From: Academia-IL <academia-il-bounces+=post.tau.ac.il@listserver.cc.huji.ac.il> on behalf of Uzzi Ornan <ornanu@gmail.com>
Sent: Sunday, February 5, 2017 6:18 PM
To: Itzhak Galnoor
Cc:
academia-il@listserver.cc.huji.ac.ilSubject: Re: [Academia-IL] עוד צעד במעלה הדרך- הפחתת תקציבים לאוניברסיטאות ככלי ענישה
הצעתו של חברנו יצחק גלנור מצוינת. אני ממליץ לקבל אותה בלי היסוס, אף כי אישית אני אמריטוס. מציעי החוקים המגוונים האלה מסוגלים לפגוע גם בכספי הגימלה לאלה שיתחצפו יותר מדי...
עוזי אורנן,
אמריט האוניברסיטה העברית
בתאריך 5 בפברואר 2017 בשעה 17:53, מאת Itzhak Galnoor <itzhakg@vanleer.org.il>:
אני סבור שהגיע העת לעשות מעשה ולא לחכות לבג"צ, או למחאות למיניהן, או להתמשכות התהליך. הרי המטרה היא הפחדה ואינטימידציה, במיוחד של המרצים הצעירים חסרי הקביעות, והשגתה לא תלויה בחקיקה בפועל. אני מציע שאם הצעת החוק תעבור את ועדת השרים לחקיקה ומיד לאחר שתונח כהצעת חוק על שולחן הכנסת -- נפתח בשביתת הוראה. רצוי מאוד לעשות זאת בהסכמת ראשי המוסדות להשכלה גבוהה ובאמצעות הוועדים שלנו – אבל אני צופה קשיים, ועיקומי אף -- וניתן לעשות זאת בלעדיהם. ברור שלא כל חברי הסגל באוניברסיטאות ובמכללות ירצו להשתתף, ובשם חופש הביטוי והחופש האקדמי נכבד את רצונם.
התמהמהנו וקיווינו לטוב כאשר נעשו הצעדים הבוטים הקודמים, וגם כאשר ראשי האוניברסיטאות שתפו פעולה עם השר לאחר שחברינו בעלי המצפון התפטרו מהמל"ג. מספיק. זו השעה ואסור לנו לחכות עוד.
יצחק גל-נור