יורוליג מחזור 16

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג מחזור 16

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 ינואר 2017, 23:12

אני הכי בן אדם של סטטיסטיקה, אבל קצת מוזר לי כל דיוני הסטטיסטיקה היבשה האלה. מה זה משנה אם יש סיכוי פרקטי או לא? אפשר לנתק את מה שאנחנו רואים השנה מהקבוצה מהסטטיסטיקה הזאת? אנחנו חיים בואקום? עשו שינוי משמעותי בסגל?

גם אם יש סיכוי תיאורטי, הוא לא רלוונטי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 07 ינואר 2017, 23:17

argof כתב:
שועל כתב:
jol9 כתב:מכבי כרגע ממוקמת במקום ה-13 עם מאזן 6-10.
המטרה היא להדביק את הקבוצות במקומות 7-9 שנמצאות עם מאזן 8-8, והן הכוכב, דארוש ואפס.

סה"כ שני משחקים מפרידים ביננו.

אלא שבשבוע הבא מכבי יוצאת למדריד, עם סיכויים נמוכים לצאת משם עם ניצחון.
אפס תתארח באתונה אצל פאו, הכוכב תארח את פנר ודארוש תארח את בסקוניה.
סה"כ יש סיכוי לא מבוטל, שגם אחרי המחזור הקרוב, מכבי תישאר במרחק שני משחקים למקומות 7-8.

בשבוע שלאחר מכן, מתחיל המאני טיים. 3 משחקים שמכבי חייבת לקחת ברציפות מול הכוכב וקזאן בבית וגלא בחוץ.
אחרי שלושת המשחקים האלה לדעתי נוכל לעשות חיתוך מצב ולראות האם למכבי יש סיכוי לפלייאוף או לא.

לתשומת לב, הכוכב ודרוש נמצאות במאזן פנימי עדיף עלינו, גם אנדולו כנראה אלא אם כן נביס אותה בחוץ, מה שלא יקרה.
יש אופטימיות ויש התעלמות מהמציאות לצורך כל שהוא, הפעם זה כנראה שייך לזה שאדם לא מסוגל להודות בטעותו.

הניתוח של jol9 מדויק לגמרי. והוא לא התחייב על קאמבק. ואנחנו לא יודעים אם יהיה בית פנימי, מי ישתתף בו, ואם יוכרע על ניצחונות או על הפרשים. במחזור 20 אפשר יהיה להעריך אם יש בכלל סיכוי לקאמבק, אם נגיע אליו עם 9 ניצחונות לפחות. במקרה כזה, להשיג 6 מ10 כשנותרו לך 5 משחקי בית, כבר לא נשמע מאוד דימיוני.

מה כתבת כאן? כי אני לא הבנתי. מה אתה מחפש במחזור ה20, אתה משוכנע כאילו שעד אז מכבי תנצח את כל המשחקים?
כמעט בוודאות תהיה למכבי בעיה של מאזן פנימי, ורוב הסיכויים שזה יהיה לרעתה. הסיכויים שמכבי תנצח 9 מתוך 14 המשחקים הקרובים הוא קלוש, וגם אם היא תעשה זאת יהיו עוד קבוצות עם מאזן של 50%, ורוב הסיכויים שזה יהיה לרעת מכבי בגלל המאזן הפנימי כאמור. ראינו מספיק את מכבי העונה בשביל להבין שהיא לא תנצח אפילו עוד 9 משחקים, וודאי לא 10.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי argof » 07 ינואר 2017, 23:31

שועל כתב:
argof כתב:
שועל כתב:
jol9 כתב:מכבי כרגע ממוקמת במקום ה-13 עם מאזן 6-10.
המטרה היא להדביק את הקבוצות במקומות 7-9 שנמצאות עם מאזן 8-8, והן הכוכב, דארוש ואפס.

סה"כ שני משחקים מפרידים ביננו.

אלא שבשבוע הבא מכבי יוצאת למדריד, עם סיכויים נמוכים לצאת משם עם ניצחון.
אפס תתארח באתונה אצל פאו, הכוכב תארח את פנר ודארוש תארח את בסקוניה.
סה"כ יש סיכוי לא מבוטל, שגם אחרי המחזור הקרוב, מכבי תישאר במרחק שני משחקים למקומות 7-8.

בשבוע שלאחר מכן, מתחיל המאני טיים. 3 משחקים שמכבי חייבת לקחת ברציפות מול הכוכב וקזאן בבית וגלא בחוץ.
אחרי שלושת המשחקים האלה לדעתי נוכל לעשות חיתוך מצב ולראות האם למכבי יש סיכוי לפלייאוף או לא.

לתשומת לב, הכוכב ודרוש נמצאות במאזן פנימי עדיף עלינו, גם אנדולו כנראה אלא אם כן נביס אותה בחוץ, מה שלא יקרה.
יש אופטימיות ויש התעלמות מהמציאות לצורך כל שהוא, הפעם זה כנראה שייך לזה שאדם לא מסוגל להודות בטעותו.

הניתוח של jol9 מדויק לגמרי. והוא לא התחייב על קאמבק. ואנחנו לא יודעים אם יהיה בית פנימי, מי ישתתף בו, ואם יוכרע על ניצחונות או על הפרשים. במחזור 20 אפשר יהיה להעריך אם יש בכלל סיכוי לקאמבק, אם נגיע אליו עם 9 ניצחונות לפחות. במקרה כזה, להשיג 6 מ10 כשנותרו לך 5 משחקי בית, כבר לא נשמע מאוד דימיוני.

מה כתבת כאן? כי אני לא הבנתי. מה אתה מחפש במחזור ה20, אתה משוכנע כאילו שעד אז מכבי תנצח את כל המשחקים?
כמעט בוודאות תהיה למכבי בעיה של מאזן פנימי, ורוב הסיכויים שזה יהיה לרעתה. הסיכויים שמכבי תנצח 9 מתוך 14 המשחקים הקרובים הוא קלוש, וגם אם היא תעשה זאת יהיו עוד קבוצות עם מאזן של 50%, ורוב הסיכויים שזה יהיה לרעת מכבי בגלל המאזן הפנימי כאמור. ראינו מספיק את מכבי העונה בשביל להבין שהיא לא תנצח אפילו עוד 9 משחקים, וודאי לא 10.

עד המחזור ה20 יש את ריאל בחוץ (נגיד הפסד) ועוד את כוכב וקאזאן בבית וגאלא בחוץ - כולם משחקים שאפשר לנצח, ויעמידו את מכבי עם 9 ניצחונות. לכן, לא צריך לנצח את כל המשחקים, אלא 3 שסביר לנצח.

ממחזור 21-30 , 6 ניצחונות נוספים (מתוכם 5 משחקי בית) יביאו ל-15 נצחונות.

15 נצחונות, אם ללמוד ממאזן אמצע הליגה, עשוי להספיק למקום 8.

כנראה ש15 נצחונות יעמידו את מכבי בטבלה פנימית. ממש לא ידוע עם מי. ממש לא ידוע אם היא תהיה בנחיתות באותה טבלה. למשל, אם מקומות 7-9 ייתפסו ע״י דרושפקה, כוכב ומכבי. ל25 הפרש של כוכב לא יהיה שום משמעות אם לדרושפקה למשל יהיה נצחון כפול על כוכב. מכבי תסיים במקרה כזה 8, גם אם תנצח את כוכב בנקודה בלבד.

מכבי כרגע לא שווה 15 נצחונות. אבל היא גם קבוצה סופר מוכשרת, שסבלה מתת אימון וסובלת ממוראל ירוד. אם יתחברו לה כמה נצחונות רצופים, היא יכולה להתהפך, ועדיין יכולה לייצר הפתעה.

מקווה שהייתי מובן.
argof

הודעהעל ידי שועל » 07 ינואר 2017, 23:44

לא, לא היית מובן. מכבי לא מספיק טובה ולא תנצח כמות כזאת של משחקים. זה שאתה מחלק את זה לחתיכות קטנות לא הופך את זה לקל יותר.

וברור שמכבי תהיה במאבק פנימי מול קבוצות שנאבקות על המקום ה8, לא משנה איך נהפוך אז זה. אם קבוצות מסוימות ינצחו יותר זה אומר שהרף יהיה יותר מ50%, אם זה יהיה שוויוני ברור שיהיו כמה קבוצות עם 50%.
והקבוצות האלו הם דרוש, הכוכב, אנדולו, פאו, באמברג וברצלונה. מול כולם מכבי בבעיה מלבד פאו, כל השאר ניצחו את מכבי ביותר מכמה נקודות.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 08 ינואר 2017, 00:45

MTA2311 כתב:אני הכי בן אדם של סטטיסטיקה, אבל קצת מוזר לי כל דיוני הסטטיסטיקה היבשה האלה. מה זה משנה אם יש סיכוי פרקטי או לא? אפשר לנתק את מה שאנחנו רואים השנה מהקבוצה מהסטטיסטיקה הזאת? אנחנו חיים בואקום? עשו שינוי משמעותי בסגל?

אני לא יודע אם דווקא הבעיות בסגל הן אלה שהביאו את מכבי למצב כזה. בהרבה משחקים הובלנו בצורה בטוחה ובסוף הפסדנו בצורה חסרת אופי לחלוטין.

קשה לדעת בודאות מה הסיבה להפסדים האלה, אבל אולי המאמן באגאטסקיס צדק, כשפירק אותם בצעקות בסיום המשחק בניגוד לשיטה בה נהגו המאמנים הקודמים, שאחרי כל ניצחון היו מתחילים להלל את הכוכבים.

אולי באגאטסקיס קלט, שהבעיה היא בכך שכולם שאננים, סטלנים, שלא ממש מרוכזים בהצלחת המועדון. אני בטוח, שהצעקות שהביא להם , לא יזיקו בכלל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2017, 00:49

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:אני הכי בן אדם של סטטיסטיקה, אבל קצת מוזר לי כל דיוני הסטטיסטיקה היבשה האלה. מה זה משנה אם יש סיכוי פרקטי או לא? אפשר לנתק את מה שאנחנו רואים השנה מהקבוצה מהסטטיסטיקה הזאת? אנחנו חיים בואקום? עשו שינוי משמעותי בסגל?

אני לא יודע אם דווקא הבעיות בסגל הן אלה שהביאו את מכבי למצב כזה. בהרבה משחקים הובלנו בצורה בטוחה ובסוף הפסדנו בצורה חסרת אופי לחלוטין.

קשה לדעת בודאות מה הסיבה להפסדים האלה, אבל אולי המאמן באגאטסקיס צדק, כשפירק אותם בצעקות בסיום המשחק בניגוד לשיטה בה נהגו המאמנים הקודמים, שאחרי כל ניצחון היו מתחילים להלל את הכוכבים.

אולי באגאטסקיס קלט, שהבעיה היא בכך שכולם שאננים, סטלנים, שלא ממש מרוכזים בהצלחת המועדון. אני בטוח, שהצעקות שהביא להם , לא יזיקו בכלל.

עזוב, אני לא נכנס עכשיו למה הסיבה ליכולת. אפשר לטעון שזאת בעיית כשרון\איזון ואפשר לטעון שזאת בעיה פסיכולוגית. בעיני זה בכלל לא משנה. ככה או ככה אין שום סיבה לחשוב שהמצב הוא בר תיקון, כל עוד לא עושים שינוי פרסונאלי.

ובלי קשר אין לי שום בעיה עם הצעקות של בגאצקיס. אני לגמרי בעד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 08 ינואר 2017, 00:52

גם עם שינויים הסיכויים של מכבי לנצח 10 מתוך 14 משחקים קלושים מאוד.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 08 ינואר 2017, 00:58

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

עזוב, אני לא נכנס עכשיו למה הסיבה ליכולת. אפשר לטעון שזאת בעיית כשרון\איזון ואפשר לטעון שזאת בעיה פסיכולוגית. בעיני זה בכלל לא משנה. ככה או ככה אין שום סיבה לחשוב שהמצב הוא בר תיקון, כל עוד לא עושים שינוי פרסונאלי.

ובלי קשר אין לי שום בעיה עם הצעקות של בגאצקיס. אני לגמרי בעד.

תראה, מכבי של העונה מספיק מוכשרת על מנת לתת 20 הפרש במחצית לכל קבוצה כולל צסקא, אז יש מספיק כשרון, ולא בטוח שחייבים שינוים פרסונאליים בסגל. צריך רק איכשהו לסדר את הבעיה בחצי השני, שלא נפסיד 20 הפרש לכל קבוצה בחצי השני :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ינואר 2017, 01:16

תשאירו את התירוץ הפסיכולוגי לפדרמנים.
גם לפני המשחק מול צסק"א - מכבי לא הייתה קבוצת כדורסל מספיק טובה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ינואר 2017, 01:24

אחדשיודע כתב:תשאירו את התירוץ הפסיכולוגי לפדרמנים.
גם לפני המשחק מול צסק"א - מכבי לא הייתה קבוצת כדורסל מספיק טובה.

ברור שזה לא פסיכולוגי, אבל אין לי בעיה לצאת מנקודת הנחה שכן לצורך הדיון. זה לא משנה את השורה התחתונה.

אנשים כאן חושבים שבעיה פסיכולוגית היא בעיה קטנה יותר ומשתמשים בזה כתירוץ. גם אם הבעיה פסיכולוגית היא לא תיפתר בסגל הנוכחי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 08 ינואר 2017, 01:25

זה לא כאילו שחסר לנו את עמדה 1, 4, ו5...וזה לא כאילו היו פה 4 מאמנים העונה..
פסיכולוגי- בקטנה..
הכל טוב. סגל סופר מוכשר.
פיינל פור
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ינואר 2017, 01:26

אני רק רוצה לציין שהכוכב במאזן 8-8
זהו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי arel123 » 08 ינואר 2017, 01:38

RomanR כתב:טופ 10 שבועי, ללא נציגות למכבי

וואו, זה הטופ 10 הכי טוב ויפה העונה, כל אחד מהמהלכים, גם מקום 10 וגם מקום 1 הם מהלכים מדהימים, לדעתי הטופ 10 הכי טוב שהיה עד עכשיו, מהלכים נהדרים של השחקנים
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי felix_r » 08 ינואר 2017, 02:18

דווקא אחד החלשים העונה, לדעתי :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 08 ינואר 2017, 02:22

felix_r כתב:דווקא אחד החלשים העונה, לדעתי :laugh2

ככה זה כשמכבי לא שם
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי arel123 » 08 ינואר 2017, 16:51

איך בדיוק ?
כל הדאנקים מדהימים, ושני הבלוקים של טיוס וג'יימס מטורפים, והסל של דאטומה בכלל גדול
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי שועל » 08 ינואר 2017, 17:01

arel123 כתב:

איך בדיוק ?
כל הדאנקים מדהימים, ושני הבלוקים של טיוס וג'יימס מטורפים, והסל של דאטומה בכלל גדול

מסכים לגמרי, הכי טוב שהיה העונה לפחות.

מייק ג'יימס משחק פנטסטי לאחרונה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי arel123 » 08 ינואר 2017, 18:46

יואו זה פשוט גדול, גאונים היורוליג ! (אגב למה אין ת'רד כללי ליורוליג בשביל דברים כאלה למשל)
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי איתי-שגב » 08 ינואר 2017, 18:49

אני אמרתי לכם שהם יעשו שאקטין א פול!! הייתי צריך לעשות בעצמי.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי שועל » 08 ינואר 2017, 18:56

איזה מתוק טרינקיירי
סמל אישי של המשתמש
שועל

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־18 אורחים