roy1000 כתב:שועל כתב:לא רואה את נתניהו יוצא מתיק 1000
הסיגרים? ברצינות?
מתנות בשווי עשרות אלפי שקלים מידי חודש בצורה שיטתית.
לא רואה את המערכת המשפטית מאפשרת לזה להפוך לנורמה.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:שועל כתב:לא רואה את נתניהו יוצא מתיק 1000
הסיגרים? ברצינות?
שועל כתב:מתנות בשווי עשרות אלפי שקלים מידי חודש בצורה שיטתית.
roy1000 כתב:שועל כתב:מתנות בשווי עשרות אלפי שקלים מידי חודש בצורה שיטתית.
בשום יקום לא הולכים להדיח ראש ממשלה על סיגרים.
שועל כתב:roy1000 כתב:שועל כתב:מתנות בשווי עשרות אלפי שקלים מידי חודש בצורה שיטתית.
זה שאתה מציין את המתנה שניתנה (וזה לא רק סיגרים אגב) לא הופך את זה לקל יותר.
לשווי הכספי ולשיטתיות יש הרבה משמעות.
תמיר את שווי הסיגרים והשמפניות למעטפות כסף ותקבל תמונה בעייתית.
roy1000 כתב:שועל כתב:roy1000 כתב:שועל כתב:מתנות בשווי עשרות אלפי שקלים מידי חודש בצורה שיטתית.
זה שאתה מציין את המתנה שניתנה (וזה לא רק סיגרים אגב) לא הופך את זה לקל יותר.
לשווי הכספי ולשיטתיות יש הרבה משמעות.
תמיר את שווי הסיגרים והשמפניות למעטפות כסף ותקבל תמונה בעייתית.
אבל זה לא כסף.
jol9 כתב:יותר מזה שזה לא כסף, אין כאן תמורה שמילצ'ן קיבל תמורת הסיגרים.
roy1000 כתב:jol9 כתב:יותר מזה שזה לא כסף, אין כאן תמורה שמילצ'ן קיבל תמורת הסיגרים.
זה לא ממש משנה. יש הלכת בייניש שזה בגדר "שלח לחמך". אפשר להרשיע גם בלי תמורה ברורה. הרי ברור שראש ממשלה לא יכול לקבל כספים מכל מיני אנשים עסקים נכון?
roy1000 כתב:jol9 כתב:יותר מזה שזה לא כסף, אין כאן תמורה שמילצ'ן קיבל תמורת הסיגרים.
זה לא ממש משנה. יש הלכת בייניש שזה בגדר "שלח לחמך". אפשר להרשיע גם בלי תמורה ברורה. הרי ברור שראש ממשלה לא יכול לקבל כספים מכל מיני אנשים עסקים נכון?
jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:יותר מזה שזה לא כסף, אין כאן תמורה שמילצ'ן קיבל תמורת הסיגרים.
בעצמך אמרת שלא יפילו ראש ממשלה על סיגרים...
שועל כתב:אין הרבה משמעות לזה שזו מתנה אם מדובר במתנה יקרת ערך ובמיוחד עם זה נעשה על בסיס חודשי קבוע, כך בכל אופן אני מבין ממה ששמעתי וקראתי ומההיגיון שלי. העניין עם מתנה זה רק כאשר אפשר לייחס לה מחווה חברית בניגוד לכסף, אבל אם זה חורג מפרופורציות ומההגדרה של מתנה חברית זה לא מחזיק מים.
מה גם שמדובר ביחסים מתמשכים של נתינת מתנות מאוד יקרות, שאני לא רואה את המערכת המשפטית מסכימה להפוך את זה למשהו נורמטיבי, לו רק בגלל הנראות.
felix_r כתב:חייל מאשר שהיסס לראות לעבר המחבל מחשש שיהפוך לאזריה 2
https://www.0404.co.il/post/58728cfea36 ... b456b.html
roy1000 כתב:שועל כתב:אין הרבה משמעות לזה שזו מתנה אם מדובר במתנה יקרת ערך ובמיוחד עם זה נעשה על בסיס חודשי קבוע, כך בכל אופן אני מבין ממה ששמעתי וקראתי ומההיגיון שלי. העניין עם מתנה זה רק כאשר אפשר לייחס לה מחווה חברית בניגוד לכסף, אבל אם זה חורג מפרופורציות ומההגדרה של מתנה חברית זה לא מחזיק מים.
מה גם שמדובר ביחסים מתמשכים של נתינת מתנות מאוד יקרות, שאני לא רואה את המערכת המשפטית מסכימה להפוך את זה למשהו נורמטיבי, לו רק בגלל הנראות.
כל עוד זה משהו מתכלה לשימוש עצמי כמו סיגרים אני לא חושב שתהיה בעיה. אם היה מקבל תכשיטים, או אמנות או אפילו עטים יקרי ערך זו הייתה בעיה. זה שהסיגרים יקרים זה לא כל כך משמעותי בהנחה שהוא מעשן אותם ולא מוכר אותם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים