כדורסל ישראלי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי

הודעהעל ידי jay » 14 נובמבר 2016, 14:18

אין צורך לצטט כשאתה משיב להודעה האחרונה.

לא הייתי ממהר לוותר על לאנדסברג, ומצד שני לא רצוי להפסיד את דוסון לירושלים, כי הוא כבר הצהיר שהוא לא ממשיך בראשל"צ. ניתן להם תקופת חפיפה. 1 - יפתח זיו, 2/3 - לאנדסברג ודוסון, 3/4 - משעור, 4/5 - שגב. קשה לי לחשוב על משהו מושלם מזה מבחינת מענה על כל הקריטריונים שהצבתי. כאמור, השמות הספציפיים פחות מעניינים, להמשך העונה משקל גדול בקביעתם.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 14:26

ווסטרמן גם חייב להיות כאן
חייבים רכז ישראלי נורמלי במקום צמד הליצנים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 14:31

rc4991 כתב:ווסטרמן גם חייב להיות כאן

רגליים איטיות מידיי בעיקר בהגנה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 14:50

שועל כתב:

יש לו חסרונות אבל צריך להסתכל עליו כישראלי, שם יש לו יתרון על כל מקביליו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 נובמבר 2016, 14:52

rc4991 כתב:
שועל כתב:

הוא גם ידרוש חוזה בהתאם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 14:57

MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:
שועל כתב:

הוא גם ידרוש חוזה בהתאם.

הוא משחק עכשיו בז'לגיריס, לא נראה שיש לו דרישות גבוהות
כמובן שזה יכול להשתנות אם יתן עונה טובה אבל זה המצב בינתיים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 נובמבר 2016, 15:00

rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:
שועל כתב:

הוא גם ידרוש חוזה בהתאם.

הוא משחק עכשיו בז'לגיריס, לא נראה שיש לו דרישות גבוהות
כמובן שזה יכול להשתנות אם יתן עונה טובה אבל זה המצב בינתיים

הוא עדיין שחקן יורוליג. הוא לא יבוא בשביל 200 אלף דולר.

אני לא חושב שצריך להוציא יותר מ200-250 אלף דולר על ישראלי ככלל אצבע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 15:08

בסופו של דבר הוא שחקן שאני לא בטוח שמקבל יותר משלוש מאות אלף (ואני לארג')
תקרה של 250 נשמע לי מוגזם מדי, זה צריך להיות תלוי בשחקן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 15:24

אני לא רואה את ווסטרמן מגיע לכאן באותו הסכום שהוא מקבל בז'לגיריס
אני גם לא בטוח שהוא מתאים הגנתית ליד גאודלוק
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 14 נובמבר 2016, 16:03

ווסטרמן ממש לא חייב להיות כאן. אני לא מתלהב ממנו בכלל אחרי שראיתי אותו מנגר עצמו לדעת נגדנו.

בגדול, מכבי לומדת השנה שאי אפשר לחיות יותר עם סגל של 5-6 זרים ביורוליג, אלא יותר בכיוון של 8.
זה אומר שבליגה בכל משחק לא הולכים להרשם 2-3 זרים, וישראלים יצטרכו לשחק בליגה ולא ביורוליג.
יש גם את חוק הצעירים המגוחך (שאאל"ט פג תוקפו הקיץ), חוק המתאזרחים המופרך וחוק 8 הזרים בליגה שצריך להתחשב בהם כשבונים סגל.

אלה הרבה מגבלות שקבוצה שרוצה לאפשר לעצמה סגל חזק במקביל לדינמיות בשינויים צריכה לקחת בחשבון. מצריך עבודה מקצועית מאוד (העונה אנחנו רואים שלא ממש קיימת כזאת).

זה מצב מיוחד ומעניין, בטח בהתחשב ברמה של השחקן הישראלי ברמות הגבוהות של היורוליג.
דיברנו על זה שאין ממש שחקנים ששווים 15 דקות בממוצע בטופ-יורוליג: טיוס, פארמר ורוצ'סטי, אולי לנדסברג (יותר כמו 10 דק') וכרגע כאן זה עומד.

מי שיתאים לנישה של רול פלייר הכי יתאים. זה הרבה עניין מקצועי, אבל גם המון עניין של מנטליות:
פניני בזמנו הרוויח דקות במכבי כי הצליח להביא קליעה מעולה והגנה. יוגב הביא תמיד הגנה, וה"פוטנציאל" ההתקפי שלו סוחב אותו עד היום במכבי.
אף אחד מהם לא לקח על עצמו אובר או ניתק את עצמו מהשטף הקבוצתי, דבר שחבר'ה כמו מקל ואלכסנדר לוקים בו בצורה חמורה מאוד.

אם משעור וזיו יפתחו קליעה אמינה הם חבר'ה שיתאימו כאן מאוד, כי הם משחקים בשטף של המשחק ולא חייבים את הכדור ביד כדי לעזור לקבוצה.
ווסטרמן זה שחקן שחייב כדור ביד, ומאידך לא שומר ולא קולע מספיק טוב- ולכן- לא מספיק טוב.

דוסון זה שאלה טובה מאוד. כי על פניו הוא ממלא את דף הסטטיסטיקה (ריבאונדים, חטיפות, חסימות, אסיסטים) וההתקפה שלו מבוססת במידה רבה על תנועה ללא כדור.
אבל: לשחקן הזה קודם כל אין עמדה. בליגה הוא משייט כסוג של "סווינגמן" (רוב השנים ליד חנוכי, שהוא גם כן ישות חסרת עמדה), אבל בפועל, הוא לא 2 (כי לא רואה מגרש, לא שולט מספיק טוב בכדור, לא מוסר ומייצר לאחרים ולא משחק באחריות. גם ביצירת המצבים לעצמו הוא יכול לטפס עוד כמה רמות טובות).
הוא כן מנסה להפוך את עצמו ל-2, ואם הוא מכוון לNBA יש לו טונות של עבודה לעשות על עצמו. החשש הגדול שלי הוא מתסמונת מקל. נסיך בצ'יפופוליג, שרמוטה באירופה. אבל יש עונה שלמה לפנינו כדי לראות איך הוא מתקדם.
בלי שיפור גדול ברמת הפיזיות וההגנה אני לא רואה במה דוסון מועיל יותר מסילבן, שאמנם תקוע כבר שנים אבל אתה לפחות יודע שבליגה הוא בלתי עציר.

סיל זה אחד שלא הייתי מוותר עליו כ"כ מהר, אבל בהחלט יש בעייתיות עם זה שהישראלים הצעירים הבולטים האחרים משחקים איתו על אותה עמדה (אם זה 2 או 3).

בקיצור, במחשבה לכיוון הקיץ, לדעתי, הנכון יהיה להביא קודם כל את הזרים הטובים ביותר, אח"כ את הישראלים הטובים ביותר שמתאימים לקבוצה- כשחקנים משלימים, אח"כ את הזרים המשלימים, ואח"כ למלא את החורים בשחקני השוליים הישראלים (אם צעירים או מבוגרים. פניני לצורך העניין הוא לא רול פלייר, אלא שחקן שוליים לכל דבר. וזה חלק מהבעיה שיש בקבוצה הזאת כרגע).
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 17:01

1) מה שמכבי לומדת אני לא יודע ולא רוצה לדעת, מה שהיא צריכה ללמוד זה לא שצריך 8 זרים, אלא שצריך זרים שמתאימים לרמה ולקבוצה שנבנית.
2) זה לא ראלי טכנית וכלכלית לבנות קבוצה עם 8 זרים, בוא נתקדם.
3) זה מצב חרא, לא מיוחד ולא מעניין.
4) הקליעה של זיו סבירה לפחות העונה והוא עוד צעיר.
5) דוסון לא נופל בין עמדות, בליגה הוא יכול לשחק בשני העמדות באירופה הוא יותר 2. לא יודע על מה אתה מדבר, הוא שולט מצוין בכדור ומבין טוב את המשחק. לא שם הבעיות שלו. והוא שומר הרבה יותר טוב מסילבן. חנוכי לא שחקן כדורסל.
6) על סילבן הייתי מוותר במיוחד לאור פציעותו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי jay » 14 נובמבר 2016, 17:07

החציל האצטקי כתב:ווסטרמן ממש לא חייב להיות כאן. אני לא מתלהב ממנו בכלל אחרי שראיתי אותו מנגר עצמו לדעת נגדנו.

...

דוסון זה שאלה טובה מאוד.

...

החשש הגדול שלי הוא מתסמונת מקל. נסיך בצ'יפופוליג, שרמוטה באירופה. אבל יש עונה שלמה לפנינו כדי לראות איך הוא מתקדם.

:like:
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 17:20

אתם רק שוכחים שאי אפשר לבנות קבוצה של 12 זרים ושהעובדה שאין גבוה ישראלי נורמלי + סמית' שיושב על עמדה 3 מחייבת רכז מחליף ישראלי
בסופו של דבר חלוקת הזרים לפי העמדות הולכת ככה בערך: 4 גבוהים, שני פורוורדים ושני גארדים. אלא אם מחליפים את גאודלוק בקומבו, חייבים רכז ישראלי מחליף
במצב כזה אני מעדיף את ווסטרמן הרבה יותר מאוחיון/מקל/זיו וחבריהם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 17:49

ווסטרמן כרכז מהספסל זה סביר+, לא כרכז פותח
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי ankram » 14 נובמבר 2016, 18:05

שועל כתב:ווסטרמן כרכז מהספסל זה סביר+, לא כרכז פותח

לא יותר טוב ממקל ואוחיון , בטח לא מרוצ'סטי , לא יהודי (עם כל הפילפולים המשפטיים) , וגם יגיע על תקן של שחקן מוביל , לבן , פרווה , לא תודה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 18:15

ankram כתב:

לא יותר טוב ממקל ואוחיון , בטח לא מרוצ'סטי , לא יהודי (עם כל הפילפולים המשפטיים) , וגם יגיע על תקן של שחקן מוביל , לבן , פרווה , לא תודה.

הוא יותר טוב או מתאים מכל השמות שהזכרת, למרות שמולנו הוא לא היה טוב במשחק האחרון
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 נובמבר 2016, 18:19

שועל כתב:
ankram כתב:

הוא יותר טוב או מתאים מכל השמות שהזכרת, למרות שמולנו הוא לא היה טוב במשחק האחרון

השאלה היא מה זה משנה? ההפרש ביכולת בין ווסטרמן ליוגב, או בין ווסטרמן ליפתח זיו לצורך העניין זה לא מה שישפיע על ההישגים של הקבוצה, באף מסגרת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 14 נובמבר 2016, 18:25

MTA2311 כתב:
שועל כתב:
ankram כתב:

השאלה היא מה זה משנה? ההפרש ביכולת בין ווסטרמן ליוגב, או בין ווסטרמן ליפתח זיו לצורך העניין זה לא מה שישפיע על ההישגים של הקבוצה, באף מסגרת.

אם הוא ישראלי זה יתרון. אתה לא יכול להחזיק את כל הישראלים רק בשביל הליגה, וכאן מדובר בשחקן שיכול להיות רכז מחליף ביורוליג. גם אי אפשר להתעלם מהעובדה שבכל רגע נתון בליגה יש 2 ישראלים על הפרקט, וכשזה הישראלי שלך זה יתרון.
ההבדל בינו לבין אוחיון/מקל משמעותי, גם בינו לבין זיו לפחות בשלב הזה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי rc4991 » 14 נובמבר 2016, 18:39

ברור, לא התכוונתי כפותח

MTA2311 כתב:

לדעתי ההפרש משמעותי מאוד ביורוליג
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 נובמבר 2016, 18:46

שועל כתב:
MTA2311 כתב:
שועל כתב:
ankram כתב:

אם הוא ישראלי זה יתרון. אתה לא יכול להחזיק את כל הישראלים רק בשביל הליגה, וכאן מדובר בשחקן שיכול להיות רכז מחליף ביורוליג. גם אי אפשר להתעלם מהעובדה שבכל רגע נתון בליגה יש 2 ישראלים על הפרקט, וכשזה הישראלי שלך זה יתרון.
ההבדל בינו לבין אוחיון/מקל משמעותי, גם בינו לבין זיו לפחות בשלב הזה.

אז אני לא מסכים. כאילו, ברור שווסטרמן יותר טוב מיוגב ומיפתח זיו, אבל כבר שנים אנחנו מתבססים פה על הפרדיגמה לפיה אי אפשר לבנות קבוצה אחת ליורוליג ואחת לליגה, מה שמכשיר את הקרקע למתן חוזים מופרכים לישראלים בינוניים. ומה קורה בפועל? קבוצה אחת ליורוליג ואחת לליגה כי הישראלים לא טובים מספיק בשביל לשחק ביורוליג.

שישנו קונספט. אפשר לבנות קבוצה עם 8 זרים ואפשר לבנות מראש שתי קבוצות בסגל אחד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־22 אורחים