הטבח של בשאר אסד בעם הסורי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הטבח של בשאר אסד בעם הסורי

הודעהעל ידי michael » 05 פברואר 2012, 10:14

ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.

העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.

אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק

העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.

זה פשע מלחמה פר אקסלנס.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

Re: וטו רוסי סיני

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 פברואר 2012, 16:07

אני לא יכולה להגיד שאני לא דוגלת לפעמים במשפט של בגין ''שיהיה בהצלחה לשני הצדדים''..אבל זה מזכיר לי את זה שכל הזמן אנחנו אומרים שאין מה לדאוג משואה 2.0 כי העולם לא ייתן לזה לקרות..
העולם נותן לזה לקרות בחלק מהמקומות באפריקה ונותן לזה לקרות כרגע באופן הרבה יותר תקשורתי בסוריה..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 05 פברואר 2012, 18:58

השיטה בהחלט חייבת להשתנות. יש מדינות שלא מסוגלת להסתכל מילימטר מעבר לאינטרס הצר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 05 פברואר 2012, 19:52

המחשבה שאנשים נטבחים כמו כבשים כל כך קרוב אלינו מזעזעת. עוד יותר מזעזעת היא העובדה ששיווי המשקל הבינלאומי לא מאפשר להביא לכדי איזון את המתרחש.

בחודשים האחרונים הרבה פעמים נאמר שהסיבה שהייתה התערבות הומניטרית בלוב ולא הייתה בסוריה היא הנפט. היום אני חושב שתובנה יותר מדויקת היא שסוריה היא חברה בציר הרדיקלי, קבוצת המדינות המהוות את הלקוח העיקרי של נשק רוסי וסיני, בעוד שלוב "חזרה בתשובה" בתחילת שנות האלפיים והייתה סמי-בת ברית של המערב ולכן לא היה חשש לערעור יציבות עולמית בעקבות התערבות שם. מבצע בסוריה (מצדה של ארה"ב ו/או נאט"ו) היא כנראה דבר שאינו מתקבל על הדעת בגלל החשש מעימות חזיתי מול רוסיה. כולי תקווה שהרוסים יפעילו לפחות את הלחץ הדרוש להורדת הלהבות ואולי גם לסילוקו של אסד "בתנאים שמתאימים להם".

אין לי מושג היכן עומד האינטרס הישראלי בכל הסיפור הזה. מצד אחד - נפילה של אסד משמעותה מכה אנושה לחיזבאללה שניזון מהמשטר שלו. מצד שני, הגבול צפוי להיות פחות שקט ומרבית הסיכויים הם שהאסלאמיסטיים יעלו לשלטון. בכל מקרה, זה לא ישנה את גורלו של אסד שמשטרו לא ישרוד לדעתי. השאלה היא כמה גופות הוא ייקח עמו עד שייברח מהמדינה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 פברואר 2012, 20:04

הרוסים לא יגעו באסד, הסידור הנוכחי מאוד נוח להם.
האינטרס הישראלי הוא לשמור על כמה שיותר יציבות באיזור. הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו זה עוד מדינה שנשלטת על ידי האיסלאם הקיצוני.  
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי michael » 06 פברואר 2012, 09:09

מסכים בהחלט שכמו שאנו מצפים ורוצים לראות את משפחת אסד יורדת מהשלטון בסוריה ,
ככה קיים גם החשש שיעלו "משוגעים" גדולים יותר - כדוגמאת האחים המוסלמים וכד'.

אני כבר לא בטוח מה יותר טוב לישראל.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי MaccabiTA » 06 פברואר 2012, 10:38

עדיף מישהו שכבר יודע מי עומד מולו מאשר משוגע חדש שירגיש צורך לבדוק אותנו..
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 פברואר 2012, 20:33

זה לא קשור לוטו אבל..הורים סינים מכריחים את הילד שלהם(בן ה-4)לרוץ בתחתונים בקור של 13-..זוועה..מאמינים שזה מחשל את הילד..אולי הם מאמינים גם שארטילריה מחזקת את המורדים הסורים מי יודע :neutral
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 08 פברואר 2012, 22:05

michael כתב:מסכים בהחלט שכמו שאנו מצפים ורוצים לראות את משפחת אסד יורדת מהשלטון בסוריה ,
ככה קיים גם החשש שיעלו "משוגעים" גדולים יותר - כדוגמאת האחים המוסלמים וכד'.

אני כבר לא בטוח מה יותר טוב לישראל.

"האחים המוסלמים" הפכו להיות סיסמא בישראל לאיסלאם קיצוני, לא רציונאלי שמעוניין בכל רגע נתון להשמיד את היהודים. בפועל, האחים המוסלמים (לפחות במצרים) הם יותר משהו בסגנון של ארדואן בתורכיה. שונאי ישראל אין ספק, אבל ממש לא מה שעושים מזה (ואני בכלל לא בטוח שהם יהיו יותר גרועים כלפי ישראל בסוריה אם יעלו לשלטון). אוטוטו יש במצרים ממשלה בראשות "המשוגעים" האלה וההימור שלי הוא שבשנים הקרובות יישמר הסכם השלום עם מצרים (אם כי תמיד ייתכן שאתבדה).

התנועות הסלפיות הן האסלאם הקיצוני באמת והן בדיוק עונות לכל המחשבות שיש לנו בראש על פלגים פונדמנטליסטיים. עלייתן מדאיגה, אך הן עדיין לא רוב במצרים וממה שידוע לי הן גם לא מאוד מבוססות בסוריה (האסדים היו אלימים בהרבה ממובראק לאורך השנים אתם).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 פברואר 2012, 22:16

האחים המוסלמים הכריזו לא פעם ששאיפתם היא לבנות אימפריה איסלאמית במזרח התיכון.. נחש מי עומד להם באמצע..
הם ישמרו על הסכם השלום כל עוד ארצות הברית תמשיך להזרים לשם כסף, אבל הבעיה היא לא עם הסכם השלום, אלא בעיקר עם מה שהם עושים(או לא עושים) בסיני.
בסופו של דבר הם יעלו לשלטון ברוב המדינות שמתחולל בהן מאבק על רקע חברתי, יקימו שם שלטון איסלאמי יחסית קיצוני ואני לא צריך להגיד לך מה המשמעות של זה. מספיק לקרוא את הפרק(הסורה) הראשון בקוראן בשביל לדעת בדיוק מה הם חושבים עלינו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 09 פברואר 2012, 14:08

MTA2311 כתב:האחים המוסלמים הכריזו לא פעם ששאיפתם היא לבנות אימפריה איסלאמית במזרח התיכון.. נחש מי עומד להם באמצע..
הם ישמרו על הסכם השלום כל עוד ארצות הברית תמשיך להזרים לשם כסף, אבל הבעיה היא לא עם הסכם השלום, אלא בעיקר עם מה שהם עושים(או לא עושים) בסיני.
בסופו של דבר הם יעלו לשלטון ברוב המדינות שמתחולל בהן מאבק על רקע חברתי, יקימו שם שלטון איסלאמי יחסית קיצוני ואני לא צריך להגיד לך מה המשמעות של זה. מספיק לקרוא את הפרק(הסורה) הראשון בקוראן בשביל לדעת בדיוק מה הם חושבים עלינו.

"אימפריה אסלאמית" זו מטרה שיש לה הרבה מאוד תחנות לפני שהיא מוחקת את ישראל מהמפה, כאשר הגורמים המתונים יותר בתוך האחים המוסלמים בכלל טוענים שהעמקת הסכסוך עם ישראל רק יגרום לבזבוז משאבים ושעליהם להשקיע יותר בהשקעות ובסחר עם מדינות ערביות אחרות.

אני אישית לא מאמין שהם יהפכו לדיקטטורה. הדמוקרטיה תישמר ואם בכמה שנים הקרובות מצרים לא תתחיל לשגשג כלכלית ולשפר בצורה דרסטית את חיי התושבים, יעלו גורמים אחרים. מטרות ארוכות טווח כמו "אמפריה אסלאמית במזה"ת" קשה לקדם כשפתאום אתה לא בשלטון ומתונים עולים, וגם אם אתה מצליח לחזור אח"כ אין המשכיות.

בסופו של יום, אי אפשר לצפות שהשלטון שם לא יהיה אסלאמי. השלטון כאן מיישם הרבה מחוקי ההלכה וגם ארה"ב היא "אומה נוצרית" בה לגורמים דתיים יש השפעה אדירה על פוליטיקה וחיים אזרחיים. השאלה הנכונה היא לא "האם יעלו גורמי דת", אלא "האם גורמי הדת שיהיו בעמדות מפתח ינסו ליישם בכוח ובאלימות עקרונות דתיים או שלא". ממה שאני קורא על האחים המוסלמים, תהיה מגמה ברורה לאסלם את מצרים - אך היא תהיה איטית ובהסכמת העם - בדיוק כמו ארדואן בתורכיה. במקביל - ייתכן שהם יהיו מעוניינים בהסכמים ובסחר עם ישראל על מנת לשפר את רווחת התושבים ומכיוון שהפעם הממשלה שתעשה זאת תהיה נבחרת ע"י העם ולא דיקטטור מטעם עצמו - תהיה לכך יותר לגיטימציה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 פברואר 2012, 14:26

MTA2311 כתב:האחים המוסלמים הכריזו לא פעם ששאיפתם היא לבנות אימפריה איסלאמית במזרח התיכון.. נחש מי עומד להם באמצע..

אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון? כי קראתי את הפרק הראשון וממה שהבנתי הם אומרים תודה לאל הרחמן ושהם נשענים עליו או משהו כזה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 פברואר 2012, 14:31

האחים המוסלמים מוכרים לעם המצרי כל מני אמירות שקריות בדבר דמוקרטיה או רווחה כלכלית, כשבפועל כמעט בלתי אפשרי לקיים דמוקרטיה במדינה שבה האיסלאם הוא הערך העליון. הקוראן הוא ספר אנטי דמוקרטי בעליל, לא רק מבחינה דתית, אלא גם מבחינה חברתית. החשש שלי הוא לא משלטון של האחים המוסלמים במצריים, איתו נצליח להתמודד כל עוד ארצות הברית מזרימה לשם כספים, הוא מעלייה של האחים המוסלמים בשאר מדינות ערביות, שפחות תלויות בתמיכה כלכלית מהמערב. ביום שזה יקרה, אמפריה איסלאמית תהיה כבר יותר ריאלית.
תראה מה קורה באירופה היום, אנשי מפתח מהאחים המוסלמים מטיפים למוסלמים במדינות כמו צרפת ואנגליה על ג'יהאד ועל החשיבות של הולדת הרבה ילדים. וזה רק באירופה.. מפחיד..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 פברואר 2012, 14:34

LIAV10 כתב:

אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון? כי קראתי את הפרק הראשון וממה שהבנתי הם אומרים תודה לאל הרחמן ושהם נשענים עליו או משהו כזה..

הפרק באמת נפתח בזה שהם מודים לאללה הרחום והחנון, אבל בסוף הפרק כתוב שמלבד המוסלמים יש שני סוגים של אנשים בעולם, כאלה שלא נחשפו לאיסלאם ולכן הם כביכול חפים מפשע ואין להעניש אותם(הנוצרים), ואלה שנחשפו לאיסלאם ולמרות זאת בחרו לא להאמין בו וענשם צריך להיות מוות(היהודים).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 פברואר 2012, 14:36

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:

הפרק באמת נפתח בזה שהם מודים לאללה הרחום והחנון, אבל בסוף הפרק כתוב שמלבד המוסלמים יש שני סוגים של אנשים בעולם, כאלה שלא נחשפו לאיסלאם ולכן הם כביכול חפים מפשע ואין להעניש אותם(הנוצרים), ואלה שנחשפו לאיסלאם ולמרות זאת בחרו לא להאמין בו וענשם צריך להיות מוות(היהודים).

סליחה על הבורות :? אבל למה היהודים נחשפו והנוצרים לא?
כאילו דרך ישראל?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 פברואר 2012, 14:46

היהודים באל מדינה(העיר שבה מוחמד החל לבסס את עקרונות האסלאם) נחשפו לקוראן ולאיסלאם, מוחמד אפילו מציע להם לזנוח את היהדות ולהתאסלם. היהודים סירבו ועל כן מוחמד אמר שיש להלחם בהם ולהשמיד אותם. הנוצרים לעומת זאת, באותה תקופה לא נחשפו לאסלאם ולא הייתה להם שום אינטראקציה עם מוחמד ולכן כתוב בקוראן שהנוצרים חפים מפשע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 09 פברואר 2012, 15:22

MTA2311 כתב:האחים המוסלמים מוכרים לעם המצרי כל מני אמירות שקריות בדבר דמוקרטיה או רווחה כלכלית, כשבפועל כמעט בלתי אפשרי לקיים דמוקרטיה במדינה שבה האיסלאם הוא הערך העליון. הקוראן הוא ספר אנטי דמוקרטי בעליל, לא רק מבחינה דתית, אלא גם מבחינה חברתית. החשש שלי הוא לא משלטון של האחים המוסלמים במצריים, איתו נצליח להתמודד כל עוד ארצות הברית מזרימה לשם כספים, הוא מעלייה של האחים המוסלמים בשאר מדינות ערביות, שפחות תלויות בתמיכה כלכלית מהמערב. ביום שזה יקרה, אמפריה איסלאמית תהיה כבר יותר ריאלית.
תראה מה קורה באירופה היום, אנשי מפתח מהאחים המוסלמים מטיפים למוסלמים במדינות כמו צרפת ואנגליה על ג'יהאד ועל החשיבות של הולדת הרבה ילדים. וזה רק באירופה.. מפחיד..

סליחה שאני יורד לדקויות, אבל לא זכור לי שבתנ"ך או בברית החדשה יש עידוד או מתן לגיטימציה לשלטון דמוקרטי. להיפך - בתנ"ך אפילו שיטת מלוכה בה המלך הוא "נגיד העם" מתוארת כנחותה לשיטת שלטון של אוטוקרטיה דתית (סטייל שמואל הנביא), והנצרות מעולם לא העלתה על נס את רצון העם. את הערכים הדמוקרטיים אומות נוצריות העתיקו מהאימפריה הרומאית בימים הפרה-נוצריים שלה (וטוב שעשו כך).

הדבר היפה בכל הסיפור בסוריה הוא שאם אסד ייפול ויעלה ממשל שמתנגד לו - הוא יפנה לארה"ב לבקשת סיוע (ולא לרוסיה וסין שמזוהות כעת שאלה שנותנות את הכשרות לרצח ההמוני בסוריה). ארה"ב תוכל לנצל את המצב כדי לקדם אינטרסים כלכליים וצבאיים שלה במזה"ת שיציבות היא בראשם. על הדרך - ישראל תוכל להיכנס לתמונה כגורם שיש לבצע איתו נורמליזציה בתמורה לסיוע הכלכלי. אני מאמין שבין אם הדמוקרטים יישארו בשלטון ובין אם הרפובליקנים יקחו אותו בשנה הקרובה - ארה"ב תהיה שם עם סיוע כלכלי כי מי שיש לו קצת שכל יבין שזו השקעה חשובה מאין כמוהה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 פברואר 2012, 15:44

ודאי שאין עידוד לשלטון דמוקרטי. הדמוקרטיה כצורת שלטון עוד לא הומצאה אפילו, מה שכן, בתנך ניתן למצוא כמה ערכים דמוקרטים או פלורליסטים כמו :"ואהבת לרעך כמוך", "צדיק באמונתו יחיה" ועוד. הקוראן לעומת זאת, קורא להלחם ולהרוג את כל מי שאינו מוסלמי. אחד העקרונות הכי חשובים בדמוקטיה, בין אם פורמאלית ובין אם מהותית, הוא הפולרילזם, שלא קיים בקוראן.
אני לא רואה את הרוסים מוותרים על סוריה כל כך מהר. גם אם הם מזוהים עם אסד, בסופו של דבר הכסף ידבר. אובמה כמובן יציע סיוע, אבל העם האמריקאי לא ישמח על עוד השקעה במזרח התיכון, הרוסים לעומת זאת יוכלו להציע הרבה יותר. סוריה חשובה להם הרבה יותר משהיא חשובה לארצות הברית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 09 פברואר 2012, 15:50

MTA2311 כתב:ודאי שאין עידוד לשלטון דמוקרטי. הדמוקרטיה כצורת שלטון עוד לא הומצאה אפילו, מה שכן, בתנך ניתן למצוא כמה ערכים דמוקרטים או פלורליסטים כמו :"ואהבת לרעך כמוך", "צדיק באמונתו יחיה" ועוד. הקוראן לעומת זאת, קורא להלחם ולהרוג את כל מי שאינו מוסלמי. אחד העקרונות הכי חשובים בדמוקטיה, בין אם פורמאלית ובין אם מהותית, הוא הפולרילזם, שלא קיים בקוראן.
אני לא רואה את הרוסים מוותרים על סוריה כל כך מהר. גם אם הם מזוהים עם אסד, בסופו של דבר הכסף ידבר. אובמה כמובן יציע סיוע, אבל העם האמריקאי לא ישמח על עוד השקעה במזרח התיכון, הרוסים לעומת זאת יוכלו להציע הרבה יותר. סוריה חשובה להם הרבה יותר משהיא חשובה לארצות הברית.

אין ספק שסוריה חשובה לפוטין, ולא רק בגלל כמויות הנשק הרוסי שהיא צורכת, אבל לפי דעתי בסוריה של אחרי אסד (אם וכאשר יהיה דבר כזה) פוטין יהיה פרסונה נון-גרטה והמערב (ארה"ב וגם מדינות כמו צרפת ובריטניה) יגיעו לשם במהירות. צרפת באופן ספציפי כבר משתוקקת שנים להחזיר לעצמה השפעה באזור הלבנט הצפוני (סוריה ולבנון) והיא תהיה מוכנה לשים לא מעט כסף על השולחן. אבל (וזה אבל גדול) זו ההערכה שלי ושוב ייתכן שאתבדה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 12 פברואר 2012, 13:38

michael כתב:ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.

העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.

אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק

העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.

זה פשע מלחמה פר אקסלנס.

העולם לא חייב כלום, ואתה יודע מה? דווקא הפעם מזל שיש וטו רוסי-סיני, כי המורדים הם מוסלמים קיצוניים ביותר, שיעשו הרבה יותר צרות ממה שאסד עושה.
אנחנו לא חייבים לרוץ אחרי כל קישקוש מטומטם של האמריקאים, שפשוט אין להם שום הבנה במתרחש בעולם הערבי ובתוצאות שעלולות לבוא למעשיהם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים