ארז אלדשטיין פוטר ממכבי ת"א, רמי הדר המאמן הקבוע

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ארז אלדשטיין פוטר ממכבי ת"א, רמי הדר המאמן הקבוע

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אוקטובר 2016, 11:55

החציל האצטקי כתב:סשה אוברדוביץ' לא שייך לרשימה הזאת.

קזלאוסקאס זה האיש הנכון.

ועוד שתי נקודות לגבי הדר: הוא זכה בתפקיד עוזר המאמן הנחשק גם בזכות הישגיו אך ייתכן שגם בשל היכרותו המוקדמת עם אחד מהאנשים המשפיעים במועדון; ושנית, כדאי שראשי הקבוצה יפשפשו ביכולתו להשתלט על נער מוכשר בשם עמית עבו, כוכב הנוער של מכבי ונבחרת הקדטים שהדר אימן בקיץ 2015 ונשרה לדרג ב. עבו זרק לסל 19.1 פעמים למשחק, מתוכן לא פחות מ-12.1 לשלוש - יותר מכל שחקן אחר באליפות. אם החזות הקשוחה של הדר לא הצליחה למכור ריסון לילד בן 16, למה שגאודלוק ו-ווימס יקשיבו לו?

נחשו במי מדובר. רמז: הוא היה המאמן הזמני האחרון שאימן את מכבי ביורוליג...

אוי לא
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 24 אוקטובר 2016, 11:56

jol9 כתב:אכן. הירש כותב דברים נכונים, וגם הוא מסתכל קדימה ולא מבין את ההחלטה.

ד"א, השמות שהוא מביא הם מעניינים. אמנם מדובר לרוב בhas beens, אבל אין ספק ששמות כמו איבקוביץ',
פסיץ' וכמובן קאזה וגם סשה אוברדוביץ' הם אנשים שיעשו סדר קודם כל.

הייתי שמח אם כל אחד מהם היה מגיע. זה יהיה טוב לאין שיעור אל מול מה שיש עכשיו ומה שהיה
מאז שדייויד עזב.

כל הסרבים האלה לא יסתדרו עם חבורת האמריקאים שלנו. אין טעם לבזבז כסף
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 24 אוקטובר 2016, 12:28

חנו'ש כתב:יכול להיות שפוקט מקוללת (צריך לבדוק את המזוזות על האי...)
בכל מקרה תרגיש טוב טוז'ה ואם אפשר לדבר פחות על תאילנד כי זה עדיין עושה לי רע.... :crybaby

מבטיח שחשבתי עליך כשזה קרה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אוקטובר 2016, 14:40

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מרגיש לי מאוד מקולקל איך שהסיפור הזה נגמר. לא יכול להיות שהצדדים נפרדו באוקטובר ורק המאמן טעה בדרך שלו.
זה מעבר לארז. זה לתת גב למאמן שלך (גם דיוויד בלאט יכול להעיד על זה) מול השחקנים.

ארז מעולם לא טעה בדרך שלו. הוא בסך הכל היה ארז. כולם ידעו מי זה ארז. מי שמינה אותו הוא זה שטעה, בין אם בקלות דעת או בין אם במכוון.
ארז היה שעיר לעזאזל ידוע מראש. אמנם התזמון היה מוקדם בשבוע-שבועיים ממה שתכננו (כנראה בגלל ארז עצמו), אבל אים פה שום ספק שזה לא מקרה שבו ממנים איזה מאמן לא ידוע ומופתעים מההתנהגות שלו.

לא, זאת כבר היסחפות. לפי הדיווחים הוא איבד אמון לחלוטין מהשחקנים שלו, אם זאת לא טעות בדרך אני לא יודע מה כן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: ארז אלדשטיין פוטר ממכבי ת

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2016, 14:50

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מרגיש לי מאוד מקולקל איך שהסיפור הזה נגמר. לא יכול להיות שהצדדים נפרדו באוקטובר ורק המאמן טעה בדרך שלו.
זה מעבר לארז. זה לתת גב למאמן שלך (גם דיוויד בלאט יכול להעיד על זה) מול השחקנים.

ארז מעולם לא טעה בדרך שלו. הוא בסך הכל היה ארז. כולם ידעו מי זה ארז. מי שמינה אותו הוא זה שטעה, בין אם בקלות דעת או בין אם במכוון.
ארז היה שעיר לעזאזל ידוע מראש. אמנם התזמון היה מוקדם בשבוע-שבועיים ממה שתכננו (כנראה בגלל ארז עצמו), אבל אים פה שום ספק שזה לא מקרה שבו ממנים איזה מאמן לא ידוע ומופתעים מההתנהגות שלו.

לא, זאת כבר היסחפות. לפי הדיווחים הוא איבד אמון לחלוטין מהשחקנים שלו, אם זאת לא טעות בדרך אני לא יודע מה כן.

איבוד האמון היה צפוי לחלוטין. מישהו אפילו הביא פה ציטוטים איך צפינו את זה מראש. ארז בסך הכל היה ארז. אתה לא יכול להאשים אותו על זה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אוקטובר 2016, 15:25

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

איבוד האמון היה צפוי לחלוטין. מישהו אפילו הביא פה ציטוטים איך צפינו את זה מראש. ארז בסך הכל היה ארז. אתה לא יכול להאשים אותו על זה.

הציטוט היה שלי אגב, אני בטח לא הופתעתי.
אני לא מאשים אותו, אבל אי אפשר להגיד שמאמן שאיבד ככה את חדר ההלבשה באופן חסר תקדים במכבי לא טעה בדרך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 24 אוקטובר 2016, 15:27

חחחחחח זה קטע מהטור של האוזמן לפני המשחק עם ריאל :

כאשר מאמן פותח עונת משחקים עם רינונים באשר לעתידו ומעמדו, הרי שזהו המקבילה של עולם הכדורסל לאותו אקדח שיירה במערכה השלישית – או במחזור השלישי. אל מול מקרים נדירים יחסית כמו זה של דיוויד בלאט ועונת הסינדרלה המופלאה שלו שהסתיימה בהנפה מול ריאל מדריד במאי 2014, ושהגיעה לאחר קיץ שבישר רעות, המציאות לרוב מלמדת שכסא מתנדנד של מאמן בקיץ מביאה להחלפתו בהמשך. גיא גודס למשל, אם נלך להשוואות במכבי תל אביב. עודד קטש למשל, אם נזכור כיצד התחיל – וסיים את העונה הקודמת במדי הקבוצה האדומה של תל אביב.
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 אוקטובר 2016, 15:58

roy1000 כתב:

אין דבר כזה ״מעולם לא טעה״. זה קישקוש.
הוא טעה בעצם זה שלא הצליח להגיע לשחקנים מסויימים בקבוצה שלו, והמערכת כולה טעתה כשלא נתנה גב כשהיה צריך (בדומה לרוב המאמנים האחרים שעבדו כאן, רק שהמקרה הזה ממחיש עד כמה).

וכן, מלכתחילה טעו במינוי שלו, אבל אתה יכול להיות בטוח שרצו לראות אותו מסיים את העונה כשחתמו איתו על החוזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2016, 16:00

MTA2311 כתב:הציטוט היה שלי אגב, אני בטח לא הופתעתי.
אני לא מאשים אותו, אבל אי אפשר להגיד שמאמן שאיבד ככה את חדר ההלבשה באופן חסר תקדים במכבי לא טעה בדרך.

זה ציטוט שלי ש- YELLOWARA הקפיץ:

roy1000 כתב:אני מאוד מודאג מהשילוב של ווימס גאודלוק ואדלשטיין. אדלשטיין הוא ממש לא מהאמן הנכון בשביל הסגל הזה. בכל מקום שהוא הצליח בו, החל מרמת גן דרך הפועל היו לו שחקנים "שלו" שביצעו את תוכנית המשחק שלו. לא ברור לי איך אדלשטיין מתמודד עם שני סוסי פרא כמו ווימס ובעיקר גאודלוק. זה עשוי להיגמר בפיצוץ גדול.

היו פה לפחות 4-5 אנשים שחשבו על הבעיה הזו. זה לא שהיה מדובר על איזה תסריט קלוש. הוא לא "טעה" במובן שהוא בסך הכל היה ארז. אתה לא יכול לצפות ממנו להיות מישהו אחר.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אוקטובר 2016, 16:03

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:הציטוט היה שלי אגב, אני בטח לא הופתעתי.

זה ציטוט שלי ש- YELLOWARA הקפיץ:

roy1000 כתב:אני מאוד מודאג מהשילוב של ווימס גאודלוק ואדלשטיין. אדלשטיין הוא ממש לא מהאמן הנכון בשביל הסגל הזה. בכל מקום שהוא הצליח בו, החל מרמת גן דרך הפועל היו לו שחקנים "שלו" שביצעו את תוכנית המשחק שלו. לא ברור לי איך אדלשטיין מתמודד עם שני סוסי פרא כמו ווימס ובעיקר גאודלוק. זה עשוי להיגמר בפיצוץ גדול.

היו פה לפחות 4-5 אנשים שחשבו על הבעיה הזו. זה לא שהיה מדובר על איזה תסריט קלוש. הוא לא "טעה" במובן שהוא בסך הכל היה ארז. אתה לא יכול לצפות ממנו להיות מישהו אחר.

חשבתי שאתה מדבר על הציטוט ששחף הקפיץ.

בכל אופן, אין מאמן בעולם שמאבד חדר הלבשה אחרי חודש ואפשר להגיד עליו שהוא לא טעה.

צריך לעשות הפרדה בין האשמה של ההנהלה, שלא הייתה צריכה למנות אותו, לבין ההתנהלות השגויה של ארז.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2016, 16:06

אחדשיודע כתב:אין דבר כזה ״מעולם לא טעה״. זה קישקוש.
הוא טעה בעצם זה שלא הצליח להגיע לשחקנים מסויימים בקבוצה שלו, והמערכת כולה טעתה כשלא נתנה גב כשהיה צריך (בדומה לרוב המאמנים האחרים שעבדו כאן, רק שהמקרה הזה ממחיש עד כמה).

וכן, מלכתחילה טעו במינוי שלו, אבל אתה יכול להיות בטוח שרצו לראות אותו מסיים את העונה כשחתמו איתו על החוזה.

לארז אין את היכולת להגיע לשחקנים שהובילו את המרד נגדו. אתה לא יכול לצפות ממאמן עם 20 שנות נסיון שפתאום יעשה הפוך ממה שעשה בכל הקריירה שלו.

עצם העובדה שכל כך הרבה אנשים בפורום כדורסל רנדומלי צפו גם את הכישלון של ארז וגם את המרד של ווימס/גאודלוק אומרת שלא הייתה פה טעות. בנאדם שמתנהג בצורה צפויה זה לא "טעות". מהרגע שהוא מונה, הכל היה צפוי והתנהל בדיוק לפי התסריט שצפינו פה בפורום.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2016, 16:11

MTA2311 כתב:חשבתי שאתה מדבר על הציטוט ששחף הקפיץ.

בכל אופן, אין מאמן בעולם שמאבד חדר הלבשה אחרי חודש ואפשר להגיד עליו שהוא לא טעה.

צריך לעשות הפרדה בין האשמה של ההנהלה, שלא הייתה צריכה למנות אותו, לבין ההתנהלות השגויה של ארז.

אני לא לוקח על זה קרדיט (אני אקח את הקרדיט רק על הקריסה של מקל). לא אני ולא אתה היחידים פה שחשבו שזה מה שיקרה (לדעתי היו לפחות 4-5 שצפו את זה). זו בדיוק הסיבה שאני חושב שאין על ארז שום אשמה. ארז בסך הכל התנהל כמו שהוא התנהל לאורך כל הקריירה שלו. הוא ניסה להטמיע את השיטה שהוא הולך איתה 20 שנה והיה ברור שזה לא יעבוד עם חומר השחקנים שהחתימו לו.

בדיוק להיפך, אם הוא פתאום היה מאמץ איזו שיטה חדשה הייתי אומר שהוא טועה. ארז חשב (ובצדק) שמי שהחתים אותו, עשה את זה כשהוא יודע מי הוא ובאיזה כדורסל הוא מאמין. אני לא חושב שמאמן בן 55 צריך פתאום לשנות את עורו ואת פילוסופיית הכדורסל שלו.

אם היו מביאים לארז שחקנים שמתאימים לו, הוא היה יכול להצליח כמו שהצליח בכל מקום כשהיו לו שחקנים "שלו".

כנראה שלא נסכים על זה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 אוקטובר 2016, 17:06

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:אין דבר כזה ״מעולם לא טעה״. זה קישקוש.

לארז אין את היכולת להגיע לשחקנים שהובילו את המרד נגדו. אתה לא יכול לצפות ממאמן עם 20 שנות נסיון שפתאום יעשה הפוך ממה שעשה בכל הקריירה שלו.

עצם העובדה שכל כך הרבה אנשים בפורום כדורסל רנדומלי צפו גם את הכישלון של ארז וגם את המרד של ווימס/גאודלוק אומרת שלא הייתה פה טעות. בנאדם שמתנהג בצורה צפויה זה לא "טעות". מהרגע שהוא מונה, הכל היה צפוי והתנהל בדיוק לפי התסריט שצפינו פה בפורום.

רוי, אין שום סיכוי שמאמן כדורסל סביר מפוטר באוקטובר ולא עושה אף טעות בדרך שלו, זו סתם תיאוריה מנופחת. וזה בלי קשר לכך שרבים טענו בתחילת הדרך שהוא לא מתאים ויתקשה לשרוד כאן, תשים את זה בצד. הוא טעה כשלא הצליח לעצור את הסחף נגדו בקרב השחקנים (בוודאי בשלב כל כך מוקדם) והוא טעה כשלא הצליח לשכנע את הבעלים שהוא מסוגל לייצב את המערכת ולשלוט במצב. מנגד כאמור, במכבי טעו שנתנו למצב העניינים להגיע לאן שהגיע, ולא עזרו לו מספיק לייצב את הספינה. מבחינתי "איבד את חדר ההלבשה" זה הרבה יותר מ-"רק מאמן", זה הרבה גורמים אחרים (שחקנים, הנהלה, מנהל מקצועי וכ'ו) שנתנו למצב להידרדר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שחף1 » 24 אוקטובר 2016, 17:09

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:חשבתי שאתה מדבר על הציטוט ששחף הקפיץ.

אני לא לוקח על זה קרדיט (אני אקח את הקרדיט רק על הקריסה של מקל). לא אני ולא אתה היחידים פה שחשבו שזה מה שיקרה (לדעתי היו לפחות 4-5 שצפו את זה). זו בדיוק הסיבה שאני חושב שאין על ארז שום אשמה. ארז בסך הכל התנהל כמו שהוא התנהל לאורך כל הקריירה שלו. הוא ניסה להטמיע את השיטה שהוא הולך איתה 20 שנה והיה ברור שזה לא יעבוד עם חומר השחקנים שהחתימו לו.

בדיוק להיפך, אם הוא פתאום היה מאמץ איזו שיטה חדשה הייתי אומר שהוא טועה. ארז חשב (ובצדק) שמי שהחתים אותו, עשה את זה כשהוא יודע מי הוא ובאיזה כדורסל הוא מאמין. אני לא חושב שמאמן בן 55 צריך פתאום לשנות את עורו ואת פילוסופיית הכדורסל שלו.

אם היו מביאים לארז שחקנים שמתאימים לו, הוא היה יכול להצליח כמו שהצליח בכל מקום כשהיו לו שחקנים "שלו".

כנראה שלא נסכים על זה.

לא מסכים פה. הקריסה של ארז היא לא מקצועית. האיש לא מתאים מבחינה אישיותית לאמן ברמות האלה. הלחץ גדול עליו
שחף1

הודעהעל ידי קובי » 24 אוקטובר 2016, 17:21

אתם נותנים יותר מדיי קרדיט לכתבי השקל תשעים עם תאוריית ״איבד את חדר ההלבשה״. נותנים יותר מדיי קרדיט לחשיבות של ווימס, מקל, או כל אחד מ״שחקני המרד״ מבחינת ההנהלה.
ההנהלה לא סופרת אותם, לא רואה אותם ממטר.
אם זאת הייתה הסיבה לפיטורי ארז ותו לא, לא הייתה סיבה הגיונית שההנהלה תפטר את ארז באישון לילה ובקור רוח מקפיא.

היה שם משהו שעלה לפן האישי בין ארז לבין אחד, או יותר מחברי ההנהלה. אין ספק.
אני מהמר על איזה סוג של אולטימטום שארז העלה מול ההנהלה, שאולי עבד לו בעבר במועדונים סטייל הפועל והתקבל בצורה אחרת במכבי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 אוקטובר 2016, 17:45

קובי כתב:אתם נותנים יותר מדיי קרדיט לכתבי השקל תשעים עם תאוריית ״איבד את חדר ההלבשה״. נותנים יותר מדיי קרדיט לחשיבות של ווימס, מקל, או כל אחד מ״שחקני המרד״ מבחינת ההנהלה.
ההנהלה לא סופרת אותם, לא רואה אותם ממטר.
אם זאת הייתה הסיבה לפיטורי ארז ותו לא, לא הייתה סיבה הגיונית שההנהלה תפטר את ארז באישון לילה ובקור רוח מקפיא.

היה שם משהו שעלה לפן האישי בין ארז לבין אחד, או יותר מחברי ההנהלה. אין ספק.
אני מהמר על איזה סוג של אולטימטום שארז העלה מול ההנהלה, שאולי עבד לו בעבר במועדונים סטייל הפועל והתקבל בצורה אחרת במכבי.

אני גם נוטה לחשוב שהקש ששבר את גב הגמל היה משהו בסגנון שציינת. אבל אני כן חושב שהדברים של ווימס וההתנהלות של השחקנים מאחורי הקלעים הובילו לדבר הזה בסופו של דבר.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 24 אוקטובר 2016, 17:48, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אוקטובר 2016, 17:47

זה לא אולטימטום. ארז קיבל את ההודעה בהפתעה מוחלטת והוא עדיין בסערת רגשות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 אוקטובר 2016, 17:51

נו באמת. דיברת איתו שמואל? מאיפה אתה שואב את הביטחון הזה?
וברור שהוא יקבל את ההודעה בהפתעה. זה לא אומר שלא התקיימה שיחה מקדימה, שבה ארז למשל הביע את חוסר שביעות רצונו מהסגל (וביקש חיזוק), או ביקש להעניש את ווימס על הדברים שאמר.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 24 אוקטובר 2016, 17:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אוקטובר 2016, 17:53

אחדשיודע כתב:נו באמת. דיברת איתו שמואל? מאיפה אתה שואב את הביטחון הזה?
וברור שהוא יקבל את ההודעה בהפתעה. זה לא אומר שלא התקיימה שיחה מקדימה, שבה ארז למשל הביע את חוסר שביעות רצונו מהסגל או דרש להתחזק/לשנות.

זה לפי הכתבה של גלדסטון אתמול.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 אוקטובר 2016, 17:54

פאקינג גלדסטון, מה הוא אלוהים?
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר