ת'רד ההנהלה הכושלת- צעדים בעקבות תצוגת הנפל. תגובת GATE 11

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד ההנהלה הנכשלת- שמעון מזרחי מתכנן מהפכה מקצועית

הודעהעל ידי אחדשיודע » 14 דצמבר 2016, 00:36

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:יוני, אין מה להשוות בין הפועל ת"א בכדורגל למכבי ת"א כדורסל. הראשונה היא קבוצה שמנוהלת רע (לאורך שנים ארוכות), עם חובות עצומים וקהל אוהדים קטן בהרבה (=פטונציאל הכנסות קטן יותר). כל קונה שירכוש את מכבי, יקבל עסק שכבר מייצר לאורך שנים הכנסות גדולות, וכל שיישאר לו הוא לייצב את אותו מבחינה מקצועית - הרבה תלוי במידת ההשקעה הכספית. הסיכון נמוך.
ואתה יכול להיות רגוע, אף אחד לא ימכור את מכבי כדורסל ל-"אמיר כבירי כזה". אם הפדרמנים ישחררו את האחיזה שלהם במועדון (ואני בספק מתי זה יקרה), ככל הנראה יהיה זה אדם/קבוצה הרבה יותר אמיד/ה.

הבעיה היא לא תזרים המזומנים, של הרוכש הפוטנציאלי, אלא שהצלחה זה לא משהו שמונח בכיס.
קח את צ'לסי למשל. היא בבעלות אחד האנשים העשירים בעולם, אבל ברגע שהוא הפסיק לפזר כספים בלי חשבון (ועדיין העמיד תקציב עצום), ההצלחה המקצועית קצת דעכה לה.

זה לא שאני לא מסכים איתכם, אני רק אומר שיש סיכוי גם לכשלון של המהלך הזה.

אני יכול גם להזכיר לך את העזיבה של רענן כץ, שבזמנו רבים מאוד שמחו מזה, אבל מבחינתי זה היה תחילת
התהליך השלילי שאנחנו נמצאים בעיצומו היום.

ברור ששהצלחה לא מונחת בכיס, אנחנו רואים את זה עכשיו לנגד ענינו. בדיוק בגלל זה אין פה שום סיכון - המועדון נמצא באחד המקומות הנמוכים שהיה בו מאז שזכה באליפות אירופה ב-1977, ספציפית אם מסתכלים על השנתיים וחצי האחרונות. לתזרים המזומנים של הרוכש הפוטנציאלי יש חשיבות מרכזית, כי כרגע אין למכבי שום תזרים כזה (לא משמעותי בכל אופן), וזה אחד הדברים שמבדילים אותנו מהקבוצות הגדולות האחרות ביבשת.
הדוגמא עם צ'לסי היא דוגמא רעה. צ'לסי עם רומן אברמוביץ' וצ'לסי בלי רומן אברמוביץ' הם שמיים וארץ, קונה בכל יום תרחיש שמגיע עשירית ממנו למכבי. גם בלי תזרים מזומנים מטורף, צ'לס תחתיו נמצאת בידיים טובות יותר מאשר בלעדיו - יש לה גב כלכלי. ולגבי רענן כץ - אני לא ראיתי אז ולא רואה היום איך המהלך הזה היה טוב. הוציאו משקיע דומיננטי, ובכך האחרים (/הרעים) "הגדילו" את האחיזה שלהם במועדון (גם אם לא מבחינת אחוזי השליטה, אלא בניהול השוטף של המועדון).

בכל דבר יש סיכון (ובמקרה הזה, שהבעלים הנוכחיים לא מכניסים את היד לכיס - הוא נמוך), זה לא אומר שצריך לשלב ידיים ולא לעשות כלום. הדבר הכי טוב שיכול לקרות למועדון הזה הוא הכנסה של משקיע אמיד יותר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 דצמבר 2016, 00:55

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:יוני, אין מה להשוות בין הפועל ת"א בכדורגל למכבי ת"א כדורסל. הראשונה היא קבוצה שמנוהלת רע (לאורך שנים ארוכות), עם חובות עצומים וקהל אוהדים קטן בהרבה (=פטונציאל הכנסות קטן יותר). כל קונה שירכוש את מכבי, יקבל עסק שכבר מייצר לאורך שנים הכנסות גדולות, וכל שיישאר לו הוא לייצב את אותו מבחינה מקצועית - הרבה תלוי במידת ההשקעה הכספית. הסיכון נמוך.
ואתה יכול להיות רגוע, אף אחד לא ימכור את מכבי כדורסל ל-"אמיר כבירי כזה". אם הפדרמנים ישחררו את האחיזה שלהם במועדון (ואני בספק מתי זה יקרה), ככל הנראה יהיה זה אדם/קבוצה הרבה יותר אמיד/ה.

הבעיה היא לא תזרים המזומנים, של הרוכש הפוטנציאלי, אלא שהצלחה זה לא משהו שמונח בכיס.
קח את צ'לסי למשל. היא בבעלות אחד האנשים העשירים בעולם, אבל ברגע שהוא הפסיק לפזר כספים בלי חשבון (ועדיין העמיד תקציב עצום), ההצלחה המקצועית קצת דעכה לה.

זה לא שאני לא מסכים איתכם, אני רק אומר שיש סיכוי גם לכשלון של המהלך הזה.

אני יכול גם להזכיר לך את העזיבה של רענן כץ, שבזמנו רבים מאוד שמחו מזה, אבל מבחינתי זה היה תחילת
התהליך השלילי שאנחנו נמצאים בעיצומו היום.

ברור ששהצלחה לא מונחת בכיס, אנחנו רואים את זה עכשיו לנגד ענינו. בדיוק בגלל זה אין פה שום סיכון - המועדון נמצא באחד המקומות הנמוכים שהיה בו מאז שזכה באליפות אירופה ב-1977, ספציפית אם מסתכלים על השנתיים וחצי האחרונות. לתזרים המזומנים של הרוכש הפוטנציאלי יש חשיבות מרכזית, כי כרגע אין למכבי שום תזרים כזה (לא משמעותי בכל אופן), וזה אחד הדברים שמבדילים אותנו מהקבוצות הגדולות האחרות ביבשת.
הדוגמא עם צ'לסי היא דוגמא רעה. צ'לסי עם רומן אברמוביץ' וצ'לסי בלי רומן אברמוביץ' הם שמיים וארץ, קונה בכל יום תרחיש שמגיע עשירית ממנו למכבי. גם בלי תזרים מזומנים מטורף, צ'לס תחתיו נמצאת בידיים טובות יותר מאשר בלעדיו - יש לה גב כלכלי. ולגבי רענן כץ - אני לא ראיתי אז ולא רואה היום איך המהלך הזה היה טוב. הוציאו משקיע דומיננטי, ובכך האחרים (/הרעים) "הגדילו" את האחיזה שלהם במועדון (גם אם לא מבחינת אחוזי השליטה, אלא בניהול השוטף של המועדון).

בכל דבר יש סיכון (ובמקרה הזה, שהבעלים הנוכחיים לא מכניסים את היד לכיס - הוא נמוך), זה לא אומר שצריך לשלב ידיים ולא לעשות כלום. הדבר הכי טוב שיכול לקרות למועדון הזה הוא הכנסה של משקיע אמיד יותר.

:like:
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2016, 00:55

הדוגמא של צ'לסי ממחישה, שגם בעלים עם כיס אינסופי, יכול לקצץ את התקציב לפי ראות עיניו.
לצורך העניין, מה מונע מאדם כזה להעמיד תקציב של 5 מליון דולר, ולגרוף את הרווחים לכיס?
לפחות במקרה של הבעלים הנוכחיים, אנחנו לא נראה דברים מהסוג הזה.

עם כל זה, אני מסכים איתך שהסיכון הוא לא גדול, אבל הוא קיים וצריך גם לדבר עליו כשמתייחסים לנושא הזה.

העזיבה של כץ לוותה בלא מעט צהלות שמחה בזמנו, של לא מעט אנשים.

ולגבי המשפט האחרון של הפוסט שלך, אני מסכים לגמרי חוץ מהעניין שמשקיע נוסף (אמיד ככל שיהיה), לא ישנה את התמונה באופן דרמטי. פדרמן עדיין יהיה הדומיננטי ומזרחי עדיין ירגיש צורך להחתים שחקנים בשביל להישאר רלוונטי.

שני המודלים בעלי סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר לדעתי הם:
1. בעלים אמיד חדש שעושה מהפכה בצורת הניהול
2. בעלים נוכחיים שעושים רפורמה במערך המקצועי של המועדון, באיוש המשרות ובאופן קבלת ההחלטות
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 14 דצמבר 2016, 01:05

jol9 כתב:הדוגמא של צ'לסי ממחישה, שגם בעלים עם כיס אינסופי, יכול לקצץ את התקציב לפי ראות עיניו.
לצורך העניין, מה מונע מאדם כזה להעמיד תקציב של 5 מליון דולר, ולגרוף את הרווחים לכיס?

עם כל זה, אני מסכים איתך שהסיכון הוא לא גדול, אבל הוא קיים וצריך גם לדבר עליו כשמתייחסים לנושא הזה.

ולגבי המשפט האחרון של הפוסט שלך, אני מסכים לגמרי חוץ מהעניין שמשקיע נוסף (אמיד ככל שיהיה), לא ישנה את התמונה באופן דרמטי. פדרמן עדיין יהיה הדומיננטי ומזרחי עדיין ירגיש צורך להחתים שחקנים בשביל להישאר רלוונטי.

2. בעלים נוכחיים שעושים רפורמה במערך המקצועי של המועדון, באיוש המשרות ובאופן קבלת ההחלטות

התקציב של צ'לסי כיום, עם כל "הקיצוצים" ביחס לעונות הקודמות (ועדיין קיימת השקעה), גדול יותר מזה שהיה לפני תקופת אברמוביץ'. ככה שהכניסה שלו לא פגעה בקבוצה או מסכנת אותה. היא נמצאת במקום טוב יותר ממה שהיא היתה בו, והיא הגיעה להישגים שלא חשבה שתגיע אליהם בלעדיו. כשמסתכלים על תקופה של משקיע אמיד, צריך להשוות ביחס לתקופה שלפני הכניסה שלו.

האנשים ששמחו מהעזיבה של כץ הם אותם אנשים שממשיכים לקנות מנויים ולתמוך גם היום בפדמרנים, אותם אוהדים תמימים בפייסבוק "שהולכים עם מכבי באש ובמים" ואותם אנשים שמתעסקים/התעסקו בטפל (בראיונות שלו) ומפספסים את העיקר. אני לא ביניהם.

ואני לא מדבר על משקיע נוסף, אני מדבר על כניסה של משקיע אמיד במקום הקיימים, אבל אם בקונסטלציה מסויימת הקיימים ישארו, יצמצמו את האחיזה שלהם ויעבירו את השליטה בקבוצה למשקיע דומיננטי - לוקח את זה כבר היום.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 14 דצמבר 2016, 09:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2016, 01:15

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:הדוגמא של צ'לסי ממחישה, שגם בעלים עם כיס אינסופי, יכול לקצץ את התקציב לפי ראות עיניו.

התקציב של צ'לסי כיום, עם כל "הקיצוצים" ביחס לעונות הקודמות (ועדיין קיימת השקעה), גדול יותר מזה שהיה לפני תקופת אברמוביץ'. ככה שהכניסה שלו לא פגעה בקבוצה או מסכנת אותה. היא נמצאת במקום טוב יותר ממה שהיא היתה בו, והיא הגיעה להישגים שלא חשבה שתגיע אליהם בלעדיו. כשמסתכלים על תקופה של משקיע אמיד, צריך להשוות ביחס לתקופה שלפני הכניסה שלו.

האנשים ששמחו מהעזיבה של כץ הם אותם אנשים שממשיכים לקנות מנויים ולתמוך גם היום בפדמרנים, אותם אוהדים תמימים בפייסבוק "שהולכים עם מכבי באש ובמים" ואותם אנשים שמתעסקים/התעסקו בתפל (בראיונות שלו) ומפספסים את העיקר. אני לא ביניהם.

ואני לא מדבר על משקיע נוסף, אני מדבר על כניסה של משקיע אמיד במקום הקיימים, אבל אם בקונסטלציה מסויימת הקיימים ישארו, יצמצמו את האחיזה שלהם ויעבירו את השליטה בקבוצה למשקיע דומיננטי - לוקח את זה כבר היום.

ברור שצ'לסי היום נמצאת במצב הרבה יותר טוב ממה שהיתה לפני אברמוביץ', אבל צ'לסי לפני אברמוביץ' לא היה
מועדון מצליח בסדר גודל של מכבי, ולכן שם הסיכון באמת היה אפסי.

לגבי כץ - לא דיברתי עליך ספציפית אלא על הרוח הכללית. זה ממש לא מדוייק שרק הלמינגים שמחו מהעניין.
גם כאן בפורום היו צהלות שמחה ומיאוס מכץ.

אני חושש שתרחיש שבו מגיע משקיע ולוקח בעלות על 51% מהמועדון ומעלה, הוא לא סביר.
לא נראה לי שלפדרמן יש עניין כלשהו בזה, הרי זה למעשה הופך אותו לסוג של שותף שקט, כמו הדיץ הזה...

זה יהיה או איתו במודל הנוכחי, או בלעדיו בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 דצמבר 2016, 01:20

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:

האנשים ששמחו מהעזיבה של כץ הם אותם אנשים שממשיכים לקנות מנויים ולתמוך גם היום בפדמרנים, אותם אוהדים תמימים בפייסבוק "שהולכים עם מכבי באש ובמים" ואותם אנשים שמתעסקים/התעסקו בתפל (בראיונות שלו) ומפספסים את העיקר. אני לא ביניהם.

ברור שצ'לסי היום נמצאת במצב הרבה יותר טוב ממה שהיתה לפני אברמוביץ', אבל צ'לסי לפני אברמוביץ' לא היה

לגבי כץ - לא דיברתי עליך ספציפית אלא על הרוח הכללית. זה ממש לא מדוייק שרק הלמינגים שמחו מהעניין.

אני חושש שתרחיש שבו מגיע משקיע ולוקח בעלות על 51% מהמועדון ומעלה, הוא לא סביר.
לא נראה לי שלפדרמן יש עניין כלשהו בזה, הרי זה למעשה הופך אותו לסוג של שותף שקט, כמו הדיץ הזה...

זה יהיה או איתו במודל הנוכחי, או בלעדיו בכלל.

אני הייתי כאן בפורום ביום שכץ עזב את מכבי. גם יוני.
אני זוכר בוודאות שהרוב המוחלט של הפורום שמח על עזיבתו, בעיקר בגלל שכץ הדליף לתקשורת באופן קבוע מידע רב על הנעשה מאחורי הקלעים בקבוצה (זו הייתה הדרך שלו להביע את מורת רוחו על ההתנהלות).
פליקס היה מהבודדים שהתנגדו וטענו שפדרמן גרוע יותר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 14 דצמבר 2016, 01:21

jol9 כתב:ברור שצ'לסי היום נמצאת במצב הרבה יותר טוב ממה שהיתה לפני אברמוביץ', אבל צ'לסי לפני אברמוביץ' לא היה

גם עם מכבי מדובר בסיכון אפסי, כי הבעלים לא מכניסים את היד לכיס.
לצורך העניין, אני חושב שאיזי שירצקי משקיע הרבה יותר בקריית שמונה מאשר הבעלים של מכבי כדורסל. זה די עלוב.

ובעניין כץ - אמרתי, מבין הצוהלים היו אנשים שהתעסקו בטפל ולא בעיקר. כל מה שעניין אותם הוא שלא יתראיין לעיתונאים קיקיוניים, ולא מידת ההשקעה הכספית שלו במועדון.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 14 דצמבר 2016, 09:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jay » 14 דצמבר 2016, 01:27

מזרחי הכתים את עצמו עם פוט ויבזורי, אבל אני חושב שההבדל העיקרי בינו לבין הפדרמנים הוא היכולת שלו לקבל מרות מקצועית (בתנאי שהיא נראית לו מקצועית), בדיוק כמו שהיה עם גרשון ובלאט למשל. אני חושב שבעשור+ האחרון כמעט ואין לו כח (מה שאולי גם מביא אותו לעשות שטויות כאלה מתוך ייאוש), וכל מה שנשאר לו זה להיות השמעון פרס של המועדון. אני לא הייתי ממהר לסווג אותו עם השאר, בטח לא עם הפרדמנים.

יכולים להגיע בעלים אחרים ולא הכל יהיה מושי מושלם, הנה תראו את בני יהודה (הייתי חייב להביא קונטרה לצ'לסי). לא שצריך לספר לי כמה הם נוראיים, לדעתי הם שורש כל הבעיה במועדון.

ואגב, כל מה שקורה מאז שכץ עזב לא סותר את זה שהוא טרללה, ושזה היה נראה perfectly legit בזמנו להיפרד ממנו. בדיעבד, זה באמת נראה שהוא היותר שפוי בקרקס הזה, לפחות מבחינת ניהול תקין.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי אחדשיודע » 14 דצמבר 2016, 01:30

jay כתב:יכולים להגיע בעלים אחרים ולא הכל יהיה מושי מושלם, הנה תראו את בני יהודה (הייתי חייב להביא קונטרה לצ'לסי). לא שצריך לספר לי כמה הם נוראיים, לדעתי הם שורש כל הבעיה במועדון.

כי בני יהודה לא הייתה עד לפני שנתיים בליגה לאומית? גם תחת הבעלים הקודמים הם חוו קשיים, וגם תחת הבעלים החדשים הם יחוו קשיים. רק שהפעם גם יש להם גב כלכלי להשתולל קצת (בינואר בין היתר).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 14 דצמבר 2016, 01:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2016, 01:32

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:ברור שצ'לסי היום נמצאת במצב הרבה יותר טוב ממה שהיתה לפני אברמוביץ', אבל צ'לסי לפני אברמוביץ' לא היה

גם עם מכבי מדובר בסיכון אפסי, כי הבעלים לא מכניסים את היד לכיס.
לצורך העניין, אני חושב שאיזי שירצקי משקיע הרבה יותר בקריית שמונה מאשר הבעלים של מכבי כדורסל. זה די עלוב.

ובעניין כץ - אמרתי, מבין הצוהלים היו אנשים שהתעסקו בתפל ולא בעיקר. כל מה שעניין אותם הוא שלא יתראיין לעיתונאים קיקיוניים, ולא מידת ההשקעה הכספית שלו במועדון.

בנקודת הזמן הזאת, הסיכון הוא נמוך, כי גרוע יותר קשה להאמין שאפשר.
אבל במבט כללי יותר, הסיכון הוא לא אפסי לדעתי, אבל כנראה גם לא מאוד גבוה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: ת'רד ההנהלה הנכשלת- מזרחי, הפדרמנים, ניקולה ואבי אבן

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2016, 01:38

שמואל1 כתב:"לשמעון מזרחי נמאס. רוצה להוביל מהפכה מקצועית בקבוצה"
הכישלונות מחלחלים לדרג הניהולי: על פי גורם, הבוס הוותיק סבור שבשיטה הקיימת שום דבר לא עובד במכבי תל אביב, ושוקל, בין היתר, מהלך להזזת ניקולה וויצ'יץ' מתפקידו כמנהל מקצועי

http://sports.walla.co.il/item/3022185

אופופופופו

האמת שאחרי ששמעתי את שמעון היום בבוקר אצל רסקין, אני נוטה להאמין לתגובה של מכבי לכתבה:
עלילה מרושעת והמצאה שפלה, לא היו דברים מעולם

שמעון דיבר על החסרון של מילר, ועל זה שהדר הוא מאמן, ולא מתנהלות שיחות אחרות.
לא היה שם שום זכר למה שנכתב בכתבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 14 דצמבר 2016, 01:52

אחדשיודע כתב:
jay כתב:יכולים להגיע בעלים אחרים ולא הכל יהיה מושי מושלם, הנה תראו את בני יהודה (הייתי חייב להביא קונטרה לצ'לסי). לא שצריך לספר לי כמה הם נוראיים, לדעתי הם שורש כל הבעיה במועדון.

כי בני יהודה לא הייתה עד לפני שנתיים בליגה לאומית? גם תחת הבעלים הקודמים הם חוו קשיים, וגם תחת הבעלים החדשים הם יחוו קשיים. רק שהפעם גם יש להם גב כלכלי להשתולל קצת (בינואר בין היתר).

איפה אתה לא רואים אותך לא שומעים אותך
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי RomanR » 14 דצמבר 2016, 01:55

האמת שאחרי ששמעתי את שמעון היום בבוקר אצל רסקין, אני נוטה להאמין לתגובה של מכבי לכתבה:

לא הייתי מאמין למילה ששמעון אומר לתקשורת. אני לא אומר ששמעון הוא הדבר הכי טובה שקרה/יקרה למכבי אבל, אם יש אמת בדיווח הזה ושמעון יצליח לגאול אותנו מייסוריו של ג'וניור או וויצ'יץ', אז אני אומר אדרבה, תנו לשמעון לנצח
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי rc4991 » 14 דצמבר 2016, 01:58

jol9 כתב:
הכישלונות מחלחלים לדרג הניהולי: על פי גורם, הבוס הוותיק סבור שבשיטה הקיימת שום דבר לא עובד במכבי תל אביב, ושוקל, בין היתר, מהלך להזזת ניקולה וויצ'יץ' מתפקידו כמנהל מקצועי

אופופופופו

ורד מאוד אמינה, יש לה כמה מקורות בכירים שמדליפים לה המון
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 דצמבר 2016, 02:01

rc4991 כתב:
jol9 כתב:

אופופופופו

אז אתה רומז פה ששמעון שיקר ברדיו? לא נשמע לי הגיוני, ממתי הוא לא אומר את האמת.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 14 דצמבר 2016, 02:06

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
jol9 כתב:

אופופופופו

אז אתה רומז פה ששמעון שיקר ברדיו? לא נשמע לי הגיוני, ממתי הוא לא אומר את האמת.

"טבק יהיה פה גם בעונה הבאה"
רק חבל שראד מעשן אותו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 14 דצמבר 2016, 02:51

כל עוד המהפכה הזו לא מלווה במכתב התפטרות שלו-meh.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי מני » 14 דצמבר 2016, 13:12

ככה עובדים נכון בקבוצה מסודרת:

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,62 ... tml?ref=hp
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי RomanR » 14 דצמבר 2016, 13:29

מני כתב:ככה עובדים נכון בקבוצה מסודרת:

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,62 ... tml?ref=hp