המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:וואו
MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:וואו
צביקה פיק רוצה את הcatchphrase שלו בחזרה
Holiday_Armadillo כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:וואו
צביקה פיק רוצה את הcatchphrase שלו בחזרה
שירים את היד מי שלא קרא את המשפט הזה ואמר לעצמו ''וואו'' בקול של צביקה פיק
רמז - מי שמרים את היד שקרן
MTA2311 כתב:שימו לב רק לזה שכשמכבי לא טובה אז לוקח יומיים לסיים ת'רד כזה וכשהיא מנצחת אז לוקח שבוע. מישהו פה יכול להסביר לי למה?
כמו כן, אמרתי פעם שרייס טוב לפני שהוא באמת היה טוב (יש מצב שאמרתי את זה על כל שחקן שאי פעם חתם במכבי)
מי אני?
MaccabiTA כתב:jol9 כתב:MaccabiTA כתב:jol9 כתב:MaccabiTA כתב:*הרהורי קקי של שבת*
כמה שנים אחורה היינו טכנולוגית אם היו 0 מלחמות בהיסטוריה האנושית?
מצד אחד הרבה, מצד שני אל תשכח כמה מוחות מבריקים וגאוניים חוסלו במלחמות האלה.
בוא נגיד ככה. ניוטון, מקסוול, איינשטיין, בור ואחרים עשו את מה שעשו ללא קשר למלחמות.
אני מאמין שבסופו של דבר הטכנולוגיה היתה מתקדמת לא פחות.
לא יודע, איפה שיש מאבק אתה חייב להשאר מקדימה.
תראה את ישראל נניח, הרבה מאוד מהקידמה שלנו ואומת ההייטק שהפכנו אליה מגיעים מההבנה שבזה תלויה ההישרדות שלנו ומההשקעה בתחומים האלה בצבא ובמערכת הביטחון (אינספור חברות הייטק שצמחו מגופי המודיעין, תעשיית הנשק המפותחת שלנו, אנחנו מדינה בעלת נוכחות משמעותית בחלל מה שסביר להניח שלא היה קורה אם היינו חיים בשלום מיומנו הראשון או לחילופין היה קורה בשלב הרבה יותר מאוחר ובמימדים ובאיכות נמוכים בהרבה)
אז אני חושב שזה היה מתאזן.
תחשוב על זה ככה - כשיש שלום ושלווה, אז אפשר להשקיע את התקציבים במחקר ובחינוך.
שני הדברים האלה היו מחפים על חוסר הנחיצות כביכול של הפיתוחים הטכנולוגיים המלחמתייים
מה שגורם לי לחשוב אחרת הוא לדוגמה תרבויות מבודדות, נניח שבטים אינדיאניים למיניהם באמזונס, יש להם את המשאבים שהם צריכים, אין להם מאבק עליהם או על שטח (עד שהציוויליזציה תכלה אותם לכל הפחות) והם נשארים מאות או אלפי שנים מאחורה, אם היה להם מאבק עם שבט נוסף על משאבים שיכלו לספק רק אחד מהם הם היו חייבים למצוא מענה ורק החזק והמפותח יותר טכנולוגית היה שורד.
MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:הדוגמה הכי בסיסית היא ביקוע גרעיני. אם לא היה לאנושות דחף בלתי נשלט למצוא דרכים מתוחכמות יותר בשביל להשמיד את עצמה לעולם לא היינו מגיעים למצב שאפשר לנצל ביקוע גרעין של איזוטופ רדיואקטיבי גם לצרכי אנרגיה.
מארי קירי גילתה את כל התכונות הראדיואקטיביות של חומרים כמו אורניום וחלמה על עולם שיהיה מופעל ע''י כמות קטנה של חומרים רדיואקטיבים במקום נפט ופחם
ואז באו גברים והפכו את המחקר שלה לנשק הכי רצחני אי פעם
מי שהיו בעמדות כוח צבאיות ומדיניות היו גברים, מן הסתם אותם הגברים גם יהיו אלה שיקחו טכנולוגיה עוצמתית עם פוטנציאל וינסו להסב אותה לכוח צבאי.
נשים בעמדות כוח (מכל סוג שהוא) נכנסות לpower trip גדול לא פחות מגברים בעמדות מקבילות..
Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
על זה שיש הרבה יותר מדי אנשים בעולם וצריך למצוא דרכים לדלל אותם
MaccabiTA כתב:MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
כאילו יש ספר על הנושא בשם אינפרנו?
נשמע מעניין
MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
yanay21 כתב:MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
לא מכיר את הספר, אבל תכל'ס, כל העניין הזה של דילול מספר האנשים יבוא בדיוק מהמדינות שלא צריך לדלל בהן כלום, אז זה לא ישפיע בהרבה.
MaccabiTA כתב:MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
כאילו יש ספר על הנושא בשם אינפרנו?
נשמע מעניין
MTA2311 כתב:yanay21 כתב:MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני רוצה לפתוח דיון על הקונספט העיקרי הספר אינפרנו (מספר האנשים בעולם) אבל אני לא חושבת שיש לי סיבולת לעוד דיון אלטרואיזם
לא הבנתי על מה הדיון?
לא מכיר את הספר, אבל תכל'ס, כל העניין הזה של דילול מספר האנשים יבוא בדיוק מהמדינות שלא צריך לדלל בהן כלום, אז זה לא ישפיע בהרבה.
פחות חוקים להגבלת ילודה ויותר קונספירציות של הcdc\who וכאלה לדילול אקטיבי של האוכלוסיה.
ספר של דן בראון, כן?
MTA2311 כתב:יוני אבאל'ה, רק אתה יכול להגיב באשכול השני כי הוא נעול כפרה עליך.
ומסכים. מלחמות הן דבר בלתי נמנע מטעמים אבולוציוניים. ההרג כתוצאה ממלחמות הוא גרסא מודרנית לדילול החלשים (או הפחות מוצלחים) באוכלוסייה (לא כפרטים כמובן) וכתוצאה מהדילול הזה אפשר להגיע לפיתוחים טכנולוגיים מתקדמים יותר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים