MTA2311 כתב:שועל כתב:MTA2311 כתב:שועל כתב:MTA2311 כתב:
אז זאת פשוט מתודולוגיה לא נכונה בעיני. שוב, החוקים האלה, מציינים מקרים ספציפיים בהם ניתן להפקיע. אף אחד פה, ובטח לא הית המשפט, אמר שלא ניתן להפקיע נקודה. ניתן להפקיע, תחת תנאים ספציפיים ובסיטואציות מסויימות. אם היו מתקיימים פה, כל הדיון היה שונה.
אז אני כן סומך על בית המשפט. גם אם לא סומכים על שיקול הדעת שלו בפסיקות, יש פה סוגייה שהיא מעבר לכך. זאת סוגייה פוליטית, ולכן צריך לבדוק מה בית המשפט עשה היסטורית במקרים כאלה. אם בתקופת ברק ושמגר בית המשפט העליון לא התערב בשיקולי התיישבות, הוא ודאי לא יעשה זאת בתקופת מרים נאור. יש פה גם עניין תקדימי פוטנציאלי. אם בית המשפט החליט על פינוי לא מטעמים של אי חוקיות גרידא, אז יש פה השלכה קונקרטית משמעותית ביותר על עצם סוגיית ההתיישבות. זה לא המקרה כאן.
לא מצליח להבין אותך. למה קשה לך להבין שסיטואציה מוצדקת יותר מהחלטת וועדה המקומית על גינת שעשועים איפשהו? אם לריבון יש סמכות לחוקק, ואם החיקוק הזה לא נוגד את המשפט הבינלאומי ואת הערכים הדמוקרטיים אז למה שלא יינתן לו לעשות זאת?
נברתי קצת ומצאתי את זה:
http://www.israelhayom.co.il/opinion/428471
מה? על מה אתה מדבר? מה לא נוגד את המשפט הבינל? אני לא מבין איך עוד אפשר להסביר. המדינה יכולה להפקיע קרקעות אך ורק תחת נסיבות מסויימות. כשהן לא מתקיימות, היא לא יכולה להפקיע קרקעות. מה לא מובן כאן?
אל תביא לי טורי דעה מישראל היום, זה לא חלק מהדיון ולא אובייקטיבי בשום צורה.
אתה מאוד מקובע משום מה. התנאים להפקעת קרקעות בחוק הבינלאומי לא מבוססות על ערכים כל כך מקודשים (כולה סלילת כביש ובניית גינה ציבורית), ויש גם דוגמאות בחוק הבינלאומי שמאוד דומות לסיטואציה הזו, והוא מביא לכך דוגמאות במאמר שלו (הוא פרופסור למשפטים אגב).
סלילת כביש או הקמת גינה ציבורית זה מתוקף חוק נכון? כחלק מההפקעה הזאת משלמים פיצויים לבעלי הקרקע נכון? פה סללו כביש, או בנו גינה? כמובן שגם אי אפשר להכשיר הפקעה רטרואקטיבית.
המשפט הבינלאומי לא מכיר בגזל של אדמות פרטיות לצורך בניית יישוב אלטרנטיבי. בטח לא תחת הנסיבות הקיימות.
ויש הרבה פרופסורים למשפטים במדינה. חלקם גם כותבים בהארץ ומציגים דעה אחרת. זה ההבדל בית המשפט העליון, שפוסק על פי אמות מידה משפטיות, לבין פרופסורים שכותבים מתוך המיית ליבם.
אתה שוכח שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית שבה לממשלה יש זכות שהיא קיבלה מבוחריה לחוקק חוקים. הריבון יכול להפקיע קרקעות בסיטואציות מסוימות ואין סיבה הגיונית שהוא לא יוכל לעשות זאת בסיטואציה הזו. לא ניתן היה מלכתחילה להכריז על כל יהודה ושומרון כשטח פרטי, בזמנו הבעלים לא הופיעו על מנת להציג את הראיות (רק אחרי שארגוני שמאל איתרו אותם בכוח), זו סיטואציה שעל פי ההיגיון שלי, ועל פי דוגמאות במשפט הבינלאומי, לגמרי אפשרית, כמו שהמדינה או רשות מקומית (!) יכלה עד היום להפקיע קרקעות לצרכים שונים. ומדובר כאן בצורך ציבורי, בעמונה יש ציבור גדול שהמדינה יישבה וזה גם לא מסתיים בעמונה.
אשמח שתביא לי דוגמה הפוכה, על מקרה שבו מדינה מערבית רצתה לחוקק חוק שכזה באותה הסיטואציה, וביהמ"ש לא איפשר לה. אני די בטוח שלא תמצא. ביהמ"ש העליון בישראל נוקט בקו מאוד ברור וחד צדדי וצריך להיות עיוור בשביל לא לראות את זה.