jol9 כתב:רוי, הפיטורין של אדלשטיין לא היו מעשה מתוכנן ומחושב. זה היה מעשה אימפולסיבי, בלי קשר למשחקים
שהיו לקבוצה לאחר מכן.
having said that, אני מתקשה שלא לתת ולו קרדיט קטן לרמי הדר על שני המשחקים האלה.
קודם כל, הוא לא עשה טעויות קריטיות, לא בהכנה הטקטית ולא בניהול המשחקים.
דבר שני, הוא קצת ייצב את הרוטציה, לפחות במשחק היום.
אהבתי את השימוש שהוא עשה באייברסון ובצירבס, וגם את הרוטציה בקו האחורי אהבתי.
עם סילי ואוחיון, יש קו הגנתי באמת טוב.
סה"כ הציון של הדר על השבוע הזה הוא עובר +, וזה יותר ממה שחשבתי.
דבר ראשון - אין לי שום ספק שתזמון הפיטורים של אדלשטיין היה מעשה מחושב מאוד. גם ערב חג וגם לפני שני המשחקים הכי קלים ביורוליג העונה.
לגבי רמי הדר - הוא עשה משהו מאוד פשוט - פירק לגמרי את כל מה שאדלשטיין עשה ונותן לשחקנים לשחק בלי שום תוכנית משחק התקפית ואחר כך גם בלי תוכנית משחק הגנתית. מכבי נראית כמו קבוצה של חברה שמשחקים במתנס ולא כמו קבוצת כדורסל מקצוענית.
בהתקפה - זה הכל 100% יכולת אישית. שחקן לוקח כדור ומאלתר. כשיש לך שחקן כמו גאודלוק (שמאז גילברט ארינס לא ראיתי מישהו שמכניס זריקות בלתי אפשריות כמוהו), את סוני (שנמצא בכושר קליעה טוב), אז זה אפילו הולך מול קבוצות לא אתלטיות כמו גלא וז'לגיריס. מכבי נראית לחלוטין כמו שכונה בהתקפה.
לגבי ההגנה - בהתחלה הוא תחיל עם נסיון לטראפים שנכשל כשלון חרוץ. הוא ירד מזה מהר (למזלנו) ועבר לסתם הגנה אישית שמתכווצת לתוך הצבע ומשאירה שחקנים חופשיים לשלשות. זה עבד במשחק הזה. לא יעבוד מול שום קבוצה אחרת ביורוליג.
לגבי הרוטציה וניהול המשחק - מגוחך ברמה הזויה. פותח עם מקל (???) וסילי ומשם מתחיל רכבת חילופים הזויה שלא קשורה בכלום למה שהשחקנים עושים או למה שקורה על המגרש. לשחקנים שמוחלפים אין מושג למה הם מוחלפים ומתי יחזרו.
המשחק אתמול הוא לא מדד לכלום. גם קבוצות בארץ משחקות יותר טוב ממה ששיחקה אתמול קובנה.
אני מתעלם שניה מהתוצאה. ביכולת של אתמול, מכבי יכולה לנצח לא יותר מ-4 קבוצות ביורוליג. זה יתפוצץ מהר מאוד. ברצלונה אכן נראית רע ואיבדה את ריבאס המצויין, אבל נצטרך יום גרוע במיוחד שלהם בשביל לנצח. מה שראינו בקובנה ייגמר רע.