ליאור אליהו ומלכודת הדבש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליאור אליהו ומלכודת הדבש

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2012, 19:47

זאת כבר גניבת דעת. גם בלו לא שומר גדול, אבל טלטוביץ' ומוריס תפרו את ליאור כמו גדולים. אפשר לחשוב שבלאט הוא היחיד שסיפסל את ליאור בגלל ההגנה הגרועה שלו.
רק לפני שבוע ליאור קיבל על הראש 3 שלשות ברבע הראשון מול קאנטו. באובר אול כנראה שליאור צריך לקבל יותר דקות מבלו, אבל מבחינה הגנתית הוא נופל מבלו בכמה דרגות.
תקשיבו מדי פעם לצביקה שרף או לפיני ברדיו ואולי תרדו מההגנה העיוורת הזאת על ליאור, מדובר באחד השומרים הכי גרועים באירופה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 19:59

MTA2311 כתב:זאת כבר גניבת דעת. גם בלו לא שומר גדול, אבל טלטוביץ' ומוריס תפרו את ליאור כמו גדולים. אפשר לחשוב שבלאט הוא היחיד שסיפסל את ליאור בגלל ההגנה הגרועה שלו.
רק לפני שבוע ליאור קיבל על הראש 3 שלשות ברבע הראשון מול קאנטו. באובר אול כנראה שליאור צריך לקבל יותר דקות מבלו, אבל מבחינה הגנתית הוא נופל מבלו בכמה דרגות.
תקשיבו מדי פעם לצביקה שרף או לפיני ברדיו ואולי תרדו מההגנה העיוורת הזאת על ליאור, מדובר באחד השומרים הכי גרועים באירופה

טלטוביץ' ומוריס קלעו הרבה יותר על בלו, ב100%.
ליאור באחד המשחקים דווקא עשה הגנה יוצאת מהכלל על טלטוביץ', ובאמת שמר אותו מצוין. מוריס התעלל בבלו, ומשהו כמו 70%-80% מהנקודות הוא קלע מולו. אני זוכר טוב מאוד את המשחק הזה. הם זרקו מעל בלו שלשות כאילו הוא לא קיים, ותפרו שוב ושוב. לא שליאור עשה מולם כל הזמן הגנה מדהימה, אבל הוא לא היה בור כמו בלו.
אין בעיה לספסל את ליאור בגלל ההגנה, אבל זה בהנחה שיש אלטרנטיבה כמו מוריס בזמנו. שיש לך את בלו, שממש לא יותר טוב מליאור בהגנה, וגם לא בהתקפה, זה פשוט טעות.
להגיד שליאור נופל מבלו בכמה דרגות בהגנה זה לא רציני. חלק מתעלמים מההגנה הרעה של בלו, אין לי מושג למה. גם שלח האידיוט (לכאורה..) מעלים את זה, ולא מוציא מילה שהוא מקבל על הראש. אבל ליאור?? הוא עושה קרנבל!
שרף בפירוש אמר לא מזמן שבלו שחקן הגנה רע
asafb96

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2012, 20:01

asafb96 כתב:
LIAV10 כתב:השאלה היא לא על מי הם קלעו יותר, אלא על מי קלעו יותר פר דקה ומי עשה הגנה קבוצתית פחות טובה..
התשובה היא ליאור..

ממש לא נכון.
ליאור לא עשה הגנה מי יודע מה, אבל בלו היה חור לא פחות גדול ממנו. לא יעזור כמה ינסו לשנות את זה, ליאור לא שחקן הגנה פחות טוב מבלו. בלו מנסה ורוצה אולי יותר, ומראה נחישות, אבל מה לעשות שזה לא זה.
מירוטיץ' ולורבק לא עשו כמעט כלום על ליאור, וזאת עובדה. מנגד, הם עשו קרקס לבלו, וגם להנדריקס קצת (לורבק..). זה מתחבר גם לשנה שעברה, שטלטוביץ' חגג בעיקר על בלו, וגם קלע לפני שנה או שנתיים את שיא הקריירה שלו מולו, פה בהיכל, כולל 8 שלשות על הראש. וכמובן מוריס שגם חגג על בלו. משום מה, כולם מתעלמים מזה, אבל כל סל, גם אם פוקס, שליאור מקבל על הראש, יש יוצאים בהצהרות

אתה בכלל מאמין לעצמך?
זה פשוט כ"כ לא נכון..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2012, 20:06

asafb96 כתב:
MTA2311 כתב:זאת כבר גניבת דעת. גם בלו לא שומר גדול, אבל טלטוביץ' ומוריס תפרו את ליאור כמו גדולים. אפשר לחשוב שבלאט הוא היחיד שסיפסל את ליאור בגלל ההגנה הגרועה שלו.

ליאור באחד המשחקים דווקא עשה הגנה יוצאת מהכלל על טלטוביץ', ובאמת שמר אותו מצוין. מוריס התעלל בבלו, ומשהו כמו 70%-80% מהנקודות הוא קלע מולו. אני זוכר טוב מאוד את המשחק הזה. הם זרקו מעל בלו שלשות כאילו הוא לא קיים, ותפרו שוב ושוב. לא שליאור עשה מולם כל הזמן הגנה מדהימה, אבל הוא לא היה בור כמו בלו.
אין בעיה לספסל את ליאור בגלל ההגנה, אבל זה בהנחה שיש אלטרנטיבה כמו מוריס בזמנו. שיש לך את בלו, שממש לא יותר טוב מליאור בהגנה, וגם לא בהתקפה, זה פשוט טעות.
להגיד שליאור נופל מבלו בכמה דרגות בהגנה זה לא רציני. חלק מתעלמים מההגנה הרעה של בלו, אין לי מושג למה. גם שלח האידיוט (לכאורה..) מעלים את זה, ולא מוציא מילה שהוא מקבל על הראש. אבל ליאור?? הוא עושה קרנבל!

גם אני זוכר את זה טוב מאוד. מבין כל המשחקים מול קאחה שנה שעברה, ב1 ליאור שמר טוב על טלטוביץ, בשאר הוא קיבל בראש. גם מוריס חגג מולו בריבאונד כאילו הוא לא קיים.
צביקה ממש לא אמר שבלו שחקן הגנה רע, הוא אמר שהוא ירד לאחרונה ביכולת ההגנתית, ולמרות זאת, זה לא הפריע לו להגיד השבוע ברדיו כששאלו אותו למה דיוויד מספסל את ליאור, שהוא לא שומר בהגנה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 20:07

LIAV10 כתב:
asafb96 כתב:
LIAV10 כתב:השאלה היא לא על מי הם קלעו יותר, אלא על מי קלעו יותר פר דקה ומי עשה הגנה קבוצתית פחות טובה..
התשובה היא ליאור..

ממש לא נכון.
ליאור לא עשה הגנה מי יודע מה, אבל בלו היה חור לא פחות גדול ממנו. לא יעזור כמה ינסו לשנות את זה, ליאור לא שחקן הגנה פחות טוב מבלו. בלו מנסה ורוצה אולי יותר, ומראה נחישות, אבל מה לעשות שזה לא זה.
מירוטיץ' ולורבק לא עשו כמעט כלום על ליאור, וזאת עובדה. מנגד, הם עשו קרקס לבלו, וגם להנדריקס קצת (לורבק..). זה מתחבר גם לשנה שעברה, שטלטוביץ' חגג בעיקר על בלו, וגם קלע לפני שנה או שנתיים את שיא הקריירה שלו מולו, פה בהיכל, כולל 8 שלשות על הראש. וכמובן מוריס שגם חגג על בלו. משום מה, כולם מתעלמים מזה, אבל כל סל, גם אם פוקס, שליאור מקבל על הראש, יש יוצאים בהצהרות

אתה בכלל מאמין לעצמך?
זה פשוט כ"כ לא נכון..

מה לא נכון?? אם אתה מקשיב לשלח, זה בעיה שלך. אם בא לך, תראה כמה שידורים חוזרים (ואני ממליץ לך לראות בMUTE), ותבין.
מירוטיץ', לורבק, ומאצ'בן השנה, קלעו על בלו הרבה יותר מעל ליאור, וזאת עובדה. ליאור גם מוריד יותר ריבאונד מבלו, וגם זאת עובדה.
נמאס כבר מה שעושים מבלו! הוא שחקן הגנה גרוע. לא שליאור טוב, אבל הוא לא יותר טוב
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 פברואר 2012, 20:13

אתם ממשיכים לחפור על זה שאליהו הוא שחקן הגנה רע.
אבל אתם לא מגלים את אמריקה לאף אחד בעניין הזה.
זו עובדה ידועה שאף אחד לא מנסה להתכחש לה.
השאלה היא רק האם אליהו שווה למכבי למרות החסרון הנורא גדול הזה שלו, והוא לא השחקן הראשון במכבי שהוא חור בהגנה ועדיין היה שחקן ששווה למכבי מעבר לחיסרון הזה, ע"ע שאראס, ניקו ואפילו סופו שהוא ממש לא שחקן הגנה גדול למרות מימדיו ועוד שחקנים שלא זכורים לי כרגע....

כנראה שבסופו של דבר אליהו הוא עניין של טעם אישי, אבל כזה שדי מיותר לדוש בו מהעובדה הפשוטה שהוא חתום כאן לעוד הרבה שנים ואין אחד במכבי שחושב להיפטר ממנו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 20:13

MTA2311 כתב:
asafb96 כתב:

גם אני זוכר את זה טוב מאוד. מבין כל המשחקים מול קאחה שנה שעברה, ב1 ליאור שמר טוב על טלטוביץ, בשאר הוא קיבל בראש. גם מוריס חגג מולו בריבאונד כאילו הוא לא קיים.
צביקה ממש לא אמר שבלו שחקן הגנה רע, הוא אמר שהוא ירד לאחרונה ביכולת ההגנתית, ולמרות זאת, זה לא הפריע לו להגיד השבוע ברדיו כששאלו אותו למה דיוויד מספסל את ליאור, שהוא לא שומר בהגנה.

הוא קיבל על הראש לא פחות מבלו. בפירוש. שניהם קיבלו על הראש, אבל ליאור לעומתו, נתן משחק אחד (אפשר לומר משחק וחצי, היה לו עוד פעם אחת שהוא שמר טוב) עם הגנה מצוינת עליו, שבלו לא היה קיים בהגנה
לגבי מוריס, בוא נעשה סדר. מוריס לקח באותו משחק 7 ריבאונד, רק 1 בהתקפה. ליאור לקח 5, אחד בהתקפה, ובלו לקח ריבאונד אחד. ליאור שיחק יותר מבלו, אבל בדקות של בלו על המגרש, הוא פשוט התפוצץ. אפשר לראות אפילו בתקציר את השלשות שהוא זורק מעל בלו וקולע בלי הפרעה.
את מירוטיץ', מאצ'בן ולורבק, לא צריך להזכיר אני מניח...

לגבי מה שצביקה אמר, מה ציפית שהוא יגיד?? שהוא לא פוגע בהתקפה? ברור שהוא יגיד הגנה. זה הכי טבעי וברור. אבל עובדתית, גם בלו שחקן הגנה רע. רע מאוד. הוא שם גוף ודוחף קצת שחקנים פיזיים, אבל חוץ מזה? כלום. נמוך, לא תמיד אגרסיבי מספיק, לא חוסם בכלל, ולא שמע על סגירה לריבאונד
שוב, לא שליאור שחקן הגנה טוב, אבל בלו גרוע בדיוק כמוהו, אם לא יותר. התקפית? ליאור עולה עליו, בלי צל של ספק
כמו שחנוש כתבה למעלה, גם סופו שחקן הגנה די גרוע. SO? מחפים על זה. במכבי לא תראו שחקן מושלם, ואם כן, שנה לאחר מכן הוא כבר לא יהיה פה
asafb96

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2012, 20:23

אין כל כך טעם להמשיך בדיון הזה. שנינו מסכימים ששניהם שומרים גרועים מאוד, אין טעם להתווכח על מי שומר פחות גרוע, זה די טיפשי, וגם אף אחד לא יכול להוכיח את זה.
דיוויד צריך לפתוח עם ליאור, ולפי היד של בלו באותו יום, לחלק את הדקות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 20:25

MTA2311 כתב:אין כל כך טעם להמשיך בדיון הזה. שנינו מסכימים ששניהם שומרים גרועים מאוד, אין טעם להתווכח על מי שומר פחות גרוע, זה די טיפשי, וגם אף אחד לא יכול להוכיח את זה.

מסכים
הבעיה היא, שהוא נותן לבלו דקות בלי קשר לידית שלו ביום הנתון, ובלי קשר לתקופה שלו. הוא מקבל קרדיט בלי קשר ליכולת, וליאור דווקא זה שמשחק לפי היום הנתון. זה צריך ליהיות הפוך
asafb96

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2012, 20:30

asafb96 כתב:
MTA2311 כתב:אין כל כך טעם להמשיך בדיון הזה. שנינו מסכימים ששניהם שומרים גרועים מאוד, אין טעם להתווכח על מי שומר פחות גרוע, זה די טיפשי, וגם אף אחד לא יכול להוכיח את זה.

מסכים
הבעיה היא, שהוא נותן לבלו דקות בלי קשר לידית שלו ביום הנתון, ובלי קשר לתקופה שלו. הוא מקבל קרדיט בלי קשר ליכולת, וליאור דווקא זה שמשחק לפי היום הנתון. זה צריך ליהיות הפוך

אין ספק. את זה, למרות שאני לא מחובבי ליאור אמרתי כבר מזמן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2012, 21:41

לא זוכר מה היה בעונה שעברה מול טלטוביץ' ומוריס (איפה גמרו הקבוצות שלהם ואיפה מכבי???) אבל אני זוכר מצויין שבמשחק החוץ מול ריאל, מירוטיץ' קלע 6 נק' על ליאור בפתיחת המשחק.
את שאר הנקודות הוא עשה על בלו ועל פניני ולדעתי זה היה עוד 18 נק' בכל המשחק.
לורבק היה רק לפני כמה שבועות, וכולנו זוכרים שמי ששמרו עליו רוב המשחק הם בלו וריצ' ולא עשו עבודה טובה.

ההגנה של ליאור מספיק רעה, ואין שום צורך להמציא עובדות ודברים שלא קרו מעולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי צהובון » 13 פברואר 2012, 12:22

לא הייתי כאן בשבועיים האחרונים וחבל, כי הדיון הזה מאוד מעניין אותי. קראתי רק את חלק מהתגובות ואני מצטער אם אני חוזר על דברים.

אני כבר שנים טוען שאליהו הוא אחד הבלופים הכי גדולים של הכדורסל הישראלי. רובנו כבר שנים מסונוורים מהזריקה המוזרה הזו שזכתה כבר מזמן לכינוי "גויאבה". הצופה מקבל את ההרגשה שלא משנה כמה מוזר ליאור יעקם את היד שלו הכדור יכנס.

העובדות כבר שנים הן אחרות. כל פעם פרשן מסויים נתקע על אספקט אחר שמקרטע במשחק של אליהו. הרבה מדברים על ההגנה שלו, כי זה אספקט שמאוד בולט לעין. אחרים מדברים על העובדה שהוא לא זורק מרחוק. אבל לדעתי יש משהו אחר והוא עקב האכילס של ליאור

האופי

ליאור הוא ילד מפונק

כבר שנים אני טוען גם בפורום וגם בשיחות סלון שליאור הוא פוטנציאל ה-NBA הכי טוב שהיה לנו אי פעם בישראל חוץ מקטש. אבל הוא שחקן הכדורסל הכי ילדותי ומפונק שראיתי מימי. והראיונות איתו הן הראיה לכך. ליאור שחקן הגנה כל כך גרוע וזה כל כך טבוע בנו כצופים שכשליאור דופק חסימה זה נתקע לנו בראש לכל המשחק, אבל לשחקן שבאתלטיות שלו לא נופל מהנדריס, באסטון וג'יימס הייתי מצפה ליותר מחסימה אחת בכמה משחקים. איך יכול להיות שהידיים הארוכות שלו בהתקפה נהיות כל כך קצרות בהגנה. הכל בראש. והראש של אליהו עדיין בביה"ס יסודי.
כששחקן מקצוען לא מבין, שאם הוא יפתח את הקליעה שלו, ויכריח את היריבים שלו להיצמד אליו גם רחוק מהסל וזה יעזור לו גם לחדור ביתר קלות, וגם לאיים מדי פעם מבחוץ על הסל, אז הוא טיפש בעיני.
אליהו קולע 10 אבל אחראי לכפול מזה בצד ההגנתי. שימו לב לאליהו בצד ההגנתי, יש לו על הפרצוף מבט כל כך מבולבל לפעמים שזה מביך.
נוביצקי, שחקן טיפה יותר גדול מאליהו עדיין עובד עם המאמן הגרמני שלו כל קיץ על עוד אלמנט במשחק שלו, בגלל ההתמדה שלו הוא ניצח את מיאמי לפני עונה.
על ההגנה של ליאור יורדים עוד מתקופתו בגליל. גם פעמים רבות הוא נשאל מדוע הוא אינו מנסה לפתח יכולות קליעה. חוסר במודעות העצמית של הילד הזה זועק לשמיים. תמיד כשנשאל על ההגנה הוא מדקלם את אותו משפט שחוק "אני עובד על זה ואני בטוח שגם אתם רואים את השיפור". תמיד כששואלים אותו על הקליעה הוא עונה: "באימונים אני זורק כל הזמן מהשלוש ולא מחטיא, וכל הזמן מנצח בתחרויות קליעה את החבר'ה". מה אכפת לי מה קורה באימונים??????

העובדות הן פשוטות.
ליאור כבר לא ילד וההגנה שלו מסריחה וכנראה שכבר לא תשתנה. אין לליאור שום אספקט במשחק ההתקפה שלו מלבד משחק הגב לסל וזריקות הגוייבה שלו (גם זה בספק כי מול שומרים טובים הוא נעלם לגמרי ואז זה 5 על 4). שומרים היום נתנים לו מטר ופשוט סוגרים לו את הצבע. עוד לפני המסע לויטוריה אליהו נראה פח מול כל קבוצה ספרדית. כולם זוכרים את המשחק האחרון בסדרה של טאו מול בארסה שבה אליהו הפציץ בהתקפה. אנשים שוכחים שאליהו נראה פח כל העונה וחימם את הספסל כי גם איבנוביץ (שתגידו מה שתגידו על השיטות הנאציות שלו, אבל הוא בנה כבר כמה שחקנים עם סבלנות ועבודה קשה) ראה שאליהו לא עושה הגנה. גם פיני שדוגל במשחק התקפה סיפסל את אליהו לפני שנתיים במשחקים החשובים ובדקות החשובות כי אפילו פיני הבין שעדיף בלו שומר על המגרש מאליהו.

בקיצור. בלוף!!!!!
צהובון

הודעהעל ידי asafb96 » 13 פברואר 2012, 12:47

צהובון, בוא נעשה קצת סדר בעניינים
ליאור שחקן הגנה לא טוב. לא צריך לחפור על זה בלי סוף. עם זאת, יש הגזמה מטורפת. הפכו אותו למינימום שחקן ההגנה הכי גרוע בהיסטוריה. למה שאראס או סופו טובים יותר? ובלו? הוא לא בור בהגנה?
אם הוא היה משפר את הקליעה וההגנה כמו שאתה ועוד כמה חכמים פה רוצים, הוא מזמן לא היה במכבי. במכבי הוא יכול ליהיות רק במצב הנוכחי, שהוא לא קולע שלשות, ולא שחקן הגנה גדול. לא מתאים לכם? אין מה לעשות. זה מה יש. מכבי זה לא לוס אנג'לס לייקרס, ואני אפשר לדרוש ולדרוש מבלי להבין שיש גם מוגבלויות לקבוצה, ואם זה הכי טוב שאפר להשיג (וזה כן הכי טוב שאפשר להשיג), אז זה מה שיש. כי כמו שאמרתי, אם הוא היה שחקן הגנה טוב, וקולע שלשות, הוא היה בNBA. אז הוא לא עושה את זה, אבל הוא עדיין אחד ממספרי 4 ההתקפיים הכי טובים באירופה, לא משנה כמה תנסו לסובב את זה, ומכבי נהנת ממנו.
בקשר ל"ספסול", זה שטות. הוא קיבל בעונה הקאחה 18 דקות יורוליג למשחק (בקבוצה שכוללת קוו קדמי של טלטוביץ', ספליטר, באראץ, והוא), וסיפק יותר מ11 ראנקינג למשחק בעונה הזאת, כולל אותו משחק מפורסם, בו הוא התעלל במוריס ולורבק כאילו היו 2 ילדים מהקט סל, ועשה מול בארסה כל מה שהוא רוצה.
אז די לבלבל בשכל. בלוף עלאק...
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 13 פברואר 2012, 13:00

מסכים עם אסף , החסרונות של ליאור ידועים אבל בזכותם הוא באמת עדיין במכבי יחסית במחיר שפוי .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2012, 13:31

צהובון כתב:לא הייתי כאן בשבועיים האחרונים וחבל, כי הדיון הזה מאוד מעניין אותי. קראתי רק את חלק מהתגובות ואני מצטער אם אני חוזר על דברים.

אני כבר שנים טוען שאליהו הוא אחד הבלופים הכי גדולים של הכדורסל הישראלי. רובנו כבר שנים מסונוורים מהזריקה המוזרה הזו שזכתה כבר מזמן לכינוי "גויאבה". הצופה מקבל את ההרגשה שלא משנה כמה מוזר ליאור יעקם את היד שלו הכדור יכנס.

העובדות כבר שנים הן אחרות. כל פעם פרשן מסויים נתקע על אספקט אחר שמקרטע במשחק של אליהו. הרבה מדברים על ההגנה שלו, כי זה אספקט שמאוד בולט לעין. אחרים מדברים על העובדה שהוא לא זורק מרחוק. אבל לדעתי יש משהו אחר והוא עקב האכילס של ליאור

האופי

ליאור הוא ילד מפונק

כבר שנים אני טוען גם בפורום וגם בשיחות סלון שליאור הוא פוטנציאל ה-NBA הכי טוב שהיה לנו אי פעם בישראל חוץ מקטש. אבל הוא שחקן הכדורסל הכי ילדותי ומפונק שראיתי מימי. והראיונות איתו הן הראיה לכך. ליאור שחקן הגנה כל כך גרוע וזה כל כך טבוע בנו כצופים שכשליאור דופק חסימה זה נתקע לנו בראש לכל המשחק, אבל לשחקן שבאתלטיות שלו לא נופל מהנדריס, באסטון וג'יימס הייתי מצפה ליותר מחסימה אחת בכמה משחקים. איך יכול להיות שהידיים הארוכות שלו בהתקפה נהיות כל כך קצרות בהגנה. הכל בראש. והראש של אליהו עדיין בביה"ס יסודי.
כששחקן מקצוען לא מבין, שאם הוא יפתח את הקליעה שלו, ויכריח את היריבים שלו להיצמד אליו גם רחוק מהסל וזה יעזור לו גם לחדור ביתר קלות, וגם לאיים מדי פעם מבחוץ על הסל, אז הוא טיפש בעיני.
אליהו קולע 10 אבל אחראי לכפול מזה בצד ההגנתי. שימו לב לאליהו בצד ההגנתי, יש לו על הפרצוף מבט כל כך מבולבל לפעמים שזה מביך.
נוביצקי, שחקן טיפה יותר גדול מאליהו עדיין עובד עם המאמן הגרמני שלו כל קיץ על עוד אלמנט במשחק שלו, בגלל ההתמדה שלו הוא ניצח את מיאמי לפני עונה.
על ההגנה של ליאור יורדים עוד מתקופתו בגליל. גם פעמים רבות הוא נשאל מדוע הוא אינו מנסה לפתח יכולות קליעה. חוסר במודעות העצמית של הילד הזה זועק לשמיים. תמיד כשנשאל על ההגנה הוא מדקלם את אותו משפט שחוק "אני עובד על זה ואני בטוח שגם אתם רואים את השיפור". תמיד כששואלים אותו על הקליעה הוא עונה: "באימונים אני זורק כל הזמן מהשלוש ולא מחטיא, וכל הזמן מנצח בתחרויות קליעה את החבר'ה". מה אכפת לי מה קורה באימונים??????

העובדות הן פשוטות.
ליאור כבר לא ילד וההגנה שלו מסריחה וכנראה שכבר לא תשתנה. אין לליאור שום אספקט במשחק ההתקפה שלו מלבד משחק הגב לסל וזריקות הגוייבה שלו (גם זה בספק כי מול שומרים טובים הוא נעלם לגמרי ואז זה 5 על 4). שומרים היום נתנים לו מטר ופשוט סוגרים לו את הצבע. עוד לפני המסע לויטוריה אליהו נראה פח מול כל קבוצה ספרדית. כולם זוכרים את המשחק האחרון בסדרה של טאו מול בארסה שבה אליהו הפציץ בהתקפה. אנשים שוכחים שאליהו נראה פח כל העונה וחימם את הספסל כי גם איבנוביץ (שתגידו מה שתגידו על השיטות הנאציות שלו, אבל הוא בנה כבר כמה שחקנים עם סבלנות ועבודה קשה) ראה שאליהו לא עושה הגנה. גם פיני שדוגל במשחק התקפה סיפסל את אליהו לפני שנתיים במשחקים החשובים ובדקות החשובות כי אפילו פיני הבין שעדיף בלו שומר על המגרש מאליהו.

בקיצור. בלוף!!!!!

יש הרבה דברים נכונים במה שכתבת לצד הרבה קלישאות, סטיגמות ועיוותים.

ליאור באמת אשם בכך שהוא לא הגיע יותר גבוה ממה שהוא עכשיו. הוא באמת חייב לשדרג את משחק ההגנה שלו, וזה גם לא אמור להיות כזה קשה בשבילו.

מצד שני, אתה אומר דברים כמו לשחק 4 על 5... אצל אליהו זה מעולם לא קרה. ליאור הוא עילוי התקפי. זה לא רק הגויאבות, ממש לא.
יש לו תנועה מדהימה בלי כדור, יכולת סיום מהגבוהות באירופה, ראיית משחק מצויינת, יכול מסירה, יש לו יכולת ליצור לעצמו מצב ולשים נקודות
על הלוח גם בלי תרגיל מתוכנן, הוא מספר אחד באירופה מבין הגבוהים בלקחת רב' ולהוציא מתפרצת וכו'.
בדברים האלה (ולא רק באלה) הוא עולה לא רק על בלו בכמה דרגות, אלא גם על מרבית הPFים באירופה.

אני כן מסכים לכמה מהטענות כלפיו, אבל לא לשני דברים:
1 - אני לחלוטין לא מקבל את כל עיוותי המציאות שעושים לו רק בשביל להוכיח נקודה מסויימת. הוא שומר אישי וקבוצתי לא טוב, אבל
לא צריך להמציא את המציאות מחדש, כמו שעשו כאן כמה חברים בהקשר לחגיגות של מירוטיץ' ולורבק עליו.
2 - אני גם לא מקבל את העובדה שאנשים לא מתייחסים למציאות החוזית של ליאור ולמציאות של הPFים המשחקים במכבי היום.
ליאור ימשיך לשחק במכבי עוד כמה שנים טובות (ואולי אף עד סוף הקריירה), וליאור עדיף על בלו, וצריך לשחק יותר ממנו.
כשיגיע מצ'באן, אז נדבר, אבל עד אז, זה פשוט חבל לוותר עליו לטובתו של בלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 פברואר 2012, 14:31

אני יכול להמשיך ולהגיד,שבגלל שבלו שיחק יותר דקות, מירוטיץ׳ קלע יותר עליו, אבל האמת היא שבלו ממש לא מעניין אותי.
למרות שאני תמיד אעדיף את השחקן המוכשר על האנדרדוג שצמח מעבודה קשה, אצל ליאור זה לא תופס אצלי. אני לא מצליח להתחבר לשחקן שבגיל 26 וחצי נראה בדיוק כמו שהוא נראה בגיל 18(מכל הבחינות). גם השחקנים הכי מוכשרים בהיסטוריה של הספורט, כמו מייקל ופדרר עבדו כמו מטורפים, ולא הרשו לעצמם, גם בסוף הקריירה, לנוח ולהסתמך רק על הכישרון. אז נכון, שאם הוא היה משפר, אפילו קצת, חלק מהדברים שכולנו מדברים עליהם כבר 8 שנים, הוא היה בנבא, אבל זה לא משנה אצלי את האנטיגוניזם שההתנהגות הזאת יוצרת.
אני לא חושב שעצלנות(ואולי אפילו קצת התנשאות) וספורט הולכים ביחד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 פברואר 2012, 14:48

אני חושב שהויכוח נכנס לרזולוציות עמוקות מדי (שמא נאמר, Full HD).
את ליאור כלנו מכירים כבר הרבה זמן, והעובדה שהוא לא שומר גדול היא חדשות ישנות מאוד.
אני גורס שצריכים לקבל את ליאור כמו שהוא, לטוב ולרע. הוא סוקרר ענק וכשרון יוצא דופן וכמו כן, גם בור גדול בהגנה. להתפלא עכשיו שהוא לא יודע לשמור ולהאשים אותו בכך שהוא לא באסטון זאת פשוט התממות.

אני חושב שבלאט צריך לתת לליאור לשחק ולחיות עם כל ההשכלות. שומר גדול הוא כבר לא יהיה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2012, 15:20

MTA2311 כתב:אני יכול להמשיך ולהגיד,שבגלל שבלו שיחק יותר דקות, מירוטיץ׳ קלע יותר עליו, אבל האמת היא שבלו ממש לא מעניין אותי.
למרות שאני תמיד אעדיף את השחקן המוכשר על האנדרדוג שצמח מעבודה קשה, אצל ליאור זה לא תופס אצלי. אני לא מצליח להתחבר לשחקן שבגיל 26 וחצי נראה בדיוק כמו שהוא נראה בגיל 18(מכל הבחינות). גם השחקנים הכי מוכשרים בהיסטוריה של הספורט, כמו מייקל ופדרר עבדו כמו מטורפים, ולא הרשו לעצמם, גם בסוף הקריירה, לנוח ולהסתמך רק על הכישרון. אז נכון, שאם הוא היה משפר, אפילו קצת, חלק מהדברים שכולנו מדברים עליהם כבר 8 שנים, הוא היה בנבא, אבל זה לא משנה אצלי את האנטיגוניזם שההתנהגות הזאת יוצרת.

דווקא פדרר לא ידוע כאיזה hard worker. הכשרון הייחודי שלו אפשר לו לשלוט בסבב במשך שנים רבות אפילו בלי מאמן במשרה מלאה...

ג'ורדן זה סיפור אחר.

אני מסכים שליאור צריך טיפה להתבגר, אבל עוד לא מאוחר. הוא עוד צעיר, ואם יעשה את השינוי בשנה-שנתיים הקרובות, אז מכבי תרוויח המון מכך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 פברואר 2012, 15:28

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אני יכול להמשיך ולהגיד,שבגלל שבלו שיחק יותר דקות, מירוטיץ׳ קלע יותר עליו, אבל האמת היא שבלו ממש לא מעניין אותי.

דווקא פדרר לא ידוע כאיזה hard worker. הכשרון הייחודי שלו אפשר לו לשלוט בסבב במשך שנים רבות אפילו בלי מאמן במשרה מלאה...

ג'ורדן זה סיפור אחר.

אני מסכים שליאור צריך טיפה להתבגר, אבל עוד לא מאוחר. הוא עוד צעיר, ואם יעשה את השינוי בשנה-שנתיים הקרובות, אז מכבי תרוויח המון מכך.

פדרר כל שנה מוסיף עוד אלמנט למשחק שלו.
בתכנית שעשו עליו בespn ראיינו את המאמן הנוכחי שלו, שאימן גם את סמפראס והוא אמר שהוא בחיים לא ראה מישהו שעובד כל כך קשה, גם באימונים וגם לבד.
לא יודע אם אפשר להגיד על שחקן שבגיל 30 הבק הנד שלו נראה יותר טוב ממה שהוא היה בגיל 25, שהוא לא hard worker. אבל ממש לא על זה הדיון..
באמת לא מאוחר מדי בשביל ליאור, וכל שנה מחדש אני מצפה לאיזה שדרוג שהוא יעשה.. אולי שנה הבאה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 13 פברואר 2012, 18:28

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

ג'ורדן זה סיפור אחר.

פדרר כל שנה מוסיף עוד אלמנט למשחק שלו.
בתכנית שעשו עליו בespn ראיינו את המאמן הנוכחי שלו, שאימן גם את סמפראס והוא אמר שהוא בחיים לא ראה מישהו שעובד כל כך קשה, גם באימונים וגם לבד.
לא יודע אם אפשר להגיד על שחקן שבגיל 30 הבק הנד שלו נראה יותר טוב ממה שהוא היה בגיל 25, שהוא לא hard worker. אבל ממש לא על זה הדיון..
באמת לא מאוחר מדי בשביל ליאור, וכל שנה מחדש אני מצפה לאיזה שדרוג שהוא יעשה.. אולי שנה הבאה

נקווה. ליאור חייב לעשות קפיצת מדרגה בעניין ההגנה. ד"א דורון ג'מצ'י עשה שינוי דומה, כשהבין שהוא חייב לעשות את זה ככל שהקריירה שלו התקדמה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Jack55 ו־23 אורחים