וואו הרבה שנים שלא כתבתי כאן. מי שזוכר אותי אז אהלן

מכבי השנה לא קבוצה כ"כ גרועה כמו שהמשחקים שלה קשים לצפיה.
לראות את אוחיון עולה לסל במתפרצת או אפילו נכנס לצבע וזורק זה פשוט מעורר בחילה וצריך למלמל תפילת שמע כדי שהכדור ייכנס.
לראות את אליהו מתעקש על זריקת הגויאבה למרות שמרחוק רואים שהמאבק אבוד מראש זה עצוב
לראות את סמית מקבל כדור והופך לתחנה אחרונה מהשלוש גם על פרצוף של שחקן גורם לכל זריקה שנכנסת להיות בגדר נס.
מכבי חוץ מעמדה 5 (סופו והנדריקס) לא מקבלת תפוקה קבועה בשאר העמדות. על אף אחד מהשחקנים אי אפשר להיות בטוחים שמי מהם יקלע 9-10 נק' (אני אפילו לא אומר שצריך מישהו שייתן 20 בראש. גם 4-5 שחקנים עם דאבל פיגרס זה מעולה ויותר קבוצתי).
בעונה הבאה יהיו כמובן שינויים. לדעתי אלה העיקריים שיהיו צריכים להתבצע:
עמדה 1: רכז זר ברמה גבוהה ושאייר (כן אני מאמין שמגיעה לו הזדמנות. יש לו כרטיס ביקור שאין להרבה שחקנים)
עמדה 2: הלפרין, לאנדסברג, בורשטיין
עמדה 3: סמול זר ברמה גבוהה, פניני
עמדה 4: מצ'באן, אליהו, בלו
עמדה 5: סופו והנדריקס (אפשר אולי להשאיר את ג'יימס אבל לא חובה).
מצ'באן לדעתי יכול להפוך לשחקן מטרה ואם הוא יהיה כזה למכבי יהיה קו קדמי קטלני הרבה יותר מזה שיש לה השנה (כששמים אותו במשוואה עם אליהו הוא פשוט לוקח אותו כמעט בכל פרמטר. סוף סוף תהיה קליעה מבחוץ של שחקן גבוה, משחק התקפה מרווח).
לאור העונה הדי מוצלחת של הלפרין אני הייתי עושה מה שאפשר כדי להחזיר אותו לעונה הבאה וגם מרוויח עוד ישראלי ברוטציה.
כפי שיהיה די צפוי, מכבי תנסה להחתים את לאנדסברג שגם נותן תפוקה אדירה וגם ייחשב כישראלי.
בעמדה 3 לא הייתי מהסס לנסות להחזיר את אידסון אפילו אם אין משהו יותר טוב בנמצא (וכן ברור שיש לו בייאאוט גדול בבארסה אבל אם בלאט יתעקש אולי הוא יצליח לשכנע את ההנהלה לפתוח את הכיס). אבל כמובן שעדיף שחקן צעיר יותר וזול יותר כי מלבד הבייאאוט לא נראה לי שאידסון יירד ממיליון יורו לפחות.
אם סופו והנדריקס הספיקו למכבי בעונה שעברה, אין סיבה שהם לא יצליחו למלא יחדיו את עמדה 5 בהצלחה גם בעתיד.
לעמדת הרכז הייתי מנסה להביא את ניקוס זיסיס מסיינה שבלאט (אימן אותו בטרוויזו) אמר בעבר שאם יש שחקן שהיה לוקח אותו לכל קבוצה זה הוא.
עם סגל כזה שכולל רק 5 זרים (אם אחד לא מתלבש למשחק בליגה זה עוד סביר ועדיף מ-2-3) גם תהיה עקביות, גם תיבנה היררכיה ובעיקר תהיה קבוצת כדורסל, כי מה שיש לנו היום זה הרכב ספורטק שכל אחד עושה ניסיונות נואשים כדי להציל את המולדת.