המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
my man כתב:בא לי להקיא...דורש הבהרות!! הבושה מתה!
שועל כתב:my man כתב:משו
my man כתב:מילא תבין תמקום שלך ותסתום ת'פה.
אתה נראה כמו הצרות שלי. הקליעה שלך מזעזעת אתה לא עושה הגנה, מחטיא לייאפים, לא נמצא בשטף הקבוצתי, מנסה להוכיח שאתה שווה משו ואז מאבד כדורים/זורק זריקות לא קשורות, בזה שאתה מתלונן אתה פוגע גם בחדר ההלבשה ובשורה התחתונה אתה לא מצדיק אפילו שליש מהסכום שאתה מקבל בטח לא את הקרדיט שנתנו לך את המפתחות לעמדה 1.
אתה רוצה הבהרה? קח- אתה אוברייטד ומכבי טעתה שהביאה אותך. אתה לא ברמה של יורוליג ואני לא סגור על יורוקאפ. כנראה שמקומך הוא היכן ששהית בשלוש השנים האחרונות הכי הרבה - בבית.
argof כתב:המדגם כעת לא יכול לנבא כי הוא מוקדם מידי. ולמרות שהוא מוקדם מידי, מקום 8 מתנדנד בין 3-3 ל-4-2 תלוי בתוצאות הערב.
בקצרה, כדי שמקום 8 ייחתך על 18 נצחונות, מקומות 1-8 חייבים לזכות בלפחות 144 נצחונות (18*8) מתוך 240 נצחונות שיש בקופה. זה מותיר 96 נצחונות למקומות 9-16. פחות מ12 נצחונות בממוצע לקבוצה מהחלק התחתון. בפועל, אפילו פחות, כי במקומות 1-8 יהיו גם קבוצות עם מעל 18 נצחונות.
לא בלתי אפשרי, אבל לא סביר. זה אפשרי אם מתקיימים שני תנאים מצטברים:
א. אין צמרת מובהקת. כולן בצמרת מנצחות את כולן, כך שמקום 1 עם לא יותר מ20-21 נצחונות.
ב. יש תחתית מובהקת עם 3-4 קבוצות שמפסידות כמעט לכולן.
לא נראה שזה מתפתח לשם.
argof כתב:המדגם כעת לא יכול לנבא כי הוא מוקדם מידי. ולמרות שהוא מוקדם מידי, מקום 8 מתנדנד בין 3-3 ל-4-2 תלוי בתוצאות הערב.
בקצרה, כדי שמקום 8 ייחתך על 18 נצחונות, מקומות 1-8 חייבים לזכות בלפחות 144 נצחונות (18*8) מתוך 240 נצחונות שיש בקופה. זה מותיר 96 נצחונות למקומות 9-16. פחות מ12 נצחונות בממוצע לקבוצה מהחלק התחתון. בפועל, אפילו פחות, כי במקומות 1-8 יהיו גם קבוצות עם מעל 18 נצחונות.
א. אין צמרת מובהקת. כולן בצמרת מנצחות את כולן, כך שמקום 1 עם לא יותר מ20-21 נצחונות.
לא נראה שזה מתפתח לשם.
toja27 כתב:טעיתי לגביו בקיץ. חשבתי שיש בו מספיק איכות שיוכל להביא את המשחק שלו בסמוך לכוכבים שגדולים ממנו. מסתבר שהוא חלש יותר מנטלית ממה שציפיתי.
roy1000 כתב:argof כתב:המדגם כעת לא יכול לנבא כי הוא מוקדם מידי. ולמרות שהוא מוקדם מידי, מקום 8 מתנדנד בין 3-3 ל-4-2 תלוי בתוצאות הערב.
לא נראה שזה מתפתח לשם.
לא הבנתי את החישוב שאתה עושה פה ועל מה בדיוק הוא מתבסס. אתה הבנאדם הראשון שאני רואה שאומר שהמציאות היא בלתי אפשרית...
אני יכול להבטיח לך בוודאות מלאה ש-8 הקבוצות הראשונת ינצחו יותר מ- 144 נצחונות שזה 60% מסה"כ הנצחנות בליגה. המספר יהיה גדול בהרבה. שים לב שמה שאתה אומר סותר לגמרי את המציאות הנוכחית שבה הקבוצה במקום ה- 8 מחזיקה במאזן של 60% הצלחה. יותר מזה, 8 הקבוצות הראשונות ניצחו 31 מתוך 45 המשחקים שהיו, שזה 68.8% מסה"כ הנצחונת. כלומר, אם הכל יימשך כמו שהיה עד עכשיו, לקבוצה במקום ה- 8 יהיו 18 נצחונות, ו- 8 הקבוצות הראשונות ינצחו 165 משחקים. אז אני לא בין למה ב-5 משחקים זה סביר וב- 30 לא?
בשביל שהקבוצה במקום השמיני תהיה עם 18 נצחנות צריך מבנה שבו אין הרבה קבוצות שהן "קבוצות על" ומצד שני, יש יותר קבוצות שהן בשר תותחים. זה בדיוק המצב היום וזה גם מה שסביר שיהיה בסוף העונה.
jay כתב:toja27 כתב:טעיתי לגביו בקיץ. חשבתי שיש בו מספיק איכות שיוכל להביא את המשחק שלו בסמוך לכוכבים שגדולים ממנו. מסתבר שהוא חלש יותר מנטלית ממה שציפיתי.
הרבה, הרבה יותר ממה שחשבנו. ועדיין, העונה עוד ארוכה...
jol9 כתב:עכשיו זה עוד מוקדם... המדגם קטן מדי.
אני אשמח להסבר באמת, בקטע של ללמוד, כשיהיה לך זמן.
jol9 כתב:בשורה התחתונה, לפי מה שאני מבין, אין מודל חד משמעי, וגם לא יכול להיות.
אנחנו עוד מוקדם מדי בעונה, בשביל להבין לאן זה הולך.
אם להתבסס על ליגות זהות מבחינת מבנה מהשנים האחרות (וביורוליג כאמור זה בלתי אפשרי), אז צריך בין 12 ל-16 ניצחונות. שיהיה סימטרי נרחיב ל12-18.
אבל לא הייתי מתייחס למספר 18, באיזשהי חרדת קודש.
מכבי צריכה לנסות לדאוג להיות במאזן של 50% לכל הפחות, ואח"כ לחשוב על המיקום הסופי שלה.
rc4991 כתב:עזוב, יש כבר נוסחה וזה הוכח מדעית
אתה יודע אפילו שבעונה שעברה קבוצות הליגה ממקום שש ומטה היו עם מאזן שלילי, כולל האלופה ראשל"צ?
jol9 כתב:רוי,
תודה. אני צריך לחשוב על זה קצת...
בכל מקרה, כמו שהראיתי ממקרים מעשיים שקרו, ב-4 השנים האחרונות בטורקיה, שזה לא כזה חד משמעי.
ברור שזה לא מייצג לגמרי, אבל אני לא בטוח שמבחינה סטטיסטית הליגה הטורקית לא מייצגת את היורוליג מספיק טוב.
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי,
תודה. אני צריך לחשוב על זה קצת...
בכל מקרה, כמו שהראיתי ממקרים מעשיים שקרו, ב-4 השנים האחרונות בטורקיה, שזה לא כזה חד משמעי.
ברור שזה לא מייצג לגמרי, אבל אני לא בטוח שמבחינה סטטיסטית הליגה הטורקית לא מייצגת את היורוליג מספיק טוב.
שוב הכל תלוי באיך אתה תופס את הצמרת מול התחתית. האם היורוליג יותר עמוס בצמרת או בתחתית? ברגע שענית על השאלה הזו אז תוכל לענות על איזה מאזן יהיה לקבוצה במרכז הטבלה.
ברוב הליגות באירופה, הצמרת הרבה יותר עמוסה מהתחתית ולכן יש לך מבנה שבו המאזן של הקבוצה ה"חציונית" נמוך מ- 50% הצלחה.
עריכה - לגבי הליגה הטורקית - היא סימטרית כמעט לחלוטין ולכן הקבוצה החציונית היא עם 50% הצלחה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים