yanay21 כתב:MTA2311 כתב:yanay21 כתב:MTA2311 כתב:בואו נגיד את האמת- אחרי החתימה על הסכם הסיוע הבטחוני, זה לא מאוד משנה לנו כישראל.
הילארי כנראה תנסה ליזום כל מני שטויות של שלום וזה, טראמפ לא יתעסק בזה בכלל.
אני מאמין שהילארי תיזום, אבל פחות מאובמה, היא פחות אידיאליסטית ממנו, ובטח ראתה איך זה עזר לאובמה. היא חושבת קודם כל פוליטית. היא תיתן את הדחיפה הקטנה, אבל שום דבר מהותי היא לא תעשה. למעשה, בסופו של דבר, גם אובמה לא באמת עשה שום דבר מהותי. טראמפ יכול פתאום להתהפך ולצמצם את המעורבות של ארה"ב בעולם במידה דרסטית(ועל זה הוא רץ, הרי), וזה פוגע בישראל, גם אם הכסף עדיין מגיע. לא במקרה יש בכירים במחלקות המדינה של רייגן ובוש שתומכים בהילארי. זה לא מאהבה. אני מעדיף שהיא תתעסק בשלום, אבל עדיין תשאיר את ארצות מעורבת, מאשר שהוא יכניס את כל מדיניות החוץ לרוורס.
הדבר האחרון שאתה רוצה זה שאנשים כמו אובאמה, הילארי וטראמפ יפגינו מעורבות בנעשה בעולם. שיתעסקו בבועה שלהם.
תלוי למה אתה קורא להתערב. כי ארה"ב כן מושכת בחוטים לטובתנו(ולטובת בעלות בריתה באופן כללי). ברור שאף אחד מהם לא יעשה את זה בחוכמה, אבל זה או שאתה לוקח את כל החבילה, עם הסיוע, והתמיכה, והווטו והכול, או שלא. זה לא שהם יתערבו איפה שנוח לנו. אם הם מתעסקים בבועה שלהם, זה מבוא לבדלנות. ולמרות שארה"ב איישה את תפקיד השוטר העולמי, הנטייה הטבעית שלה היא בדלנית, ואנחנו צריכים לפחד מהיום הזה מאוד. עקרונית, אני בעד שאני אנהל את מדיניוץ החוץ האמריקאית בצורהדיקטטורית, אכזרית וחשוכה, אבל לא יקרה
זה מה שאני אומר, הסיוע הוא כבר נתון. גם הוטו במועצת הביטחון. בכל שאר הדברים יש את הקונגרס.
בתכלס, איפה אנחנו עוד צריכים אותם? ראינו איזה יופי של שוטר עולמי אובאמה היה.