המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MaccabiTA כתב:סטודנטית גרמנייה נאנסה ונרצחה. החשוד, מי היה מאמין, מהגר מוסלמי.
MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:סטודנטית גרמנייה נאנסה ונרצחה. החשוד, מי היה מאמין, מהגר מוסלמי.
מהגר מוסלמי שלוקה בנפשו*
MaccabiTA כתב:סטודנטית גרמנייה נאנסה ונרצחה. החשוד, מי היה מאמין, מהגר מוסלמי.
felix_r כתב:לכל חובבי ההיסטוריה של ארה"ב, היום לפני 75 שנה היפנים תקפו את פרל הארבור
jol9 כתב:felix_r כתב:לכל חובבי ההיסטוריה של ארה"ב, היום לפני 75 שנה היפנים תקפו את פרל הארבור
אילולא זה, סיכוי לא מבוטל שארה"ב לא נכנסת למלחמה, ושהעולם נראה אחרת לגמרי היום.
roy1000 כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:לכל חובבי ההיסטוריה של ארה"ב, היום לפני 75 שנה היפנים תקפו את פרל הארבור
אילולא זה, סיכוי לא מבוטל שארה"ב לא נכנסת למלחמה, ושהעולם נראה אחרת לגמרי היום.
זה היה בלתי נמנע.
felix_r כתב:בלתי נמנה? בהתחלה ארה"ב תיכננה בכלל לתמוך בגרמניה
jol9 כתב:קשה מאוד לדעת.
אני אישית מאמין שגם אם הם היו מצטרפים למלחמה, זה היה כבר יכול להיות מאוחר מדי. מספיק שהבריטים או הסובייטים היו מוכרעים, וזה היה גמור.
roy1000 כתב:jol9 כתב:קשה מאוד לדעת.
אני אישית מאמין שגם אם הם היו מצטרפים למלחמה, זה היה כבר יכול להיות מאוחר מדי. מספיק שהבריטים או הסובייטים היו מוכרעים, וזה היה גמור.
אין סיכוי. בת'כלס הסובייטים נלחמו לבד במשך כמעט שלוש שנים וניצחו. לא הייתה להיטלר אפשרות אמיתית להכריע את הסובייטים גם ללא האמריקאים.
למעשה, כשהאמריקאים נכנסו למלחמה באירופה, היא כבר הייתה מוכרעת. הם נכנסו בעיקר בשביל למנוע מהסובייטים להשתלט על כל אירופה.
roy1000 כתב:jol9 כתב:קשה מאוד לדעת.
אין סיכוי. בת'כלס הסובייטים נלחמו לבד במשך כמעט שלוש שנים וניצחו. לא הייתה להיטלר אפשרות אמיתית להכריע את הסובייטים גם ללא האמריקאים.
למעשה, כשהאמריקאים נכנסו למלחמה באירופה, היא כבר הייתה מוכרעת. הם נכנסו בעיקר בשביל למנוע מהסובייטים להשתלט על כל אירופה.
felix_r כתב:אני רואה שאתה לא ממש שולט בפרטים.
האמריקאים מילאו את אמאמא של סובייטים בהספקה של הכל. הכל! מתכות, חומרים שונים, מכוניות, משאיות, אוכל... מה לא.
roy1000 כתב:felix_r כתב:אני רואה שאתה לא ממש שולט בפרטים.
האמריקאים מילאו את אמאמא של סובייטים בהספקה של הכל. הכל! מתכות, חומרים שונים, מכוניות, משאיות, אוכל... מה לא.
זה נכון, אבל אם אני לא טועה, האספקה החלה לפני הכניסה של האמריקאים למלחמה.
felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:אני רואה שאתה לא ממש שולט בפרטים.
היא התחילה מיד עם תחילת הפלישה של גרמניה לברה"מ (קיץ 1941). העניין הוא, שכמויות ההספקה היו כל כך גדולות, שאני בטוח, שברה"מ לא הייתה מחזיקה מעמד בלי זה.
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:אני רואה שאתה לא ממש שולט בפרטים.
היא התחילה מיד עם תחילת הפלישה של גרמניה לברה"מ (קיץ 1941). העניין הוא, שכמויות ההספקה היו כל כך גדולות, שאני בטוח, שברה"מ לא הייתה מחזיקה מעמד בלי זה.
ברור. מה שאני אומר זה שגם אם ארה"ב לא הייתה נכנסת ללחימה באירופה הנאצים עדיין היו מפסידים ואירופה כולה הייתה הופכת לסובייטית. עניין האספקה לרוסיה ובריטניה ועניין הלחימה הם שני דברי שונים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים