בארץ 5 (העיירה מפולגת)

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 5 (העיירה מפולגת)

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 10:37

שועל כתב:לא רואה שום משמעות לזה שזה מתכלה. אגל בסדר, נחיה ונראה. אני חושב שזה חרג מפרופורציות של מתנה ושהמערכת המשפטית לא תיתן לזה גושפנקה.

ברור שיש לזה משמעות. ברכע שזה לשימוש עצמי אז מדובר במשהו נהנתני ולא במשהו שאוגר ערך. יש הבדל מאוד גדול אם הבן של ביבי מקבל אירוח בחו"ל או שביבי בעצמו מקבל מעטפות דולרים (או סיגרים). הראשון זה משהו לא ראוי, והשני זה פלילי בצורה ברורה.

אני לא מסכים איתך כאן. לדעתי אין שום סיכוי בעולם שידיחו ראש ממשלה על קבלת סיגרים.
roy1000

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 10:40

roy1000 כתב:
שועל כתב:לא רואה שום משמעות לזה שזה מתכלה. אגל בסדר, נחיה ונראה. אני חושב שזה חרג מפרופורציות של מתנה ושהמערכת המשפטית לא תיתן לזה גושפנקה.

ברור שיש לזה משמעות. ברכע שזה לשימוש עצמי אז מדובר במשהו נהנתני ולא במשהו שאוגר ערך. יש הבדל מאוד גדול אם הבן של ביבי מקבל אירוח בחו"ל או שביבי בעצמו מקבל מעטפות דולרים (או סיגרים). הראשון זה משהו לא ראוי, והשני זה פלילי בצורה ברורה.

אני לא מסכים איתך כאן. לדעתי אין שום סיכוי בעולם שידיחו ראש ממשלה על קבלת סיגרים.

אין לזה שום משמעות בהיבט המשפטי או ההגיוני. אין שום סיבה שסיגרים או שמפניות יקרות יהיו פחות חמורות בגלל שהם מתכלות, בסופו של דבר מדובר בטובת הנאה.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 10:49

שועל כתב:אין לזה שום משמעות בהיבט המשפטי או ההגיוני. אין שום סיבה שסיגרים או שמפניות יקרות יהיו פחות חמורות בגלל שהם מתכלות, בסופו של דבר מדובר בטובת הנאה.

ברור שיש הבדל. יש הבדל עצום אם אני מארח אותך בבית שלי בכל יום ונותן לך ארוחה יקרה וסיגרים ושמפניה או שאני נותן לך מעטפות דולרים. השאלה פה היא לא כלכלית. זה עניין של מראית עין. לא יהיה כתב אישום על סיגרים ושמפניה. את זה אנ מבטיח לך.
roy1000

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 10:53

roy1000 כתב:
שועל כתב:אין לזה שום משמעות בהיבט המשפטי או ההגיוני. אין שום סיבה שסיגרים או שמפניות יקרות יהיו פחות חמורות בגלל שהם מתכלות, בסופו של דבר מדובר בטובת הנאה.

ברור שיש הבדל. יש הבדל עצום אם אני מארח אותך בבית שלי בכל יום ונותן לך ארוחה יקרה וסיגרים ושמפניה או שאני נותן לך מעטפות דולרים. השאלה פה היא לא כלכלית. זה עניין של מראית עין. לא יהיה כתב אישום על סיגרים ושמפניה. את זה אנ מבטיח לך.

אין פה עניין של מראית עין, מראית עין זה זה עניין ציבורי ופחות משפטי. יש פה עניין של ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה שסביר להניח שזה ניתן לו בגלל כוחו ומעמדו על מנת להכשיר אותו לצורך כל שהוא, וגם אם לא ניתן להוכיח שהוא פעל למען זה אסור לו להכניס את עצמו למצב הזה. ברגע שמתנה יוצאת מפרופורציות של מתנה חברית אין לזה שום הצדקה.

תהיה פחות נחרץ.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 11:53

שועל כתב:אין פה עניין של מראית עין, מראית עין זה זה עניין ציבורי ופחות משפטי. יש פה עניין של ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה שסביר להניח שזה ניתן לו בגלל כוחו ומעמדו על מנת להכשיר אותו לצורך כל שהוא, וגם אם לא ניתן להוכיח שהוא פעל למען זה אסור לו להכניס את עצמו למצב הזה. ברגע שמתנה יוצאת מפרופורציות של מתנה חברית אין לזה שום הצדקה.

תהיה פחות נחרץ.

כשאני בספק לגבי משהו אזה אני לא נחרץ. אין לי צל של ספק שלא ידיחו ראש ממשלה בגלל שהאו קיבל סיגרים ושמפניה (או אפילו אירוחים בחו"ל לבן שלו ולאישתו). אתה לא צריך לשכנע אותי שמדובר באדם נהנתן ולא ראוי. השאלה פה היא אם יוגש כתב אישום על דבר כזה ולדעתי אין סיכוי.

אתה חושב אחרת. נחיה ונראה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 09 ינואר 2017, 12:01

אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.

אני לוקח את זה למקום אחר - האנשים האלה עובדים בעבודה הכי מלחיצה וקשה אולי בעולם. לא קרה שום דבר אם הם מוצאים דרכים להפיג את הלחץ ולהשתחרר.
כל עוד אין בזה שום דבר פלילי, אין לי בעיה עם זה.
לא עם גלידות, לא עם סיגרים, לא עם נרות ולא עם ויסקי.

עד עכשיו לא ראיתי שהדברים האלה השפיעו על שיקול הדעת או קבלת ההחלטות שלו. אם כבר אז להיפך. הוא נהיה הרבה יותר שקול וחזק עם השנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 12:06

jol9 כתב:אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.

אני לוקח את זה למקום אחר - האנשים האלה עובדים בעבודה הכי מלחיצה וקשה אולי בעולם. לא קרה שום דבר אם הם מוצאים דרכים להפיג את הלחץ ולהשתחרר.

עד עכשיו לא ראיתי שהדברים האלה השפיעו על שיקול הדעת או קבלת ההחלטות שלו. אם כבר אז להיפך. הוא נהיה הרבה יותר שקול וחזק עם השנים.

אבל יש בזה דבר פלילי. מדובר על מתנות שהוא קיבל בשווי כולל של מאות אלפי שקלים לפי הדיווחים, ושהוא "הזמין" אותם על בסיס קבוע.
על פי החוק היבש אסור לו בכלל לקבל מתנות אגב.

והדוגמאות מהעבר הרחוק לא ממש רלוונטיות.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 12:07

jol9 כתב:אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.

בוא לא ניתמם. ברור שיש בעיה עם ראש ממשלה שכל כך שונא להוציא כסף שהוא לא משלם במסעדות בטענה ש"אין לו כרטיס אשראי" ושהוא משנורר לו למשפחתו כל הטבה אפשרית, בין אם זה סיגרים, שמפניות, או אירוחים בחו"ל. אני חושב שכולנו (כולל אתה) היו מעדיפים ראש ממשלה שקצת פחות מתעסק באיך להתחמק מלשלם.

השאלה היא אם הדברים האלו מספיקים בשביל להדיח ראש ממשלה מכהן בניגוד לרצון העם. התשובה שלי היא חד-משמעית לא. הנהנתנות של ביבי לא מספיקה בשביל להדיח ראש ממשלה. צריך יותר מזה.
roy1000

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 12:08

roy1000 כתב:

בוא לא ניתמם. ברור שיש בעיה עם ראש ממשלה שכל כך שונא להוציא כסף שהוא לא משלם במסעדות בטענה ש"אין לו כרטיס אשראי" ושהוא משנורר לו למשפחתו כל הטבה אפשרית, בין אם זה סיגרים, שמפניות, או אירוחים בחו"ל. אני חושב שכולנו (כולל אתה) היו מעדיפים ראש ממשלה שקצת פחות מתעסק באיך להתחמק מלשלם.

השאלה היא אם הדברים האלו מספיקים בשביל להדיח ראש ממשלה מכהן בניגוד לרצון העם. התשובה שלי היא חד-משמעית לא. הנהנתנות של ביבי לא מספיקה בשביל להדיח ראש ממשלה. צריך יותר מזה.

זה לא נהנתנות. זה קבלת טובות הנאה. יהיה לו מאוד קשה לתרץ את זה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 12:10

roy1000 כתב:
שועל כתב:אין פה עניין של מראית עין, מראית עין זה זה עניין ציבורי ופחות משפטי. יש פה עניין של ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה שסביר להניח שזה ניתן לו בגלל כוחו ומעמדו על מנת להכשיר אותו לצורך כל שהוא, וגם אם לא ניתן להוכיח שהוא פעל למען זה אסור לו להכניס את עצמו למצב הזה. ברגע שמתנה יוצאת מפרופורציות של מתנה חברית אין לזה שום הצדקה.

תהיה פחות נחרץ.

כשאני בספק לגבי משהו אזה אני לא נחרץ. אין לי צל של ספק שלא ידיחו ראש ממשלה בגלל שהאו קיבל סיגרים ושמפניה (או אפילו אירוחים בחו"ל לבן שלו ולאישתו). אתה לא צריך לשכנע אותי שמדובר באדם נהנתן ולא ראוי. השאלה פה היא אם יוגש כתב אישום על דבר כזה ולדעתי אין סיכוי.

אתה חושב אחרת. נחיה ונראה.

אתה מיתמם. לא מדובר כאן על מקרה שגרתי של קבלת סיגרים ושמפניות כמתנה מחבר באופן חד פעמי. מדובר כאן על משלוחים על בסיס קבוע בסכומים של מאות אלפי שקלים. זה נורמה שאי אפשר לקבל אותה משפטית.

אני לא רואה אותו יוצא מזה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 12:16

שועל כתב:אתה מיתמם. לא מדובר כאן על מקרה שגרתי של קבלת סיגרים ושמפניות כמתנה מחבר באופן חד פעמי. מדובר כאן על משלוחים על בסיס קבוע בסכומים של מאות אלפי שקלים. זה נורמה שאי אפשר לקבל אותה משפטית.

אני בטח שלא מיתמם. נראה לי שמיצינו. אנחנו לא מסכימים. הלוואי ואתה צודק.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 ינואר 2017, 12:18

לא נכנסתי לתוך זה, מי מסכם לי בקצרה?
מי הביא לו את הסיגרים ומה קיבל בתמורה?
למה ביבי החליט להקליט את השיחה עם נוני מוזס?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 12:19

roy1000 כתב:
שועל כתב:אתה מיתמם. לא מדובר כאן על מקרה שגרתי של קבלת סיגרים ושמפניות כמתנה מחבר באופן חד פעמי. מדובר כאן על משלוחים על בסיס קבוע בסכומים של מאות אלפי שקלים. זה נורמה שאי אפשר לקבל אותה משפטית.

אני בטח שלא מיתמם. נראה לי שמיצינו. אנחנו לא מסכימים. הלוואי ואתה צודק.

לא בטוח שזה טוב שאצדק. לפי מה שמסתמן אם זה לא נתניהו זה יהיה לפיד שזה אולי אפילו יותר גרוע.
הציבור בארץ איבד את זה. בוחרים ראשי ממשלה על פי פרמטרים מטומטמים.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 09 ינואר 2017, 12:25

LIAV10 כתב:לא נכנסתי לתוך זה, מי מסכם לי בקצרה?
מי הביא לו את הסיגרים ומה קיבל בתמורה?
למה ביבי החליט להקליט את השיחה עם נוני מוזס?

מילצ'ן שלח לו סיגרים ושמפניות בשווי של 5000 דולר בחודש על פני תקופה ארוכה. לפי אמנון בארומוביץ' מליצ'ן הוא לא היחיד. לא ברור כרגע אם הוא מילצן קיבל משהו כתמורה. הידיעה היחידה על תמורה היא זו שמדברת על כך שנתניהו פעל אצל קרי בשביל להאריך לו את אשרת השהייה בארצות הברית, אבל זה לא מוכיח הרבה כי מדובר באדם שסייע רבות לישראל בנושא הכור הגרעיני בדימונה וגם הסתבך בגלל זה עם ארה"ב. בכל מקרה גם אם נתניהו לא סייע לו בתמורה עדיין מדובר בעבירה פלילית אם יגיעו למסקנה שזה חרג מפרופורציות, כמו שכבר נקבע בתיקים אחרים בהם דובר על טובות הנאה כספיות.

חוץ מזה יש פרשה נוספת של פגישה עם נוני מוזס שנתניהו הקליט. מאוד יתכן שהוא קיים את הפגישה והקליט אותה בשביל להפליל או להכפיש את נוני לאחר מכן. בכל מקרה במבחן התוצאה שום דבר ממה שדובר שם (אי הוצאת עיתון ישראל היום בסוף השבוע וסיקור הוגן לנתניהו בידיעות) לא יצא אל הפועל וגם אם כן לא ברור עד כמה זה פלילי.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 ינואר 2017, 12:27

לגבי העיתון, לאהרק שלא יצא לפועל הוא גם פירק את הממשלה כשהחוק עבר.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 09 ינואר 2017, 12:30

עד כאן כתבנו לענייני פלילים
וכעת כתבת התחקיר המקיפה בשערוריית אופטיקה מפי חני
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 09 ינואר 2017, 13:38

זה לא בדיוק בארץ, אבל בקלות יכול להפוך לכזה אם לנשיא א-סיסי ימאס להלחם במחבלים בסיני

http://news.walla.co.il/item/3029925
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2017, 14:59

felix_r כתב:זה לא בדיוק בארץ, אבל בקלות יכול להפוך לכזה אם לנשיא א-סיסי ימאס להלחם במחבלים בסיני

http://news.walla.co.il/item/3029925

ארוע חשוב שלא היה בכותרות זה שמצרים חיברה שני קווי חשמל לעזה. לאט, לאט מצרים מתחילה לקחת אחריות על עזה ומורידה את זה מהגב שלנו. מעבר רפיח נפתח לתנועה של סחורות ואנשים.

זה תהליך מאוד חשוב לישראל שיאפשר את ניתוק עזה מהגדה ואולי יביא לסוף הסכסוך מול עזה בפורמט מסויים.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 ינואר 2017, 15:50

ג'יזס, אצלנו פשוט היו זורקים טמפון על הלוח או משהו

תמונה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MaccabiTA » 09 ינואר 2017, 15:51

Holiday_Armadillo כתב:ג'יזס, אצלנו פשוט היו זורקים טמפון על הלוח או משהו