בוודאי שאדלשטיין טעה. לא זכור לי שאי פעם בקריירה התחנף לשחקנים בכלל, ובטח לא כמו שהתחנף לווימס. השחקן שהוא הכי התחנף אליו בקבוצה, הוא השחקן שנכנס בו הכי חזק. ומה אדלשטיין עשה בתגובה (עפ"י דיווחים)? שתק. זה הכי לא אדלשטיין, זה הכי לא להיות "אתה", וזה הכי טעה.
לא מוריד כהוא זה מאחריות ההנהלה. למאמן הכי מסריח בעולם מגיע יותר קרדיט, זמן וגיבוי. איך שלא נסובב את זה.
ועכשיו זה:
http://www.israelhayom.co.il/article/421793הוא בדרך כלל מעצבן אותי, אבל טור מדויק להפליא.
לפני כשבועיים יצאה מכבי ת"א למשחקה במילאנו כבר ביום שני בערב, עקב צום יום הכיפורים, ובשלישי לפני הצהריים התקיים אימון. בדרך כלל כשהקבוצה בישראל, מקבלים הזרים תדרוך מיוחד לגבי השבתון המוחלט. מאחר שביום הכיפורים לא התקיים אימון בוקר, הרשתה הנהלת הקבוצה לזרים לצאת אבל לחזור עד חצות. המאמן ארז אדלשטיין התנגד, כי בכל זאת לא מדובר בעוד יום. הישראלים וחלק מהזרים נשארו במלון. ארבעה זרים החליטו לבלות: סוני ווימס, אנדרו גאודלוק ויקטור ראד ודי.ג'יי סילי. בחצות הזרים לא חזרו. גם לא באיחור של שעה. אלא רק בארבע לפנות בוקר. בצהרי כיפור, אחרי שהשחקנים התעוררו, כונסה אסיפת קבוצה שבה הבהיר המנהל המקצועי ניקולה וויצ'יץ' לשחקנים ש"ההנהלה לא תרשה שוב הפרה כזאת". ארבעת השחקנים נלקחו לבירור נוסף ובו הודיעו להם שהם נקנסים ב־5,000 דולר, קנס שלא בוצע בסופו של דבר. בסיום האסיפה התמרמר גאודלוק על הבירור וזעק: "מדוע אסור לי לצאת?"
אווירת "לכוכבים מותר לעשות הכל" נמשכה גם בשבוע שעבר בהתבטאויות שלהם אחרי משחקים. אז הגיעה לה אסיפת הקבוצה בשישי האחרון, שבה קם ווימס והעביר ביקורת חריפה על אדלשטיין בנוכחות כל השחקנים. במקום להעמיד את השחקן במקום, וויצ'יץ', שהביא את ווימס, הגיש לשחקן פרס לחג: את ראשו של המאמן. אטורה מסינה, שאימן את ווימס בצסק"א מוסקבה במשך שנתיים, אמר עליו בקיץ: "זה לא השחקן שאתה רוצה לצאת למלחמה איתו. אבל מי זה מסינה באמת? ווימס מוכר מינויים, תאים, וספונסרים.
ההנהלה לא גיבתה אותו, ווייצ'יץ' לא גיבה אותו. דיברנו פה על מה האוהדים אמורים לחשוב או במה הם אמורים להתמקד, אז זה פשוט לא לטובת המועדון לחשוב "מה אכפת לי, אני לא תופס מאדלשטיין", או "גם ככה המינוי הזה היה טעות מלכתחילה". הכיוון הוא יותר "אסופת ליצנים נותנת לשכיר חרב שנמצא פה יומיים לחלל את המועדון שלי". ואנחנו נמשיך לסבול כל עוד אותה אסופת ליצנים מנהלת את העניינים.
"החלטה פשוטה", קרא לזה דיוויד פדרמן שלשום. לגדוע את מטה לחמו וכל חייו של מאמן זו החלטה פשוטה, כאילו היה עובד זוטר במפעלי הזיקוק. כנראה זה המעמד היום של מאמן מכבי ת"א. עובד זוטר בחטיבה המקצועית.
זה כל כך ברור שהיה פה משהו אמוציונאלי, בלי קשר לבסיס הרציונלי. פיטורים מפתיעים באמצע הלילה, מזרחי נשלח על ידי פדרמן לתקשורת ואומר שאדלשטיין איש מקצוע מכובד, בזמן שפדרמן עצמו משחרר הצהרה מדודה של: "החלטה פשוטה". אני לא חושב שפדרמן ניסה להעביר מסר לגבי מעמד כל מאמן, זה דיי ברור שהוא ניסה להשפיל את אדלשטיין אישית.
אחת המוסכמות שהיתווה המנכ"ל החדש חגי בדש היא שאף אחד מהבעלים או נציגיו אינו פונה או מדבר עם המאמן אלא רק דרכו, לא במהלך משחקים ולא בסיומם. אז אם אי אפשר לדבר עם המאמן פנים אל פנים עושים לו זובור בפומבי. העובדה שאדלשטיין לא שיתף כמעט את ג'ו אלכסנדר הרתיחה את מקבלי ההחלטות במועדון, שעמלו על הנחתתו של השחקן וקבלת תעודת זהות כחולה והכל טופטף לכיוונו של פדרמן.
ראינו כמה זמן פדרמן נתן לבדש להתוות דרך - בערך את אותו זמן שהוא נתן לאדלשטיין לאמן כדורסל.