איתי-שגב כתב:yanay21 כתב:איתי-שגב כתב:yanay21 כתב:איתי-שגב כתב:ה"לא צריך" מתייס לקשר משפחתי?
אני לא חושב שאני אוכל להתקבל למוסדות היותר איכותיים, אבל מפני שאני רוצה לחיות שם, לא עדיף לעבור שם עוד 3-4 שנים של התסגלות?
כן, הכוונה לקשר משפחתי.
הסתגלות זה כבר העניין המנטלי שלך, אבל העניין הוא כזה, לדעתי:
אם אתה רוצה לחיות שם(ולמה דווקא שם? תחשוב על זה יותר לעומק, לכשיבוא היום), אתה צריך איזו נקודת זינוק. עצם הנוכחות שלך שם, או תואר ראשון מאוני' לא מדהימה, לא בהכרח מבטיח לך את זה. אבל אם תלמד באוניברסיטה פה, תמשיך לתואר שני שם באוניברסיטה טובה, אני מניח שבמדעי במחשב, זה יתן לך מקפצה טובה יותר מאשר ללמוד שם מלכתחילה במקום לא משהו.
אוקיי.. רוצה להבהיר משהו.
אם אלמד פה תואר ראשון ואסיים אותו עם ציונים גבוהים, זה אומר שאוכל להתקבל לאוני' טובה יותר באנגליה מאשר מה שיכולתי לפני שהתחלתי ללמוד?
זה לא שרירותי. כעיקרון ,אתה גם יכול להתקבל לתואר ראשון, באוני' טובה, גם עם הציונים מהתיכון, אבל זה פחות פשוט, כי הסטנדרט הוא אחר, האופציות הכלכליות לא תמיד משהו(כי למי אכפת אם סיימת עם ציונים מעולים בתיכון אנונימי לחלוטין בישראל?). כשאתה מגיע עם תואר ראשון מתל אביב, מהטכניון, מהעברית, מהבינתחומי(שגם מתחיל לפתח לעצמו מוניטין בינלאומי, תדע לך), יש איזה סטנדרט מוסכם בין אוניברסיטאות, יש רמה הדדית שמכירים בה. ושוב, ביחס למה שאתה מקבל פה באוניברסיטאות המובילות, שכר הלימוד הוא כלום.
אני פשוט חושב שגם פה אני עשוי לא להתקבל לאוניברסיטה טובה.. ככה שאני לא בטוח אם יהיה הבדל גדול..
העניין הוא כזה:
באופן יחסי, רוב האוניברסיטאות פה טובות. באר שבע וחיפה נחשבות טובות, וכמובן יש את הטכניון שצריך לשקול אם הכיוון הוא מדעי המחשב, שהוא נחשב מעולה ברמה העולמית, מה שלא תמיד רואים במדדים, כי הוא מתמקד בנושאים ספציפיים. באנגליה לך תדע איפה אתה נופל, לא בטוח שהרמה אחידה כמו פה. וזה בוודאי לא זול יותר. גם אם פה תצטרך לשפר ציונים, לעשות מכינה, אלוהים יודע מה, זה הרבה יותר נוח, נגיש, מסייעים לך. באנגליה לאף אחד לא יהיה אכפת, ובצדק, כי אין לך את הדרכון המתאים כדי שיהיה להם אכפת. עדיין אין לך את רוב הציונים שלך, וגם פסיכומטרי לא עשית, אתה לא יכול לדעת לאיפה תתקבל. וגם אפשר לשפר.