המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:בכל אופן, נראה לי שכולם היום מסכימים שלמכבי יש 3 חורים קריטיים לסגור - צוות מקצועי, רכז ו-4.
בלי זה, אפשר באמת כבר לפתוח שרשור על העונה הבאה.
אפילו אם אחד משלושת הדברים יקרה, מכבי תשתפר באופן די משמעותי.
* 4.5. לא אתנגד גם ל-5 קלאסי בדמות וולטר טבארס.
ב-4 יש לך בור.
ב-5 יש לך שני שחקנים סבירים.
למה להביא עוד 5?
MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
בכל מקרה, העונה גמורה. אין טעם להעמיס עליה עוד טעויות.
אחדשיודע כתב:jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:בכל אופן, נראה לי שכולם היום מסכימים שלמכבי יש 3 חורים קריטיים לסגור - צוות מקצועי, רכז ו-4.
ב-4 יש לך בור.
למה להביא עוד 5?
אפשר להתווכח על "הסבירים". בדיוק כמו בעמדות 1 ו-4, השחקנים שיש לך בעמדה 5 לא מתאימים בשום דבר לשחקנים הבכירים בסגל.
בעיקרון, האופטימלי היה 4.5 בעל אוריינטציה הגנתית. אחד שיכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5, סטייל תומאס רובינסון. ובכל אופן, בעמדה 5 יש לך שחקן שעונה בדיוק לצרכים שלך (וולטר טבארס), רים פרוטקטור שיכול להוסיף המון לקבוצה. בעיניי צריך להסתכל על כל גבוה, ולראות כמה הוא יכול לתרום לנו עכשיו (ומאוחר יותר).
jol9 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
אני לא חושב שאתה צריך להשקיע 40 מליון יורו בשביל לבנות קבוצה
שתתחרה על הפיינל פור.
ועם החלק השני אני לא מסכים.
מאזן של 2-4 ביורוליג, זה ממש לא "עונה גמורה".
jol9 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
שתתחרה על הפיינל פור.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
שתתחרה על הפיינל פור.
2-4, המאמן הכי פחות ראוי שהיה פה, בור בעמדה 1,בור בעמדה 4 ובור בעמדה 5.
אין יותר גמור מזה.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
שתתחרה על הפיינל פור.
2-4, המאמן הכי פחות ראוי שהיה פה, בור בעמדה 1,בור בעמדה 4 ובור בעמדה 5.
אין יותר גמור מזה.
אבל על זה בדיוק מדברים - האם צריך לנסות לפתור לפחות חלק מהבעיות, או פשוט להמשיך עם מה שיש...
אם המטרה היא להגיע להצלבה בכל מחיר, אז אני לא רואה סיבה למה לא לנסות.
בכל מקרה, אני מוכן לוותר על העונה ועל כל הנסיונות לתקן, אם כבר היום ניקולה יילך הביתה, ויגיע לכאן איש מקצוע מהשורה הראשונה באירופה כGM, או כמאמן.
MTA2311 כתב:
מדברים על לפתור בעיה אחת. אי אפשר באמצע העונה להחליף חצי סגל וצוות מקצועי פעמיים.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:
מדברים על לפתור בעיה אחת. אי אפשר באמצע העונה להחליף חצי סגל וצוות מקצועי פעמיים.
הצוות המקצועי לא הוחלף... פוטר מאמן ראשי והגיע תייר מניו זילנד.
זה לא נחשב.
לגבי סגל, נראה לי שכולנו די תמימי דעים שהדבר הכי דחוף הוא לחזק את הקו הקדמי.
זה לא חצי סגל, אלא שחקן אחד.
בעיית הרכז כבר לא תיפטר העונה, אלא אם מקל יחליט לוותר על החוזה שלו, וזה לא מאוד סביר.
MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:
הצוות המקצועי לא הוחלף... פוטר מאמן ראשי והגיע תייר מניו זילנד.
זה לא נחשב.
לגבי סגל, נראה לי שכולנו די תמימי דעים שהדבר הכי דחוף הוא לחזק את הקו הקדמי.
זה לא חצי סגל, אלא שחקן אחד.
בעיית הרכז כבר לא תיפטר העונה, אלא אם מקל יחליט לוותר על החוזה שלו, וזה לא מאוד סביר.
להחליף מאמן ראשי זה לא נחשב?
שחקן אחד לא עושה פה הרבה. לא במצב הנוכחי.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:בכל אופן, נראה לי שכולם היום מסכימים שלמכבי יש 3 חורים קריטיים לסגור - צוות מקצועי, רכז ו-4.
ב-4 יש לך בור.
למה להביא עוד 5?
אפשר להתווכח על "הסבירים". בדיוק כמו בעמדות 1 ו-4, השחקנים שיש לך בעמדה 5 לא מתאימים בשום דבר לשחקנים הבכירים בסגל.
בעיקרון, האופטימלי היה 4.5 בעל אוריינטציה הגנתית. אחד שיכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5, סטייל תומאס רובינסון. ובכל אופן, בעמדה 5 יש לך שחקן שעונה בדיוק לצרכים שלך (וולטר טבארס), רים פרוטקטור שיכול להוסיף המון לקבוצה. בעיניי צריך להסתכל על כל גבוה, ולראות כמה הוא יכול לתרום לנו עכשיו (ומאוחר יותר).
בעמדה 4 אין לך שום דבר "סביר".
בעמדה 5 יש לך את צירבס שהוא סנטר התקפי טוב ואת אייברסון שהוא סביר בהכל.
אם תביא 4 הגנתי סטייל רנדל, פתאום תראה שמכבי מצליחה להחזיק את צירבס על המגרש, ולהנות מהאיכויות ההתקפיות שלו, ולא לחטוף סל בכל פוזשן.
אם אתה מביא עכשיו סנטר, אז אחד מבין צירבס/אייברסון הופך להיות מיותר לחלוטין.
jol9 כתב:מכיוון שאין לנו שום מדד השוואתי, אני חושב ש18 ניצחונות להצלבה, זה לא מספר מוחלט. זה יכול להיות 18, ויכול להיות גם 15 בקונסטלציה מסויימת.
מה שבטוח הוא שכרגע מכבי נמצאת עם 2 ניצחונות, על 2 הקבוצות החלשות
ביורוליג (ע"פ מאזן), עם 2 הפסדי בית לשתי קבוצות טובות מאוד ועם 2 הפסדי חוץ לשתי קבוצות בערך בלבל של מכבי.
מכבי תצטרך להתחיל לנצח משחקי בית מול קבוצות שנמצאות מעליה בטבלה, והמשחק ביום שלישי הוא משחק טוב להתחיל ממנו.
אם אני צריך להמר, הכי טוב שמכבי יכולה לעשות זה לסיים את העונה ב50%. צריך לקוות שזה יספיק להצלבה, ולא לגרבג' טיים ארוך.
שחף1 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
אני דווקא חושב שאתה לא רואה את כל היתרונות בלהביא רכז במקום מקל
בת׳כלס החור הכי גדול הוא בפנים, אבל למקל יש אגו בגודל של לברון, ויש מצב שהוא יבקש לעזוב במצב הזה. במילים אחרות גם אם הרכז יהיה היינס, יש מצב שנרוויח מזה
אחדשיודע כתב:נתחיל מהסוף - אחד מהם צריך להפוך למיותר לחלוטין במצב כזה (להעביר/להשאיל אחד מהם בשלב מסויים לקבוצה אחרת עבור חלק נכבד מהחוזה - מה שיאפשר לפדרמנים לשלם לשחקן איכותי).
אני רואה לגמרי אחרת ממך את התמונה. אתה מדבר המון על הכישרון ההתקפי של עמדה 5 ומתעלם מהדבר החשוב ביותר שהיא צריכה לספק לצד השחקנים הבכירים בקבוצה - הגנה. בעיניי, ביחד עם עמדת הרכז, סנטר איכותי הוא קריטי לכל קבוצת כדורסל עם שאיפות. כן, אומנם יש לך סנטר מחליף סביר, בדמות אייברסון, אבל הוא לא נותן לך את האיזון ההגנתי הדרוש. וכן, יש לך שחקן עם כישרון התקפי (שלא נוצל בשום דבר, מלבד במשחקי ההגנה נגד פאו), בדמות צירבס, אבל הוא "מפצה" על כך בהגנה בריבית דריבית.
ועם כל "הכישרון ההתקפי" שיש לך בעמדה 5, היא עדיין נותנת רק נקודה אחת יותר מעמדה 4 המאולתרת מסמית' וראד (עד החזרה של מילר). סמית' וראד מספקים יחדיו 18.8 נק' ו-9 רב' (צריך לציין ששיחקו יותר דקות, חלקן בעמדה 3) לעומת 19.5 נק' ו-7.8 רב' של צירבס ואייברסון.
למכבי אין כרגע משהו סביר בעמדה 4, אבל זה עוד עשוי להשתנות במקרה שמילר מצליח איכשהו להשתקם עד פברואר (בתרחיש האופטימי כמובן). ובמקרה כזה, היוצרות יכולות לחלוטין להתהפך - צריך לחשוב על עכשיו, אבל גם מעבר לעכשיו (לחודשיים מעכשיו ועד המאני-טיים). 4 יעזור לך בעיקר בטווח המיידי, ו-4.5 יכול לעזור בטווח המיידי והארוך. 5 שהוא רק 5 באופן תאורטי פחות נחוץ, אבל כשמדובר בשחקן עם התכונות של וולטר טבארס - הוא יכול לתת לך המון ממה שחסר לך (יותר משאר השמות שפנויים לטעמי). ולכן צריך לבחון את השמות באופן אינדיבידואלי, ולא להיות מקובעים על העמדה.
roy1000 כתב:jol9 כתב:מכיוון שאין לנו שום מדד השוואתי, אני חושב ש18 ניצחונות להצלבה, זה לא מספר מוחלט. זה יכול להיות 18, ויכול להיות גם 15 בקונסטלציה מסויימת.
מה שבטוח הוא שכרגע מכבי נמצאת עם 2 ניצחונות, על 2 הקבוצות החלשות
ביורוליג (ע"פ מאזן), עם 2 הפסדי בית לשתי קבוצות טובות מאוד ועם 2 הפסדי חוץ לשתי קבוצות בערך בלבל של מכבי.
מכבי תצטרך להתחיל לנצח משחקי בית מול קבוצות שנמצאות מעליה בטבלה, והמשחק ביום שלישי הוא משחק טוב להתחיל ממנו.
אם אני צריך להמר, הכי טוב שמכבי יכולה לעשות זה לסיים את העונה ב50%. צריך לקוות שזה יספיק להצלבה, ולא לגרבג' טיים ארוך.
אני לא מבין איזה מדד השוואתי אתה מחפש. זה עניין ססטיסטי פרופר. יחסי הכוחות ביורוליג די ברורים. 18 נצחונות זה המספר המינימלי. זה יכול להיותר יותר. 15 זה לא יכול להיות בשום מצב.
בשביל לעשות הצלבה, מכבי צריכה לנצח את כל משחקים הבית הנותרים שלה (פרט לצסק"א), לנצח את גלא, קאזאן והכוכב בחוץ ועוד שני משחקי חוץ (נגיד מבין באמברג, דרושאפאקה, אוליפיאקוס, באסקוניה ואנאדולו). זה משימה שהיא כרגע אפשרית, אבל אם מפסידים את שני המשחקים הבאים הסיפור גמור נעול וחתום ואין למעשה שום סיכוי מעשי להגיע להצלבה.
שני הפסדים בשבוע הבא ומכבי סיימה את העונה האירופאית, גם אם אתה מביא את סטיב רק ביחד עם לברון ודוראנט.
שחף1 כתב:MTA2311 כתב:הכסף היא בעיה והיכולת הניהולית היא בעיה.
אני דווקא חושב שאתה לא רואה את כל היתרונות בלהביא רכז במקום מקל
בת׳כלס החור הכי גדול הוא בפנים, אבל למקל יש אגו בגודל של לברון, ויש מצב שהוא יבקש לעזוב במצב הזה. במילים אחרות גם אם הרכז יהיה היינס, יש מצב שנרוויח מזה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים