MTA2311 כתב:my man כתב:לבקשתו של אור..
משרד החינוך שילם משכורות חלקיות בחודש ספטמבר..כלומר הם לא שילמו דמי נסיעות ולא שילמו גמולים מסויימים..
למשל אני לא קיבלתי נסיעות(במשרד החינוך טוענים שזה בגלל הרפורמות בתחבורה הציבורית) ולא קיבלתי גמול על חינוך כיתה(שלזה אין שום הצדקה)- זה מסתכם בקרוב ל1000 שקל ואני עובד סה"כ שנה שנייה.
יש מורים שלא שילמו להם גם גמולי השתלמות וכאלה בנוסף לנסיעות שזה עולה כבר הרבה יותר..
מה הסיבה המוצהרת? שמעתי כמה גרסאות.
זה ממשרד החינוך:
עובדי ההוראה הם עמוד השדרה של מערכת החינוך בישראל. אנחנו מבינים את הכעס, ונעשה הכול כדי לפתור בהקדם את הבעיה. עניין הקיזוז בשכר מתייחס בחלקו הגדול לרפורמה בדמי הנסיעה של האוצר. חלקו האחר מתייחס לנושאים שונים בשכר. בכל המקרים המשרד החזיר את הכספים למורים. אלה שלא קיבלו את מלוא שכרם מתבקשים לפנות למוקדים שהמשרד מפעיל בימים אלה, לרבות בחול המועד סוכות. לצד אלה, הוקם צוות עבודה ייעודי בשיתוף מורים ומנהלים. המשרד ממשיך לעמוד לרשות עובדי ההוראה כדי להבטיח שבסופו של דבר כולם יקבלו את מלוא שכרם
ואלה דברי בנט:
"המורים צריכים לדעת בדיוק מה קורה, להבין למה הם מקבלים משכורת כזאת ובאמת לקבל את המשכורת המדויקת. מה שקרה זה שקוזזו ל-14 אלף מורים תשלומים עודפים של הוצאות נסיעה, בלי שהודיעו להם מראש, במכה אחת פתאום לפני החגים. זו תקלה חמורה שקרתה בחשבות. מיד כשנודע לי הדבר, הוריתי מיד להחזיר את הכסף לאותם מורים שקוזזו להם יותר מ-400 שקלים וזה בוצע. גם שלחנו להם מסרונים
- שקר וכזב- לא הוחזר לי ולא קיבלתי מסרון..
הם גם מנסים לצייר את זה כאילו זה רק הנסיעות וזה ממש לא..