שועל כתב:אלכסנדר לדעתי שומר יותר טוב מראד, אבל לא ממש יצא לנו לבחון את זה העונה
אייברסון לא שומר רע לדעתי, הוא שומר בינוני
אם היה לנו שומר בינוני בקו הקדמי הדברים היו נראים הרבה יותר טוב
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שועל כתב:אלכסנדר לדעתי שומר יותר טוב מראד, אבל לא ממש יצא לנו לבחון את זה העונה
אייברסון לא שומר רע לדעתי, הוא שומר בינוני
MTA2311 כתב:לא, אתה מציע דברים שלדעתך יהפכו את הקבוצה ליעילה יותר. אני לא מסכים עם הנחות הבסיס שלך. זה הכל.
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:זה בלי שום ספק עדיף על שילוב שלו עם צירבס, אבל זה לא מספיק. באופן מובהק חסר גבוה עם תכונות הגנתיות.
בוא נציין כמה עובדות:
1) צירבס תורם רק בהתקפה, לכן אם הוא על המגרש, חייבים לשחק עליו
2) צירבס הוא לא שחקן פוסט-אפ אלא שחקן פיק-נ-רול
3) גל מקל רכז פיק-נ-רול טוב יותר מיוגב, לכן הוא צריך לשחק עם צירבס
4) בגלל שצירבס כל הזמן צריך את הכדור, הוא לא אמור לעלות בחמישיה הראשונה עם שאר הסקוררים (כי אז צריך שני כדורים), אלא בחמישיה השניה
5) בגלל שצירבס הוא שחקן התקפה, אפשר לשים לידו שחקן 4 פחות מוכשר התקפית - אלכסנדר.
מכאן אפשר להסיק כמה מסקנות:
אם צירבס לא עולה בחמישייה, אז גם מקל לא.
אם צירבס לא עולה בחמישיה, אז אייברסון כן.
אם מקל לא עולה חמישיה, אז אוחיון כן.
החמישיה הראשונה חייבת לכלול את אוחיון עם אייברסון (ולא שום שילוב אחר בין רכז לסנטר). שניהם יספקו הגנה, כשגאודלוק, ווימס/סמית' וראד יפציצו בהתקפה.
החמישיה השניה תכלול את מקל וצירבס. הם יהיו הנשק העיקרי של החמישיה הזאת. הם כל הזמן יחזיקו בכדור, ולא תהיה עם זה שום בעיה, כי ביחד איתם ישחקו שחקנים משלימים כמו סילי ואלכסנדר, שלא חייבים את הכדור אצלם.
felix_r כתב:בסדר, הבנתי את שניכם. כולם חרא.
מה שנשאר, זה ללכת להטביע את עצמכם בירקון.
אז תלכו ותטביעו. אני מצידי מציע דברים, שיהפכו את הקבוצה ליעילה יותר.
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:בסדר, הבנתי את שניכם. כולם חרא.
הנה, זאת דוגמא לתגובה לא עניינית.
די עם הבולשיט הזה.
אייברסון בחמישייה יהפוך את מכבי לקבוצת הצלבה/פיינל פור או שסתם יעזור לתיאוריה הגאונית שלך?
כמו שאמרתי כבר, עוד בפעם הראשונה שזה עלה פה במהלך משחקי האימון, לטעמי הציוות של ראד+אייברסון עדיף על הציוות של ראד+צירבס, אבל זה לא מה שיפתור את הבעיות למכבי. גם אייברסון הוא שומר רע.
MTA2311 כתב:ראד צריך לרדת לספסל הרבה לפני צירבאס
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:בסדר, הבנתי את שניכם. כולם חרא.
הנה, זאת דוגמא לתגובה לא עניינית.
די עם הבולשיט הזה.
אייברסון בחמישייה יהפוך את מכבי לקבוצת הצלבה/פיינל פור או שסתם יעזור לתיאוריה הגאונית שלך?
כמו שאמרתי כבר, עוד בפעם הראשונה שזה עלה פה במהלך משחקי האימון, לטעמי הציוות של ראד+אייברסון עדיף על הציוות של ראד+צירבס, אבל זה לא מה שיפתור את הבעיות למכבי. גם אייברסון הוא שומר רע, ולכן מכבי תצטרך להתחזק לדעתי בגבוה נוסף אם היא רוצה להשיג משהו השנה.
אחדשיודע כתב:הבנו את מטרת ההודעה שלך, ואני באופן אישי הבעתי הסכמה.
הוספתי רק שאני לא רואה איך זה מקדם אותנו לעבר המטרות שמועדון כמו מכבי צריך לשאוף אליהם, ובעיניי זה שולי אם מסתכלים על העונה כולה.
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:הבנו את מטרת ההודעה שלך, ואני באופן אישי הבעתי הסכמה.
הוספתי רק שאני לא רואה איך זה מקדם אותנו לעבר המטרות שמועדון כמו מכבי צריך לשאוף אליהם, ובעיניי זה שולי אם מסתכלים על העונה כולה.
1) לא היינו רחוקים מלנצח בשני המשחקים. אילו ארז היה שולט יותר בסגל שלו, ומעלה פחות הרכבים הזוים, יכולנו עכשיו להיות עם שני ניצחונות, או לפחות עם 1.
2) גם הקבוצה הגדולה של פיני גרשון לא הייתה קבוצת הגנה גדולה. שאראס היה חור הגנתי, וויצ'יץ' - בינוני, ואפילו פרקר לא התקרב בהגנה ליכולתו בהתקפה. זה לא הפריע לנו לזכות ביורוליג פעמים רצוף. חשוב מאוד לדעת למקסם את היכולות הטובות שלך, ולהסתיר את החולשות שלך.
3) אם כבר הזכרתי את גרשון, אז חשוב לציין שיכולת ניהול המשחק של תלמידו אדלשטיין היא פשוט עלובה. מה שהופך את ההכנה מראש לחשובה פי כמה וכמה. ארז לא יפתיע אותנו באיזה מהלך גאוני, אז הוא לפחות צריך לשלוט בסגל שלו כדי לא לעשות מהלך אידיוטי (כמו לשים את פניני לשמור על מאצ'בן במילאנו, מהלך שעלה לנו בניצחון)
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:הבנו את מטרת ההודעה שלך, ואני באופן אישי הבעתי הסכמה.
1) לא היינו רחוקים מלנצח בשני המשחקים. אילו ארז היה שולט יותר בסגל שלו, ומעלה פחות הרכבים הזוים, יכולנו עכשיו להיות עם שני ניצחונות, או לפחות עם 1.
2) גם הקבוצה הגדולה של פיני גרשון לא הייתה קבוצת הגנה גדולה. שאראס היה חור הגנתי, וויצ'יץ' - בינוני, ואפילו פרקר לא התקרב בהגנה ליכולתו בהתקפה. זה לא הפריע לנו לזכות ביורוליג פעמים רצוף. חשוב מאוד לדעת למקסם את היכולות הטובות שלך, ולהסתיר את החולשות שלך.
3) אם כבר הזכרתי את גרשון, אז חשוב לציין שיכולת ניהול המשחק של תלמידו אדלשטיין היא פשוט עלובה. מה שהופך את ההכנה מראש לחשובה פי כמה וכמה. ארז לא יפתיע אותנו באיזה מהלך גאוני, אז הוא לפחות צריך לשלוט בסגל שלו כדי לא לעשות מהלך אידיוטי (כמו לשים את פניני לשמור על מאצ'בן במילאנו, מהלך שעלה לנו בניצחון)
1) זה מה שאתה חושב. אני לא חושב שמכבי הפסידה במשחקים הללו בגלל ציוות כזה או אחר בחמישייה הפותחת, אלא כי חסרים לה כלים הגנתיים (שאף אחד מהקו הקדמי לא נותן) והתקפית היא לא עדיין לא מתואמת.
2) שמענו על זה. פארקר היה שומר גדול, ב-NBA למשל זו התכונה שהכי העריכו אצלו. בורשטיין ובאסטון היה שומרים טובים, כשהאחרון גם חוסם מצוין. וויצ'יץ' היה בינוני, והיחיד שהיה חלש להחריד הגנתית מאותה חמישייה הוא שאראס. ותוסיף אליהם את שארפ, שהיה מטרד הגנתי לכל גארד. גם אם מכבי תצרף גבוה הגנתי לסגל היא לא תגיע לטעמי לרמה ההגנתית של קבוצת השושלת. ומעבר להגנה שהיתה יותר טובה לדעתי, ההתקפה כמובן היתה הרבה יותר טובה בשושלת. כך שאין מה להשוות בכלל בין התקופות הללו, זה לא מדד לכלום. זה סתם מעליב.
3) זה נושא אחר. אני לא מדבר על המאמן, אלא על הכלים של מכבי בהגנה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], גל גל ו־11 אורחים