פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד נבחרות ישראל - עם מבט ל-2017

17 דצמבר 2016, 16:42

LIAV10 כתב:זאק רנדולף בסגנון

אני יכול להבין על מה אתה מדבר.
אולי מבחינת הטכניקה בפוסט, פוט-וורק, אפשר לומר. אבל זיבו הרבה יותר מאסיבי וגדול ממנו.
אני פשוט לא רואה את ליף מסוגל לטחון ככה בNBA.

יש לו קצת יותר אורך וניידות, שגם מאפשרת לו להיות פקטור בהגנה (חוסם לא רע בכלל), אבל הוא יהיה חייב או לבנות גוף מטורף, או לקחת את המשחק שלו חזק לכיוון של פייס-אפ.
בכל מקרה, ממש מסקרן לראות אותו מתמודד מול בוגרים, כי יכול להיות שהנחת המוצא שלי פשוט שגויה, והוא מספיק חכם ומוכשר כדי להיות פוסט סקורר טוב גם היום.

17 דצמבר 2016, 16:46

מזכיר מאוד בסגנון דווקא את קווין מקהייל. כרגע הוא מועמד להיבחר בלוטרי, אבל אני לא רואה את הכישורים שיאפשרו לו להצליח ב-NBA. לפחות לא כרגע.

17 דצמבר 2016, 16:48

חבר טוב שלי שעוקב בעיקר אחרי ישראלים/מתאזרחים אומר שהוא בנתיים לא רוצה לייצג את הנבחרת.. הוא לא מרגיש שום קשר לארץ. ירצה לייצג את ארצות הברית כנראה, אבל.. כן.

17 דצמבר 2016, 16:50

roy1000 כתב:מזכיר מאוד בסגנון דווקא את קווין מקהייל. כרגע הוא מועמד להיבחר בלוטרי, אבל אני לא רואה את הכישורים שיאפשרו לו להצליח ב-NBA. לפחות לא כרגע.

כן, הדיבור פה הוא על וולטון, מקהייל.
זה לא דברים שרואים בNBA היום. אתה לא יכול להיות 100 קילו ולשחק בפוסט נגד דוויט האוורד ודיאנדרה ג'ורדן. זה לא קורה.

המחשבה שלי היא על כריסטיאן לייטנר כזה.
מישהו שיתקע ג'אמפים בלי למצמץ ועדיין יהיה שחקן כדורסל מאוד מהוקצע מעבר לזה.

17 דצמבר 2016, 17:06

החציל האצטקי כתב:כן, הדיבור פה הוא על וולטון, מקהייל.
זה לא דברים שרואים בNBA היום. אתה לא יכול להיות 100 קילו ולשחק בפוסט נגד דוויט האוורד ודיאנדרה ג'ורדן. זה לא קורה.

בגלל זה אני חושב שאין לו את הכישורים להצליח ב- NBA. לייטנר היה גבוה יותר, חזק יותר ומהיר יותר.

17 דצמבר 2016, 17:13

roy1000 כתב:
החציל האצטקי כתב:כן, הדיבור פה הוא על וולטון, מקהייל.

בגלל זה אני חושב שאין לו את הכישורים להצליח ב- NBA. לייטנר היה גבוה יותר, חזק יותר ומהיר יותר.

העניין הוא שהוא עוד ילד.
הוא יכול ללמוד עוד דברים חדשים ולהתאים את עצמו לNBA.
מקהייל לא היה זורק ככה מהשלוש.

17 דצמבר 2016, 17:18

החציל האצטקי כתב:העניין הוא שהוא עוד ילד.

ברור. אני פשוט לא בטוח לאיזה כיוון הוא יכול להתפתח בתור שחקן NBA.

17 דצמבר 2016, 17:27

roy1000 כתב:
החציל האצטקי כתב:העניין הוא שהוא עוד ילד.

ברור. אני פשוט לא בטוח לאיזה כיוון הוא יכול להתפתח בתור שחקן NBA.

רשמתי כבר, המודל הנכון הוא ללכת על הכיוון של הבן של סבוניס.
סבוניס הרבה יותר זריז וזה הופך אותו למגן ורסטילי יותר, אבל לליף יש אפסייד יותר משמעותי בקליעה- זה למה זרקתי את השם של לייטנר.

בכל מקרה, ממש רוצה לראות אותו בקיץ בהיכל.

17 דצמבר 2016, 17:48

אני לא מתמצא בכל עניין נבחרת ישראל-הוא אמר משהו על לבוא לפה? או שזה פשוט משיקולי ברית מילה ואבא שלו?

17 דצמבר 2016, 18:10

yanay21 כתב:אני לא מתמצא בכל עניין נבחרת ישראל-הוא אמר משהו על לבוא לפה? או שזה פשוט משיקולי ברית מילה ואבא שלו?

הוא שיחק בנבחרת עד גיל 18.
עקרונית זה הופך אותו לשחקן נבחרת ישראל תחת חוקי פיב״א.
יש מקרים חריגים שמתירים מעבר אחרי גיל 17, שאני לא בקי בהם במאה אחוז.

17 דצמבר 2016, 18:17

הנה חוקי פיב"א בהקשר של ליף:
תמונה

ראיתי מספר משחקים שלו לאחרונה, ומאוד התרשמתי מהורסטיליות שלו.
אפשר לראות שחוכמת המשחק עברה מהאבא לבן.

המשחק האחרון שלו במכללות:

17 דצמבר 2016, 18:20

החציל האצטקי כתב:
LIAV10 כתב:זאק רנדולף בסגנון

אני יכול להבין על מה אתה מדבר.
אולי מבחינת הטכניקה בפוסט, פוט-וורק, אפשר לומר. אבל זיבו הרבה יותר מאסיבי וגדול ממנו.
אני פשוט לא רואה את ליף מסוגל לטחון ככה בNBA.

יש לו קצת יותר אורך וניידות, שגם מאפשרת לו להיות פקטור בהגנה (חוסם לא רע בכלל), אבל הוא יהיה חייב או לבנות גוף מטורף, או לקחת את המשחק שלו חזק לכיוון של פייס-אפ.
בכל מקרה, ממש מסקרן לראות אותו מתמודד מול בוגרים, כי יכול להיות שהנחת המוצא שלי פשוט שגויה, והוא מספיק חכם ומוכשר כדי להיות פוסט סקורר טוב גם היום.

ברור, זאק הוא פשוט בטטת על (במובן הטוב אגב), דיברתי על רמת מכללות, היום pfים כבר לא יורדים לפוסט ונראה שליף כן כזה בשילוב חצי מרחק וזיבו הראשון שעלה לי לראש.

17 דצמבר 2016, 18:32

וואו, נראה מרשים מאוד, די אגרסיבי לגילו.

17 דצמבר 2016, 19:28

LIAV10 כתב:וואו, נראה מרשים מאוד, די אגרסיבי לגילו.

ראיתי אותו משחק לפני שבוע-שבועים. לא היילייטס. והוא לא הכי הרשים אותי. מזכיר את ליאור אליהו

17 דצמבר 2016, 19:29

felix_r כתב:

ראיתי אותו משחק לפני שבוע-שבועים. לא היילייטס. והוא לא הכי הרשים אותי. מזכיר את ליאור אליהו

אסור לקלל בפורום

17 דצמבר 2016, 19:29

אגב, הנוער הפסידו היום שוב בנקודה. הפעם 71:70 ללטביה משלשה שנייה לסיום.
עמית אבו אתמול עם 30 נק', היום הם 0 נק' ב-8 דק'. http://www.fiba.com/europe/u18/2016/310 ... statistics

רק ניצחון על ליטא (מחר ב-13:00) + הפסד של לטביה לבוסניה יעלה אותם לרבע הגמר וימנע מהם לשחק לרדת למשחקי ההישארות בדרג א'.

17 דצמבר 2016, 19:30

אחדשיודע כתב:אגב, הנוער הפסידו היום שוב בנקודה. הפעם 71:70 ללטביה משלשה שנייה לסיום.
עמית אבו אתמול עם 30 נק', היום הם 0 נק' ב-8 דק'. http://www.fiba.com/europe/u18/2016/310 ... statistics

רק ניצחון על ליטא (מחר ב-13:00) + הפסד של לטביה לבוסניה יעלה אותם לרבע הגמר וימנע מהם לשחק לרדת למשחקי ההישארות בדרג א'.

וזה ממש עצוב...

17 דצמבר 2016, 19:31

felix_r כתב:

ראית משחק אחד (ואני חושב שאני יודע על איזה משחק אתה מדבר). בוא נגיד שהוא יהיה יותר טוב מליאור אליהו.

17 דצמבר 2016, 19:40

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

ראית משחק אחד. בוא נגיד שהוא יהיה יותר טוב מליאור אליהו.

תשמע, הוא מקבל את הכדור באיזור קו העונשין למרות שהוא משחק 4 (לא מאיים ל-3 באופן קבוע) ומשם יודע לסיים בצורה נחמדה אם בצד השני אין איזה שוורצע-חייה ששותל אותו בפרקט.

הוא לא חזק מספיק ולא אתלטי מספיק על מנת לשחק 5 ברמות הגבוהות, ובלי קליעה יציבה לשלוש הוא לא יכול להיות 4 מודרני בשום מקום. זאת הסיבה שלמרות היותו אול-אמריקן בתיכונים, מאמן הנבחרת לא לקח אותו לנבחרת הנוער של ארה"ב.

הערכה שלי לגבי עתידו? ישראלי מוביל בגליל עליון כמו האבא.
(למזלו אני לא מומחה לזיהוי כשרונות צעירים)

17 דצמבר 2016, 19:48

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

ראית משחק אחד. בוא נגיד שהוא יהיה יותר טוב מליאור אליהו.

תשמע, הוא מקבל את הכדור באיזור קו העונשין למרות שהוא משחק 4 (לא מאיים ל-3 באופן קבוע) ומשם יודע לסיים בצורה נחמדה אם בצד השני אין איזה שוורצע-חייה ששותל אותו בפרקט.

הוא לא חזק מספיק ולא אתלטי מספיק על מנת לשחק 5 ברמות הגבוהות, ובלי קליעה יציבה לשלוש הוא לא יכול להיות 4 מודרני בשום מקום. זאת הסיבה שלמרות היותו אול-אמריקן בתיכונים, מאמן הנבחרת לא לקח אותו לנבחרת הנוער של ארה"ב.

הערכה שלי לגבי עתידו? ישראלי מוביל בגליל עליון כמו האבא.
(למזלו אני לא מומחה לזיהוי כשרונות צעירים)

אז שוב, זה כי אתה מסיק מסקנות לפי משחק אחד שראית. יש לו יותר משלשה למשחק ב-54%, ילד בן 19.
קווין לאב בשנה היחידה שלו ב-UCLA קלע פחות משלשה למשחק ב-35%, היום זה בערך הדבר היחידי שהוא עושה ב-NBA.
צ'אנינג פריי לא זרק בכלל שלשות (אפילו לא אחת) בשנה הראשונה שלו במכללות. היום הוא מקלעי השלשות הטובים ב-NBA.

אני ראיתי 4/5 משחקים מלאים שלו העונה, ורואים שיש שם המון המון כישרון וחוכמה ביחס לשחקן בן 19. לצידו משחק מי שאמור להיות אחד מ-5 הבחירות הראשונות בדראפט הקרוב (כבאחד האתרים הבולטים מעריכים שיבחר ראשון כרגע), לונזו בול, והוא נראה בחלק גדול מהמשחקים לא פחות טוב ממנו. וזה כשלעצמו חתיכת הישג. רוב אתרי הדראפט כבר מדרגים את ליף בסיבוב הראשון של הדראפט הקרוב.

בשביל שחקן בן 19, הוא מראה אגרסיביות מפתיעה. הבעיה שלו נמצאת בעיקר בהגנה ובמהירות, אבל הוא יודע לחפות על זה בהרבה חוכמת משחק (לפחות לגבי הצד ההגנתי).
פרסם תגובה