכו לבוררות , נפסק סכום , ממשיכים הלאה , מה רצית?
יש 2 צדדים , אחד מ2 הצדדים לא מעוניין להמשיך את הקשר , הולכים לבוררות \משפט , מתקבל החלטה , נגמר הדיון , מה יש לחפור פה?

ולגבי הסייפא שלך , גם אם פארגו רדף את החלום שלו (איזו אידליה פיוטית ציירת פה , סחתיין עליך , עוד מעט תגיד שהוא הקורבן פה) הוא עדיין לא עמד בתנאי החוזה שלו ויותר גרוע מזה , הוא דפק את הקבוצה שהפורום הזה הוקם בכדי לתת לאוהדיה במה לדבר , גם אם הוא הלך למנזר שתקנים כי הוא פתאום קיבל הארה , הוא דפק את הקבוצה והכניס אותה למערבולת של בלאגן בעמדות 1-2 , אם זה לא מפריע לך ,בתור אוהד קבוצה , אז אני כבר לא יודע מה אמור להפריע לך.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי יוסי22 » 07 דצמבר 2011, 08:32

ובעיני ההתנהלות של יותם שעבר בהסכמה הרבה יותר מתקבלת על הדעת מההתנהלות הקצת מופקרת של פארגו , זה לא מקרה שפדרמן מדבר בעיקר על המסר שחוזים זה לא הפקר ולא יתכן שכל אחד יעשה מה שעולה לו לראש באותו רגע .
אני גם לא חושב שזה כמו שחרור רגיל תמורת פיצוי כי נדמה לי שהוא לא יכול ללכת לקבוצה באירופה ובנוסף היה פה מקרה מיוחד שכביכול ברוב טמטומו הוא לא הבין שכשהוא חותם על חוזה בשלב שדי ברור שהולכים לשביתה הוא לא יוכל להציג חוזה חתום מהNBA , במצב רגיל ששחקן מבקש פתאום לעבור לקבוצה יריבה מכבי היו מבקשים ומקבלים הרחקה לתקפה ארוכה.
יוסי22

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 08:40

אנקראם אתה כנראה קצת מתקשה בהבנת הנקרא . אני יתחיל בזה שזה מאוד הפריע לי שהוא עשה את התרגיל הזה , אבל היה מפריעלי הרבה יותר שחקן שהיה עושה כזה תרגיל בשביל להרוויח הרבה יותר כסף בקבוצה אחרת וזה לא המקרה של פארגו .

לגבי הכעס על ההנהלה , הסכום שניפסק הוא הסכום שההנהלה דרשה . הם כנראה לא מעריכים מספיק את השחקנים שלהם או את הנזק שיכול להיגרם בעזיבת שחקן שהם דורשים סכום נמוך כלכך .
בקיץ לדוגמא מכבי פנו לבעלים של חיפה בקשר ללאנדסברג שדרש 500K בייאוואט . נניח ולאנדסברג היה עושה את אותו דבר כמו פארגו והולך לבוררות , אתה חושב שהבעלים של חיפה היה מבקש פחות מה-500K ?? ברור שלא....יותר מיזה ההחלטה של הבורר פה גרמה נזק לכל המושג הזה שנקרא חוזה עם קבוצה . עכשיו לאנדסברג יכול ללכת לבוררות ולהשיג שחרור בהרבה פחות ממה שרצו עליו בקיץ...תאמין לי שהיום מכבי בכיף הייתה משלמת 200K ביי אווט על לאנדסברג...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 08:46

יוסי22 כתב:ובעיני ההתנהלות של יותם שעבר בהסכמה הרבה יותר מתקבלת על הדעת מההתנהלות הקצת מופקרת של פארגו , זה לא מקרה שפדרמן מדבר בעיקר על המסר שחוזים זה לא הפקר ולא יתכן שכל אחד יעשה מה שעולה לו לראש באותו רגע .
אני גם לא לחושב שזה כמו שחרור רגיל תמורת פיצוי כי נדמה לי שהוא לא יכול ללכת לקבוצה באירופה ובנוסף היה פה מקרה מיוחד שכביכול ברוב טמטומו הוא לא הבין שכשהוא חותם על חוזה בשלב שדי ברור שהולכים לשביתה הוא לא יוכל להציג חוזה חתום מהNBA , במצב רגיל ששחקן מבקש פתאום לעבור לקבוצה יריבה מכבי היו מבקשים ומקבלים הרחקה לתקפה ארוכה.

אם הוא באמת לא יכול ללכת לאף קבוצה באירופה אז אין לי שום בעיה עם הסכום הזה . אבל אני לא חושב שזה המקרה , צריך לבדוק את זה...
פדרמן מדבר על זה שחוזים זה לא הפקר בעוד שהוא מבקש פיצויי על השחקן בשווי של פחות משליש משווי השכר שלו. תראה לי קבוצה שתסכים לתשלום בייאווט כלכך נמוך ?? ואין מה לעשות אם שחקן השיג בדרך הזאת שיחרור וחתם בקבוצה אחרת בשכר יותר גבוהה שמן הסתם גם תשלם לו את הפיצויי הזה אז זה בדיוק כמו בייאווט...

תחשוב שכל שחקן שיש לו סעיף שיחרור לNBA יוכל בלי להציג שום מסמך לטעון שיש לו הצעה מקבוצת NBA וע"י בוררות להשיג שחרור....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי ankram » 07 דצמבר 2011, 08:52

yzafrir כתב:אנקראם אתה כנראה קצת מתקשה בהבנת הנקרא . אני יתחיל בזה שזה מאוד הפריע לי שהוא עשה את התרגיל הזה , אבל היה מפריעלי הרבה יותר שחקן שהיה עושה כזה תרגיל בשביל להרוויח הרבה יותר כסף בקבוצה אחרת וזה לא המקרה של פארגו .

לגבי הכעס על ההנהלה , הסכום שניפסק הוא הסכום שההנהלה דרשה . הם כנראה לא מעריכים מספיק את השחקנים שלהם או את הנזק שיכול להיגרם בעזיבת שחקן שהם דורשים סכום נמוך כלכך .
בקיץ לדוגמא מכבי פנו לבעלים של חיפה בקשר ללאנדסברג שדרש 500K בייאוואט . נניח ולאנדסברג היה עושה את אותו דבר כמו פארגו והולך לבוררות , אתה חושב שהבעלים של חיפה היה מבקש פחות מה-500K ?? ברור שלא....יותר מיזה ההחלטה של הבורר פה גרמה נזק לכל המושג הזה שנקרא חוזה עם קבוצה . עכשיו לאנדסברג יכול ללכת לבוררות ולהשיג שחרור בהרבה פחות ממה שרצו עליו בקיץ...תאמין לי שהיום מכבי בכיף הייתה משלמת 200K ביי אווט על לאנדסברג...

מאיפה אתה יודע מה השיקולים של פארגו , ישבת איתו על כוס קפה? בסופו של דבר זה מתנקז להרוויח יותר כסף , בענה הזאת או שלאחריה.
"ההנהלה לא מעריכה מספיק את השחקנים שלה?" מאיפה אתה מקריץ את האמירה ההזאת , אתה חושב שבורר היה פוסק על שחקן כדורסל צעיר עונש של חצי מליון דולאר? אתה חיי באספמיה.
שמעון מזרחי עו"ד הוא מכיר את העולם הזה טוב , הוא דרש בדיוק את מה שהוא יכל לקבל , ע"י בורר מפיבא , אולי אתה כעו"ד היית מוציא יותר , אבל אני בטוח שהנהלת מכבי ידעה בדיוק מה היא דורשת , ומה היא לפי התקדימים אמורה לקבל , לא צריך כל דבר לבוא בטענות , זה כאילו כל מהלך של ההנהלה לא יכול לרצות פה אנשים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 09:01

אז כנראה שלא כל הפרטים היו ידועים וכנראה שלפארגו באמת היה קייס נגד מכבי ולכן הסכום שמכבי דרשה הוא הרבה יותר נמוך מהנזק שנגרם לה (ושעדיין ממשיך להיגרם...) .
לגבי השיקולים של פארגו , כל שחקן עושה מהלכים בקריירה כדי להרוויח יותר אבל פארגו עשה מהלך שגורם לו נזק כלכלי בעיקר כדי להתקדם מקצועית כמו שהוא רואה את זה . אתה מסכים איתי שאם היה נשאר במכבי עוד עונה ונותן עונה טובה כמו הקודמת היה חותן על חוזה הרבה יותר גדול ??
אתה לא הבנת את הדוגמא לגבי לאנדסברג , מה שבאתי להראות זה שהפסיקה הזאת גרמה לכך שיותר משתלם לשחקן ללכת לבוררות מאשר לקוות שימצאו קבוצה שתסכים לשלם את הבייאווט המטורף שהבעלים דורש . הרי ברור שבבוררות על לאנדסברג לא היו פוסקים סכום של 500K כמו שהבעלים דרש כביי אווט אלא מקסימום 200K....מה שהופך את זה למאוד משתלם לקבוצות לפתותו שחקנים ללכת לבוררות מול הקבוצה שלהם כדי להשיג שיחרור תמורת פיצוי שהבורר קובע והקבוצה שתקלוט את השחקן תשלם לו על הפיצויי...נוצר פה מן תקדים משפטי..
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי ankram » 07 דצמבר 2011, 09:09

yzafrir כתב:אז כנראה שלא כל הפרטים היו ידועים וכנראה שלפארגו באמת היה קייס נגד מכבי ולכן הסכום שמכבי דרשה הוא הרבה יותר נמוך מהנזק שנגרם לה (ושעדיין ממשיך להיגרם...) .
לגבי השיקולים של פארגו , כל שחקן עושה מהלכים בקריירה כדי להרוויח יותר אבל פארגו עשה מהלך שגורם לו נזק כלכלי בעיקר כדי להתקדם מקצועית כמו שהוא רואה את זה . אתה מסכים איתי שאם היה נשאר במכבי עוד עונה ונותן עונה טובה כמו הקודמת היה חותן על חוזה הרבה יותר גדול ??
אתה לא הבנת את הדוגמא לגבי לאנדסברג , מה שבאתי להראות זה שהפסיקה הזאת גרמה לכך שיותר משתלם לשחקן ללכת לבוררות מאשר לקוות שימצאו קבוצה שתסכים לשלם את הבייאווט המטורף שהבעלים דורש . הרי ברור שבבוררות על לאנדסברג לא היו פוסקים סכום של 500K כמו שהבעלים דרש כביי אווט אלא מקסימום 200K....מה שהופך את זה למאוד משתלם לקבוצות לפתותו שחקנים ללכת לבוררות מול הקבוצה שלהם כדי להשיג שיחרור תמורת פיצוי שהבורר קובע והקבוצה שתקלוט את השחקן תשלם לו על הפיצויי...

אף אחד לא יכול היה להתחייב על זה , השליש האחרון של פארגו שנה שעברה , היה לדעתי אנומליה , רוב השנה הוא לא היה עד כדי כך טוב , לזכותו יאמר שהוא עשה את זה כמו גדול , ואז פשוט מאד הוא הכה בברזל בעודו חם , כמו יותם אחרי עונת הפריצה שלו , כמו רשאד גריפית' בשעתו , פארגו פשוט ניצל את ההייפ שהיה עליו כדי להשיג חוזה ב NBA , אף אחד לא היה מבטיח לו ששנה הבאה עם 3 מסגרות ותשומת לב מתמדת של ההגנות ביורוליג , הוא היה זוהר כפי שזהר בסוף העונה הקודמת.

לגבי הסעיף השני שלך , הוא נכון , אבל במקרה כזה שתבין , שחקנים שורפים את עצמם בקבוצות מסויימות אם הם מעמידים אותם בסיטואציות כאלו , להנהלות מסויימות יש זכרון ארוך מאד לגבי שחקנים שדופקים מועדון , וגם האוהדים לא אוהבים שמחרבנים להם על המועדון , כדורסל אירופאי הוא עדיין מסגרת קטנה של טופ 6 קבוצות כדורסל , ומכבי שם , שחקן צריך לשאוף לסגור עניינים יפה מול קבוצתו הקודמת , טוב לא יצא לפארגו , מכל הסיפור הזה , לדעתי.

ועדיין , 270K זה סכום לא מבוטל בשביל בחור צעיר , שמחר יכול ולקרוע רצועה בברך ולהיות עם עתיד כלכלי לא ברור.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 07 דצמבר 2011, 09:23

yzafrir כתב:בסופו של דבר פארגו היה תחת חוזה לעונה הזאת ולא שחקן חופשי . אם עכשיו הוא הפך להיות שחקן חופשי תמורת 270K זה בדיוק כמו שקבוצה הייתה משלמת לנו 270K בייאווט ואת השכר של פארגו .

אין פה שום פרצה. לפארגו היה סעיף יציאה ל- NBA וזו הסיבה היחידה שהוא שוחרר. זה לא פרצה שיכולה לעבוד לכל שחקן. לא עושים בוררות אם אין סעיף שחרור.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 09:32

באותה מידה גם אף אחד לא יכל לדעת שסופו יתן עוד עונה כמו שנתן...כלומר אין טעם להחתים לטווח ארוך כי כלום לא מובטח !!?? אני מעדיף להניח שאם פארגו היה פה היום הוא היה טוב כמו בעונה הקודמת ואז לבטח היה משיג חוזה טוב בהרבה...זו צריכה להיות ההנחה לגבי כל שחקן שנותן עונה טובה ואתה רוצה להשאיר אותו לכמה שנים, אחרת אין טעם בכלל להמשיך...

לגבי סגירת דלתות , כדורסל זה ביזנס נטו ואם מכבי לא הפנימה את זה אז זה בעיה שלה . אני בטוח שפארגו אולי סגר לעצמו את הדלת במכבי אבל פתח את הדלת במשרדו של מנהל הבנק שלו כי עכשיו שהוא חופשי , אם אין סעיף שאוסר עליו לחתום בקבוצה אחרת באירופה אז הוא כנראה יקבל חוזה קצת יותר שמן . אני לא רואה את הבעלים של מדריד אומר לעצמו אני לא יחתים את פארגו כי לא נעים לי ממכבי , עכשיו מכבי יכעסו עלי ולא יהיו חברים שלי יותר....

רוי , פארגו הואלא השחקן היחיד שיש לו סעיף שחרור לNBA , כמעט כל הכשרונות באירופה יש להם סעיף כזה אחרי העונה הראשונה וללא שום דד ליינים רק שאצלם טורחים לשים סעיף של פיצויי ולא להגיע לבוררות...עכשיו הבעיה בפסיקה הזאת זה לא סעיף השחרור אלא זה שהסעיף הזה תפס גל ללא הצגת מסמך קונקרטי שיש הצעה , וזו הנקודה העיקרית .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 07 דצמבר 2011, 09:38

yzafrir כתב:רוי , פארגו הואלא השחקן היחיד שיש לו סעיף שחרור לNBA , כמעט כל הכשרונות באירופה יש להם סעיף כזה אחרי העונה הראשונה וללא שום דד ליינים רק שאצלם טורחים לשים סעיף של פיצויי ולא להגיע לבוררות...עכשיו הבעיה בפסיקה הזאת זה לא סעיף השחרור אלא זה שהסעיף הזה תפס גל ללא הצגת מסמך קונקרטי שיש הצעה , וזו הנקודה העיקרית .

היה כוח עליון של השביתה ב- NBA שגרם לזה שלא ניתן היה להציג מסמך. אין פה שום תקדים כי מדובר במקרה ייחודי שלא יחזור על עצמו בשנים הקרובות. בשורה התחתונה, הייתה לפארגו (ככל הנראה) התחייבות מסאן אנטוניו והוא היה מצליח להציג וזה אם לא השביתה.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 09:48

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:רוי , פארגו הואלא השחקן היחיד שיש לו סעיף שחרור לNBA , כמעט כל הכשרונות באירופה יש להם סעיף כזה אחרי העונה הראשונה וללא שום דד ליינים רק שאצלם טורחים לשים סעיף של פיצויי ולא להגיע לבוררות...עכשיו הבעיה בפסיקה הזאת זה לא סעיף השחרור אלא זה שהסעיף הזה תפס גל ללא הצגת מסמך קונקרטי שיש הצעה , וזו הנקודה העיקרית .

היה כוח עליון של השביתה ב- NBA שגרם לזה שלא ניתן היה להציג מסמך. אין פה שום תקדים כי מדובר במקרה ייחודי שלא יחזור על עצמו בשנים הקרובות. בשורה התחתונה, הייתה לפארגו (ככל הנראה) התחייבות מסאן אנטוניו והוא היה מצליח להציג וזה אם לא השביתה.

אז במקרה כזה הוא היה זוכה בבוררות , אבל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את כל הפיצוי שדרשה....ושוב פעם , מה זה כוח עליון ?? זה לא שאי אפשר לפנות עכשיו או בעוד חודש להנהלת סאן אנטוניו לברר האם באמת היה לו הצעת חוזה ?? מה יהיה אם בסופו של דבר הוא יחתום בקבוצה אחרת ?? זה מראה שכל העניין הזה הוא בולשיט אחד גדול , ושבורר לא מעניין אותו כמה הנזק האמיתי של הקבוצה .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 07 דצמבר 2011, 10:17

yzafrir כתב:אז במקרה כזה הוא היה זוכה בבוררות , אבל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את כל הפיצוי שדרשה....ושוב פעם , מה זה כוח עליון ?? זה לא שאי אפשר לפנות עכשיו או בעוד חודש להנהלת סאן אנטוניו לברר האם באמת היה לו הצעת חוזה ?? מה יהיה אם בסופו של דבר הוא יחתום בקבוצה אחרת ?? זה מראה שכל העניין הזה הוא בולשיט אחד גדול , ושבורר לא מעניין אותו כמה הנזק האמיתי של הקבוצה .

מכבי זכתה כי הבורר קיבל את הטענות שלה, אבל באותה מידה היא גם יכלה להפסיד. זה מקרה שנמצא בתחום האפור. אני לא מאמין שהוא היה עושה את זה בלי הבטחה מסאן אנטוניו. הבחור ויתר על מליון דולר נטו.

שוב, מדובר במקרה ייחודי שלא יחזור על עצמו בעשור הקרוב. איך שלא תסובב את זה לא מדובר בתקדים ואין סיבה להתרגש מזה יותר מדי - לא מדובר בשחקן שהיה תחת חוזה בקבוצה והחליט על דעת עצמו לנהל מו"מ עם קבוצה אחרת כאילו אין חוזה. זה מקרה יותר מורכב.
roy1000

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 07 דצמבר 2011, 10:28

מכבי בדרך כלל נוהגת כן להתחשב ברצונו של שחקן ככה היה עם הלפרין וככה היה גם עם מעבר של פארקר לטורנטו . אבל היה שיח ובקשה ישירה של השחקן עם חוזה מובטח ורצון קבוצה שניה בכתבת.
פראגו השתין ממקפצה וחשב שהוא הכי חכם אם החלום שלך לשחק בקבוצת NBA מה אתה וסוכנים שלך חותמים על החוזה מול מכבי בסוף מאי . השביתה לא צצה ככה , מדברים על זה שנה , כל שחקני NBA כולל האחר של פראגו קיבלו החיות על ככך כולל המלצה לחסוך כסף רק אדון תמים לא לקח את זה בחשבון .. אין לו 2 גרם שכל להתייצב לאימונים אחרי ששחקנים עם חוזים חתמו בקבוצות בארופה ולבשקט לסגור שנה ... בן כמה הוא בדיוק ? 3 משחקים טובים מול ויתוריה ו2 בגמר יורוליג זה בעיקר מה שהוא עושה בשנה שעברה . פארקר אחרי קריירה יפה באירופה כבר עושה קריירה שלמה בNBA בגיל הרבה יותר מבוגר אבל הוא בנגוד לחוצפן צעיר יודע להעריך מה גרם לכך . מה שבטוח שכל זה לא החזק של פראגו.
טיקי חוזר

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 11:42

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:אז במקרה כזה הוא היה זוכה בבוררות , אבל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את כל הפיצוי שדרשה....ושוב פעם , מה זה כוח עליון ?? זה לא שאי אפשר לפנות עכשיו או בעוד חודש להנהלת סאן אנטוניו לברר האם באמת היה לו הצעת חוזה ?? מה יהיה אם בסופו של דבר הוא יחתום בקבוצה אחרת ?? זה מראה שכל העניין הזה הוא בולשיט אחד גדול , ושבורר לא מעניין אותו כמה הנזק האמיתי של הקבוצה .

מכבי זכתה כי הבורר קיבל את הטענות שלה, אבל באותה מידה היא גם יכלה להפסיד. זה מקרה שנמצא בתחום האפור. אני לא מאמין שהוא היה עושה את זה בלי הבטחה מסאן אנטוניו. הבחור ויתר על מליון דולר נטו.

שוב, מדובר במקרה ייחודי שלא יחזור על עצמו בעשור הקרוב. איך שלא תסובב את זה לא מדובר בתקדים ואין סיבה להתרגש מזה יותר מדי - לא מדובר בשחקן שהיה תחת חוזה בקבוצה והחליט על דעת עצמו לנהל מו"מ עם קבוצה אחרת כאילו אין חוזה. זה מקרה יותר מורכב.

התקדים יכול לבוא לידי ביטוי דווקא לטובת הקבוצות ולא השחקן . סך הכל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את הסכום שדרשה (270K) , אבל מצד שני אם שחקן אחר ינסה לנצל סעיף שחרור ל NBA בלי להציג הצעה רשמית וילך לבוררות תמיד יוכל לטעון שבמקרה של פארגו הוא שילם רק סכום של 270K...
לי יש בעיה בעיקר עם הסכום , אני חושב שהנזק שפארגו גרם הוא הרבה יותר גדול מ-270K , סך הכל יש כבר שני שחקנים שאמורים למלאות את החור הזה ואולי יגיע עוד אחד....

לגבי זה שהוא ויתר על סכום לש מליון דולר נטו , לך תדע אולי הוא מחזיק בהצעה מקבוצה אירופאית בסכום גדול יותר שתיהיה מוכנה גם לספוג את ה-270K האלו ?? אם זה יקרה אז עשו לנו מחטף מהסרטים .... אני יוצא מנקודת הנחה שכשהוא חתם על החוזה במכבי הוא באמת רצה להמשיך בקבוצה , אבל משהו או מישהוא גרם לו לעשות את המהלך שעשה ולנצל את מה שמסתמן כאחלה פירצה בחוזה של שחקן ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 07 דצמבר 2011, 11:57

צפריר, זה לא קשור לנזק ולכמה הערך שלו
אלה הם הסכומים בדברים האלה. גם אם הוא הפר חוזה בצורה הבוטה ביותר בעולם, הבורר לא יתן לו קנס גבוה, כמו 500 אלף דולר. לא משנה כמה הוא טוב או לא. אם ציפת ליותר, כנראה שחיית בסרט. מכבי יצאה מופסדת פה, זה ברור, אבל אין לזה שום קשר להנהלה, כי לא אתה, וכמעט לא אף אחד בעולם היה מוציא יותר
ככה זה. תמיד באים לקראת השחקן, ומקרה הזה היה דבר חריג כמו השביתה.
לא צריך להתיקע בעבר. היה, נגמר, אפשר לשכוח ממנו. שיהנה לו בNBA, וישבור רגל (לא הביטוי, אלא באמת). NEXT
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־29 אורחים